Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Elbeley: Om du Vill hyra så kolla blomsterbutiker, om dem har vaser så brukar de inte vara nåt problem att få hyra dem :) för att köpa kolla ikea eller plantagen för ett billigare pris :)

  • Sara1991

    Annica70: Hej :) ja visst är den helt underbar :D De är : vit lövkoja, ljusrosa rosor, vit och rosa astillbe, blå scabiosa, ljusrosa stjärnflocka :) sen är de några ängsblommor som Jag inte kan namn på:)

  • Sara1991

    Ceccan: nej de vet Jag tyvärr inte . Antingen gör du så att du kontaktar en butik i Grekland och förklarar Vad du tänkt dig och så hjälper dem dig med Vad som finns och gör en beställning . Eller så köper du en bukett på plats i Grekland men då får du välja av de som finns inne för dagen :)

  • Sara1991

    Annica 70: dem som Jag nämnde går absolut :) ängsblommorna kan bli svårt men de kan ju bytas ut mot liknande :)

  • Sara1991
    Elbeley skrev 2013-05-14 12:51:06 följande:
    Sara1991: har du sett sånna vaser där? Jag har verkligen letat, men inte hittat :( Svägerskan, som är florist och länge haft egen butik, vet inte heller var man får tag på dem.
    Är inte helt hundra på hur dem ser ut, du har inte någon bild eller så som du skulle kunna bifoga ?:)
  • Sara1991
    Fial8 skrev 2013-05-14 16:01:53 följande:
    Hej!
    Ungefär hur länge håller sig (vilda) liljekonvaljer i kylbox och sen kylskåp? Tanken är att mina föräldrar plockar innan de åker på en torsdag och sen kommer de med bil till oss, bröllopet är på lördag kväll. Är det ngt vi ska tänka på? Tips på antal grader? Kan det funka?
    //fial8 
    Hej :) Osäkert om jag skulle våga ha dem i en kylbox, de flesta blommor ska klara ned till en 6-8 grader och de gör liljekonvaljer också, men risken är att dem kommer för nära kylklamparna och fryser/ annars ska de nog gå bra. Kylskåp går alldeles utmärkt :) De är alltid väldigt osäkert med vilda blommor när de gäller hållbarhet, av egen erfarenhet så brukar mina likjekonvaljer stå upp till 2 dagar men de varierar såklart :) Försök att ha dem i kyl så mycket de går , köp en riktig snittkniv och snitta noga och sätt i kallt vatten, och ha dem i vatten mellan vigsel/ fotografering osv :) Så maximerar du chansen att dem ska hålla. Men se till att ha en reservplan ifall dem inte skulle klara sig :)
  • Sara1991
    Sheltiegirl skrev 2013-05-14 13:22:59 följande:
    Hej! Kanon att kunna fråga någon som kan blommor! Skrattande Jag har 1 år på mig att planera men har alltid beslutsångest så lika bra att börja kolla direkt Flört

    Jag funderar på färgtema på buketten och är väldigt splittrad i vad jag vill, jag älskar de flesta färger. Jag har rött hår och vi funderar på att ha vigseln i en Bokskog på Våren/försommaren så färgerna måste passa in med det.

    Jag är inne på något spretig dropp bukett med lite blandade blommor, ex rosor, liljor, orkidé m.m. funderar på att kombinera rött, orange, gult och vitt + lite grönt. Jag vill gärna ha flera färger och lite udda, lite som ängsbukett men mkt mer elegant. Om du förstår mig?

    Mina främsta frågor är:
    1. vilka färgkombinationer fungerar till mig?
    2. Hur vet man vilka blommor man kan kombinera?
    3, är det för svårt att göra en dropp bukett själv?
    4. vi gifter oss i Maj troligen, vilka blommor finns att få tag på då?
    Hej :) De kan nog bli jättefint :D Åh en bokskog, de är min dröm att gifta mig så :D

    1. Jag tycker att du ska köra på våriga färger så som orange, vitt och lime och eventuellt lite gult. De kommer passa väldigt fint in i erat tema och i den underbara miljön. Och blir nog väldigt vackert till ditt hår också:)

    2. Du kan såklart kombinera vilka blommor du vill , men de främsta jag tänker på när jag gör en bukett är att få en balans mellan blommorna. De beror såklart på vilken sorts bukett man vill ha och vilken känsla man vill att buketten ska förmedla. Vill man ha en vild ängsbukett så funkar de utmärkt att blanda flera olika sorter och färger utan att de känns rörigt för de är ju så de ska vara . Men annars så brukar man tänka på att ge en blomma huvudrollen , och sedan fylla upp med passande blommor runt om :) Jag skulle inte välja både liljor och orchideer, de kommer att ta ut varandra då de båda är blommor som kommer att ta huvudrollen :)

    3. Ska du göra brudbuketten själv så gör då en handbunden, att göra i oasis är alldeles för avancerat om du inte är utbildad med tekniken . :) Men se till att öva mkt på buketter innan så att då lär dig att få till spiralen oc formen :)

    4. Finns massa fina blommor:) ex: Lövkoja, Lejongap, Sommarridadrsporre, freesia, pioner, stjärnflocka, flox, alchemilla, astillde mm . Sen finns såklart blommor som rosor, nejlikor, gerbera , liljor och sånt som finns året om :)

    Här kommer lite inspiration







  • Sara1991
    Chicita skrev 2013-05-14 17:17:02 följande:
    När det gäller liljekonvaljer kan det kanske vara passande att informera dels om att saften från stjälkarna kan ge väldigt fula fläckar + att saften är giftig och kan irritera slemhinnor (typ om man får saft på fingrarna och sen kliar sig i ögat så kan man få en allergisk reaktion i ögat).

    Och att deras starka doft kan ge doftallergiker sådana problem att dom inte kan vistas i samma lokal.
    Jag har vänner som har fått åka till akuten för att middagslokalen varit dekorerad med liljekonvaljer. 
    Hej :)

    De stämmer precis :) De har en underbar doft i lagom mängd men finns såklart många som inte klarar av den doften. Vi brukar oftast avråda från att dekorera lokalen med dessa pga den orsaken . :)
  • Sara1991

    Sheltiegirl: De kommer nog bli superfint :D ja den är jättefin, tror den skulle passa jättebra :) De är klart att de går att göra en bukett själv men man bör vara medveten om att de inte är så enkelt som man tror , och därför inte ha för höga förväntningar. Att binda en brudbukett är ett hantverk, de tar för en utbildad och van florist minst 1 timme ung att få till en brudbukett så de är inte så lätt .:) Så man ska bara vara medveten om att resultatet kommer att bli ett annat mot bilder och sånt man ser :) En droppformad brudbukett görs alltid i hållare, går inte att göra handbunden då de inte finns blommor som går att böja så mkt . De går i sådana fall att använda sig av grenar eller liknande men inte blommor :) Den buketten som du visar kommer du inte kunna göra själv utan då skulle Jag föreslå att du låter en duktig florist göra den åt dig :) eller att du tänker om och gör en enkel handbunden bukett av rosor , nejlikor mm :)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)