• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    amerika skrev 2013-03-10 21:43:57 följande:
    Bra förslag!! jag ska mejla och fråga. Kanske kan de skicka tygprover tilloch med...
    Det brukar dom kunna göra, men vanligtvis kan det ta lång tid att få dom och kosta ganska mycket. Frågan kan man ju alltid dock :)
  • daniiel
    Vädur82 skrev 2013-03-10 21:52:06 följande:
    Ja jag har varit & provat några stycken kom fram till denna stilen jag har visat utan axelband & med lite släp vill ha ganska enkel men ändå lite extra!! alltid nått ;)
    Även det är ju toppen! Då har du verkligen en bra grund, då du är säker på vilken modell/siluett du vill ha och vet att den passar dig. Och angående tiden, så bör du definitivt lägga en beställning före mars är slut om du tänkt beställa från Landy eller Milly. Vill du beställa från Dino, så kan du möjligtvis vänta ytterligare ett par veckor, då dom brukar vara väldigt snabba. Beställer du från annat företag, så har jag inte så stor koll på hur lång tid det kan ta.
  • daniiel
    Vädur82 skrev 2013-03-10 22:26:54 följande:

    Ska försöka bestämma mig snarast!! =) men om man säger att jag väljer klänning nr1 men vill ha lite mer drapering som klänning två är ju ingen större skillnad men skulle vilja ha det =)tror du det går & beställa & hur ska man kunna förklara det isåfall??


    Jag vet inte om den klänningen skulle bli bra med mer draperingar. Satinet som används är ett tjockt, härligt tyg och det är därmed svårare att drapera än ett tunt tyg som tex organzan eller chiffongen. Vad är det du gillar/inte gillar med den första klänningen och den andra klänningen? Förutom draperingen då.
  • daniiel
    amerika skrev 2013-03-10 22:45:35 följande:
    Jag har gott om tid men dåligt med pengar! haha... så får väl fundera över det där. har mejlat nu så får vi se vad de svarar.
    Ja, se vad dom säger och det är inte säkert att det kostar lika mkt nu att få tygprover skickade som då jag frågade om det för två år sedan :)
  • daniiel
    Vädur82 skrev 2013-03-10 22:46:36 följande:

    Tycker egentligen om hela första klänningen men kunde hänt lite mer i kjolen nått litet veck till..Petig jag vet!! =) Klänning nr två vill inte ha spets ner till sen tycker jag överdelen är finare på den första klänningen!!!


    Klänningen du får hem kommer inte vara 100% lik klänningen på bilden, det måste du vara medveten om. Så även om du skickar in en bild på en klänning med fler veck (tex andra klänningen), så finns ingen garanti för att du kommer få exakt lika många veck på klänningen du får hem sen. Du kan få ett par fler eller ett par färre. Ska man beställa en kinaklänning kan man inte vara så petig med detaljer, då kommer man bli besviken på resultatet. Man måste kunna se helheten och om man tex, som du, vill ha en A-linje klänning med pärlor och paljetter över bysten, med veckad överdel och draperad kjol, så måste man kunna vara nöjd om man får en hem en klänning med allt det, men med något fler/färre veck/drapering och någon centimeter större yta med paljetter osv. Att klänningen överlag, till ca 90%, är lik klänningen på bilden man skickat in.

    Är man väldigt petnoga med små detaljer, så bör man köpa ett original som har allt man letar eller få en klänning uppsyd här hemma i Sverige, då kan man vara med och "övervaka" processen och på så sätt se till att man får det exakt som man vill ha det.
  • daniiel
    Lakinna skrev 2013-03-11 09:41:30 följande:

    Hej Daniiel (igen!)


    Jag har ett problem att klänningen viker sig utåt uppe vid brösten, har försökt visa på bilden. Vet du vad man kan göra åt detta? Vågar inte riktigt stryka...



    Hej :) Vad fin din klänning är! Men jag har faktiskt ingen aning om varför den gör så, kan den vara lite för stor över bysten? Kan du kanske fråga någon sömmerska om tips?
  • daniiel
    Wewwe6 skrev 2013-03-11 09:59:18 följande:
    Skickar adressen dit i stället. Funkar inte o skicka bild www.jenjenhouse.com/se/A-Linjeformat-Axelband.... Köpte denna till för säkerhets skull. Men var kanske fel val av underkjol www.jenjenhouse.com/se/Underkjolar-Petticoats... Tack på förhand Mvh Weronica
    Om underkjolen inte har mer vidd på riktigt än på bilden, så borde den passa till klänningen. Förhoppningsvis har den ställbara ringar, så du själv kan välja vidden på ringarna, så att du kan ställa in den efter klänningen. Många gånger kan man plocka ur någon eller alla ringar också, och på så sätt kunna få till rätt vidd på underkjolen :)
  • daniiel
    Vädur82 skrev 2013-03-11 10:07:11 följande:

    Ok nu har jag bestämt mig slängde iväg ett mail till landy & milly på pris på den första klänningen!! Spännande!! =)


    Bruka de vara snabba på att svara på mail??


    Tack för råd & tips!!


    Oh, vad spännande! :) Jag hoppas att du får svar snabbt. Vanligtvis får man svar inom ett par dagar, du bör då defintivt få svar under den här veckan.
  • daniiel
    amerika skrev 2013-03-11 18:55:45 följande:
    De vill ha 20$ för tygprov och då påstår de att det är "fraktkostnaden". Så kanske kan jag fjäska till mig fler än ett prov ;)
    Ja, kan du få flera tygprovet för det priset, så kan det ju vara värt det :)
  • daniiel
    AnnaIda skrev 2013-03-12 14:22:44 följande:

    Att måttbeställa eller inte??!


    Jag ska beställa min klänning från Landybridal och har fått hjälp av min mor att ta mått...


    men nu är frågan om jag ska måttbeställa eller köra på en standard...


    Storlek 32: Byst 84, midja 66, höft 91


    Storlek 34: Byst 86, midja 69, höft 94


    JAG: Byst 83, midja 64, höft 93


    Jag ligger ju alltså rätt nära en 32a (men när jag köper toppar i butik så har jag aldrig mindre än 34)


    Höftmåttet spelar inte så stor roll eftersom klänningen inte är tajt nedtill.


    Vad jag har förstått så är det inte säkert att måtten ändå blir exakta när de syr så är det då värt att lägga 49 dollar på att få måttbeställd när jag ändå ligger nära?


    Mina funderigar är att ta en 34 och lägga till att jag vill ha snörning i ryggen, då borde den ju passa ändå?


    Vad tror ni? Ni som beställt med egna mått, har klänningarna stämt bra eller har det vait skilnad?


    Jag tror att en 34a med snörning kan bli väldigt bra till dig. Som du säger, du ligger ju nära standardstorlekarna med dina mått och då skulle åtminstone jag tycka att det definitivt inte är värt $49 extra för att få den efter egna måtten. Resultatet kommer ju bli väldigt lika ändå, eftersom en klänning med snörning passar flera storlekar. Risken för att du måste sy in klänningen lite (eller möjligtvis försöka lägga ut den lite) blir nog densamma oavsett om du tar dina egna mått eller en standardstorlek i det här fallet.

    Tidigare tog inte Landy något extra för att göra "custom made" (visste inte att dom börjat med det) och då var det ju en annan sak, då kunde man ju lika gärna ta det även om man låg nära en vanlig storlek så att säga.
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill