• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Pandy skrev 2013-03-21 22:25:50 följande:
    Äsch, jag ger upp. Provade att spara det som JPEG och sedan ditt tips Sara120707, men det funkar inte ändå. Jag som ville visa hur jag tänkte.  
    Men vad tråkigt att det inte funkade :/ Du får gärna mejla bilderna om du vill? Min mejladress står i min presentation :) Jag blir ju jättenyfiken nu!
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-03-22 07:47:24 följande:
    Hej! Har fått svar från Dino nu angående ändringarna jag vill göra. Verkar inte vara något problem :) "ok i will let our tailor do this for you" är svaret jag fick. Så jag hoppas att det löser sig. De är jämt väldigt kortfattade i sina mejl, men det gör mig inget så länge de faktiskt svarar! Nu ska det bli spännande att få se brudklänningen!
    Vad skönt, då får vi hålla tummarna att dom har förstått och att dom faktiskt gör ändringarna :) Hur går det med din brudklänning då? För visst hade du beställt en sådan också? :)
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-03-22 08:08:43 följande:
    Daniiel, jag vet inte hur det går för den. Den var inte klar igår när de skickade bilderna på de andra klänningarna. Jag hoppas verkligen att de skickar en bild på den också. Den är ju absolut viktigast såklart! Jag hoppas och tror dock att den blir bra, om de inte missuppfattat något i mina instruktioner. Jag har haft kontakt med en tjej här på BT som beställde en liknande modell från Dino och den blev jättebra! Fick mejl nyss från Dino om att hårkammarna jag beställt till mina tärnor är slut och att jag fick välja några andra. " Sorry to disturb you" inleddes mejlet med. Haha kul med tanke på hur mycket jag stört dem :)
    Då håller vi tummarna för att den är tiptop, och att dom andra klänningarna också är bra såklart :) Spännande, kan ju inte vara alltför länge kvar innan du får hem dom.
  • daniiel
    HelenaFredrik skrev 2013-03-22 11:02:47 följande:
    Hmm så om jag nu i slutänden (har haft några förälskerser) faller för denna klänningen. kan man då be att få den i en vanlig A istället? Tror du de förstår vad man menar då eller finns det risk att kjolen blir för snäv istället?

    Man kanske ska beställa den som full och justera lite med underkjolen istället? Kan man göra så?
    Jag torr inte det kommer vara så jättestor skillnad på vidden, oavsett vilken typ av A-linje du väljer. Och ja, man behöver ju inte ha en väldigt puffig underkjol heller, då får man ju ner vidden lite också :)
  • daniiel
    Emmafia skrev 2013-03-22 14:45:34 följande:
    Hej!

    Sitter här nu med oro inför hur min klänning kommer se ut. Måttade mig förra veckan och det ser ut som jag är en 42 efter Millybridals sizechart, dock har jag fått barn för några månader sen och rädd för att den kanske är förstår till bröllopet. Klänningen heter följande: www.millybridal.com/ball-gown-swe etheart-white-floral-ruched-chiffon-floor-length-w edding-dress-p-1580.html
    Tror du att den kommer sitta bra? Oroar mig också om den har ett släp, vilket man kan se på bilden men det står i namnet på den att den är floor-length??? Tror du att det går att dra ihop den om man e lite mindre då det är snörning i ryggen? Också rädd för att den är för lång jag är 168cm. Hur lång tid brukar det ta innan man får den och brukar de se ut som på bilden??Hjälp!! Orolig 
    Jättefin klänning och grattis till barnet! :)

    Väljer man snörning, så brukar man kunna ha klänningen även om man är 1-2 storlekar mindre och större. Det är fördelen med snörning, klänningen blir mer flexibel. Du kan ju annars lämna in den också få den insydd lite.

    När det gäller längden, så kan du ju mäta. Det står att en strl 42 ska vara 152cm "hollow to floor", vilket betyder att klänningen passar om man har ett mått på 152cm från nyckelbenet till golvet. Sedan brukar dom lägga på ca 5cm för klackar. Så det beror ju på ditt mått där, samt hur höga klackar du tänkt ha. Annars får du kanske lägga upp klänningen lite. Ska du ha en underkjol, så lyfter ju oftast en sådan ett par centimeter också.

    Gällande släpet har jag ingen aning. Det är ju lite förvirrande då bilden visar släp, men i beskrivningen står det golvlång. Du får helt enkelt vänta och se, alternativt skicka ett mejl och fråga :)

    Hur lång tid det tar, det beror helt på. Vissa får sina klänningar på ca 2 månader, någon annan har fått vänta 6 månader. Vanligtvis brukar det dock ta ca 2 månader, så du kan nog räkna med ungefär det :) Och hur lik den kommer bli originalet.. jadu, även det kan ju variera i det oändliga, men där kan du nog räkna med ca 90% likhet.
  • daniiel
    Plättis skrev 2013-03-25 14:10:55 följande:
    Jag har börjat fundera lite på klänning och kommit fram till att jag har bilden av min perfekta klänning i huvudet, men att oddsen för att jag ska hitta den i verkligheten är lika med noll. Hur fungerar det att beställa en egen design när man inte kan diskutera direkt med sömmerskan? Jag är dessutom sämst på att rita, så jag vet inte hur jag ska få ut bilden ur hjärnan och lyckas förklara den för någon annan...
    Dom flesta brukar leta upp klänningar som passar deras önskemål på något sätt, tex en klänning med rätt nederdel och en annan klänning med rätt överdel. Kan vara en tredje klänning med rätt rygg också tex. Sedan kan man lägga till eller dra bort mindje detaljer, som tex paljetter och pärlor samt band i midjan osv. Sedan klipper och klistrar man helt enkelt ihop dom olika klänningarna i något bildredigeringsprogram och skickar tillsammans med en beskrivning.
  • daniiel
    Plättis skrev 2013-03-25 15:21:57 följande:
    Jag har inte börjat prova klänningar än eftersom det är 16 månader kvar till bröllopet. Jag är ganska säker på att jag hinner både gå upp och ned i vikt under den tiden, så det känns bäst att inte ha en klänning som stressar mig under den tiden. Smartast är nog att prova, fundera och sedan börja fundera på att beställa om lite mindre än ett år om jag inte hittat drömklänningen under den tiden :)
    När du prövat klänningar och kommit fram till hur du vill ha din klänning, så kan du helt enkelt googla fram bilder på den klänningen, en liknande eller flera liknande (klippa ihop till en klänning) och skicka in och få uppsydd. Tänk dock på att en kinaklänning aldrig kommer bli en exakt, exakt kopia.
  • daniiel
    Plättis skrev 2013-03-25 15:49:37 följande:
    Jo, det är jag förberedd på. Men man måste alltså ha en bild att utgå från när man beställer klänning? Om jag mot förmodan skulle lyckas rita en bild på hur jag vill ha den tänker jag att det kan vara lika mycket vägledning som något jag klippt ihop i Paint :P 
    Du kan pröva skicka in en klänning som du ritat i paint, men var beredd på att dom kanske inte vill sy upp den. Det vanligaste att man utgår från klänningar som redan existerar och får en kopia uppsydd så att säga.
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-03-25 16:18:54 följande:
    Fan fan fan...
    Man ska inte prova brudklänningar när man redan beställt klänning insåg jag igår.
    Jag och min kille var uttråkade igår och bestämde oss för att spontan-åka och titta på brudklänningar. Jag bestämde mig för att prova en modell som jag aldrig någonsin tittat åt tidigare, närmligen sjöjungfrumodellen. Till saken hör att jag gått ner väldigt mycket i vikt senaste året och trodde aldrig att jag skulle passa i den modellen, men nu är den allt jag tänker på. Och jag har ju redan beställt en klänning i en helt annan modell!!!

    Då undrar jag Daniiel: Du beställde ju flera olika Kinaklänningar. Har du sålt dem eller finns de kvar? Är det svårt att sälja Kinaklänningar? Om jag nu skulle vilja köra på min klänning jag hittade igår alltså...

    Bifogar bild på mig i den också :)

    Och här är klänningsmodellen jag beställt från Kina:
    Pröva din klänning när du får hem den och se hur det känns, vill du ändå ha en annan, så sälj den! Jag har sålt 3 av 4 klänningar :) Allt går att sälja ;) Bara till rätt pris och säljare, så du ska inte räkna med att få den såld på en vecka. Har man tid och pengar, så ska man verkligen se till att försöka hitta rätt klänning så att säga. Jag vet ju själv, att trots att jag tyckte om min klänning och kände mig fin, så var det inte min drömklänning och det kan än idag vara något jag känner mig lite bitter över.

    Och jag måste säga att du passade väldigt bra i sjöjungfrumodellen, väldigt fint på dig! :)
  • daniiel
    amerika skrev 2013-03-25 18:20:11 följande:
    Jag är nog lite trög, men vad är skillnaden på vit och ivory? jag tycker att ivory ser nästan gråvit ut, stämmer det? Nästa steg i färgskalan på kinasidorna verkar vara champagne och då är ju klänningen nästan nougatfärgad... Finns det nåt mer likt creme/vanilj/äggskalsfärgat? Alltså vit fast med bruna undertoner.
    Vit är vit, vit kan i vissa tyger dra mot blått eller grått. Ivory är en gulare vit, mer gräddig, mer beige. Det skiljer ju från tyg till tyg hur pass gul ivoryn är, men vanligtvis upplevs den som en varmar vit helt enkelt.
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill