• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    HelenaFredrik skrev 2013-05-29 14:30:46 följande:
    Hej :)

    Måste börja med att berömma valet av klänning, väldigt vacker! Sincerity har många fina klänningar, men det där är en av mina personliga favoriter :)

    När det gäller underkjol så är det lite svårt att avgöra om man inte ser klänningen på personen i fråga, men rent generellt sett, så är det där ju en klassisk A-linje och därmed bör underkjolar för A-linje passa bra. Hur känns det när du har klänningen på dig? Vill du ha lite mer vidd eller funderar du på en underkjol för att det ska bli lättare att gå i den? Brudklänningar består ju ofta av många lager tyg som gärna virar sig runt benen när man går ;) För att slippa det, så kan du välja en underkjol med en ring längst ner :)

    Jag tror att någon av dom här två (liknande dessa två) kan passa bra, om jag bara utgår från modellbilden på klänningen :) Båda har en ring längst ner, som har ställbar vidd.
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-2-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165640.html
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-1-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p67705.html

    Och angående slöja, det finns ju väldigt många olika i väldigt många olika prisklasser ;) Men jag tänkte framförallt på olika spets och olika längd :) Precis som när det gäller släplängd på klänningar, så finns det som sagt olika längder på slöjor. Det finns cathedral, som oftast är längre än 3m, samt chapel, som brukar vara kring 2m - 3m långa. Det finns ju många sidor med slöjor också som man kan kika på. Tex Ebay och Etsy, men även Landy och LITB (samma sida som underkjolarna ovan) kan man kika på.

    Nu tänker jag att det kanske blir finast med en slöja som inte har så bred spetskant, speciellt om du ska ha en bolero också, för det kan lätt kännas väldigt påklätt annars. Och väljer du en bolero i spets, så blir det lite kaka på kaka. Jag hade nog personligen valt en lång slöja utan spets, men det är ju en smaksak :)

    Och gällande boleron, så beror det ju lite på vad man själv tycker om, vilken årstid man gifter sig osv. Jag tycker om bolersonarna hos www.tulipbridal.com/ (jag hade själv en därifrån, så lite partisk kanske hehe) och dom har både i spets, satin och chiffong :)
  • daniiel
    HelenaFredrik skrev 2013-05-30 10:07:37 följande:
    Oj det fanns ju hur många olika sorters överdelar som helst att välja på. Vi gifter oss den 26 oktober i skåne så det känns nästan som om det är ngt mitt emellan spets och "päls". Tror jag blir knäpp på detta faktiskt.

    Underkjol tänkte jag mest för at det kanske är svårt att gå i klänningen annars. Det var iofs inga problem att gå i den i butiken men där rörde det sig ju knappast om ngn längre sträcka. 
    Men då kanske en bolero i satin kunde vara något? Det blir ju mer påklätt än med en bolero i spets, men inte lika vintrigt och varmt som en i päls. Någon sån här alltså www.tulipbridal.com/bridal-satin-bolero-jacket-c-24.html Men det finns ju satinboleros på andra sidor också som du kan kika på. Och i väldigt många olika modeller också :)

    Ja, har man en underkjol med en ring, så blir det ju lite enklare att gå. Lite luftigare under klänningen. Men om du inte vill ha en för att bygga på mer vidd nödvändigtvis, så kanske en sån här enkel www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-1-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p51949.html kan fungera bra? Om det mest är för att få undan lite tyg som eventuellt kan sno sig runt benen. Ringen nertill är ju som sagt ställbar i vidd, så den anpassar man ju efter klänningen.
  • daniiel
    Längtandsfull skrev 2013-05-30 21:54:39 följande:
    Skulle även vilja veta om det är någon som vet hur det går till att skicka tillbaka klänningarna man fått hem och sen beställa hem samma klänning fast i annan färg. Får jag betala frakt både för att skicka dit dom och sen öven för att få hem nya?? Så alltså frakt för båda vägarna..
    I 99% av fallen så får du stå för returfrakt, kostnad för dom nya klänningarna och frakt för dom sedan. Jag har extremt svårt att tro att du kan få byta klänningar pga färgen och att dom kommer betala en krona till dig. Färg kan ju variera så mkt från skärm till skärm tyvärr. Och räkna med att du får betala frakt för tygprover också, dom brukar dessutom skicka det med långsammaste fraktalternativen och jag vet dom som fått vänta flera, flera veckor på tygprover.
  • daniiel
    Angeschka skrev 2013-05-31 10:05:37 följande:
    Oj vad inlägg det var i den här tråden! :D Jag ska gifta mig 2014 och funderar på att sy upp min klänning. Vad ska jag tänka på? Vilka sidor är bäst och säkrast? Jag tar alla tips jag kan få :) Jag vill sy upp något lite vintageaktigt i spets, alltså inte satin.
    Grattis till det kommande bröllopet :)

    Att tänka på är att man aldrig ska räkna med att en klänning man får hem blir precis lik den man beställer, alltså klänningen på bilden man skickar in/som finns på sidan. Man ska också tänka på att lägga till eventuell tull och moms på priset samt kostnad för lite ändringssömnad här hemma i Sverige. En klänning med snörning är betydligt enklare att beställa, då chansen att den sitter bra är betydligt större än på en klänning med dragkedja, knappar eller liknande.

    Sidor som jag kan rekommendera är www.landybridal.co och www.dinobridal.com Många är nöjda med www.jenjenhouse.com också. Personligen tycker jag att Dino brukar vara bra på spetsklänningar, dom är dessutom lite billigare och snabbare än Landy, men även Landy är överlag väldigt bra.

    En spetsklänning har ju ofta en underklänning i tex satin och sedan ett spetstyg över. Eller så är klänningen huvudsaklingen i ett annat tyg, tex satin och tyll, med spetsapplikationer på. Ett hett tips gällande spets är att tydligt skriva i sin beställning att man inte vill ha pärlor eller paljetter (om man nu inte vill ha det), för dom har en tendens att vräka på med sådant annars.

    Och ja, det finns ju aldrig några garantier när man beställer en klänning över nätet, det är bra att ha i åtanke.
  • daniiel
    Längtandsfull skrev 2013-06-03 22:54:49 följande:
    Tygproverna kom idag=) tig alltså inte ens en vecka. Vi vill skicka tillbaka klänningarna och beställa dom i en annan färg. Frågan är bara hur jag skall göra detta.
    Så bra! :) Det var snabba ryck, tidigare, dock från andra sidor, har det ibland tagit 2 månader innan det dykt upp :P Var det gratis frakt?

    Du kan inte pröva sälja klänningarna och beställa nya? För jag tror inte du kommer få en enda krona tillbaka på dom du redan beställt och du kommer mest troligt att få betala returfrakten själv.
  • daniiel
    Sandra01 skrev 2013-06-09 11:34:43 följande:
    Hej... Nu behöver jag hjälp igen :)Vad tror du om denna klänning? Den är från Dinobridal..Tror du den kan bli bra? Gör dom den bra? Vad är din erfarenhet? vad bör jag tänka på? www.dinobridals.com/discount-store-2013-glamo...!
    daniiel skrev 2013-06-09 11:43:12 följande:
    Länkar funkar tyvärr inte :( Åh, nu blev jag ju nyfiken ;)
    Haha såg nu vad felet var. Det har slunkit med ett "tack" i slutet av länkadressen. Jag plockade bort det och hittade då fram till klänningen som visade sig vara underbara Pronovias (Manuel Mota) Galveston ;)

    Att tänka på angående den är ju först och främst passform. Utan snörning kan det vara svårt att få en bra passform och för en klänning som ska sitta som en smäck, som den här modellen, kan det bli lite knepigt. Lite för stor är dock alltid bättre än lite för liten. Speciellt i en sån här modell, för du vill ju kunna sitta i den antar jag ;)

    Jag skulle nog också mejlat Dino och frågat vilken spets dom kommer använda sig av till just den här klänningen. Vilken av deras spetsar dom rekommenderar, för den kommer ju inte bli exakt likadan som originalet, så det kan ju vara en idé att se vad dom skulle använda sig av.

    Och, tänk på att inte jämföra en klänning du får hem alltför mkt med modellbilden av originalet. Dom bilderna är oftast (alltid) väldigt retuscherade och jag vet dom som knappt känt igen en originalklänning när dom jämfört den med modellbilden/produktbilden på designerns hemsida. Något att ha i åtanke :)
  • daniiel
    sandrachristofer skrev 2013-06-09 14:53:15 följande:
    Behöver hjälp med klänning!!! Jag har köpt en klänning ifrån kina som är en kopia utav pronovias. Jag älskar deras klänningar! Men den är hjärtformad i bysten och jag har ganska stor byst 70F så jag känner mig som dolly parton ungefär.

    Nu är min fundering om jag ska köpa en korsett (vilket knappt finns) så klänningen hålls uppe med hjälp av den eller ska jag helt enkelt köpa en ny klänning som är rak över bysten och alltså inte urringad..

    Någon som vet hur det blir med en korsett under? Eller blir det samma problem med urringningen?

    Klänningen jag funderar på att köpa istället är denna: www.dinobridals.com/discount-store-dreamlike-...

    Klänningen jag har köpt är denna: cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2...:X:RTQ:US:1123 men jag gjorde den axelbandslös och med snörning i ryggen och min klänning ser inte alls ut som denna fast är väldigt fin ändå.

    Jätte tacksam för all hjälp 
    Har du någon bild på klänningen du har hemma? Helst när du har den på dig. Det är betydligt enklare att ge tips och komma med råd om man vet vad man har att göra med ;)

    För jag har själv ca 80G-H i byst och hade en axelbandslös klänning med sweetheart-ringning och kände mig inte alls som Dolly Parton och såg inte ut som det heller ;)

    Är klänningen i rätt storlek? Är det en väldigt djup urringning? Har den insydda kupor och/eller skenor i överdelen? Har du snörat den rätt? Har du bara prövat den utan någon BH?
  • daniiel
    sandrachristofer skrev 2013-06-09 15:08:40 följande:
    Japp det har jag, den är rätt storlek sitter hur bra som helst förutom i bysten, det är skenor i men inte så stela! Kuporna fick jag plocka ut för dom satt inte ens där bysten är. Känns som om klänningen egentligen är


    felsydd vid bysten! 

    Min mamma har snörat den vilket hon är proffs på. Jag har provat den med 2 olika bh och fick inte till det ändå. Klänningen stannar liksom inte uppe och det känns som om bysten ska ramla ut Skäms
    Ja, då verkar det ju inte finnas någon anledning förutom att den är felsydd vid bysten. På bilden tycker jag det ser ut som att den sitter aningens långt ner och skulle behöva lyftas upp ett par cm, men om den inte sitter alls vid bysten trots rätt storlek och korrekt snörat, så ja.. då är det ju fel på den och då måste du ju avgöra om du vill försöka fixa det hos en sömmerska eller beställa en ny klänning :)

    Den du visade i länken till Dino är jättefin, som så många av Pronovias ;) Jag kan dock höja en varningens finger angående applikationerna på överdelen. Det är inte säkert att dom blir så bra som du tänkt dig, tyvärr. Av tidigare erfarenhet vet jag att dom många gånger kan se väldigt billiga och slarviga ut.
  • daniiel
    sandrachristofer skrev 2013-06-09 15:22:12 följande:
    Ja det känns lite som om den är fört "kort"!
    Jag har googlat på många utan pronovias klänningar och det finns så många fina, min tanke är att mejla dino om att få en uppsydd alt, välja en utav deras och få den omsydd med bla snörning i ryggen och inte en massa paljetter å grejer.

    Den klänningen jag länkade till är min favorit när det gäller passformen!
    Tror du att den klänningen skulle sitta bättre eftersom den är rak över bysten?
    Du skulle ju kunna välja den klänningen, men med en slät överdel med spets på. Istället för dom "fluffiga" applikationerna. En tanke bara, om det är den klänningen du tycker bäst om gällande modell och passform.

    Det är ju jättesvårt att säga om den skulle sitta bättre över bysten, för en sweetheart som är sydd rätt och i är i rätt storlek osv, kan ju sitta betydligt bättre än en rak urringning som är sydd helt fel. Men. Eftersom du har dålig erfarenhet av sweetheart, inte vill känna dig så bystig och nu kikar på rak urringning, så tror jag att det kan vara ett bra val :)
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill