Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Sudditjuven skrev 2013-06-22 20:59:25 följande:
    En mindre bukett med lejongap, malvor, alströmeria och rosor.. Ungefär vad kommer den att kosta? Om man räknar i dagspris. :) 
    Hej :) Väldigt svårt för mig att räkna  när jag inte vet vilken sorts bukett eller vilken storlek du vill ha :) Priserna varierar väldigt mycket främst beroende på hur mycket blommor de går åt till buketten . Generellt sätt så går de åt fler blommor till en rund och kompakt bukett utan luft imellan än vad de gör till en lite mer busig ängsbukett då man jobbar lite mer med luft i den sistnämnda. Såklart så varierar priset också beroende på vilken storlek man väljer. Den mest vanliga storleken brukar ligga kring 20-22 cm men de är varken ovanligt att man har en som är 15 cm som att ha en som är 30 cm .

    Blommorna som du nämnde ovan är inga ovanliga blommor förutom malvan som inte är vanlig på snitt. Så blomvalet kommer nog inte dra upp priset mer än normalt :) Utan då är de beroende på storlek och vilken sorts bukett :)
  • Sara1991
    Sudditjuven skrev 2013-06-22 21:44:00 följande:
    Jag tänkte ha en busigare bukett än "standardbollen", något i stil med den på bilden.. och i "standardstorlek". :) 


    Är alltid lite svårt att räkna när man måste improvisera fritt i huvudet och inte kan se de framför sig :P
    Och som jag sagt mkt tidigare så varierar priserna mkt från butik till butik beroende på fraktkostnader, lokalhyra och löner. Så de är alltid svårt att ge ett korrekt pris . Men min gissning skulle vara kring ca 800-1000 :- Lite beroende på dagspriser och hur många blommor som behövs :) men för ett mer exakt pris så prata med din lokala florist :)
  • Sara1991
    Sudditjuven skrev 2013-06-23 13:41:56 följande:
    Hur fungerar föresten iris som snittblomma?
    Iris är en väldigt vanlig snittblomma , förekommer mest under vår / sommar men finns att få tag på året om :) Som snitt så finns den främst i blått :)
  • Sara1991
    Lindlund skrev 2013-06-23 14:17:08 följande:
    Vet inte om någon frågat om detta redan men vi giftor oss i vinter och jag vill så väldigt gärna ha blåklint i min brudbukett. det är min svärmor som ska göra buketten men vad tror du om att odla egna blåklint från frön och sedan ha den med i buketten. Tror du att det kan fungerar eller är det snudd på en omöjlighet? Kan tillägga att vi har växtlampa här hemma! Glad
    Hej :) Är de att odla inne som du har tänkt ? :P
  • Sara1991

    Då får jag tyvärr meddela att de är omöjligt :(
    De finns väldigt få utomhusväxter som klarar av att vara inne och detta beror på den statiska och torra värmen som finns inomhus och detta gör att dem torkar . Så att odla blåklint inomhus och dessutom få dessa att blomma kommer inte att gå tyvärr . Inomhus så är det troligtvis inga fröväxter som kommer bära blommor.

  • Sara1991
    MandyH skrev 2013-06-23 14:41:01 följande:
    Hej!

    Jag ska gifta mig nästa år men har redan hittat min drööömbukett! :)


    Jag undrar om du kan se vilka blommor det är samt kanske veta på ett ungefär
    hur mycket den skulle kosta? Kommer även ha 3 st brudtärnebuketter.
    vilken månad gifter du dig ?:)
  • Sara1991
    Lindlund skrev 2013-06-23 14:40:28 följande:
    Då får jag ta och tänkta om angående buketten! Men vilken himla tur att jag hittade din tråd och frågade annars hade jag stått där så mycket senare.
    Vad skulle du rekommendera för färger och blommor till creamfärgade rosor och denna mantel? Klänningen är vit med svarta inslag.


    Kul att jag kunde vara till hjälp trots den dåliga nyheten :)

    Eftersom manteln har en väldigt klar färg och att du sedan har färgade detaljer på klänning så kommer de ta ganska mkt fokus. Så jag skulle välja att göra en väldigt enkel bukett i vitt. Väljer man någon färg så tror jag att de kan bli lite rörigt med alla olika färger och detaljer :) är de under vintern du gifter dig ?:)
  • Sara1991
    MandyH skrev 2013-06-23 14:41:01 följande:
    Hej!

    Jag ska gifta mig nästa år men har redan hittat min drööömbukett! :)


    Jag undrar om du kan se vilka blommor det är samt kanske veta på ett ungefär
    hur mycket den skulle kosta? Kommer även ha 3 st brudtärnebuketter.
    Buketten innehåller pioner , luktärt och 2 olika sorters lila rosor :)
    Eftersom du gifter dig i augusti så är ju egentligen säsongen för luktärter och pioner över . Men gör så att du hör med din lokala florist om dem har möjlighet att få in dem och eventuellt vad de kan kosta , Utanför högsäsong så går priset upp en del. Är de inte så noga med exakta sorter så finns de ju andra blommor som ger en liknande känsla och finns i augusti :) så som : nejlikor, hortensia, prärieklocka, dahlia :)
  • Sara1991
    Lindlund skrev 2013-06-23 14:53:59 följande:
    Manteln kommer jag ha på mig enbart ute, men jag vill ju ändå att buketten ska passa ihop eftersom en del foton kommer tas ute. :)
    Ja det är i januari nästa år :)
    Då skulle jag tycka att de var väldigt snyggt att ha en bukett med enbart anemoner, eller eventuellt blanda in någon annan blomma :)


    Som blomma så är dem en av mina absoluta favoriter . Dem har även sin högsäsong under dec - april. Då knyter man även in de svarta i buketten :) De tror jag skulle bli jättefint till :)
  • Sara1991

    Lindlund : Men de bästa du kan göra är att gå till din lokala florist och ta med dig bilder på både manteln och klänningen och höra vad hon/han tror. Då kan ni också kolla på lite bilder och blommorna i kylen osv och då kan då få en mer klar bild :)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)