Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    andra passande skulle kunna vara : viburnum ,freesia, kvistrosor :)

  • Sara1991
    FrökenErika skrev 2013-05-25 00:08:44 följande:

    Hej Sara1991!


    Du kanske kan hjälpa mig med en fundering. Vi ska gifta oss den 3 augusti i år, och jag har inte funderat mycket på min bukett mer än att jag skulle vilja ha blåa rosor i den. Är det svårt att fixa den tiden på året? Jag pratade med en florist tidigt förra sommaren, och enligt henne skulle det inte vara ett problem, men nu när jag gick runt här om veckan för att höra mig för på olika ställen sa den första jag gick till att det är i pricip omöjligt att få hem fina blåa rosor den tiden på året och att det i så fall skulle bli jättedyrt. Vad har du för erfarenhet av det?


    Hej !


    Blåa rosor är allmänt ingenting som finns i de ordinarie sortimentet förutom under studenttider som man då kan kalla deras högsäsong. Anledningen till det är att de vanligtvis inte är någon direkt efterfrågan på blå rosor förutom vid student då dem är väldigt populära. Jag skulle absolut inte tro att de ska vara några problem att få fram blåa rosor i augusti :) Man behöver såklart specialbeställa och priserna ligger normalt på mer än en vanlig ros ( ca 65 kr) , men de bör absolut gå att få tag i :) Har tidigare beställt blåa rosor vid ett flertal tillfällen men aldrig haft några problem :)

  • Sara1991
    Chicita skrev 2013-05-25 01:02:44 följande:
    Ja jag skulle köpa ögonskugga för ett tag sen och frågade om dom hade någon som var lite mer som polerad koppar. För jag vill gärna ha "metall-färgen" eftersom den känns kall även om nyansen är åt det varma hållet.
    Hon tittade på mig och pekade på en brunaktig skugga med kopparskimmer.
    Nej sa jag, jag vill ha den nästan åt det orangea hållet. Som polerad koppar alltså.
    Hon stirrade ännu mer blankt på mig och visade ytterligare två brunaktiga skuggor med kopparskimmer.
    Jag sa att jag inte ville ha ärgad / lortig koppar, utan nypolerad och hon såg ut som en fågelholk.
    Till slut frågade jag om hon hade en orange skugga då helt enkelt. Och då kom det fram en orange-kopparfärgad minsann Tungan ute

    Det där med färger är svårt som sagt. Men just det där med kalla och varma färger borde inte vara så svårt bara man vet grundprincipen Glad
    Sara1991 skrev 2013-05-24 15:12:23 följande:
    Det är samma om man vill ha en lila sak - då kan man få en cerise... "för den är ju lite åt det lila hållet" Flört
    Vi hade en lite havsblå eller turkos-blå färg nu under våren i klädbutiken som en av "vårens stora färger" och det var flera som var in och ville ha den där "turkosa"... tja den är ju lite åt det hållet så ja jag kan hålla med dom.
    Men sen var det in en tjej som tyckte att det var trist att vi inte hade en enda turkos grej (ett helt ställ med bara den här fina blå -turkosa ljusa vårfina färgen fanns då) och jag hänvisade till den och hon påpekade skarpt att turkose ska ha mer grönt i sig. Punkt slut. Och vara mycket mycket starkare.
    Jahapp Tungan ute Jamen var utan kläder då Flört
    Vad mycket roliga historier du har :) hihi De är roligt hur olika uppfattningar man kan ha om saker och ting. De är en av dem saker som ofta ställer till det i mitt yrke :P Gäller att hitta ett sätt att förstå vad kunden har tänkt sig och vad hen har för bild i huvudet :)
  • Sara1991

    Vichy: Hej :) jättefina bilder , tror de kommer bli superfint :D Priset beror helt på vilka blommor och vilken storlek du Vill ha på buketten . Dem buketterna som är på bilderna är lite större än normalt och innehåller mestadels rosor , de är sådana saker som drar upp priset :) Bilderna du visat ligger ung mellan 1000-1300. När gifter ni er ?:).

  • Sara1991

    Passionsblomman : Tar absolut inte illa upp :) varit mkt i butiken eftersom det är morsdag så har inte haft tid att svara :)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)