• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Skoog skrev 2013-03-02 16:47:32 följande:
    Hej,

    Jag har hittat denna klänningen, och älskar allt med den. Jag vill beställa den från Kina, men känner mig så osäker på om spets/tyg/fit kommer bli rätt. Vilket företag tror du kan göra jobbet bäst? Rekommenderar du istället att jag hittar en klänning på fexs Landy som finns och jag vet att tyget blir som på bilden, eller tror någon kan göra min drömklänning? 

    Hoppas du kan hjälpa mig, det är så svårt tycker jag:)

    Tack så mycket!
    Hej :) Jättefin klänning till att börja med, men det är ju knepigt det där med spetstyg eftersom det inte blir samma spets. Dino är bra på spets, speciellt hela spetstyger. Om dom har någon spets som liknar den där vet jag dock inte. Du skulle ju kunna skicka bilder på klänningen till Landy, Milly och Dino och fråga om dom kan skicka bilder på sina spetstyger, så kan du välja det du tycker bäst om.

    Annars kan det ju vara en idé att kika efter en klänning på Landy, en real sample, så då vet du vad du får :)
  • daniiel
    Sandra01 skrev 2013-03-02 18:38:24 följande:

    Hej, Jag hoppas jag kan få hjälp här... :)


    jag har spanat in denna klänning på Dino. Min väninna tror INTE den kommer se ut så här när jag väl får den. Hon hävdar att den kommer vara platt och inte stå ut så som den gör på bilden.
    vad är din erfarenhet? Jag blir så himla osäker när hon säger så....
    Här är länken till klänningen:
    www.dinobridal.com/discount-store-2012-a-line...


    Är det något som jag måste beställa extra? Typ underkjol????


    tacksam för hjälp av proffs :)


    / Sandra


    Hej :)

    Hehe jadu, den där klänningen.. Det jag tycker du ska "oroa" dig mest över gällande den där, är inte vidden i kjolen för den är inga problem, utan det är applikationerna. Blommorna alltså. Ingen kinasida gör en jättebra kopia av den där klänningen faktiskt, då alla har blommor som ser lite billiga ut och tyvärr så brukar dom limma fast blommorna, så det är svårt att plocka bort dom också. Men som sagt, vidden i kjolen är inga problem, det man kan göra är att be om exakt antal lager tyll i kjolen för att veta att man får bra vidd. Blir den ändå för "platt", så går det använda en underkjol :)
  • daniiel
    Sandra01 skrev 2013-03-03 20:06:18 följande:

    TACK!


    Jag har också tänkt på just det.. Att blommorna ska bli för plasiga.


    tack för ditt svar!!!! :)


    Så lite så :) Hoppas du hittar dig en fin klänning, vilken det nu än blir :)
  • daniiel
    Lombard skrev 2013-03-04 14:44:33 följande:
    Hej Daniiel! Hoppas du har lust att hjälpa mig. Jag har till slut bestämt mig för en klänning, denna www.millybridal.com/sheath-column-bateau-chif... Hoppas att den blir bra. Min fråga är, ska jag ha en underkjol och isf vilken sort? Är helt okunnig är jag rädd. Och jag vill ha den utan släp, alltså golvlång men det är det väl bara att skriva antar jag. Blir tacksam för lite råd.
    Hej :) Oj, vilken vacker och romantisk klänning! En underkjol är oftast ett plus, oavsett vad det är för klänning i stort sett. Din klänning verkar vara i chiffong, den är ganska snäv och är i sk column/sheat modell (som det står). Du bör alltså ha en underkjol som inte ger någon vidd upptill, men som hjälper till att få det fina fallet nertill. Då är ju fråga hur mkt vidd du vill ha nertill. Ett alternativ är en sån här underkjol www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--0061-3-_p155989.html som egentligen är till en mermaidklänning (sjöjungfrumodell alltså). Om du väljer att plocka bort ringen, så tror jag att den kan passa väldigt bra till din klänning. Här är två till såna varianter som nog skulle funka www.lightinthebox.com/polyester-fishtail-full-length-wedding-slip-style-petticoat_p406007.html och www.lightinthebox.com/polyester-a-line-short-flare-full-length-wedding-slip-style-petticoat_p406012.html Alternativet annars blir något åt det här hållet www.lightinthebox.com/taffeta-chiffon-a-line-2-tiers-full-length-slip-style-wedding-petticoat-more-colors_p427984.html som är en underkjol helt utan ringar. Den har ju dock aningens mer volym upptill och inte fullt så mkt nertill.
  • daniiel
    sansun skrev 2013-03-04 16:40:46 följande:
    Vilken kanon tråd!  
    Jag har tittat på lightinthebox å tycker att det finns jätte mycket snyggt där. Skulle passa oss perfekt att kunna beställa tärnklänningar där då vi ska ha 4 stycken till väldigt olika personer men vill gärna hålla dem i ungefär samma färg. Ska ha blått och klänningar både till en 10 åring, smal 18 åring, 30 åring nybliven 2 barns mor och en lite kurvigare 37 åring. Står att dom inte garanterar exakt lika färger på klänningarna om man beställer olika modeller fast i samma färg, tror du att det skiljer så pass mycket att det kommer synas när dom står bevid varandra? Men tycker det känns som dom har dyr frakt.... Eller är det ungefär detsamma på alla sidor? :-O Har inte kollat någon annan. :-/ Sen en självklar fråga, hur är dom att handla från, kvalitet osv?
    Jag tror inte att det kommer skilja så mkt i färg, men jag tror att den främsta anledningen till att det kan vara så är att klänningarna sys i olika tyger beroende på modell. En chiffongklänning i mörkblått får ju en lite annan nyans än en satinklänning i mörkblått. Sedan kan det säkert skilja lite beroende på vilken tygrulle dom använder tex eller liknande, men om du beställer fyra olika klänningar, men i samma tyg och färg, så tror jag inte att det är någon fara :)

    Frakten baserar ju nästan alltid på vikten, så ju mer du beställer, desto tyngre blir det och därmed ökar fraktkostnaden. Jag har inte tidigare hört att LITB ska vara dyrare än någon annan sida dock, utan det brukar vara ganska lika så vitt jag vet.
  • daniiel
    Alev skrev 2013-03-04 20:38:40 följande:
    Tack för svaret! Jag är så himla glad för din hjälp!
    Jag beställde min klänning från Millybridal och den är tung. Därför funderar jag på om jag inte nästan måste ha ringar i underkjolen för att det ska göra någon skillnad. Jag kommer att ha samma "underkjolsstil" som du rekommenderade, nämligen:
     www.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning -fullt-klanning-4-klassens-golv-langd-slip-stil-br ollop-underkjolar_p166181.html   

    Och min (förhoppningsvis sista) fråga är om det finns någon liknande men med ringar, för att hålla även en tung klänning på plats. Till dem som funderar på att beställa från millybridal kan jag även säga att jag har mycket goda erfarenheter från dem. Min klänning fick jag efter fyra veckor och blev supernöjd. Nu gäller det bara att hitta underkjolen..
    Om du vill ha en så puffig klänning, så blir det ju en underkjol med många ringar ifall du vill ha med ringar. Ju flera ringar, desto mer "ball gown"-effekt blir det ju. Då kan du ha allt från tex en sån här www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-1-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165646.html med tre ringar, till en sån här www.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning-fullstandiga-klanning-1-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165644.html med hela sex ringar. Tänk dock på att ju fler ringar, desto mer "tält"-effekt blir det också. Alltså, kjolen blir ganska styv och svajar som. Vill du däremot ha en mjuk kjol med mjukt fall, men bra med volym, så finns den här www.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning-fullt-klanning-8-klassens-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p166182.html med åtta lager tyll och den ger faktiskt väldigt bra med volym. Är din kjol i slät satin? Då tror jag den räcker gott och väl för bra med volym. En slät kjol får också lättare den där "tält"-effekten med ringar.
  • daniiel
    Alev skrev 2013-03-04 21:12:55 följande:
    hm.. ursäkta min dumhet men jag vet faktiskt inte om den är i slät satin. min klänning är den på bild 1 och jag vill att den ska se ut som klänningen på bild 2 (vad gäller fluffet på underdelen). den är tung också. men jag kommer nog beställa både underkjolen med tre ringar och den med åtta lager tyll så får vi helt enkelt se hur de sitter.

    tusen tack! 
    Ja, underkjolar med ringar och utan ringar ger ju lite olika "stil" på kjolarna kan man säga. Det kan vara bra att få prövabåde och för att komma fram till vad man vill ha. Jag hoppas att du hittar en underkjol som passar :) Och skulle den med ringar vara ganska bra, så kom ihåg att ringarnas vidd är ställbar och det går också plocka ur ringarna. Den med flera lager tyll, där går det ju klippa bort ett eller några lager ifall den skulle kännas lite för puffig. Sedan brukar man säga att en underkjol med ringar är enklare att gå i, men en utan ringar är bekvämare att sitta i :P
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-03-05 10:32:20 följande:
    Daniiel!!!
    Igår var jag och provade Pronovias brudklänningar, det var det udnerbaraste jag någonsin gjort! Kände mig så fin! Jag fastnade egentligen för en superstor maräng med massa tyll och spets, men nu i efterhand så inser jag att klänningen inte är "jag". Jag tycker att jag ser överklädd och utklädd ut, det är ju sällan en bra kombo :)
    Men då har jag istället fastnat för en stilrenare modell, det är jag som provar klänningen på bilden nedan. Den hade spetsdetaljer över axlarna som jag knölade ner i urringningen, jag vill att den ska vara hjärtformad över bysten och täckt med spets. Jag vill att det ska vara klädda knappar bak (med dold dragkedja) som går hela vägen ner på släpet. Vad tror du om det?

    Ett stort problem jag har är att jag inte tog reda på modellens namn eftersom jag just då inte var intresserad av den modellen. Jag har kollat igenom Pronovias kollektioner på nätet men hittar den inte! Men de har ju flera modeller med samma typ av kjol med fickor. Kanske kan jag klippa ut nederdelen och klippa in en annan överdel i hjärtformad modell med spets?
    Jag vore så tacksam om du kunde hjälpa mig framöver att sätta ihop text och bilder så att de förstår vad jag vill ha! Du är så otroligt snäll och hjälpsam, Daniiel!
    Vad fin du är i klänningen! Du ser så lycklig ut och den ser ut att passa dig bra, så jag tror absolut att du har hittat din modell :)

    Ja, det kan ju vara lite knepigt det där med att leta fram rätt klänning sedan om man inte har namnet på den :P Men du kan ju absolut ta bilder på olika klänningar och klippa ihop, det brukar gå bra. Kom bara ihåg att skriva väldigt tydligt vad du vill ha också :)
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-03-05 11:58:50 följande:
    Haha man ska scrolla hela vägen ner innan man svarar :P Såg inte att du redan hade hunnit så långt! Den nedre bilden, där du visar exempel på hur du vill ha det, den kan vara bra, men å andra sidan så kan det blir extra förvirrande. Jag tror att det räcker med den övre bilden. Skriv bara in där att du inte vill ha pärlor eller paljetter på spetsen. Och skriv att du vill att det ska vara ett helt spetstyg och inte spetsapplikationer (om du inte vill ha det). Det var bra beskrivning att du inte vill ha axelband, utan att den ska vara axelbandslös. Alternativt att du använder dig av bilden på Pronovias Dalamo, som är axelbandlös. Den har visserligen pärlor på överdelen, men om du skriver in sweetheart neckline, lace fabric over satin samt no pearls, beads or sequins, så bör det gå bra. Den har dessutom ett smalare band i midjan. Tänkte bara att det blir två saker mindre att skriva och förklara.
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill