Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Chariot skrev 2013-06-01 21:21:14 följande:
    Det vet jag inte, beror på om det är snyggt eller inte Solig kan absolut tänka mig om det passar
    Mamma till Alexander
    Här kommer lite bildförslag :)





    Något som jag gillar att göra om man bara vill ha en väldigt enkel bukett är att ta samma färg men att blanda storlekar , som den första bilden . Ger ett mkt elegant intryck men ändå lite spännande och annorlunda :)
  • Sara1991
    Sara1991 skrev 2013-06-02 15:08:10 följande:
    Så nu är jag hemma igen :) Här kommer några förslag :)


    Cool water. Är lite varmare i tonen och är den mörkaste av dessa. Detta är min favorit :) tycker den har en väldigt härligt lila färg .


    Faith . Är lite ljusare lila och nästan ljust rosa. Men väldigt fin oc har en väldig vintagekänsla.


    Memory Lane . Väldigt fin , älskar att den skiftar lite i färg . De ger ett fint liv i buketten


    Silverstone. Är ljus och lite åt den blåare tonen.


    Och sist men inte minst så har du Ocean Song . Lite mörkare och den som har mest blått i sig.

    Hoppas någon av dessa var vad du hade tänkt dig :) finns så klart oändligt många sorter men dessa är de vanligaste som inte ska vara större problem att hitta :)
    Självklart :) Men champagne är en ganska svår färg och därför finns de inte så många i just den fäger . De är en sån hårfin gräns mellan vit , creme , champage och aprikos :)


    avalanche peach


    talea


    vendela .

    Hoppas någon var åt de hållet du tänkt dig :)
  • Sara1991
    Madicken skrev 2013-06-02 15:40:16 följande:
    Hej igen! Undrar lite om solrosor. Vill ha det som dekorationsblomma, men när är det säsong för dom? Det är väl sensommar? Obestämd
    Stämmer utmärkt :) de skymtar fram under hela sommaren men har säsong främst under sensommar juli-augusti ung :) och sen ett litet tag fram :)
  • Sara1991
    Sara1991 skrev 2013-06-02 15:43:22 följande:
    Stämmer utmärkt :) de skymtar fram under hela sommaren men har säsong främst under sensommar juli-augusti ung :) och sen ett litet tag fram :)
    När ska du gifta dig ? :)
  • Sara1991
    Madicken skrev 2013-06-02 15:49:50 följande:
    Augusti -14 eller -15 Tungan ute
    Jag vill odla lite blommor själv, älskar blommor i trädgården, och tänkte sätta solrosor.
    Är det svårt? Hur lång tid tar dom på sig att bli stora fina solrosor?

    Älskar även liljor, har du tips på fina och lättodlade (hihi) liljor?
    Vad är detta för blomma??

    Tack för att du finns här sara!


    Då ska de inte vara någon fara med solrosor, då bör de finnas massor :)
    Jag är som sagt utbildad florist och inte trädgårdsmästare och drar mig därför lite från att svara på frågor kring odling av fröer osv då de inte ligger i min expertis . Men jag kan försöka :) Solrosor ska sås maj -juni och blommar då vanligtvis juli-sep. Solrosor brukar vara en ganska lätt växt att så :)
    Liljor  verkar vara desto svårare att så och gror mkt saktare än solrosorna . Enligt vad jag hittat så vill dem sån jan - maj och blommar då jul-aug :)

    Blomman på bilden är en orientalisk lilja :)

    Tack :) Är bara kul att få hjälpa er alla :) kramar
  • Sara1991

    Orientaliskt lilja är en av de vanligaste liljorna och just den färger du visade är väldigt vanligt förekommande i butik :) och dem går att få tag på året om :)

    När de gäller trädgårdsrosor så tycker jag de bästa vore om du åker till en handelsträdgård och pratar med dem om vilka sorter du gillar , vilka som passar din trädgård osv , de är saker som de är bättre att ta med en trädgårdsmästare och inte en florist .

    OM du nu har tänkt att odla alla dekorationsblommor själv så bör du ha en plan B också . Hur stora blommorna blir , hur fort de växer , när de blommar osv bestäms ju helt av vädret . Beroende på hur mkt det regnar och hur mkt sol de blir så kan en växt se helt olika ut . Och vädret är de ju omöjligt att veta i förväg. Så ifall att blommorna inte skulle se ut som ni vill eller att de inte blommat eller kanske blommat över när bröllopet är så planera in en plan B ifall att :)

  • Sara1991
    Chicita skrev 2013-06-02 17:13:45 följande:
    Men Sara1991.... 
    Nu var det ju det här med varmt och kallt igen Flört
    Den översta rosen är kall. Den skiftar mot blått.
    Den understa börjar gå mot en varmare nyans men om man parar ihop den med andra blommor i kalla färger så kommer den nog att uppfattas som kall, då den mest är mot gult nere vid basen (varm) och mot blått (kall) längst ut på kronbladen...

    Jag känner mig nästan lite elak när jag tillrättavisar dig om färger. Men jag tycker att det är viktigt att du ger rätt information om du ska ge information om färg...
    Jag sa inte att den översta rosen var varm, sa att den var varmare i tonen än de sista bilderna jag visade , de är så jag uppfattar den . Jag håller inte en lektion i färglära utan försöker att med enkla ord förklara hur färgen ser ut i verkligheten eftersom det inte alltid ser lika ut som bild. Jag försökte bara att hjälpa till med de som efterfrågades.
  • Sara1991

    Anser inte du att den första bilden upplevs varmare än den sista ? Kanske bara är min uppfattning :) Jag pratar alltid utifrån eget tycke och smak och om Hur Jag uppfattar saker och ting och försöker vara noga med att pointera de. Att de Jag säger är bara min personliga åsikt. Jag drar mig från att använda ren fakta om Jag inte är helt säker på att Jag har rätt , eftersom Jag inte Vill förvirra osv. Personliga åsikter och uppfattningar kan aldrig vara fel utan handlar enbart om tycke och smak och använder mig därför mest av de :). Men förstår Vad du menade.

  • Sara1991
    Madicken skrev 2013-06-02 19:15:08 följande:
    tack! ursäkta om jag var otydlig, tänkte mest om du hade tips på ros-sorter som liknar pioner! Namnen bara. Resten får blivande svärmor reda ut
    Nejdå du var inte otydlig :) Men eftersom jag jobbar mest med snittblommor och krukväxter och inte i samma utsträckning  trädgårdsväxter så har jag inte lika stor koll på olika sorter osv. Snittrosor har jag koll på men inte trädgårdsrosor tyvärr :( Så tycker de känns bättre att du pratar med någon som har stenkoll på ämnet än att jag ska gissa mig till ett halvdant svar :)

    Låter som en bra plan att odla för skojsskull istället :) Om de skulle växa på bra och bli fina blommor så är de ju ett stort plus , så kanske ni kan använda lite till dekoration. Men se till att ha en annan plan också :) De är ju superroligt och rogivande att hålla på med odling och påta runt i jorden osv . Håller just nu på i familjens trädgård, ogräset har totalt ätit upp rabatten ;) Så nu blir de till att ligga på knä i några dagar och leka detektiv och leta upp om de finns nåt under :P hihi
  • Sara1991
    Chariot skrev 2013-06-02 19:47:10 följande:
    Tack för hjälpen! såå underbart vackra!!
    vilka blommor kan man kombinera dessa rosor med?
    Mamma till Alexander
    Var de någon av bilderna som du gillade ?:) Försökte leta upp bilder där de var rosor blandat med nåt annat för att du skulle se lite olika alternativ :)
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)