Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Malaina skrev 2013-05-20 20:29:11 följande:
    TAck för tipsen :D det blir till hjälp då de verkar vilja att jag är förberedd när jag ska beställa dom hos min florist!
    Du behöver inte vara förberedd när du kommer till en florist, de är därför vi finns. De vi främst vill veta är miljön där vigsel och fest ska ske, eventuella temafärger, om de är någon speciell känsla ni vill ha på bröllopet ( vintage, marint, skog, ängsbröllop osv) . Resten disskuterar man fram ihop när de gäller blommor , färgkombinationer osv. De är inte ofta som mina brudar vet exakta blommor och så utan de är främst färger och känsla man brukar veta innan :) resten hjälper jag till med på plats :)
  • Sara1991

    Malin4900: Hej :) de finns inga blommor som ligger på ett lägre pris en normalt . De blommor som är billigast är : Nejlika , germini, gerbera och kryssantemum och dem ligger runt 15-25 kronor ung :) typiska blommor som finns i maj är : pioner, astillbe, stjärnflocka,flox,riddarsporre,lejongap mm :)

  • Sara1991

    Eliin: Hej :) Vad bra , då vet du lite mer Vad du gillar :) både kallor och orchideer är supervackra! Absolut , du behöver inte veta allting innan , de hjälper vi som florister dig med på plats . De är mest känsla och färger som är bra att veta :) Allting bidrar ju till helheten , så även buketten och beroende på kroppsform osv så finns de buketter som ser mer eller mindre smickrande ut . De är självklart inget måste utan mest riktlinjer .:)

  • Sara1991

    MTB: Hej :) de allra flesta blommor kommer klara sig . Dem ligger i en plastpåse sprayad med vatten så att dem klarar sig , så låt dem ligga där tills dem ska sättas i håret :) rosor och orkidéer är de vanligaste att ha i håret :)

  • Sara1991

    20th century Fox : Hej :) oj då måste du missat Vad Jag skrev , de Jag skrev var att man vanligtvis skiljer på varma och kalla färger för ett harmoniskt intryck men att de självklart beror på vilken känsla man Vill ha . Så sa inget om att man inte ska blanda dem :) jättefina bilder men är inte den undre bara varma färger , ser ut så :)

  • Sara1991

    Anotherplace: priset varierar väldigt men Jag kan ge dig ett ca pris :) dem största som vi brukar ha inne är ung 10 -12 cm höga och ung 5-7 cm högst upp i klockan :) Måtten kan så klart variera lite :) den brukar kosta 90-120:- ung. Den vanliga storleken är ung 5-7 cm hög och 3-4 cm högst upp och brukar kosta 45-75 ung :) kostar sällan mer än så :) vanligast är 95:- respektive 55:- , priset Jag räknat på är de vi tar i min butik , priserna varierar lite mellan butikerna :) hoppas de gav dig lite klarhet :)

  • Sara1991

    De visste Jag inte att cerise ansågs kall :) den ser så varm ut :P men tack för informationen , kul att lära sig nåt nytt :)

  • Sara1991

    Färglära ingick även i min utbildning , tror de gör de i dem allra flesta numera :) Färger är ju grunden och enligt mig nästan de viktigaste i en bukett , så att ha koll på det är självklar a och o. Färg är ju lite knepigt eftersom den kan uppfattas olika , och kan då därför bli mkt missförstånd . Beställde en cerise bukett till en kompis och fick en lila , enligt hon i butiken så var den cerise :) Jag håller helt med din passionsblomman :) de är så synd att riktigt hantverk uppskattas . Hoppas de ändras :)

  • Sara1991
    Larssonmaria86 skrev 2013-05-24 17:13:59 följande:
    Hej Sara! Tycker det är toppen att du skapat denna tråden och har följt den sen början, man får massa inspiration och lär sig lite nytt ;)
    Min fråga till dig är att jag undrar vilka blommor du skulle rekommendera i en brudbukett tillsammans med pioner? Jag har tänkt mig ljusrosa eller rosa pioner och vill att dem andra blommorna också ska vara i denna färgskalan..
    Jag läste någonstans att det skulle passa bra med hortensior men lyckas inte hitta några bilder på sådana buketter.. Tack på förhand!

    Hej ! Åh tack , vad roligt att höra :D Jag har surfat runt en del här på bröllopstoget och märkt att många har frågor kring blommor , priser , färger mm och ville för enkelhetens skull skapa en tråd där man kan ställa frågor och få inspiration, istället för att ha många olika trådar :)


    När ska ni gifta er ? Sen undrar jag också om du har funderat kring vilken känsla du vill ha på buketten. Om du vill ha en lite tightare rund kompakt bukett eller en mer vildvuxen ängsbukett eller kanske en blandning :) Hortensia är absolut jättefint till pioner, dem båda har en liknande romantisk känsla och så blir de en väldigt rund och fin form :) Sommarblommor som är fina som utfyllnad till pioner är :) : Stjärnflocka, alchemilla, fontängräs, prärieklocka och flox . Finns såklart fler men dessa är mina favoriter under sommaren och som jag tycker är ett väldigt fint komplement till pioner. Nu har jag listat blommor som passar bättre till en rundare bukett , vill du istället ha en mer ängsbukett så kan jag komma med lite andra förslag :)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)