Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Chicita : haha ja precis , Jag kan mitt yrke men läsa tankar har Jag inte lärt mig än :P De jobbigaste i mitt yrke är att folk oftast vet exakt Vad dem inte Vill ha men har ingen aning om Vad dem gillar :P så dem ratar typ alla mina förslag men har inga egna idéer :P och sen tycker dem att Jag borde ha koll på sånt som florist :P men alla har ju olika smak :)

  • Sara1991

    Maria466: Hej :) stämmer att gullvivor är fridlysta så plocka dem får man inte göra men bör kunna gå att få tag på odlade gullvivor på antingen snitt eller kruka via en florist :)

  • Sara1991

    Katjaknas: Hej :) Om de är våran svenska aster du menar så ska de inte vara problem att få tag i . Men annars så kan Jag inget om libanesiska blommor :) när ska ni gifta er ?

  • Sara1991

    Maria 466 : hör med din florist om dem har möjlighet att få hem gullvivor, grossisterna brukar ha stenkoll på Vad som går att få tag på och även ungefärliga priser :) skulle de inte vara möjligt så kan du säkert hitta någon annan härligt somrig blomma att komplettera med liljekonvaljerna :)

  • Sara1991
    marsmat skrev 2013-05-26 21:02:40 följande:
    Hej!

    Vilken bra tråd och tack för att du tipsar oss alla. Jag funderar på vilka blommor, viltväxande och odlade, som är i säsong i slutet av juli och som kan förknippas med ett tema som är ungefär "svensk sommar"? Färgtema är grönt och ljusa pastellrosa- och gultoner. Men brudnäbbarna fick nu ved ett misstag lila shorts så vi kan kanske hälla lite åt lilahållet också för att de inte ska se helt omatchande ut.

    Glad

     


    Hej ! Tack så mycket :D det är bara väldigt roligt att få hjälpa till :)

    Härligt tema , har blivit väldigt förtjust i ängsbuketter på senare tid. Tidigare så har de varit mkt kompakta runda buketter men nu blir ängsbuketter mer och mer populära, jättehärligt :)
    När de gäller en ängsbukett så är de bara fint om alla blommor inte är av samma sort eller färg, de gör att buketten känns mer levande och vildvuxen så tror inte att de ska vara några som helst problem med färgerna men jag skulle tycka att man gör en färgton dominant och sedan har någon färg som kontrast. Exempelvis om man gör buketten i övervägande rosa / lila och sedan några gula blommor som komplement . Om man har lika mycket av alla färger  så vet oftast inte ögat vart den ska fokusera och buketten upplevs då lite rörig , men de är bara min personliga åsikt :)

    Här kommer några exempel :) Ängsblommor som jag gillar är : sommarriddarsporrar, lejongap, stjärnflocka, veronica, solöga, dahlia, kvistrosor, fontängräs, alchemilla, astillbe osv :)




  • Sara1991
    Maria466 skrev 2013-05-26 20:50:23 följande:
    Ah, så d går att få tag i hos florist? *Lycka*Flört 
    Gullvivan betyder så mycket för mig. Den får mig att känna mammas närvaro då vi sjöng "Där gullvivan blommar" på hennes begravning i februari 2011
    Tror inte de ska vara några problem :) Vi har haft de innne i butiken några gånger men då på kruka . Man får dock räkna med att priset kan bli lite högre än blommor ligger på normalt , men eftersom de verkar vara en betydelsefull blomma för dig så är det ju värt de . Så tycker absolut du ska höra med din florist , brukar kunna gå att ordna det mesta om man är ute i god tid :)
  • Sara1991
    Vichy skrev 2013-05-26 20:16:14 följande:
    Okej! Nej jag har ingen aning om blommor, kan ingenting verkligen. det enda jag vet är som sagt färgerna.. Vilka blommor skulle du rekomendera? 
    Storlek vet jag inte heller än eller form....

    Vi gifter oss först nästa sommar.. 
    Ingen som helst fara , du behöver absolut inte vara orolig över att du inte kan allt detta. De är därför vi florister finns, vårt jobb är att stötta , komma med ideer och vägleda brudar i sitt val när de gäller blommorna. Som florist så har jag absolut inga krav på att mina brudar ska veta vad dem vill ha , oftast så vet dem vilka färger dem vill ha och ungefärlig känsla dem vill förmedla med buketten ( precis de som du vet ) . Allt annat disskuterar vi fram tillsammans. Oftast så brukar man boka ett personligt möte där man står avskilt i 20-40 min ung och disskuterar ideer, färger, blommor, känsla , band , corsage, bordsblommor osv. Man brukar kolla mkt på bilder på datorn och även på blommorna i kylen :)

    Om allting känns bra och man känner att man kommit fram till ett vinnande koncept så gör man en beställning. Om man fortfarande känner sig osäker så brukar vi i våran butik beställa in blommor och göra en provbukett som bruden får kolla på , då brukar alla bitar falla på plats :)
  • Sara1991
    Vichy skrev 2013-05-26 16:15:28 följande:
    Drömmer om en bukett i ljusa skira pasteller... Har bara fått för mig att det skulle bli dyrt. Skulle det det?
    Inte säker på vilken typ av bukett det skulle vara, eller exakt vilka blommor som skulle vara i...
    Har du nått tips på vilka blommor man skulle kunna ha och vad det skulle kosta på ett ungefär?

    Inspriation just nu:




     


     


    Blommor som skulle passa ditt tema är : Pioner, Rosor , Hortensia, Stjärnflocka, Lejongap, Freesia, Prärieklocka, Viburnum, Luktärt mm :) och alla dessa finns att få tag på maj-juli :)
  • Sara1991

    Marsmat: Åh Vad kul att Jag träffade rätt där , är som sagt väldigt förtjust i den sortens bukett själv :D finns såklart många fler somriga blommor men dem Jag skrev är mina favoriter :) sen är de väldigt fint att för en mer naturlig känsla blanda ut blommorna med exempelvis fontängräs, vete eller ormbunke. Känns ännu mer naturligt då :D Stort lycka till nu !!

  • Sara1991

    Sudditjuven: Hej :) När är det som du ska gifta dig ? Som passionsblomman skriver så är det troligen de gammaldagsa trädgårdsrosorna(Austin rosor) som du syftar på . Dem har ett lite mera fluffigt utseende än en klassisk ros och därmed en känsla lik en pion . Lite beroende på vilken säsong du gifter dig så finns de lite olika alternativ som ger en liknande känsla :) under vinter och vår så har du ju de underbara ranunklerna, de är en av mina absoluta favoriter. Finns storblommiga ranunkler och dem ger en väldigt romantisk och fluffig känsla likt pionen . Maj - juli finns pionen . Framåt augusti så har du den underbara dahlian , till utseendet inte lik pion men ger en väldigt romantisk känsla som pionen . Sen tycker Jag även mkt om hortensia och nejlikan :)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)