• Äldre 30 Apr 21:09
    696575 visningar
    1103 svar
    1103
    696575

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Jag jobbar som florist i Stockholm och hjälper er gärna med alla era frågor , funderingar eller om ni bara Vill ha någon att bolla idéer med :)

  • Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)
  • Äldre 30 Apr 21:33
    #3
    WinterWonderland skrev 2013-04-30 21:16:58 följande:
    Vad bra!! Jag har ett par frågor. 1. Jag skulle gärna vilja ha en bukett med bara ranunkler, är det möjligt i februari? 2. Idén är en mindre rund bukett, vad skulle du säga var ett rimligt pris? Tack!

    Hej :) ranunkler i februari bör inte vara någon fara , beställ i tid så hinner butiken ta hem åt dig :) svårt att säga eftersom de varierar så mycket men tror ung 600-800 :)
  • Äldre 30 Apr 21:42
    #4

    Pandy : Tänk på att inte plocka dem utslagna , i rumstemperatur så går de väldigt fort att slå ut :) plocka dagen innan du ska binda , låt dra rejält med vatten .ja ett sidenband brukar man linda runt stjälkarna:)

  • Äldre 30 Apr 22:48
    #6

    Hej :) tror de kan bli jättefint:) vore superfint om man gjorde en ängslik bukett i mestadels vitt med inslag av blått :) går inte att få tag på blåklocka på snitt men googla på prärieklocka den e rätt lik :)

  • Äldre 30 Apr 23:04
    #8

    Papillon: de går absolut att få tag i :) är rätt årstid och så :) Nejdå , liljekonvaljer är ju inte så vanliga , de blommor i naturen enbart ett par veckor :) prata med en florist i tid så beställer dem :)

  • Äldre 1 May 17:29
    #15

    Stormhelen: Du har rätt i att de blommorna inte är i säsong just då , men Vill du jätte gärna ha dem så går de så klart att få tag på . De finns odlare som odlar dessa blommor året runt men man får då räkna med ett högre pris :) andra blommor som ger en liknande känsla är de så kallade Austin rosen ( en trädgårdsros) , nejlikor( tycker Jag är enormt fint om man Vill ha en kompakt och romantisk bukett ) , hortensia. De blommorna är ju inte jätte lika men kommer att ge samma känsla :) Blommor som är i säsong är ju höst / sen sommar blommor . Bla, Dahlia , solöga, solros, hortensia . Jag tycker du ska kolla upp dahlian, den är superfin och finns i alla tänkbara färger :)

  • Äldre 1 May 17:34
    #16

    Annamolly: De går absolut :) floristen gör i ordning blommorna dagen innan och lägger dem i en påse och där sprayar man vatten , där får den ligga tills du sätter i blommorna i håret :) utan vatten ska dem klara sig fina hela dagen :)

  • Äldre 1 May 17:48
    #18

    Filibustern: Ja den blir ju inte jättelätt men så många kilon väger den inte :P Har du utbildning eller har gjort buketter i Oasis tidigare ? Om du inte har det så skulle Jag avråda dig från de. Att sticka brudbukett i Oasis är väldigt knepigt och har man inte gjort de mkt tidigare så blir de lätt fel och eftersom de är i Oasis så Kan man inte ändra de. Har man satt i en blomma så får man inte sticka pm den . Att göra en blomboll är en väldigt avancerad teknik då man måste fästa blommorna en och en med ståltråd så dem sitter fast i bollen . Jag har själv inte vågat mig på de då det är mkt pill och tar mkt tid :) Ska en florist göra detta så är de arbetskostnaden som kommer dra upp priset. Jag tror att de totalt skulle kosta 1700-2000.:)

  • Äldre 1 May 17:53
    #19

    ElinaAstrom: de beror helt på vilken form du Vill ha :) Vill du ha en mer platt bukett upptill så tror Jag ung 10-15 beroende på kallans storlek :) Vill du ha en mer rund bukett som går ner på sidorna så ung 15-20 . Men de är som sagt svårt att räkna när Jag inte vet kallans storlek :) Du har rätt i att dem är väldigt hållbara , blommar i ung 2 veckor . Är dock väldigt stöt känsliga :)

  • Äldre 1 May 19:26
    #22
    stormhelen skrev 2013-05-01 19:13:37 följande:

    Tack för ditt svar.


    Nu känns det som jag har lite mer kött på benen. SkrattandeSolig


    Jättebra :) Kul att jag kunde vara till hjälp :D
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)