• Äldre 20 Nov 17:17
    49252 visningar
    249 svar
    249
    49252

    Skelleftebröllop 2013

    Finns det några fler brudar/brudgummar som planerar bröllop i Skellefteå under 2013? Eller någon som redan gift sig och vill dela med sig av sin visdom?
    Tips på lokal/catering/band/florister mm mottages tacksamt!
     
     

  • Svar på tråden Skelleftebröllop 2013
  • mimmi
    Äldre 30 Jan 08:10
    #51
    Skelleftetjejen: jag håller med daniiel! Det blir nog finast att ha lite olika nyanser! jag tror det kan vara supersvårt att hitta precis samma nyans på olika saker. Olika material har ju dessutom olika struktur vilket ger variation bara det. Håll dig till en varm eller kall färgskala bara så blir det nog toppen!!
  • mimmi
    Äldre 30 Jan 08:14
    #52

    Åh just ja! Fotograf bokad!!


    Och save-the-date korten trillade in i folks brevlådor i måndags och igår till mångas förtjusning! Rooooligt!


    Vi har ju bara bjudit dem vi verkligen vill ha med, men inser att många faktiskt inte kommer kunna åka så långt! Av ca 60 inbjudna gissar vi på 35-40 gäster, men en del av de vi absolut inte trodde skulle komma har redan hört av sig med "åååh så roligt det ska bli".. Så vi får väl se hur det går! Skrattande

  • Äldre 31 Jan 03:03
    #53

    Mimmi: vad har ni bokat för fotograf? Är som i valet och kvalet om vi ska anlita en "riktig" fotograf , eller om vi ska anlita en kompis som har en bra kamera :D Känns som om ekonomin styr lite. Nån som har lite koll på hur mycket en fotograf kostar? Och får man alla bilder gratis sen?

  • mimmi
    Äldre 31 Jan 08:18
    #54

    Vi har bokat in Ola Westerberg, en ung kille som kanske inte har gjort jättemånga bröllop, men har ett par fina exempel på sin hemsida (och lite fler på facebook) http://olawesterberg.com/


    Han kändes bra i magen på nåt vis och jag har synat hans bilder noga angående ljus, komposition, redigering etc.. Vem som helst kan ju lyckas ta en fin bild, men ett proffs ska ju se både helhet och detaljer. Vi hoppas på honom iallafall! Ska träffas i påsk och känna varandra lite mer på pulsen! Han var dessutom vettig i pris, grundpaket från 4300:- då ingår 1-1,5h foto före eller efter vigsel, träff innan, bild till tidningen (tidningens avgift tillkommer) + ett par framkallade bilder i olika storlekar.


    Sen lägger vi till att vi vill ha ALLA bilder digitalt, foto under vigseln, eventuellt förberedelser en stund och eventuellt färdig fotobok. (även om jag gillar att göra egna fotoböcker själv så kan det vara skönt att få en fin på en gång)


    Jag gissar att vi totalt kanske hamnar på 8-10 000 när vi lägger till alla önskemål!

  • Majbru­d i väster­botten
    Äldre 31 Jan 10:16
    #55

    Jättefina inspirationsbilder Skelleftetjejen, roligt att vi är flera inne på lite samma spårSkrattande

    Klänningsprovandet gick sådär. Den första jag provade hade verkligen rätt vintage-känsla och jag tyckte om den, hade i stort sett bestämt mig. Tills jag kom hem och visade bilderna för blivande maken som inte alls tyckte om den, särskilt de delar som jag själv kanske varit lite tvekande till. Så, suck, tillbaka på noll och just nu sjukt j***a less på att söka klänning. Har funderat över klänningen så himla länge, känns som det är det enda som snurrar i mitt huvud och det är sjukt! Samtidigt som den ska kännas bra och fin för oss både, jag vill inte ha något som han egentligen inte tycker om. Urk!
    Men jag rekommenderar verkligen Nina på Bröllopsstudion, helt underbar!

    Fotografer verkar ligga från 4500 och uppåt beroende på vad man vill ha. Har kollat runt en del men har för liten budget för en professionell fotograf. Men vi litar på att vi får bra bilder ändå, har en kompis som kanske inte har de häftigaste grejjerna men hon är intresserad av foto och då lär man sig att se saker som "vem-som-helst" kanske inte ser.

  • Äldre 31 Jan 12:30
    #56

    Vi hade definitivt inte lust att spendera så mkt pengar på en fotograf, då vi hade väldigt tight budget. Jag hittade en lapp på en anslagstavla en dag under sommaren, det var en tjej som gick media på A-torp och hade via kommunen tror jag startat ett företag under sommaren, som sommarjobb, och valde då att fotografera. Vi betalade en skitsumma egentigen (några hundralappar) och hon var med i kyrkan, fotade oss och brudföljet 1-2 timmar efteråt och sedan var hon med i början på middagen. Vi är mer än nöjda! :) Vi fick då alla ca 700 bilder hon tog under dagen och det var egentligen det viktigaste för oss, att få många bilder. Tyvärr är det oftast det som sticker iväg när man anlitar en fotograf, att man får betala så mkt extra för att få fler bilder än vad som ingår i deras paket, vilket brukar ganska få bilder tyckte vi när vi kikade runt.


  • Äldre 1 Feb 00:00
    #57

    Daniiel: jamen det är lite så jag känner :) en fotograf (behöver inte vara ett proffs) som kan fota vigseln och kanske 1-2 tummar efteråt och så får man alla bilder digitalt! Det är vad jag vill ha :) redigering och framkallning kan jag lös själv :) Tror jag ska kolla mediaprogrammet :) Nu är ju detta kanske för att jag är snål, drömmen vore ju att ha en bröllopsfotograf, men tyvärr räcker inte pengarna till för det :(

  • Äldre 1 Feb 13:24
    #58
    Skelleftetjejen - Jag tycker det är en jättebra idé att kolla med någon mediaelev. Många av dom är faktiskt väldigt duktiga och många av dom har ju bilder att visa från vad dom fotat tidigare :) Jag skickade även inspirationsbilder till tjejen som fotade oss. Alltså bilder som andra, bröllopsfotografer tagit, så hon visste ungefär vilken stil vi var ute efter och så hon kunde säga vad hon trodde om det osv.

    Ja, hade vi haft obegränsat med pengar att spendera på ett bröllop, så hade vi nog anlitat ett duktig bröllopsfotograf, men vi ville inte lägga halva budgeten på det :P
  • Majbru­d i väster­botten
    Äldre 6 Feb 21:47
    #59

    Äntligen! Jag har hittat MIN klänning Skrattande Efter förra veckans mörker i klänningsdjungeln känns det såååå skönt. Rätt enkel modell, helt i matt spets och jättefin. Med de ändringar jag vill göra kommer den att bli alldeles, alldeles underbar.

  • mimmi
    Äldre 7 Feb 08:24
    #60

    Åh vad härligt majbrud!!!


    Letar änsålänge bara på nätet.. men måste ta mig till grannstan å prova lite känner jag.. Ska nog ringa å kolla om de kan ta emot mig på lördag! Knasigt.. stan jag bor i är större än grannstan, men här finns inga sådana butiker... Iofs bara 30min emellan..

Svar på tråden Skelleftebröllop 2013