• joe2012

    Skelleftebröllop 2013

    Finns det några fler brudar/brudgummar som planerar bröllop i Skellefteå under 2013? Eller någon som redan gift sig och vill dela med sig av sin visdom?
    Tips på lokal/catering/band/florister mm mottages tacksamt!
     
     

  • Svar på tråden Skelleftebröllop 2013
  • Majbrud i västerbotten

    Provade min klänning idag. Var inställd på att den skulle vara under bearbetning men till min överraskning var den så gott som klar! Och den är så himla fin :) Inte klokt så bra det kändes... Några sista småändringar bara. Om en vecka tar jag med den hem igen.

    Har jag gjort något mer sen sist? Nej jag har nog inte det. Klurat på bordsplaceringen typ. Men till helgen blir det att börja pyssla och klura på andra detaljer tillsammans. Inte länge kvar nu!

  • ElinaAstrom

    Hur gör ni med vickning/nattamat? Om man har ca 80 gäster, hur många tror ni är kvar klockan 1? Vi funderar på hamburgare...vad ska ni servera, om ni nu ska ha nattamat vill säga?

  • joe2012

    Välkommen Emmelie90!
    Hoppas att det löser sig snart med tärnklänningen!

    ElinaÅström: Man kan kanske räkna bort äldre personer som Mor och farföräldrarna och de med småbarn, fast det är svårt att säga. Du känner dina gäster bäst. På de 8! bröllop vi varit på de senaste två åren så har de flesta gästerna stannat minst till 1. De flesta har haft varmkorv med bröd som nattamat (lätt att koka upp en jättekastrull) men vi har även fått renskav som nattamat. Då gick all åt, för det var många som åt bara för att det är så sällan man får sånt gott, även i vardagen.
    Med hamburgare får ni tänka på att det är någon som ska stå och steka/grilla dessa till alla gärsterna - eller är det tänkt att man ska steka/grilla sin egen?
    Smidigast kan nog vara mat som kan värmas upp i stora mängder så ingen missar festen - det kan kosta att ha kvar serveringspersonal så pass sent.

  • daniiel
    Emmelie90 skrev 2013-04-15 00:09:59 följande:

    Tack Daniiel :)


    Näe precis nu är det bara 2 månader kvar!! *Nervööös*


    Jag tycker faktisk vi har hunnit ganska långt :) sitter just nu och försöker bestämma vad vi ska ha för dryck i baren, hoppas att jag valt rätt viner då jag/min blivande inte är vindrickare :P Men fick lite tips av mina vänner :)


    Men har lite strul med tärnklänningarna då min ena tärna just flyttat över hela sverige :( Men jag hoppas nu att det ska lösa sig dom väntar på enskild leverans av klänningarna, så sen får jag hålla tummarna att dom passar denna gång :)


    Annars är det nog lunga puckar, inte så mycket mera som kan göras föräns alla anmält sig till bröllopet, så jag kan göra bordsplaceringar :)


     


    Skönt att ha det mesta under kontroll ändå :) Och hoppas det löser sig med tärnklänningarna!

    Vart ska ni ha vigsel och middag/fest då? Och vad ska du ha för klänning? :D
  • daniiel
    ElinaAstrom skrev 2013-04-18 17:07:18 följande:
    Hur gör ni med vickning/nattamat? Om man har ca 80 gäster, hur många tror ni är kvar klockan 1? Vi funderar på hamburgare...vad ska ni servera, om ni nu ska ha nattamat vill säga?
    Vi hade ingen. Efter 3-rätters och sedan tårta vid kl.22-23, så kände det som överkurs. Snacks kunde dom ju äta hela kvällen. Då var vi dock på Aurum, så att ha vickning hade nog kostat en hel del därifrån och med tanke på att vi bara fick ha lokalen till kl.01 (vilket räckte gott och väl, då var vi alla trötta!), så kändes det onödigt.

    Det är ju dock smart att ha något som man kan laga i förväg, eller som inte behöver lagas, för att det ska gå snabbt och enkelt där mitt i natten. Tex pajer, piroger, mackor med pålägg, någon form av sallad osv.
  • ElinaAstrom

    Vi har ingen tidsgräns på lokalen (Solvik) så det är kanske en del som stannar till ganska sent, och då kan det vara gott att ha nått att äta. Tårtan serveras ca kl 22 har vi tänkt. Snittar som förrätt och buffé som varmrätt, visst blir man mätt, men efter lite dans och dricka är man nog sugen igen :)


    Ja, med hamburgare blir det ju lite mer tillagning än bara korv, ska kolla om min pappa kan tänka sig hjälpa till, annars får det nog bli korv trots att "alla" har det som vickning. Vi får inte använda köket alls efter att kockarna gått hem, därför kan vi heller inte ha nått som måste hållas kallt, men det finns grillplats där man kan värma korven. När alla är ute ska vi även skicka upp våra thailyktor har vi tänkt.


    Vad kul det är att planera bröllop!!


    Danieel, vet du hur mycket alkohol det gick åt för er? hur många gäster hade ni?


    HEJA SKELLEFTEÅ AIK!

  • daniiel
    ElinaAstrom skrev 2013-04-18 18:53:29 följande:

    Vi har ingen tidsgräns på lokalen (Solvik) så det är kanske en del som stannar till ganska sent, och då kan det vara gott att ha nått att äta. Tårtan serveras ca kl 22 har vi tänkt. Snittar som förrätt och buffé som varmrätt, visst blir man mätt, men efter lite dans och dricka är man nog sugen igen :)


    Ja, med hamburgare blir det ju lite mer tillagning än bara korv, ska kolla om min pappa kan tänka sig hjälpa till, annars får det nog bli korv trots att "alla" har det som vickning. Vi får inte använda köket alls efter att kockarna gått hem, därför kan vi heller inte ha nått som måste hållas kallt, men det finns grillplats där man kan värma korven. När alla är ute ska vi även skicka upp våra thailyktor har vi tänkt.


    Vad kul det är att planera bröllop!!


    Danieel, vet du hur mycket alkohol det gick åt för er? hur många gäster hade ni?


    HEJA SKELLEFTEÅ AIK!


    Ja, det blir ju skillnad om man har lokalen längre och man blir kvar längre :) Vi har alltid korv som vickning när vi har fest och det brukar vara väldigt uppskattat :) Det är bara jag, som inte äter korv, som tycker det är lite tråkigt att bara käka korvbröd :P

    Eftersom jag har kvar fakturan från Aurum, så vet jag exakt hur mkt alkohol som gick åt under middagen. Senare under kvällen fick alla köpa själva i baren det dom ville ha. Vi var 60 personer :)

    19 st vinflaskor (rött & vitt)
    20 st 50cl starköl
    15 st läsk/alkoholfri cider

    Och sedan fanns det ju vatten också, men det kostade inget. Brudskålen/fördrink samt drickat efter middagen är då inte inräknat i det här.
  • ElinaAstrom

    Drack alla de 60 personerna eller var de nykterister och barn bland dem? Tycker det är så svårt att beräkna! Vi har tänkt åka till Tyskland och handla eftersom vi bor i södra sverige, så då blir det förhoppningsvis lite billigare även om vi måste köra upp allt till Skeå i juli. 

  • daniiel

    Majoriteten drack alkohol. Jag vet att jag inte drack alkohol, inte heller den ena tärnan och det var bara ett barn med. Övriga gäster vet jag inte säkert, men det var ett par personer till som inte drack någon alkohol, exakt hur många vet jag inte. Majoriteten drack ju dock som sagt alkohol, kanske ca 50 personer.


  • ElinaAstrom

    Tycker ni som vet hur landskyrkan ser ut inne att man ska smycka kyrkan på något sätt? Vi har funderar på vita pom-poms som man fäster på armstöden till bänkarna längst mittgången. Vår temafärg är vit men man kan ju inte räkna med att blommorna i kyrkan följer vårt tema, det är ju fler som gifter sig samma dag. Tror ni att man kan önska färgen på blommorna? Ska på möte i kyrkan nu på lördag, ska se om jag vågar fråga :P

Svar på tråden Skelleftebröllop 2013