Inlägg från: snowstars |Visa alla inlägg
  • snowstars

    september 2014

    Ninisen skrev 2014-07-18 17:04:23 följande:

    Hemma igen efter ett par dagars sol och bad. Lyckades till och med att hitta ett par skor idag!!!!! Är väldigt väldigt nöjd. Att de dessutom var på rea och nu kostade 249 kr gjorde inte saken sämre. Så nu kan jag äntligen släppa den biten!


    Härligt!

    Här ramlar saker och ting på plats hela tiden. Har fixat smink, frisör och blommor senaste dagarna. Igår skrev vi klart vigselakten (hoppas att det blir bra!) och både festhäfte och vigselprogram är rätt så klara. 

    Prioriterat just nu är solister och serveringspersonal. 
  • snowstars
    Förälskade skrev 2014-07-25 14:54:57 följande:

    Åh jag börjar bli nervös på riktigt nu. Ska ordna med min blivande morgongåva på måndag. Han ska få en klocka och så ska han få en secret box/boudoir. Tänkte få med klockan i bilderna oxå på något snyggt sätt. En väninna ska följa med och försöka lugna mina nerver han som ska fotografera är en vän med studio så det blir ju inte som om en främling gör dett. Och underkläderna jag har köpt är inget "naket" om ni förstår vad jag menar. Vad ska ni ge om ni nu ska ge varann morgongåva?


    Jag tycker om att sjunga så jag tänker spela in de låtar vi har valt till vigsel och första dansen och ge till min blivande i morgongåva. Inget dyrt men ändå ett fint minne, tänkte jag :) 
  • snowstars

    Jag nojjar över solister/musiken då den är typ det viktigaste för mig (förutom vigseln och kärleken osv.). De jag har velat ha har inte kunnat/velat och nu har jag slut på alternativ. Mitt hopp står till att annonsera på måfå, men det känns lite jobbigt eftersom man inte vet vad man får. 

    Serveringspersonal. Ska höra med svärmor om hon har några förslag/kontakter, annars är det samma sak där: får annonsera på facebook. 

    Tack och lov så är det åtta veckor kvar. 

  • snowstars

    Vårt häfte är också så gott som klart. Ska fyllas i lite mer grejer under vissa rubriker, men annars så. 

    Vi har:


    Kvällens "meny"
    Välkomsthälsning med lite information om hur vi tänkt kring kvällen.
    Berättelse kring hur vi träffades. 
    Gästpresentation (typ halva häftet)
    Bordsplacering (ska klippas in när alla har OSA:t)
    Visste du att - fakta om gäster och brudpar

    Det är knepigt med gästpresentationer. Jag ville gärna ha det då jag nästan bara varit på bröllop där jag inte känner någon, eller är inbjuden som min blivandes respektive. Då är det lite kul att se vem som är vem. Men det är svårt att skriva lika bra om alla då man inte känner alla lika väl. 

    Man kan ju också bara skriva typ namn och relation. Anna Andersson, brudgummens moster. Hade jag velat ha på det bröllop jag var sist för där var det mycket folk ;) 

  • snowstars

    Vi kommer också ha buffé, men även förrätt och efterrätt så därför har jag lagt in det. Skulle dock vilja ha några roliga namn på maten. För något år sen var det en brud här som hade döpt en rätt till "Friande Jakob" eftersom hennes blivande hette så.. 

    Ja, det är svårt. Men när det gäller festhäftet finns det nog varken rätt eller fel. Det går inte att göra typ en ruta där man kan skriva "kvällens toastmaster/par är X. Kontakta dem om du vill hålla tal, spexa eller göra något annat kul"? Till exempel. 

  • snowstars

    Serveringspersonal är klart! Sambon har några äldre kusiner (gott och väl vuxna, alltså) som inte är bjudna till bröllopet (på grund av platsbrist/pengabrist) och de ville gärna vara med på ett hörn. Så de ska servera. Känns skönt att ha folk som man vet vilka det är och som man litar på i köket. 

    Solister är egentligen det enda stora vi har kvar. En annons på facebook hoppas jag kan avhjälpa det.. 

    Och så ska vi köpa in soppskålarna, de är slut där vi tänkte köpa (så klart). 

    Men det är klart, det är en massa småfix ändå som ska göras :) 

  • snowstars

    Åh.. Jag bara måste få dela med mig. Har en kompis som flyttar runt hela världen, och för tillfället befinner sig i alperna. Blir alldeles rörd när hon hör av sig och säger att hon ska komma på vårt bröllop. Att det är så pass viktigt att hon kommer, det blir man ju alldeles rörd av! 

  • snowstars

    Här är det också bara 10 stycken som har svarat, dock har vi två veckor kvar till OSA. Tänkte skicka ut en påminnelse till de som inte har svarat till veckan så har de ändå en vecka på sig. Och sen ringer jag till de som inte har svarat då :) 

    När man läser här på BT är det jättevanligt att folk inte svarar i tid och det beror sällan på brist på respekt. Ofta får man inbjudan långt i förväg och lägger undan den för att man ska kolla med jobbet eller bara för att det är länge kvar. Och sen glömmer man.  En del kan ju faktiskt ha trott att de har svarat/anser sig vara självskrivna på bröllopet också :)  Själv ska jag på bröllop i helgen och ringde på absolut sista dagen att svara, klockan åtta på kvällen ;) 

    Men visst förstår jag att det känns tråkigt. Hoppas på många svar idag :) 

  • snowstars

    Har bakat bröd till förrätten ikväll. Och så köpte jag hem serveringsfat i aluminium (engångs). På onsdag är sista dagen för OSA, och de allra flesta verkar tänka komma. Så kul! 

  • snowstars
    September2014 skrev 2014-08-21 09:29:30 följande:

    ÅHHHH!!! Blir tokig!!!! Vilket verktyg har ni använt för bordsplacering? Jag har provat både BTs på gamla sidan men där blir borden jättesmala eller så går namnen ihop med varandra. På Bröllopsguiden så kommer inte min gästlista upp och det går inte att ladda mina sparade placeringar... 


    Jag har gjort som Ninisen, ritat borden på ett papper och så små lappar som jag har flyttat runt. Limmade liksom halva lappen ,så jag kunde slita lös den nr jag ändrade mig ;)  Upptckte nämligen rätt snart att om lapparna låg lös räckte det med en liten suck för att alla skulle flyga runt - och jag suckade mycket när jag höll på med det där! 
Svar på tråden september 2014