• Äldre 20 Nov 17:17
    49250 visningar
    249 svar
    249
    49250

    Skelleftebröllop 2013

    Finns det några fler brudar/brudgummar som planerar bröllop i Skellefteå under 2013? Eller någon som redan gift sig och vill dela med sig av sin visdom?
    Tips på lokal/catering/band/florister mm mottages tacksamt!
     
     

  • Svar på tråden Skelleftebröllop 2013
  • Äldre 12 Feb 07:17
    #81

    Haha så min make kanske ska skatta sig lycklig ändå, måste tala om det för honom.. då vi har alla tapeter (fondväggar) här hemma (förutom dotterns rum) med tapeter från Rusta. Den i köket hittade jag till och med i en reakorg, tror den kostade 35kr/rulle :P

    Men den var precis vad jag letade, en varm tapet med guld i och jag tycker faktiskt att den ser dyrare ut än att kosta 35kr (99kr ordinarie tror jag) ;) Åtminstone i verkligheten haha



  • mimmi
    Äldre 12 Feb 08:16
    #82

    Jättesnyggt Daniiel!!


    Vi har precis renoverat båda badrummen (det ena var bara ett hål i väggen när vi flyttde in) och köket! Eller ja.. det är snaaaart klart, lite lister å småfix å sånt kvar.. men så blir det väl alltid? Och totalt sett höll vi oss faktiskt inom budget! Eller iaf hyfsat nära! :) Gjorde ett par klipp på kakel och sånt där det ändå skulle vara vitt, och satsade på roliga detaljer..


    Men nu har vi spårat ur alldeles! Bröllop var det! Där har vi ingen riktig budget än.. Vi har diskuterat vad vi tror att det hamnar på.. och det klarar vi av.. Men det är säkert många utgifter vi inte tänkt på som tillkommer..


    Så därför är det väl klokt att inte köpa en snordyr klänning, utan att försöka få så mkt för varje slant man kan liksom.. Och hellre lägger jag ju de pengarna på en ring som jag ska ha varje dag, än en klänning jag ska ha i ett par timmar (även om jag för alltid kommer minnas den)

  • mimmi
    Äldre 12 Feb 08:41
    #83

    Denna var väl väääldigt lik "min" Alfred? Hittade den hos Milly, men gissar att det är en Allure i orginal? Modelltjejen var väldigt lik den modellen iaf!


    1900:- Drömmer



    Frågan är ju då.. om man ska "passa på" och lägga till lite från önskelistan om spetsaxelband som går över i ett keyhole på baksidan?

  • Äldre 12 Feb 16:58
    #84

    Jag tycker det låter som ett bra och vettigt resonemang faktiskt. Att länga pengar på sånt som varar längre :) Ja, den där klänningen var fin och lik klänningen som du prövat :) Och ja, det är en Allure 8858 :)

    Men du bör väl kunna hitta en klänning med axelband och keyhole som har någon liknande kjol?


  • Äldre 12 Feb 17:07
    #85

    Det är väl visserligen vanligare med keyhole på column eller mermaid modell. Men du får väl klippa och två klänningar om inte annat :)

    Tex den här, som visserligen har lite mindre vidd i kjolen, men är en A-linje med drop waist.
    http://allurebridals.com/products/8965#


  • mimmi
    Äldre 13 Feb 09:11
    #86

    ja den är jättefin daniiel! Men inte 100% rätt.. (hur jäkla kräsen får man bliiiii egentligen? ROFL)


     


    Gillar spetskanten nertill, men vill ha mer fluff! Å sen gillar jag inte axelbandslösningen på framsidan..


    Just nu velar jag mellan alternativen nedan:


     



    Jag ska ha ett jättevackert halsband som min farmor hade på sin bröllopsdag, så det måste funka med urringningen.. Eller ja, det går iofs att bara ha hänget å reglera längden med en annan kedja, men det får inte försvinna! Det är ganska stort 2*3cm ca och en stor blå glassten infattad i silver.. Så vackert!

  • Äldre 13 Feb 11:11
    #87

    Ja, det var ju mer ett exempel på en "färdig" klänning så att säga med keyhole och A-linje :P Men det går ju som sagt alltid att klista ihop flera klänningar till en :)

    Om du ska ha halsband (låter väldigt fint halsbandet), så tycker nog jag alternativ nr.2, det nedre alltså med V-ringningen var finast :)

    Ska du ha snörning på klänningen?


  • mimmi
    Äldre 13 Feb 11:31
    #88

    Måste visa mitt fina smycke! Älskar det! Så roligt att kunna ha något som farmor har haft! Dessutom blir det ju mitt "något blått"


    Det behöver putsas dock..



    Är oxå mest inne på v-ringningen.. vill inte bli för påklädd, det är ju ändå mitt i sommaren! :)


    Å ja, tänkt snörning! Är ju i projektet "gå ner i vikt" som jag gissar 90% av alla brudar är.. siktar på minus tio-elva totalt, klar med 3 sen nyår, så det går! (har gjort det förut utan problem, sen blev jag gravid å jaa.. fika är gott! :) )


    Tror jag ska beställa när lönen kommer nu i februari, så har jag förhoppningsvis gott om tid på mig! (27/7 är datumet)


     


     

  • Äldre 13 Feb 11:42
    #89

    Det var verkligen jättefint halsband :) Jag förstår att du vill använda det ch det är alltid kul att kunn ha något som man ärvt. Jag hade ett pärlhalsband från min mormor på mitt bröllop :)

    Ah, ja sommarbröllop.. och i juli.. finns ju viss risk att det är rätt varmt då, så kan nog vara smart att inte välja en alltför påklädd klänning så att säga. Det brukar vara tillräckligt ändå med alla lager tyg och underkjol :P Och det där med att gå ner i vikt ja.. tyvärr är det nog något dom flesta brudarna satsat på, lite tråkigt tycker jag, men även jag försökte med ett par kilon före bröllopet. Jag hoppas att du lyckas :) Gällande snörningen, så tänk på att inte välja en rygg som blir alltför låg, så att snörningen får plats. Kan bli svårt med rätt passform annars, och speciellt om du tänkt gå ner så pass :)

    Du bör klara det bra om du beställer nu i februari, då ska du nog ha tid över att hinna sy om den liten om det behövs. Då tänker jag sy in/lägga ut eller lägga upp klänningen :P


  • mimmi
    Äldre 13 Feb 11:54
    #90

    Jo, lite tråkigt är det ju! Fast å andra sidan funkar ett bröllop med en skarp deadline väldigt bra som motivationshöjare för att ta tag i sig! Sambon har oxå kommit igång (fick vikter, stänger å annat sån gymutrustning av mig i julklapp lägligt nog) så vi tränar ihop på kvällarna efter att dottern somnat. Det blir en aktivitet att göra ihop och tagga varandra med! Han har redan gått ner fem kilo på 6 veckor! Stolt är jag! Detta behövdes göras ändå för det allmäna välmåendet liksom, men som sagt, lättare att fortsätta de dagarna det är motigt med att tänka på underbara klänningar.. :D


    Sen har jag slängt in lite vardagsmotion, har taggat halva kontoret med lunchpromenad 2dagar/veckan oavsett väder! Vi går en slinga på strax under 4km i rask takt och äter sedan lunch ihop. Trevligt samt bra för hälsan! Man blir så mkt piggare av att få komma ut lite istället för att bara sitta framför datorn! Nu har två av "tanterna" blivit så sporrade av detta att de har börjat simma på onsdagsmornarna..

Svar på tråden Skelleftebröllop 2013