Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    goli skrev 2013-07-09 18:12:40 följande:
    Hej! Vi har ett bröllope den 3e augusti och jag har lite problem med att välja min brudbukett.
    I lokalen kommer vi att ha

    vita liljor
    ljuslila rosor
    ljusaprikos rosor
    brudslöja+grönt

    Brudgummen kommer att ha en vinröd kravatt och näsduk och en vit kalla som knappblomma. Jag hade tänkt att min brudbukett ska skilja sig från blommorna i lokalen men ändå matcha dem. Dessutom vill jag gärna ha något vinrött i min bukett så att jag kan matcha min man. Jag har tyvärr inte så bra koll på blommor och behöver all hjälp jag kan få. Har du några förslag? Tar tacksamt emot alla tips!
    Hej :) Eftersom din man ska ha en vit kalla som corsage är det då tänkt att du ska ha de i din bukett också :) Tycker de är fint om man knyter ihop brudbuketten och corsagen så att man ser att dem hör ihop :)
  • Sara1991
    ThereseV skrev 2013-07-09 21:00:36 följande:
    Tack för svaret:) Då var det kanske något som min frisör fick för sig att man brukar göra, eller så är det något rätt ovanligt.
    Skumt att mina blommor inte höll alls, det jag fick höra innan var att det inte alls skulle vara några problem med rosor och nu kom dom ju direkt från frisören.. Man tycker ju att dom inte borde se ut såhär efter en halv dag, men det är kanske något man får räkna med när det inte är fejk, men då vet jag i alla fall att det inte hade något att göra med någon missad "spray" haha:)


    De ska absolut hålla . Men de är som sagt levande så man ska såklart vara medveten om att de kan sloka, ärför tipsar jag alltid om att dem ska ligga i kyl tills man ska sätta i dem . Då bör de hålla flertalet timmar i alla fall :) Men framåt festen så kommer dem troligen ha börjat tröttna, så hela dagen kanske dem inte klarar sig .
  • Sara1991
    ThereseV skrev 2013-07-09 22:13:57 följande:
    Vi åkte och hämtade dom direkt från floristen och körde med dom raka vägen till frisören, så dom borde ju ha haft optimala förutsättningar på det sättet.. just därför kändes det lite skumt att dom började bli bruna innan jag ens var ute därifrån. Tills på kvällen hade jag inte räknat med att dom skulle se helt fräscha ut i alla fall. (Lite läskigt dock att dom blev helt geggiga efter en halv dag..) Inte så att det var hela världen, frisyren såg bra ut ändå, jag var mest fundersam.
    Då är de troligen en skada sedan innan , i odling eller frakt . Kan vara fuktskadad eller liknande :) Tur att frisyren blev bra ändå :)
  • Sara1991
    20140222 skrev 2013-07-09 15:04:11 följande:
    När man fått din brudbukett. Hur kan man bevara den sen? Jag vill gärna kunna bevara min och ha som minne sen.

    I vilken stad bor du ?:) Minns nu att en butik som jag praktiserade i under min utbildning konserverade brudbuketter :) det var i Stockholm :)


     

  • Sara1991
    Cammyr skrev 2013-07-10 11:55:36 följande:
    Hej hej igen sara! Jag är verkligen inte bra på det här med blommor, gillar gerbera idéen chicita berättade om dock (tack :)) men finns det några andra fina vita blommor, helst lite större, också som skulle se fint ut i en flaska på borden? (har hjärnsläpp;)) Är sugen på att blanda lite olika blommor i våra flaskor. Tack för hjälpen!
    När är det som ni ska gifta er ?:)
  • Sara1991

    Cammyr: Då har du gott om tid att fundera :) Vill du nåt lite större så har du anastaciakryss , gerbera och pion :)

  • Sara1991
    Emster skrev 2013-07-15 00:58:29 följande:
    Hej Sara,

    Jag ville bara säga tack för svaret. Det var hjälpsamt :) bra tex att känna till detta om att spraya med vatten och lägga i kylen över natten.

    Nu har jag läst här på tråden tills ögonen går i kors och känner även lugn över att du säger till andra att man bör kunna gå in till floristen och be dom snöra ihop något enkelt för en viss summa, enligt det som finns till hands där och då. Har varit lite orolig att trampa någon på tårna (floristen) då man kommer in och ber att få en brudbukett för billig peng, då jag förstår att det kan vara ett pillrigt konstverk som de kan tjäna en större slant på. Känner liksom att de kanske tar det som om jag inte uppskatter deras kunskap, men inte så jag menar alls. Vill inte bemötas med mindre entusiasm för att jag vill keep it simple... Men jag är lite paranoid.

    Iaf... Jag bor utomlands och försöker planera mitt bröllop härifrån så gott det går härifrån. Det är en massa emailande fram och tillbaka, annars stiger mobilräkningen i taket :P så en del missförstånd får man ju räkna med. Jag kommer hem en vecka innan vigseln så förstår att det är försent att gå in och beställa blommor speciellt då, men eftersom jag inte heller vill att buketten skall kosta skjortan så  accepterar jag att det får bli som det blir :) Jag är estetiskt lagd och stilen spelar roll för mig - men som tur är så råkar jag gilla shabby chic!

    Det finns några olika butiker så jag går nog in på den närmsta och hoppas att någon där har tid för mig, bra ideer och glatt humör. Hur man blir bemött spelar så stor roll! Härligt att du ger så mkt av din tid till alla dessa fundersamma och nerviga brudar! Tack igen :)
    Hej igen :)

    Åh vad kul att jag kunnat bidra med lite nyttig information :) Är så roligt att kunna sprida lite av den kunskapen som jag går och bär på :)

    Tycker absolut inte att du ska vara orolig att trampa någon på tårna , kan inte tänka mig att någon skulle ta illa upp. Förklara helt enkelt att du vill hålla det ganska enkelt och har en budjet på X:- , säg att du önskar en lite vintage liknande shabby chic bukett och ge sedan floristen fria händer med blomval . De blir då betydligt enklare för hon/han att fynda av de som finns till bra pris för dagen och att floristen får använda sin kreativitet är alltid väldigt uppskattat. Och brukar bli väldigt fina buketter när floristen får chansen att låta fantasin flöda , vet de av egen erfarenhet :P

    Jag har haft flertalet brudar som har varit inne med väldigt kort varsel . Hade en som var inne samma dag , hade 10 min på mig för sen var hon tvungen att skynda till kyrkan :P Blev väldigt stressigt och kanske inte min absolut finaste bukett men hon blev nöjd :) En annan kund ringde in dagen innan och vi hade lång kö i butiken och redan 2 brudbuketter att göra. Men även de gick att ordna :) Kommer du till en vettig butik med servicminded personal som vet vad dem sysslar med så ska detta inte vara några som helst problem :)

    Tack :) tycker bara de är kul att få hjälpa till :)
  • Sara1991
    sommaren13 skrev 2013-07-15 09:08:12 följande:
    Vilken butik var det? Jag letar nämligen....
    Butiken heter " Bladverket " och ligger på södermalm i stockholm . :)
  • Sara1991
    Noli skrev 2013-07-15 09:17:25 följande:
    Jag har också blivit kär i Astilbe! Skulle gärna ha enbart det i brudbuketten, men vill gärna ha något matchande till bordsdekorationer. Är Astilbe en dyr blomma för det ändamålet?
    Hej :) Astillbe är supervacker :)

    Styckevis så räknas inte astillbe som en dyr blomma . Den kommer i flera olika storlekar men bukar ca ligga på 15-30 :- under högsäsong . Astillbe är en ganska skir blomma i sig och de behövs då alltså ganska många för att skapa en normalstor bukett av enbart dessa . Men då styckepriset inte är så högt så är de ändå inte jättemycket pengar de handlar om :)
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)