• daniiel

  Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

  Som rubriken lyder, så har jag rätt hyffsad koll på sådant som rör kinaklänningar samt underkjolar. Jag är helt självlärd och delar gärna med mig av mina kunskaper, så är det något ni undrar över inom dessa områden är det bara att fråga på :)

  Självklart är det fritt fram för andra att svara på frågor också!

  Det kan gälla allt från frågor om olika företag till tyger och färger samt ändringar på klänningar och hur man ska formulera sig till vilken underkjol som kan passa för vilken klänning osv osv.

  Hoppas att det här blir en tråd där jag, och ni, kan hjälpas åt att reda ut eventuella frågetecken :)


  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-28 21:51
  __________________________________

  Ska du beställa en kinaklänning? Glöm inte att räkna ut eventuell tull och moms!
  www.alltforbrudar.com/r-kna-ut-tull-moms-2
 • Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill
 • LittleAnimal

  Ohh så bra att du startat denna tråd! Jag har sett att du gett jättefina tips åt andra, så nu tänker jag passa på att fråga..

  Bör jag ha en underkjol till denna klänning? Och om jag skall ha det hurudan skall det vara? 

 • SarahH01

  å så bra! Jag vill beställa en lite större klänning därifrån.. Har du nå tips på vilken sida/sidor som e värda att besöka?

 • CharliesChoice

  ÅÅ vad snäll du är som erbjuder hjälp!  Tror du den skulle bli bra med "lace up"? Jag vill mkt hellre ha knappar som på bilden men är orolig för storleken, att det ska bli jättedyrt att fixa hos en skraäddare sen.. Eller blir det konstigt på den modellen med lace up? Sen undrar jag om jag behöver nån speciell underkjol eller om jag bara kan ha en slimmande knälång klänning? Vad tror/tycker du om Landybridal?

  Tack på förhand!

 • daniiel
  LittleAnimal skrev 2012-10-28 09:30:28 följande:
  Ohh så bra att du startat denna tråd! Jag har sett att du gett jättefina tips åt andra, så nu tänker jag passa på att fråga..
  Bör jag ha en underkjol till denna klänning? Och om jag skall ha det hurudan skall det vara? 
  Hej :) Nej, vanligtvis har man inte underkjol till en empireklänning (lite beroende på modell) och jag tycker inte det ser ut som att det ska behövas till en såndär klänning. Tanken är ju att det ska vara en väldigt rak siluett som inte är vid. Skulle du tycka att klänningen är lite tunn och inte har det fall du skulle önska, så tror jag det kan vara en idé att ta den till en sömmerska som kanske kan fodra klänningen. Skulle du trots allt vilja ha en underkjol, så skulle jag satsa på en ganska snäv A-linje i ett eller max två lager tyg, utan ringar och tyll. Liknande den här www.lightinthebox.com/taffeta-chiffon-a-line-2-tiers-full-length-slip-style-wedding-petticoat-more-colors_p427984.html
 • daniiel
  SarahH01 skrev 2012-10-28 17:59:01 följande:
  å så bra! Jag vill beställa en lite större klänning därifrån.. Har du nå tips på vilken sida/sidor som e värda att besöka?
  Hej :)

  Jag tycker att du i första hand kan kika in hos landybridal.co samt millybridal.com då det är två företag som haft väldigt många nöjda kunder och fått bra omdömen. På senaste tiden verkar även jenjenhouse.com ha nöjda kunder. Oavsett vilken sida man beställer ifrån, så ska man såklart komma ihåg att det är en chansning och inga garantier finns.

  Alla klänningar går att få i vilken storlek man vill och man kan dessutom beställa efter sina egna mått. Har du möjlighet att besöka en brudbutik för att pröva vilken modell av klänning du vill ha, så är det ett plus och gör det enklare att hitta en passande klänning att beställa. Då behöver man inte leta igenom alla klänningsmodeller, utan kan fokusera på den modell man är ute efter :)
 • daniiel
  CharliesChoice skrev 2012-10-28 18:18:09 följande:
  ÅÅ vad snäll du är som erbjuder hjälp!


  Tror du den skulle bli bra med "lace up"? Jag vill mkt hellre ha knappar som på bilden men är orolig för storleken, att det ska bli jättedyrt att fixa hos en skraäddare sen.. Eller blir det konstigt på den modellen med lace up? Sen undrar jag om jag behöver nån speciell underkjol eller om jag bara kan ha en slimmande knälång klänning? Vad tror/tycker du om Landybridal?

  Tack på förhand!


  Hej :)

  Jag tror nog att Landy skulle kunna fixa snörning på den där klänningen. Det är inte helt ovanligt med snörning även på chiffongklänningar. Snörning är såklart bra eftersom det ökar chansen för att klänningen ska få bra passform. Du skulle dock kunna beställa en klänning som är något större än dina egna mått och sedan eventuellt sy in den lite. Av min erfarenhet här på BT, så brukar det inte kosta så många hundralappar att göra.

  När det gäller underkjol, så kan du kika på vad jag skrev ovan här till LittleAnimal, för det stämmer bra in på din klänning också. En slimmande klänning kan nog absolut räcka att ha under klänningen tror jag. Vanligtvis behövs det inte underkjol till empireklänningar som sagt.

  Jag har personligen aldrig beställt från Landy, men jag skulle aldrig tveka att beställa därifrån ifall jag var ute efter en klänning. Jag har sett många här på BT (och några i verkligheten) som fått hem väldigt fina klänningar därifrån. Som alltid är det ju dock en chansning att beställa en kinaklänning, det finns inga garantier, men jag skulle nog känna mig trygg med en beställning från Landy :)
 • daniiel
  SarahH01 skrev 2012-10-28 21:52:32 följande:
  vet exakt vilken klänning jag vill ha men den finns inte på någon av dina nämnda sidor.. den finns exempelvis på dhGate.com och dinobridal.com.. Känner du till dem?
  Jag såg din tråd angående DHgate och svarar på det här också:

  "DHgate.com är precis som Ebay.com en samlingssida för flera olika säljare. Därför är det omöjligt att rakt av säga att det är en bra eller dålig sida, då det finns bättre och sämre säljare. Därför kan alltså kvalitet och leveranstider variera väldigt mkt.

  Angående satin, så är satin i sig själv inte ett viss sorts tyg, utan ett sätt att väva ett tyg på. Polyestersatin, "bridal satin 395", är det vanligaste tyget i brudklänningar och är samma tyg som används till brudklänningar i butiker i Sverige. För att få en klänning som är gjord i något annat än polyester i Sverige, så får du i majoriteten av falle betala över 20 000kr. Du kan alltså beställa en klänning i polyester utan att känna att klänningen blir "billig"."

  Jag har själv beställt från dinobridal.com när dom hette Mylove-bridal och jag är väldigt nöjd med mina klänningar därifrån. Jag vet dock inte hur företaget funkar efter namnbytet och hur deras kvalitet är nu.

  Även om klänningen du vill ha inte finns på en sida, i deras ordinarie sortiment så att säga, så kan du skicka in bilder på klänningen via mejl till företaget och beställa den ändå. Dom skickar då ett pris via mejlen och så sköts hela affären på det sättet.
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill