• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Yousofin skrev 2013-02-10 19:21:59 följande:
    Tack snälla för hjälpen, blev så besviken förut när jag googlade på företaget och det stod inte bra saker... Fel färg och fel design så nu ser jag ljuset igen. Ska titta på sidorna du gav mig. Tack!!!
    Yousofin skrev 2013-02-10 19:49:53 följande:
    Hittar ingen bild på klänningen bak men jag får skriva att jag vill ha laced-up så fixar dom nog det.
    Hoppas klänningen blir fin om du bestämmer dig för att beställa den :) Då måste du visa bilder här sen ;) Och ja, det går nog bra att bara skriva att du vill ha snörning i ryggen. Jag förmodar att den ser likadan ut bak som fram, med den skillnaden då :P

    Lycka till :)
  • daniiel
    Lakinna skrev 2013-02-10 20:42:52 följande:
    Fastnade på light-in-the-box väldigt länge, de har ju massor! Men har nu beställt den kjol du rekommenderade ovan, spännande att se skillnaden på klänningen med "rätt"underkjol Stort tack för hjälpen!
    Haha jo, där har jag också suttit bra länge och kikat och önskat :P Hoppas att underkjolen blir bra, men om den inte känns helt okej på en gång, så pröva ställa in ringvidden osv :)
  • daniiel
    julle79 skrev 2013-02-10 23:59:05 följande:

    Halloj!!


    Jag behöver lite hjälp vet inte hur jag ska formulera mig riktigt när jag ska skriva å fråga va de är längst upp på kläningen ovanför brösten längst upp ser ut som nått kostigt band eller nått. jag vill helst ha den lite högre upp å inte de där konstiga bandet eller va de nu är för nått å vad de fyller för funktin kanske resår elelr nått.


    klistrar me länken till kläningen fall att jag inte får me bilden...e lite dålig på de här.


    www.dinobridal.com/discount-store-simple-flat...


    Hej :)

    Klänningen är väldigt fin, originalet är ju en Pronovias Dulce från deras Fashion kollektion 2013. Det det "bandet" längst upp är tyg, förmodligen organza. Det är något återkommander i deras 2013 kollektioner och fyller ingen funktion förutom att vara dekorativt :) Vill du inte ha den kanten, så kan du skriva det, att du vill ha satin hela vägen upp istället.
  • daniiel

    Ingen fara :) Satin, tyll och chiffong är ju alla väldigt vanliga brudklänningstyger, även organza. Satinet är det lite tjocka, mjuka tyget som majoriteten av alla brudklänningar är gjorda i. Sedan finns det olika typer av satin också, silkes satin och polyestersatin. Även chiffong kan vara i silke eller polyester, den är ganska tunn och lite genomskinlig. Det vanligaste, även i brudbutiker här i Sverige, är polyester. Tyll är ju tyget som har små, små hål i sig och används främst på kjolarna. Spetsapplikationer brukar vara bra att fästa i tyllet. Inget av tygerna är finare än något annat, lyxigare alltså, utan tygerna har olika egenskaper och passar olika bra till olika typer av klänningar bara.

    Första klänningen är som sagt en Pronovias Dulce och den andra är en Pronovias Duarte från Glamour kollektionen.

    Båda klänningarna har en kjol i satin med tyll i flera lager över. Den enda skillnaden på kjolen på dom båda två är att den första klänningen, Dulce, har sk drop waist medan Duarte har en vanlig A-linje siluett där kjolen börjar i midjan. Även om det står chiffong i beskrivningen hos Dino, så är inte originalet i chiffong. Överdelen på den andra klänningen, Duarte, är också i satin med veckad tyll över och pärbroderi. Precis som överdelen på den första, Dulce, men den har inte veckad tyll och ett annat pärlbroderi. Båda har snörning i ryggen och det är bara att be om det, så får man det :)


  • daniiel
    PimPim83 skrev 2013-02-11 17:27:18 följande:


    Nu är min klänning från Landy här och jag är jättenöjd! Otroligt välsydd och bra kvalitet. :)
    Den ser ju otroligt vacker ut! :) Du var gravid nu, visst?, så magen inte ryms i klänningen ;P Grattis till det förresten, så roligt :D Kan tänka mig att du längtar främst efter barnet nu, men även att få hoppa i klänningen ;) Ja, om du nu inte kan ha den ännu..
  • daniiel
    MoMo skrev 2013-02-11 07:07:34 följande:
    Kastar mig in för en fråga. Jag har mailat Landy för att kolla om de kan sy upp en "kopia" av en Mori Lee klänning som jag har fastnat för. Det skulle dom kunna göra men använda sig av liknande tyger vilket är förståeligt.
    Men nu kommer jag till den svåra biten.
    Vad ska jag månne ta för storlek? Jag vet vilket strl jag skulle haft med originalet och när jag jämför deras sizechart med varandra så är det lite som skiljer dock så är min midja väldigt omarkerad och därför när jag måttar så är jag inte ens i närheten av varken originalet eller Landys midjemått på den storleken. Jag har dock provat klänningens original och då var storleken större alldeles för stor men var det även i midjan så jag verkar ju ändå kunna ha normalstorleken.
    Frågan är ju nu om jag ska ta en custommade eller om jag ska välja deras originalstorlek (som dessutom har lite tillgodo mot Mori Lees midjemått)? Hur hade ni tänkt i min situation?
    Jag är rädd att jag måttar fel och så blir den på tok för stor i midjan.

    Klänningen som jag provat var väldigt arbetad med pärlor och spets och tyll och gud vet allt, vågar man beställa ens en kopia av klänningen eller tror ni att dom kommer att kunna få den väldigt lik originalet? Exakt likadan fattar jag att den inte kommer att bli men jag letar efter en klänning som ger mig samma wow-känsla som den jag provade.

    Vore toppen med tankar från er som har erfarenhet från dom och gärna om ni själv bett dom göra en kopia efter foton.
    Länka gärna till klänningen hos Mori Lee, jag älskar Mori Lee klänningar förövrigt, så oavsett vilken det är du vill ha, så är det ett bra val! ;) haha

    När det gäller storlekar kan det vara lite svårt. Jag har beställt mina i standardstorlekar och då har det inte stämt exakt på centimetern, men väljer man med snörning, så bör det gå bra ändå :) Så länge det inte skiljer väldigt mkt från standardstorleken. När det gäller längden, om det står tex 168cm i tabellen, så lägger dom oftast på 5cm för skor också. Svårt att säga hur det är bäst att göra, det beror på hur nära du är i tabellen.
  • daniiel
    julle79 skrev 2013-02-11 23:20:32 följande:

    super tack för all hjälp Daniiel du är fantastisk å fråga om sånnt här, du borde öppna butik


    denna lutar de mest åt www.pronovias.us/wedding-dresses-2013/fashion... men de här med drop waist jag har ganska breda höfter trots att jag är smal /normalbyggd så vill ju inte ha midjan för långt ner är a-linje bättre då för drop waist är längre ner om jag förståt de hela rätt va.


    och vad använder amn för underkjol under den där eller behövs inte de ???


    om man ska ska försöka sig på å skriva en beskrivning å rita pilar hur ska man kriva så dom förstår vad jag menar. om jag vill ha drop waist lite högre upp, att jag vill ha snörning bak (tyckte de stog på dinos sida att de va dragkedja eller nått sånnt) ingen risett på framsidan, och utan de där organsa grejset vid bobbsen (hellre att själva kläningen går upp till den kanten) har en dum tatuering som man gjorde i sina unga dar på bobben som jag vill dölja så gott de går


    skiljer sig priset om man väljer figursyd efter mått mot deras färdiga standard mått??? tanken är ju att gå ner 5 kilo tills de är dax så jag bör ju räkna bort lite på mina faktiska mått när ajg nu ska mäta men frågan är ju hur mycket jösses va svårt de ska va å få till de perfekt


     


    kram på dig


    Haha ingen fara, det är bara roligt om man kan vara till hjälp och eftersom jag är gift, så är det här min enda chans att få vara kvar bland brudklänningar så att säga ;P

    Den där klänningen är ju helt underbar, så det är ett bra val :) När det gäller drop waist, så beror det lite på. Dels vad man själv känner sig bekväm i och fin i såklart, men också hur pass man vill visa upp sina höfter så att säga. Skiljer det väldigt mkt mellan höftmått och midjemått, så blir det ju otroligt markerat över höfterna med drop waist, medans en A-linje utan drop waist "gömmer" höfterna lite mer.

    Jag hade en drop waist, fast med puffigare kjol, och jag har breda höfter. Dock så var jag ju en strl 42 och bred överallt :P Jag tyckte dock att min midja kom fram bättre med en drop waist.

    När det gäller storleken, så tänk på att det är enklare att sy in en klänning än att lägga ut den. Har man snörning, så passar den dessutom oftast flera storlekar. Beställer man tex en strl 38 med snörning, så passar den oftast från en strl 34/36 - 40. Men jag tycker nog att du kanske kan dra av 1-2 cm på dina mått om du känner dig säker på att du kommer gå ner :)

    Och underkjol, oftast behöver man en underkjol, sedan är ju då frågan vilken. Du har en vanlig A-linje och därför behöver du en likadan underkjol. Vill du ha med ringar eller utan? Med släp eller utan? Det finns ju några att välja på :) I vissa fall får man en inssydd underkjol, min klänning hade det, och då tyckte inte jag att det behövdes någon mer.

    När det gäller att rita och skriva, så är det här ett förslag på hur du kan göra.


  • daniiel
    MoMo skrev 2013-02-12 19:21:20 följande:
    Här kommer en bild på klänningen Tack för all hjälp! Vilken djungel det är innan man hittar klänningen med stort K och typiskt att den då ska kosta 11 000:- :-/


    Här är klänningen i en storlek för stor så den är max åtsnörad och så har dom satt dit axelband så den hålls uppe.
    Åh, just ja, jag har ju sett att du visat den och den är ju en helt fantastisk klänning och modellen ser ut att passa väldigt bra på dig! :D
  • daniiel
    PimPim83 skrev 2013-02-12 19:37:58 följande:
    Ja jag är gravid med nr 2 nu. Sambon gjorde ett försök att hjälpa mig med klänningen men det vara bara att konstatera att magen är för stor (v 35) så jag får snällt vänta. Önskar att jag kunde prova den ordentligt nu. Är rädd att det inte ska se bra ut sedan när magen är borta. Den enda jag inte är så förtjust i med klänningen är den inbygda bh:n. Hade hellre haft tunnare tyg upptill. 
    Då är det förhoppningsvis inte så många veckor kvar då :) Men jag förstår om magen inte riktigt fick plats nu då :P Ahaa okej, har den insydda kupor? Jag antar att det inte är någon söm som är bra till, så det går att sprätta upp och plocka ur isåfall heller.
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill