Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    partyoverallt skrev 2013-05-19 12:00:42 följande:
    Jag gifter mig i augusti och undrar om det är några speciella blommor som är "i säsong" just då? Tänkte eventuellt göra min egen och vill planera lite efter hur utbudet kommer att se ut

    TAck för hjälpen! 
    Hej :) I augusti så kan jag varmt rekommendera dahlian . Den har säsong då och är superfin :D en av mina storfavoriter :)




  • Sara1991
    Malaina skrev 2013-05-19 20:15:53 följande:
    Hej! 
    Vi har tema lila och grönt på vårt bröllop! Jag vill ha lila och vita blommor i min bukett! Har hört att det är lätt hänt att man blir besviken på färgen när det gäller lila blommor!?
    Jag skulle gärna vilja ha tips på vad jag kan välja för blommor som är mörklila, de får inte vara åt det vinröda hållet hellre då åt blått!

    :)  
    här har du lite inspiration:)




  • Sara1991
    Sara1991 skrev 2013-05-19 22:18:41 följande:
    här har du lite inspiration:)





    Blommar som finns i lite mörkare lila är : Tranchelium, prärieklocka, kallor, rosor, hortensia, dahlia mm . Alla av dessa är tyvärr inte mörklila men alla finns i ljuslila - mörklila nyanser och åt de lite blåare hållet som du önskade . Hoppas de hjälpe på nåt sätt:)
  • Sara1991
    Eliin skrev 2013-05-20 11:04:30 följande:
    Hej!
    Snällt att du hjälper till och svarar på frågor.

    Vi gifter oss i februari 2014 på västkusten med närheten till havet som vi båda är uppväxta med.
    Vitt och silver är vårt färgtema till vårt vinterbröllop (jag tänker snö, flingor, is/glas, krispigt/skört men är inget fan av spets och "gulligt").
    Vet inte om blommorna verkligen måste matcha vårt färgtema, är väl egentligen känslan av sammanhang som jag är ute efter. Jag tyckerverkligen om färg egentligen och älskar framförallt gult och grönt men alla färger är härliga även om jag oftast inte väljer rosa eller lila.
    Jag vill inte ha någon jättestor bukett utan tänker mig en mindre. Föredrar det enkla, stilrena och eleganta framför romatiskt och "fluffigt".

    Jag älskar okidéer, men vet inte om de går att använda på något sätt så att jag blir nöjd/får det som jag vill ha (även om jag egentligen inte vet det ännu). Jag gillar även gerbera och storblommig grön anastasia är en härlig, hållbar och fin tycker jag. Däremot är jag inte så förstjust i nejlikor och pioner.

    Jag är ute efter lite inspiration för att veta vad jag vill ha när jag ska träffa en florist.
    Har du några tips på bra blommor i februari?
    Är det något speciellt att tänka på i februari?
    Och vilken typ av bukett tror du är bäst om man inte vill ha någon jättestor bukett?
    Hur ska jag tänka vag gäller färg och form?

    Tack på förhand!

    Hej :) ska försöka att svara på alla dina frågor så bra jag kan :)


    Åh vad fint, tror att de kan bli supervackert ! När jag hör vart ni ska gifta er och temat så skulle jag valt en svalare färgskala för att matcha temat. Jag hade gjort en handbunden tight bukett i vitt, ljuslila, mörklila . De man ska tänka på när de gäller färger är att skilja på varma och kalla färger.Rött, orange, gult, rosa och brunt är varma färger medans Grönt, blått, turkost och lila är kalla färger. En röd färg som har gult i sig drar mot orange och är varm. En röd med blått i sig blir lila och känns kall. Så för att skapa en mer harmmonisk bukett så blandas oftast inte varma och kalla, men de beror helt på vilket intryck man vill ha :) Till den miljön som ni har valt så skulle de passa bäst med kalla färger , skulle man välja ex en gul färg så tror jag att de kommmer skära sig lite. Men de är som sagt inget måste utan bara riktlinjer som vi florister går efter för att skapa harmoni i buketten.


    Typiska säsongsblommor för februari är exempelvis: ranunkler, anemoner, hyacint, tulpaner och andra lökväxter :) Blommor som jag tror skulle passa din beskrivning är : Kallor, Rosor, orkideer absolut, anemon eller ranunkel, prärieklocka , hypericum mm. De är blommor som inte är så fluffiga och gulliga utan lite mer stilrena i sin utformning.


    Eftersom du inte vill ha någon stor bukett så tycker jag du ska satsa på en tight handbunden brudbukett ung 20 cm i diameter( de är den vanligaste storleken) , men de beror så klart lite på hur lång du är, vilken sorts klänning du ska ha och vilken sorts kroppform du har . Allt sånt lägger man in i räkningen när man planerar buketten, allt för att få bästa möjliga helhet:)


     


     


     


     


     


     

  • Sara1991

    Har bifogat lite bilder som visar lite av dem ideer jag framförde ovan , för mer bilder kika på de bilder jaag lagt upp i tidigare inlägg i blå och lila färgskala:)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)