• Äldre 20 Nov 17:17
    49246 visningar
    249 svar
    249
    49246

    Skelleftebröllop 2013

    Finns det några fler brudar/brudgummar som planerar bröllop i Skellefteå under 2013? Eller någon som redan gift sig och vill dela med sig av sin visdom?
    Tips på lokal/catering/band/florister mm mottages tacksamt!
     
     

  • Svar på tråden Skelleftebröllop 2013
  • Äldre 26 Mar 09:09

    Ca 300 kr, men då ingår lokalhyran i priset. Men vi ska ha snittar som förrätt och buffé som varmrätt. "Bara" bröllopstårta och cupcakes till allergiker som efterrätt eftersom många säger att man blir tillräckligt mätt av buffé som varmrätt.

  • Majbru­d i väster­botten
    Äldre 27 Mar 22:40

    Vi betalar strax under 200 för buffen/person, men kommer då att göra lite extra till den själv. Dels lite annat till barnen men också baka bröd och något vegetariskt.
    Tårta till efterrätt.

    Gör framsteg med ringen. Har fått se på olika stenar idag då jag ville ha en lite lätt färgad. Valt en ljus coffe men nu hänger det lite på vad priset blir med det guld vi har skrapat ihop och har tänkt använda för att få ner priset. *Håll tummen*.

    Kändes jättebra att se lokalen igen, lättare att tänka på saker som bordsplacering väl på plats. Blir inget klassiskt honnörsbord för oss utan vi har tänkt "gömma" oss lite bland de övriga gästerna genom att duka tre långbord där vi sitter i mitten av det längst in, med gäster på båda sidor om bordet men platserna mittemot oss tomma så att de som vill kan sitta där en stund under middagen. Känns helt rätt!

    Hur går det för er andra? Fler som börjat få upp tempot? Vet inte om vi är först ut att gifta oss i tråden?

  • Äldre 9 Apr 17:22

    Nu har mina skor kommit! Alldeles unerbart snygga är de men lite trånga över tårna.... Funderar på om man vågar töja ut dem med "vatten-i-påse-i-frysen-tricket" eller om de kommer att gå sönder då. Är köpta från USA och går inte lämna tillbaka.

    Men, den stora paniken är frisyren.
    Var ska ni fixa håret och hur mycket kostar det?
    De hemsidor jag tittat på är ju hutlöst dyra. Var länge sedan jag bodde i schtaan så jag har ingen koll på vilka frisörer som är bra heller.
     

  • Majbru­d i väster­botten
    Äldre 10 Apr 10:59

    Roligt med skorna joe2012 :) Du kan väl prova att bara gå runt i dom hemma först för att gå in dom lite. Är ju lika förargligt att förstöra dom i frysen liksom att upptäcka på bröllopsdagen att de är helt omöjliga att gå i hela dagen :S

    Vad ligger priserna på hos de du kollat upp? Ingår det då både frisyr och smink? Annat? Det kan vara värt att ringa runt lite och höra efter vad som ingår och om det går att skapa sitt eget paket. Generellt är väl en bruduppsättning rätt dyr men så ska den ju hålla för mycket också. Jag ska ju själv fixa frillan hos min frisör som håller till 3-4 mil söder om Skellefteå. Det kommer att kosta 1200 bara frisyren (utan löshår) och sminkning gör jag själv. Jag tycker absolut det är mycket pengar men vill gå till den jag känner, sen vet jag inte om det egentligen är dyrt eller standardpris.

  • mimmi
    Äldre 10 Apr 12:13

    Vill oxå höra frisör tips!


    Var på plats nu under påsk och betade av provsmakning av tårta på Kringlans. MUMS!! Det blir choklad och apelsin! Var helt säker på att sambon skulle välja choklad och hallon, men den med apelsinmousse var verkligen fräsch och annorlunda!


    Har bokat in blommor från Byske oxå, skönt så behöver vi inte åka och hämta dem så långt bort! Exakt vad det blir än, ska vi disskutera lite längre fram, men vi har snackat form och färg!


    Menyn är spikad! Det blir lite norrlandstema med kantarellsoppa, renfilé och hjortronglass! Exotiskt för våra skåningar och dalmasar som kommer. hahaha!

  • Äldre 10 Apr 20:18

    Majbrud: har försökt gå in dem men hittills har fötterna gett upp innan skorna. 

    De hemsidor jag har hittat som har prisuppgift på brudfrisyr.
    Hair & face Brudklädsel inkl brudnäbb och lunch 2800:-
    Torsten
    Brudklädsel                3000:-

    Karma
    Brudpaket
    (konsultation, uppsättning med ev slöja/tiara, styling av brudgum och brudnäbb) 2800:-
    Vet dock inte om det ingår mer än frisyr i brudklädsel. Har inte vågat ringa för jag blev lite avskräckt av priset...
     

  • Majbru­d i väster­botten
    Äldre 10 Apr 20:58

    Som jag förstått det ingår påklädning i "brudklädsel" och som det står på "Hair & face" hemsida så kan ganska mycket ingå. Om du ringer och pratar med dom kanske du kan förhandla bort exempelvis lunchen;) Och om ingen brudnäbb ska stajlas kan det väl också dras en slant kan jag tycka.
    Trist med skorna! Är nog bara fortsätta kämpa.

  • Äldre 11 Apr 15:01

    Känner nästan att jag måste skriva en liten rad, är inne och läser här varje dag och tycker att det är dåligt med uppdatering :D :D :D
    Sen kände jag att jag bidrar ju faktiskt inte så mycket heller genom att bara läsa! :D

    För mig så går tankarna just nu dygnet runt på bröllopet, inte så länge kvar tills det är sommar. och dags för den stora dagen.

    Ska ta och åka ner på stan nu och kolla in lite blommor :)

  • Majbru­d i väster­botten
    Äldre 11 Apr 21:10

    EN månad kvar idag.
    Varit in till guldsmeden för en sista provning och pratstund, nu kör vi! Ska bli så spännande att se resultatet! Rekommenderar er alla att gå till Guldsmeden på arkaden, Peder är underbar :)

  • Äldre 11 Apr 21:14

    Jag är också inne här och smygläser om hur det går för er alla och det verkar ju gå framåt! :) Alltid kul med lite "staaan-brudar" ;)

    Gällande hår, så tyckte jag det var hutlöst dyrt och valde att göra smink själv hemma och ta hjälp av min syster för frisyren. Köpte jättefint, äkta, hår på Ebay för ett par hundralappar (clips) och en slöja på Ebay, samt ett diadem från Glitter och ett hårsmycke från Etsy. Sedan fixade vi allt själva :)

    Nu är jag ju dock inte så noga eller kräsen när det gäller håret :P


Svar på tråden Skelleftebröllop 2013