• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Miss M skrev 2013-03-12 18:02:13 följande:
    Jag har fastnat för denna vackra skapelse:

    www.dinobridal.com/discount-store-graceful-me...

    Tror du/ni att Dino kan göra den rättvisa? Och vågar jag beställa en klänning med dragkedja? Jag vill helst ha det, tycker det är så vackert med knapparna ovanpå (och det funkar ju inte på en klänning med snörning) Har jag förstått det rätt om det är en klänning i satin med ett spetslager ovanpå? Är det det som på bilden ser ut att vara slitsat...?
    Jag tror det. Dino är bra och har visat sig vara väldigt bra på klänningar i spets. Be att få se deras spetstyger, så du kan välja det du själv tycker bäst om. Dom skickar gärna bilder på mejlen. Och ja, det är mest troligt en klänning i satin med spetstyg över och med satinband i midjan. Slitsen ser ut att vara så att satinlagret under spets syns.
  • daniiel
    Frullis skrev 2013-03-12 19:33:48 följande:
    Ni som gör ändringar, typ lace up istället för zipper, lägger ni en beställning som vanligt och skickar ett mejl eller gör hela beställningen via mejl? Jag funderar på att göra en sådan ändring för att klänningen ska passa bättre.
    Jag skrev in det i beställningen, sedan skickade jag ett mejl efteråt med ordernumret och dubbelkollade så att dom verkligen uppfattade det och båda klänningarna från Dino blev helt rätt :)
  • daniiel
    Miss M skrev 2013-03-12 18:42:55 följande:
    Tack för tipset, har mailat nu!

    Då ser jag inte helt fel på bilderna då, skönt att höra med någon mer... 
    Lycka till :) Hoppas dom har något som du tycker om. Ifall ingen av spetsarna du får bild på faller dig i smaken, så fråga efter fler. Dom har många, men skickar oftast bara 4-5 bilder. Och nej, du ser inte fel på bilderna :) hehe
  • daniiel
    Vädur82 skrev 2013-03-14 09:38:51 följande:

    Hej daniiel! Slog mig nu att jag frågade dig om du kände till sheshopping men det var ju shopindream.com jag undrade över =) Har du nån erfarenhet av dom!


    Den sidan har jag åtminstone hört talas om, men jag kan inte på rak arm säga att jag vet någon som beställt därifrån. Har du googlat och läst några recensioner? Jag hittade ganska blandade, men så brukar det vara. Jag kan varken säga bu eller bä om den sidan, men personligen hade jag inte vågat chansa. Om du väljer att beställa från den sidan, så får du hemskt gärna visa resultatet sen :)
  • daniiel

    Så ändringarna du vill göra är alltså en vidare siluett (mer dropwaist än sjöjungfru), knappar i ryggen, djupare urringning i ryggen, hel spets över hela klänningen och hjärtformad urringning framtill? Har jag uppfattat allt rätt då? Du vill ha kvar sidenbandet under bysten?


  • daniiel

    Skriv inget alls om siluetten då, utan skicka bara in bilderna och då får dom försöka efterlikna så mkt som möjligt. Det är omöjligt att försöka styra på centimeternivå gällande sånt.

    Men skriv då att du vill ha "Zipper with buttons over in the back.", "Lower in the back.", "Deep sweetheart neckline" och gällande bandet under bysten, så kan du skriva "I want a removable sash". Då syr dom inte fast bandet, men du får med det iaf. Och självklart lägger du in texten så som du gjort och pilar till bilden där du visar.

    Och gällande tyget, så skicka mejl och be att få se deras spetstyger innan du lägger en beställning. Då kan du välja det du tycker bäst om och bifoga sedan deras egna bild på spetstyget i mejlet och skriv att du vill ha hela klänningen i det spetstyget.


  • daniiel
    Sandra01 skrev 2013-03-15 09:25:57 följande:
    Hej igen,
    Jag måste fråga... Jag laddade upp bilder på en känning från Etsy tidigare...
    den har mycket vacker spets över hela ryggen och även över hela klänningen :)
    På bilderna på tjejen så ser det ut som sån där mjuk och len spets... Men, på själva bilden på spetstyget som skräddaren använder så ser det inte alls så mjukt ut.. eller?
    Daniiel.. hittar du mina gamla bilder? Vad tror du.. Jag är rädd att det ska vara sånt där stelt plastigt spetstyp så att den river och skaver på ryggen och inte alls är så där mjukt och lent som det ser ut som påtjejen..
    Vad är din erfarenhet?
    Jodå, om man klickar på "Visa endast" under användarnamnet till vänster, så kommer inlägg från enbart den användaren i tråden fram och då är det betydligt enklare att hitta ett inlägg :)

    Och jag kommer ihåg den klänningen, den är ju så vacker! Du hade tänkt beställa den från säljaren på Etsy va? Och det är bilden på spetstyget i ditt tidigare inlägg som du menar nu? Jag tycker inte det ser stelt ut, men det ligger ju på en platt och stel yta på den bilden, jämfört med på klänningen där det faller fint över en människa. Intrycken blir ju lite olika då. Jag tror inte du behöver oroa dig faktiskt. Det går ju aldrig veta 100% säkert om man inte känner på tyget, men jag tror som sagt inte att det är något du behöver oroa dig över.
  • daniiel
    Sandra01 - Nej, generellt sett är dom inte plastigare eller stelare än spetstygerna du hittar i butik. Kinaklänningar för 2000kr är ofta sydda i samma tyger, samma kvalitet alltså, som brudklänningar i butik upp till ca 15 000kr-klassen. Polyester. Inget fel med det alls.

    Det kan nog vara många saker som gör att tygbiten ser ljusare ut än hela klänningen på bilderna. Om du väljer att beställa klänningen, så är det inte säkert att den kommer se ut att vara exakt samma färg/nyans som på bilderna heller. Ljus, kamera, skärm osv spelar ju in när det gäller färger.

    Är det säljaren som sytt upp klänningen på bilderna? Eller är det en lånad bild och dom syr upp kopior?
  • daniiel
    Sandra01 skrev 2013-03-15 10:33:23 följande:
    Skämtar du!!! Samma material!!!? Ja, jag är inte förvånda!!
    Har i två dagar varit i 2 olika butiker i stockholm och provat känningar... Båda två, oberoende av varandra, snackar ner om beställningar på nätet. Dom pratar så mycket om hur fel det blir och hur blivande brudar tror dom ska få nåt fint och sen så blir dom så ledsna när dom får hem paketet med den kina-sydda klänningen...
    Självklart så pratar domdå material osv....
    Jag spelade fågelhålk "VA?? Beställer folk klänningar via Kiiiiinaaaa????" ;)

    Oh.. det måste jag fråga!! Om det är en lånad bild eller deras klänning! Förutsatte att det var en lånad bild :)
    Ska maila dom genast!
    Ja, oftast skiljer det inte just något i materialet. Det kan ju dock inte dom i butikerna erkänna, precis som att dom aldrig skulel säga att det finns jättemånga som får hem fina kinaklänningar och är supernöjda med dom :P

    Fråga om det är deras bild, för isåfall så bådar det väldigt gott. Jag har inte kollat, men du kan ju pröva googles bildsök och se om du hittar designern annars.
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill