• daniiel

    Minimoj - www.landybridal.co är välanvänt och bra. Dock dyrast och har ibland långa väntetider. www.dinobridal.com är också ganska välanvänt och är billigare och snabbare. Jag har själv beställt två klänningar därifrån. www.jenjenhouse.com är lite nyare, men verkar ha nöjda kunder. Sedan finns ju www.ebay.com och www.dhgate.com där det finns många säljare och ibland kan man göra riktiga fynd. Även www.etsy.com har många fina brudklänningar :) Det kan vara värt att kolla in www.lilly.nu också, danskt, för där finns fina klänningar. I deras online outlet kan man hitta reaklänningar från ca 1500kr. En fördel med Lilly är att man enkelt kan skicka tillbaka klänningen om den inte passar.


  • daniiel
    Stampe skrev 2013-12-15 19:22:00 följande:
    Hej, jag tänkte beställa en a-linje formad underkjol med en ring längst ner men undrar lite över vilken längd det ska  vara på underkjolen? Vart ska kjolen sluta, många verkar ha en längd på 90-100 cm. Ska dom sluta över eller under ankeln?
    Längden på underkjolar är rätt standard. Det finns oftast en längd att välja på. Vissa får därför ha underkjolen längre ner på höften än tänkt, alternativt sy dit lite tyg längst ner och förlänga. Det är ju tur att det faktiskt inte spelar någon roll hur underkjolen ser ut under klänningen, utan huvudsaken är att den ser bra ut med klänningen på :) Vart man vill att underkjolen ska sluta beror ju lite på modell på underkjol, klänning samt vad man själv tycker. Det är ju bra om den inte är för lång! Man brukar säga att det ska vara en hand mellan golvet och klänningen och sedan bör underkjolen vara ytterligare några cm kortare än det.
  • daniiel
    Äppelpaj skrev 2013-12-18 07:13:48 följande:
    Hej! Jag befinner mig nu i Thailand och ska till Bangkok imorgon. Har redan en klänning, A-linje, hemma. Tänkte passa på att försöka hitta en underkjol och slöja undertiden jag är där. Har försökt läsa i tråden och kommit fram till att jag nog inte vill ha ringar i underkjolen. Är inte ute efter nån "ball-gowneffekt" utan mer bara lite volym och fint fall. Vad ska jag tänka på? Hur många lager tyll är vanligast? Förstår att det är svårt att svara på utan bild på klänningen men den befinner sig hemma i Sverige... Klänningen är hellång utan släp. Hur många cm kortare bör underkjolen vara?
    Hoppas det har gått bra med att hitta en underkjol :) Jag skulle ha satsat på en underkjol med ca 3 lager tyll och en underkjol bör vara ett par centimeter kortare än klänningen :)
  • daniiel
    Aloha skrev 2013-12-18 16:15:41 följande:
    Hej daniiel och alla andra (blivande?) brudar!
    Jag har hittat "min" klänning! Den är i ivory och axelbandslös med snörning i ryggen, samt ett litet släp (se bild). 
    Men nu skulle jag vilja ha hjälp med tips på slöja - måste ha en slöja :) +  en underkjol!
    För att spara in på kostnaderna skulle jag kunna tänka mig att beställa dessa från internet som ni pratar om här!

    Jag har redan provat 2 olika modeller av slöjor (se bilder). Vad tycker ni? Andra förslag mottages tacksamt! :D
    Man kan hyra en underkjol från butiken, men skulle vilja köpa en egen. Den jag har på mig på bilderna är en med en "enkel ring nedertill", om ni förstår vad jag menar :P
    Jättefin klänning och slöja passar ju alldeles utmärkt till :) Jag är personligen lite partisk till långa slöjor i ett lager, då jag generellt tycker att det är absolut finast :P Men du måste känna efter själv vad du känner dig bekväm i. Enklare också att tycka till om slöjan på bilderna där du har rätt klänning på dig.

    Nu vet jag inte exakt hur underkjolen du prövade såg ut eller vad du vill ha för underkjol, men ett tips www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-2-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165640.html

    När det gäller slöja, så hade jag nog valt en med pärlor för att plocka upp det från klänningen. Klänningen är ju inte så utsmyckad i sig, så det kan vara fint att "blinga" till det lite. Tex www.lightinthebox.com/sv/tva-nivaer-tyll-med-parlor-fingertopp-sloja_p323102.html
    Men kika runt lite, för det finns väldigt många slöjor att välja mellan.
  • daniiel
    sandrachristofer skrev 2013-12-18 19:19:05 följande:
    HejsanJag behöver hjälp.. Jag har köpt denna klänning för ett tag sen men börjar nu känna mig väldigt osäker.. Jag fick den omsydd så inga axelband utan strapless.. Nu till mitt problem, Klänningen är super fin och kjolen är helt fantastisk dock så är det ditsytt en massa paljetter på överdelen som jag inte alls gillar!Tror ni man vågar mixtra med den? eller ska jag satsa på en ny klänning?www.ebay.com/itm/New-Lace-White-Iv ory-Wedding-Dress-Custom-All-Size-2-4-6-8-10-12-14 -16-18-20-22-/261240647923?pt=Wedding_Dresses&hash =item3cd327f0f3      
    Om du ändå kan tänka dig att eventuellt beställa en ny klänning, så varför inte pröva plocka bort alla paljetter? Är det spets på överdelen också? För isåfall kan det vara bra att tänka på att den kan vara fastsydd med samma tråd som paljetterna och därmed kan alltså spetsen "trilla av" när man tar bort paljetterna. Spetsen kan också vara limmad på vissa ställen och då kan det se lite tokigt ut.

    Men som sagt, pröva? Beställ en ny om det blir inte blir bra. Ja, eller lär dig leva med blinget ;)
  • daniiel

    Jag känner att jag inte varit så skriv här på sistone och jag är ledsen för det. Det är dock så knepigt nu när jag bara har mobilen, med bilder och länkar, då datorn är pajj. Är dessutom gravid i v.30 och gravidkrämporna börjar ta ut sin rätt ;) Det går alltid bläddra bakåt i tråden för lite tips eller kika in på min blogg. Jag hoppas också att ni hjälper varandra i största möjliga mån :) Jag älskar klänningar och allt som har med klänningar att göra, så önskar att jag kunde spendera lite mer tid här hehe


  • daniiel

    bemine14 - Såg länken nu och hur du vill ha klänningen. Här är några länkar till underkjolen som nog kan passa :) Lite beroende på.. m.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-2-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165640.html m.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning-full-klanning-4-tier-golv-langd-slip-style-brollop-underkjolar_p509969.html m.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-1-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p67705.html


  • daniiel

    lindas - Man väljer den modell man tror passar bäst och vanligtvis är det "one size" på underkjolar. Dom brukar ha resår i midjan, så dom passar flera storlekar. Ibland får man själv sätta några stygn för att göra den mindre eller förlänga den lite i midjan. När det gäller längden, så går dom klippa av eller så kan man sy dit en kant med tyll. Alternativt låta underkjolen sitta lite längre ner på höften/högre upp i midjan.


  • daniiel
    Av någon anledning stänger datorn ner internet när jag försöker skriva här i tråden, hoppas det här inlägget ska funka att skicka. Jag kan inte heller svara via mobil i den här tråden längre. Jag kunde dock göra en ny tråd och skriva i utan problem, så i den nya tråden har jag svarat er fyra sista.

    Nya tråden: www.brollopstorget.se/Forum-27-132/m4354711.html

    Så från och med nu hänvisar jag till den!
  • daniiel
    Pis81 skrev 2014-12-07 17:32:57 följande:

    Underkjolar, vart kan man hitta det billigt???? 


    aliexpress, lightinthebox, ebay eller dhgate är några sidor du kan hitta billiga underkjolar på :)
  • daniiel
    MCarlqvist skrev 2014-12-15 12:33:14 följande:

    Hej!

    Jag undrar om du har något bra tips om man vill få en klänning uppsydd efter bildexempel som man hittat själv? Är viktigt för mig att det är fin kvalité på tyget och broderierna så den inte ser "billig" ut:)

    Tack på förhand :)
    /Marina


    Jag skulle satsat på www.landybridal.co, dom brukar sy utifrån bilder och har oftast väldigt bra kvalitet. Därav också det något högre priset för en kinaklänning, men det är ju ändå inte jämförbart med priser i butiker. Du kan be att få bilder på olika tyger i förväg, så du själv kan välja ut om det tex är spetstyg eller liknande. Dom tar dock oftast lite längre tid på sig att sy, vissa andra levererar på 1-2 månader, medan hos Landy kan du få vänta 3-6 månader. Dom brukar dock skicka bilder på klänningen när den är klar, så man hinner tycka till. Inte många andra företag som gör det. Men jag tror att man kan behöva tjata lite om det ;)
  • daniiel
    litenkaka skrev 2014-12-16 16:28:32 följande:

    Finns det någon sida som håller högre kvalitet på tyg (framförallt) och sömnad? Drömmer om en Zetterberg men det tillåter inte budgeten... Vill ha fin och vacker tyll/chiffong och spets, inte glansiga tyger, limmade spetsar och paljetter...


    Paljetter, pärlor, limmade spetsapplikationer osv hittar du även på dyra klänningar i butik så att säga. Så det är inget unikt för kinaklänningar. Glansiga tyger är även det något som förekommer på "vanliga" klänningar. Tyget som används för satinklänningarna, "bridal satin 395", används på klänningar i butik likaväl som kinaklänningar. Det är också oftast samma chiffong, spetstyger osv. När det gäller glansigt tyg, så är det ju främst taft och organza som kan upplevas som väldigt glansigt, så det kan man ju försöka undvika. Det går dock få tex matt organza, min kinaklänning hade det och det ser otroligt mjukt, krämigt och vacker ut (tycker jag), inte alls sådar "plastigt" som det kan upplevas annars ibland.

    Men jag tipsade just här ovan om www.landybridal.co, en sida som oftast är lite dyrare än andra kinasidor. Tex en klänning på en annan sida kostar 800-1800kr, på Landy kostar den kanske 1500-3000kr. Vilket ju ändå är en bråkdel av en liknande klänning i butik. Dom syr upp från inskickade bilder och har många sk. "real sampel"-bilder på sin hemsida. Man kan be att få bilder på tygerna, tex spetstygerna, och på så sätt välja själv vilken man vill att dom ska använda. Ofta kan man också få bilder på klänningen när det är klar för att få tycka till innan den skickas. Dock så fungerar det ju inte felfritt och ibland får man inte det. Dom tar också oftast lite längre tid på sig än andra sidor, tex 3-6 månader istället för 1-2 månader.

    Allt är ju relativt dock. Kikar man på klänningar i 30 000kr + prisklass och sedan tror att man ska kunna få en likvärdig kinaklänning för 2000kr, så misstar man sig. Jag vet dock att Landy tidigare har sytt klänningar av äkta tyger, men då till priser kring kanske 4000-6000kr, vilket ju då fortfarande är en bråkdel av vad man får ge för en sådan klänning i butik.

    Plus att man ju ska vara medveten om att det aldrig finns några garantier, ja, och att dom aldrig gör exakta kopior. Jag brukar säga att man kan förvänta sig att klänningen ska vara ca 80-95% lik originalet, beroende på.
  • daniiel
    MCarlqvist skrev 2014-12-15 22:07:40 följande:
    Ska absolut kolla upp dom! Tack för tipset! :)
    Lycka till, hoppas du ska hitta dig en klänning du tycker om, oavsett vart den kommer från :)
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill