• daniie­l
    Äldre 28 Oct 02:25
    383361 visningar
    1160 svar
    1160
    383361

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Som rubriken lyder, så har jag rätt hyffsad koll på sådant som rör kinaklänningar samt underkjolar. Jag är helt självlärd och delar gärna med mig av mina kunskaper, så är det något ni undrar över inom dessa områden är det bara att fråga på :)

    Självklart är det fritt fram för andra att svara på frågor också!

    Det kan gälla allt från frågor om olika företag till tyger och färger samt ändringar på klänningar och hur man ska formulera sig till vilken underkjol som kan passa för vilken klänning osv osv.

    Hoppas att det här blir en tråd där jag, och ni, kan hjälpas åt att reda ut eventuella frågetecken :)


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-28 21:51
    __________________________________

    Ska du beställa en kinaklänning? Glöm inte att räkna ut eventuell tull och moms!
    www.alltforbrudar.com/r-kna-ut-tull-moms-2
  • Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill
  • Äldre 20 Nov 23:34
    blivande brud skrev 2012-11-20 22:47:06 följande:
    Är det något fel på shopofbrides.com?
    Av det jag kan läsa mig till, så har dom inte så bra recensioner. Jag har aldrig hört om någon här på BT som beställt därifrån heller.
  • Äldre 20 Nov 23:40
    Bewi skrev 2012-11-20 23:27:58 följande:
    Hej hej jag ska gifta mig i påsk så det börjar ju bli dags för mig att beställa klänning nu. Jag har dock några frågor hehe ;) jag kommer gå ner i vikt tills dess satsar på -15kg så hur bör jag tänka ang mått? Sen har jag ganska stora siliconbröst str 70H funkar det att beställa kinaklänning då?? Bör man förklara nått ang brösten? Hehe är verkligen helt grön på sånt här :) här är iaf länken till klänningen jag vill ha www.landybridal.co/a-line-sweetheart-tea-leng...
    Hej :) Ja, då börjar det vara hög tid att beställa en klänning, vad roligt! Det är en väldigt söt klänning du vill ha tycker jag. När det gäller det där med storlekar och vikt, så är det alltid svårt. Det du kan göra är att ta dina mått, kolla i storlekstabellen och ta en storlek mindre än den du har enligt tabellen. Då kan du få sy in klänningen lite när det kommer, men skulle det av någon anledning bli så att du inte går ner i vikt, så kan du förmodligen ha klänningen ändå tack vare att det är snörning i ryggen. När du inte vet dina mått när klänningen ska användas, så är det ju svårt att måttbeställa en klänning. När det gäller bysten, så är det väl bara om din byst har ett mått motsvarande flera storlekar större än midjemåttet. Annars är det inget att oroa sig över :) Jag har själv 85G-H och det var inga problem med klänningarna, även om bysten var någon storlek större i relation till midjan.
  • Bewi
    Äldre 20 Nov 23:51

    Okej va då får det bli att mäta i helgen :) jag är väldigt timglasformad så får verkligen studera måtten ordentligt ;) tack för hjälpen :)

  • Äldre 20 Nov 23:55
    Bewi skrev 2012-11-20 23:51:00 följande:
    Okej va då får det bli att mäta i helgen :) jag är väldigt timglasformad så får verkligen studera måtten ordentligt ;) tack för hjälpen :)
    Ja :) Om inte annat får du måttbeställa efter dina nuvarande mått och räkna med att hinna sy in den lite :)
  • Sofia8­2
    Äldre 21 Nov 01:01

    Daniiel: Stort tack för bra svar på mina funderingar!


    Underkjolen var ett bra tips, likaså råd som bh och snörning, tankar runt storlek och annan matnyttig info!


    Så kan det vara, att det är en gammal modell, eller som du säger, deras egen design. Då tänker ajg spontant att de borde vara bäst på att sy den, eftersom de har mönster osv? Men här pratar vi kanske mer kvaliteten på sömnaden, inte passform? Snörning känns som enda vägen att gå för min del. Tror det får bli så.


    Kollade in länkarna som du letat fram till mig och hittade två som var riktigt bra, men de klår nog inte den jag hittat. Det är nog som du säger att när man hittat den så är det lika bra att sluta leta :) Tror i alla fall att jag ska ta mig till en brudaffär för att prova hur olika modeller känns när man har dem på.


     


     

  • Bewi
    Äldre 21 Nov 01:31

    Kan man inte betala med PayPal på dinobridal?? Får bara upp att betala med visa MasterCard mm. Hittade nämligen en nästan precis liknande klänning där till mycke bättre pris ;) www.dinobridal.com/discount-store-2012-peculiar-a-line-elaborate-ball-gown-sleek-strapless-scallopededge-neckline-dress-swd030-p-588.html

  • Mickil­ina
    Äldre 21 Nov 14:46
    daniiel skrev 2012-11-20 20:55:05 följande:
    Hej :)

    Du har ju hittat två väldigt fina klänningar och jag förstår precis vad du menar, att om modellen är enkel och utan "krusiduller", så är det extra viktigt med kvalitén. Jag tycker att du kan mejla bilder till Landy och Milly och be om prisförslag och även be att få se bilder på deras olika spetsar. Jag tror att båda dom företagen kan sy upp en väldigt fin klänning :)

    Det brukar variera om man får bilder under tiden, oftast inte. Ibland kan man få en bild på slutresultatet innan det skickas, men det brukar ändå vara för sent för att be om ändringar. Fråga kan man alltid dock!

    Och du bör nog börja fundera på att beställa snart. Räkna med att det tar ca 2-3 månader innan du får hem klänningen och sedan är det bra om man har ytterligaren en månad till godo för eventuella förseningar och kanske en månad till för eventuella ändringar (ta in storleken eller lägga upp klänningen lite tex) som kan behöva göras efter man fått hem den.
    Tack så myctsket för ditt svar!

    Tänkte jag skulle försöka hitta något ställe med orginalklänningarna och prova och se vad de kostar. Är så rädd att inte bli nöjd när man beställer från Kina, samtidigt som jag då får möjlighet att klipp och klista ihop en drömklänning! Det som känns lite oroväckande är att om man inte är nöjd med klänningen från Kina hinner man ju knappt beställa någon från en affär heller för de har ju ofta 4 mån leveranstid...

    Så mycket ångest som kommer med att planera en sån här fantastisk dag=)

    Kommer säker fler frågor=)  Det här ä riaf en superbra tråd somman får mycket tips ifrån!
  • PiaB
    Äldre 21 Nov 15:34

    Hej daniiel och alla andra som har öga för sånt här. Jag har inte tänkt ha en underkjol men när jag tittar på originalbilden ser jag att den faller mycket snyggare än när jag har på mig klänningen. Jag ska ha en korsett på bröllopet så midjan blir lite synligare plus att jag förhoppningsvis går ner några kilo innan. Då kanske den sitter snyggare också. Och jag bara har dragit på mig klänningen slarvigt så ingenting sitter som det ska, den sitter för långt upp.


     


    Men tror du/ni att originalbilden har en underkjol och isåfall, är det en sådan med en ring längst ned jag ska ha? Eftersom det är där den liksom faller fel? Kjoldelen i sig är ju full med fladdrande flikar så den fyller ut sig själv liksom. Men det är just det där fallet allra längst ned som stör mig lite.



  • Äldre 21 Nov 18:51
    daniiel skrev 2012-11-20 21:04:20 följande:
    Jättefin klänning :) Du menar att du vill ha med snörning i ryggen? Det skulle nog inte alls se konstigt ut och det är ju en stor fördel för passform :) Det finns flera olika sorters bustle som det kallas, här hittar du några www.projectwedding.com/wedding-ideas/bustles-... Du kan antingen be att Landy fixar det eller så kan du lämna in klänningen hos en sömmerska här i Sverige för att ordna det. Jag tror inte att det skulle kosta så mkt faktiskt. Ja, alternativt så väljer du att skippa släp helt, det funkar ju också såklart :) Det är ju en smaksak.
    Men om jag vill ha släp så undrar jag vilken underkjol som är bäst...? En utan släp?
  • Kroati­en2013
    Äldre 21 Nov 20:37

    Jag har nu tagit mina mått och undrar om du har ngn koll på hur mkt man kan/ska dra ifrån när man räknar med att gå ner minst 5 kg... Höfter 93 cm, byst 87 cm, midja 74 cm. ska man bara dra 2 cm från varje rakt av eller hur ska man tänka?

Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill