Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    FridaoJohan: Hej :) De bör inte vara några problem , beror såklart på vilken sorts bukett och vilka blommor de är :) Är de någon speciell bukett du tänker på ? Det bästa är att du pratar med din lokala florist . Förklara vilken sorts bukett du är ute efter och i vilka färger och låt sådan henne föreslå blommor du kan få som passar din budget :)

  • Sara1991

    eddans: Hej :) ca priset brukar ligga på ca 30- 65:- beroende på sorter . Priset kan variera mellan butikerna :) Antalet pioner beror på vilken storlek du vill ha på buketten och även vilken storlek pionen har :) men jag skulle tro kring 5-9 pioner :) Lite beroende på om dem är utslagna eller inte :)

  • Sara1991

    FridaoJohan: Vet precis vilken bukett du menar :) En droppformad bukett är en mer tekniskt svår bukett att göra än en handbunden och de tar då väldigt lång tid och är mycket pill även för en van florist. De går även åt mer blommor för att skapa den sortens form . Väljer man en droppformad bukett så ska man vara medveten om att de kostar mer än de rundbundna. En droppformad bukett är ett hantverk och kräver mer tid och kunskap så de är även arbetet som men betalar för . Om de går att komma ned i pris får du prata med din florist om , alla butiker har olika prisbilder. Men att byta rosorna mot någonting annat bör gå bra :)

  • Sara1991

    Cammyr: Hej :) priserna varierar väldigt mycket mellan butikerna beroende på fraktkostnader, hyra ,löner osv . Sedan beror de också på storlek och sort . Men ca 20-40:- skulle jag se som de vanligaste :) om de inte är någon ovanlig sort :)

  • Sara1991

    Cammyr: det finns enormt många olika sorter och alla butiker har sina favoriter . Så gå bara till floristen och förklara att du vill ha en vit ros så har hon säkert några att visa dig . Kommer man istället in med ett specifikt namn som måste beställas så brukar priset vara lite högre :) Hur många rosor du behöver är jättesvårt för mig att avgöra såhär utan att se de framför mig , de beror lite på flaskans storlek och storlek på ros . Jag tycker de vore fint att bara ha en ros och sedan kanske gräs till eller så :)

  • Sara1991

    Augusti 13: Hej :) finns absolut ingen anledning att få panik :) Jag som florist rekommenderar alltid att man är ute i god tid främst för att vi ska kunna ha koll på alla brudar och hinner planera så att vi har blommorna inne och att vi är bra med personal . Jag brukar säga senast 2 veckor innan om jag behöver specialbeställa, om man vill ha någon ovanligare blomma som inte finns i det normala sortimentet :) Så fem veckor ska inte vara någon som helst fara :)

  • Sara1991
    Lakinna skrev 2013-07-09 11:43:22 följande:
    Hej, Jag ska ha en väldigt klassisk brudbukett med röda rosor och brudslöja. Vill ju givetvis ha nåt grönt i också, vad rekommenderar du? Kanske mer än en sort? Eller? Tack!

    Hej :) Finns enormt många olika sorters grönt i alla möjliga nyanser och former :) Beroende på vilken sorts bukett du ska ha så finns de sorter som jag skulle tycka passar bättre än andra .
    Röda rosor och brudslöja är väldigt klassiskt så till det tycker jag de är fint att ha en liten bladmanchett runt om och att sedan ha murgrönsrankor slingrandes i buketten :) Men det är som sagt en smaksak :)


    Gör så att du besöker din lokala florist och förklara vilken sorts bukett du ska ha så kan dem visa dig lite olika varianter av grönt som dem brukar använda sig av :)

  • Sara1991
    20140222 skrev 2013-07-09 15:04:11 följande:
    När man fått din brudbukett. Hur kan man bevara den sen? Jag vill gärna kunna bevara min och ha som minne sen.

    Hej :)


    Har aldrig sysslat med konservering av brudbuketter så är inte helt hundra på hur de går till . Delvis så går det ju att torka men alla blommor klarar tyvärr inte de , bland annat rosor går att torka . Vet att det finns ett annat sätt att konservera blommor på men är tyvärr inte helt säker på hur de går till . Hör med butiken där du köpte buketten om dem kan konservera den och om de går att göra med de blommorna du har valt :)

  • Sara1991
    Pippilångstump skrev 2013-07-09 15:08:26 följande:
    Jag vill ha en väldigt ljus bukett, sådär skiftande från ljusrosa till vitt över i ljusgrönt. Tänker pioner och rosor, men vad mer?
    Vad kan man tänka sig för pris ungefär?

    inte en allt för stor men absolut inte bara en blomma

    Hej :) Vilken tid på året gifter du dig? :) Är lite grundliggande till vad de finns för blommor i säsong just då :) Priser varierar mycket mellan butikerna beroende på fraktkostnader, lokalhyra, löner osv . Så jag utgår från de priser som vi räknat på där jag jobbar i stockholm , så de kan variera från de piserna jag anger. Som standard så brukar en normalstor brudbukett börja på ca 1000:- kronor och uppåt finns såklart ingen gräns. Går såklart att få en billigare brudbukett men då är det antingen en lite mindre modell eller billigare blommor och inte exempelvis rosor. :) För en mer exakt prisbild så är det aalltid bra att besöka din lokala florist och få reda på beras prisbilder :)


     


     

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)