• Äldre 20 Nov 17:17
    49686 visningar
    249 svar
    249
    49686

    Skelleftebröllop 2013

    Finns det några fler brudar/brudgummar som planerar bröllop i Skellefteå under 2013? Eller någon som redan gift sig och vill dela med sig av sin visdom?
    Tips på lokal/catering/band/florister mm mottages tacksamt!
     
     

  • Svar på tråden Skelleftebröllop 2013
  • mimmi
    Äldre 9 Feb 15:48
    #71

    Vad tråkigt med magsjukan!! Å ja.. Jag bara grät, det var så totalt oväntat att hitta en ring där i det stora paketet gömt under flera lager bomull!! Och klänningsprovandet gick bra.. Kanske för bra.. I första butiken provade jag säkert 10-12 klänningar och ringade in vilken modell som passar. Precis som jag gissat en lite figurnära sak som går ut innan höften.. En slimmad a-linje helt enkelt! I butik två provade jag först en spetssak med konstiga ärmar som ändå var ok.. Sen tog hon fram KLÄNNINGEN!!! En Alfred Angelo.. Ska kolla sen om jag hittar en bild! Och jag bara dog! Butiksföreståndaren bara gapade å sa wooow!! Men blää jag kan inte lägga 14tusen på en klänning.. Det känns inte bra! :(

  • Majbru­d i väster­botten
    Äldre 9 Feb 19:49
    #72

    Det såklart, finns ju en risk också med att prova klänningar :), särskilt i butiker som har märkesklänningar. Men nu vet du vad du önskar, kanske kan hitta en begagnad eller en billigare variant av samma? Jättenyfiken på hur den ser ut, om du lyckas hitta en bild :)

  • mimmi
    Äldre 10 Feb 09:39
    #73

    Esch! Får det inte tt funka via telefonen.. Men här är en länk: www.alfredangelo.com/shared/images/products/0/aa0da03b-f1dd-4ce4-ba92-7a1c34c136ad.enlargednormal.jpg

  • mimmi
    Äldre 11 Feb 10:57
    #74

    Här kommer den som en bild oxå! Funkar tydligen bara från datorn.. skumt!


    Usch jag är så hemskans kär i den..


  • Äldre 11 Feb 11:02
    #75

    Eller så beställer man en kopia för en bråkdel av priset ;)

    Nej, men mimmi, klänningen är jättefin och jag förstår om du föll pladask för den. Det är dock alltid en bra idé att ha en budget klar för klänningen innan man prövar. När man kommer till butiken, så talar man om sitt maxtak, så behöver man inte utsättas för att pröva och eventuellt förälska sig i en klänning man inte har råd med eller som man inte känner sig bekväm med att betala summan för. För har man väl kärat ner sig, så är det svårt att nöja sig med något annat.


  • mimmi
    Äldre 11 Feb 13:12
    #76

    Ja, jag vet.. jag är ju sån! Lyckas alltid pricka ut det dyraste vad det än gäller.. å så blir jag kär...


    Champagnesmak kallar vi det för här hemma! Inte en bra egenskap att ha när man renoverar.. :)


    Det satt inte ens en prislapp på klänningen, så borde väl ha anat oråd redan då.. Dessutom var det den nya assistenten som hjälpte mig så hon hade ingen aning..


    Menmen vad är väl en bal på slottet? Hihih, har ju varit lite inne på att i vilket fall beställa nånform av kopia, så det får nog bli så.. Ska läsa lite å se vilka som är bäst! Vilka skulle du rekommendera? Har beställt tygprover från jenjen, gissar att det är i princip samma kvalité hos de flesta?


    Förstår ju att den inte kommer vara som denna drömmen, men är den till 75-80% är jag nöjd! För 14000 vill jag ändå att den ska kunna hämta kaffe åt mig, hålla upp paraplyet samt filma allt som händer runt omkring.. {#emotions_dlg.tongue-out}{#emotions_dlg.tongue-out}

  • Äldre 11 Feb 13:30
    #77

    Haha kan tänka mig att det inte alltid är världens bästa egenskap ;)

    Jag har ju själv beställt från www.dinobridal.com och är väldigt nöjd :) Många andra är väldigt nöjda med sina klänningar därifrån också, jag vet inte om du kikar i kinaklänningstråden? Annars kan du kika i min "fråga vad du vill"-tråd där tex Lakinna fått hem en väldigt fin klänning från Dino :)

    Men annars är det väl Landy, Milly och Jenjen som är populärast och som verkar leverera fina klänningar :) Och ja, tygerna är lika hos alla företagen och även lika som tygerna i klänningar som finns i butik här i Sverige, original alltså.

    Nu är ju inte dend är Angeloklänningen någon jätteavancerad modell, en A-linje med drop waist och sweetheart-ringning. Jag antar att kjolen är i tyll med spetsapplikationer och att det är spets på överdelen? Då kommer nog den största skillnaden vara att det är annat spetstyg/mönster. Många gånger brukar man kunna räkna med att kopian åtminstone blir kring 90% lik originalet :)


  • mimmi
    Äldre 11 Feb 13:36
    #78

    Hmnää.. lyckades hitta en tapet till sovrummet, där vi inte behöver prata om vad den kostade per rulle.. Som tur var behövde jag bara två rullar till fondväggen och valde en billigare vit till övriga väggar.. :)

    Smygläser lite i kinatråden!


    Har kikat lite på landy nu, och hittat några som är liknande. Det fanns ju Pronovias kopior oxå och dem är ju sååå fina! Jag försöker se det som att jag har hittat min modell/siluett, och då var ju provningen inte bortkastad iallafall!

  • Äldre 11 Feb 13:45
    #79

    Men se där, då kan man ju nästan säga att det kommit något gott ur din champangesmak - du har lärt dig att kompromissa riktigt bra ;)

    Och ja, att du har hittat den modell av klänning du tycker om och känner dig fin i är faktiskt inte alls fy skam :) Det är många som beställt hem en klänning, som är jättefin, men som är i helt fel modell och då fått köpa en ny. Ja, eller använda klänningen ändå.

    Om man kan se en kinaklänning för vad det faktiskt är - en billig brudklänning, så är majoriteten av dom otroligt fina! Många av dom är i samma kvalitet, både tyg- och sömnadsmässigt som många klänningar i butik som ligger på kring 5000 - 15 000kr, men iställer betalar man ca 1000 - 3000kr. Många kan dock inte blunda för att den där lappen med märket på inte finns i klänningen. Och sedan kan man ju dra igång diskussionen kring den etiska aspekten av det hela, men det tänker jag inte göra.

    Jag beställde själv hem sex kinaklänningar, fyra brudklänningar och två tärnklänningar, som alla var jättefina och kostade tillsammans inte ens lika mkt som en likvärdig brudklänning i butik här :P


  • Majbru­d i väster­botten
    Äldre 11 Feb 22:20
    #80

    Wow vilken klänning mimmi! Som du säger kom något gott av provningen, du vet vilken modell du är ute efter nu.

    Hehe, känner igen mig i renoverandet där. Ska också ha en dyrare fondvägg... Det svåra är att välja billigare tapeter till de andra rummen som också ska tapetseras. De är ju så fina de som har så ****** dyr prislapp :P

Svar på tråden Skelleftebröllop 2013