Inlägg från: Majbrud i västerbotten |Visa alla inlägg
  • Majbrud i västerbotten

    Skelleftebröllop 2013

    Hej på er!

    Vi gifter oss den 11e maj på Nyhamnsgården, borgerligt, där vi också har festen efteråt. Som nämnt tidigare finns det inte många lokaler i trakten, särskilt inte många som kan ta mer än 50 gäster vilket vi kommer att vara, så jag är jätteglad att vi lyckades boka där.
    Vad vi förstått efter att vi bestämt datum har vi lite tid på oss att planera, ett halvår, men tycker det går ganska bra :) Har klart med lokal som sagt, vigselförrättare, frisör, smink (själv) och fotograf (kompis). Nu är det klänningen jag försöker hitta men det är SVÅRT.

  • Majbrud i västerbotten

    Roligt höra positiva erfarenheter av Nyhamnsgården! :) Varför det blev "bara" ett halvår att planera var just för att vi ville ha "det" datumet, det har hängt med oss genom åren. Men som sagt, det går ju bra, är bara stressad ibland ;)

    Har provat klänningar på Bröllopsstudion och har tänkt in på Victoria framöver, mest för att prova ut modeller. Vet inte om jag vill ha en "vanlig" brudklänning eller nåt enklare i bomull/spets men det är ännu svårare att hitta. Såg att Victoria började rea ut förra veckan så det kanske är bäst att skynda sig dit! För övrigt var Nina på bröllopsstudion väldigt hjälpsam och känns mycket duktig, men just då hade hon inte min klänning inne iaf. Ska ner till Stockholm i slutet av februari och hoppas kunna kolla lite där, men kommer heller inte att ha all tid i världen på mig. Tips på bra ställen som har mer enkla romantiska kreationer, hellre än lyxigt och stort?

    Jag ska fixa frisyren hos min vanliga frisör som håller till i en by ungefär 3 mil utanför stan. För mig är det nära men kanske inte optimalt om man vill ha allt samlat i stan. Vet inte hur du tänker om det joe2012?

    Vilka superfina bilder den fotografen tagit! Någon som kollat med henne vad hon tar?

  • Majbrud i västerbotten

    Vi har bollat med food om cateringmeny och kommit fram till något som vi känner oss jättenöjda med! Blivande maken har ätit deras mat på jobbfest och tycker det var riktigt bra mat, därför vi valde dom.

    Har främst haft mailkontakt med dom och det har fungerat väldigt bra. De har lagt fram förslag och utifrån det har vi sågat och hissat :) och lättare kunnat känna efter vad vi vill ha. Det blir mycket fisk och rotsaker till det. Vi kommer att komplettera med att göra förrätt själva och eventuellt något vegetariskt.

    Vi utgick mest från oss själva, vad vi tycker är gott, som inte kommer att lägga sig som en klump i magen (för man vill ju orka mer sen ;) ) och känns festligt. Tror nog att det ska gå hem hos de flesta, och om det inte gör det får de väl äta sallad och bröd :P

  • Majbrud i västerbotten

    Jag har äntligen bestämt dag för att prova klänningar :) Blir onsdag till veckan, så nu hoppas jag på att inget ska spräcka planerna, vill verkligen få det gjort! Har väldigt låga förhoppningar om att hitta något, men kanske kan komma fram till vad jag vill ha iaf.

    Började plötsligt tänka på ringar också, vet inte alls vad jag vill ha där heller! (Kan man skönja ett mönster eller?? ;)) Någon som redan vet vad det blir? Karln' har såklart inga problem som bara vill ha en slät gulguldsring, behöver knappt kolla i butiken!

    I övrigt, håller på att få klart hur dekorationerna ska se ut i lokalen. Det blir gamla lakan som dukar med farmors broderier synliga :) Juteväv på det som löpare och glasburkar som ljuslyktor. Tror det bli väldigt mysigt och fint :)

    Ska få tummen ur och maila kommunen om tid och vittnen, sen är det snart dags för oss att ansöka om hindersprövning, så vi inte står där i maj och har glömt bort det.

  • Majbrud i västerbotten

    Jättefina inspirationsbilder Skelleftetjejen, roligt att vi är flera inne på lite samma spårSkrattande

    Klänningsprovandet gick sådär. Den första jag provade hade verkligen rätt vintage-känsla och jag tyckte om den, hade i stort sett bestämt mig. Tills jag kom hem och visade bilderna för blivande maken som inte alls tyckte om den, särskilt de delar som jag själv kanske varit lite tvekande till. Så, suck, tillbaka på noll och just nu sjukt j***a less på att söka klänning. Har funderat över klänningen så himla länge, känns som det är det enda som snurrar i mitt huvud och det är sjukt! Samtidigt som den ska kännas bra och fin för oss både, jag vill inte ha något som han egentligen inte tycker om. Urk!
    Men jag rekommenderar verkligen Nina på Bröllopsstudion, helt underbar!

    Fotografer verkar ligga från 4500 och uppåt beroende på vad man vill ha. Har kollat runt en del men har för liten budget för en professionell fotograf. Men vi litar på att vi får bra bilder ändå, har en kompis som kanske inte har de häftigaste grejjerna men hon är intresserad av foto och då lär man sig att se saker som "vem-som-helst" kanske inte ser.

  • Majbrud i västerbotten

    Äntligen! Jag har hittat MIN klänning Skrattande Efter förra veckans mörker i klänningsdjungeln känns det såååå skönt. Rätt enkel modell, helt i matt spets och jättefin. Med de ändringar jag vill göra kommer den att bli alldeles, alldeles underbar.

  • Majbrud i västerbotten


    Denna :) Med lätt utställd kjol och för närvarande rätt långt släp som ska bort eller kortas av, inte bestämt mig än. Ivory med väldigt fin, matt spets. Inget märke, såld av en brud som beställt efter två klänningar och valt bort denna, jag vet inte från vilket företag. Sitter rätt följsamt men ändå inte som en sjöjungfrumodell, vet inte om det räknas som A-linje kanske.
    Känns jätteskönt att ha hittat den, vill fokusera på lite annat nu :) För mig har klänningen kommit att betyda väldigt mycket, mer än vad jag kunnat tro innan. Den är lite tongivande för hela bröllopet.

    Det är jätteroligt att prova klänningar mimmi, även sådant som man inte alls tänker sig ha. Är ju enda chansen i livet att göra det ;)
  • Majbrud i västerbotten

    Tack för alla komplimanger, trots att man knappt ser hur den ser ut ;)

    mimmi, jättefin klänning!
    joe2012, förstår så väl din känsla. Men så roligt att din karl hade starka känslor för några alternativ. Det kan vara en hjälp på vägen. Vad gäller snörning eller ej kan jag bara hålla med daniiel, att det är helt upp till dig. Snörning är kanske lättare att sälja sedan men å andra sidan verkar andra-hands-marknaden på klänningar vara väl fungerande att jag tror inte det behöver vara nåt problem att få såld en med dragkedja/knappar.

    Visst är det fånigt att bli så besatt av en klänning :) Helt knäppt att man kan gå upp i en festplanering överhuvudtaget så här som iaf jag gör. Men roligt är det!

  • Majbrud i västerbotten

    Och imorrn blir det ett besök till Guldsmeden och kolla lite mer ringar! Kanske kan bli lite mer klok på det också :) Hade bestämt mig för att bara ha vigselring, inte varit så förtjust i förlovningsringen ganska länge (förlovade i fem år), men nu .... aaah jag vet inte :)

  • Majbrud i västerbotten

    Morgondagen inställd, tvååringen har fått magsjuka stackarn'.
    Vilket frieri! Sådant man får tårar i ögonen av :) Min blivande ska också bara ha en enkel i vanligt gult guld. Jag tycker om alla möjliga olika typer så vet inte alls vad jag ska ha än men det är ingen brådska än.
    Lycka till med klänningsprovandet! Även om du inte hittar rätt kommer du garanterat ha kul ;)

Svar på tråden Skelleftebröllop 2013