• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Som rubriken lyder, så har jag rätt hyffsad koll på sådant som rör kinaklänningar samt underkjolar. Jag är helt självlärd och delar gärna med mig av mina kunskaper, så är det något ni undrar över inom dessa områden är det bara att fråga på :)

    Självklart är det fritt fram för andra att svara på frågor också!

    Det kan gälla allt från frågor om olika företag till tyger och färger samt ändringar på klänningar och hur man ska formulera sig till vilken underkjol som kan passa för vilken klänning osv osv.

    Hoppas att det här blir en tråd där jag, och ni, kan hjälpas åt att reda ut eventuella frågetecken :)


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-28 21:51
    __________________________________

    Ska du beställa en kinaklänning? Glöm inte att räkna ut eventuell tull och moms!
    www.alltforbrudar.com/r-kna-ut-tull-moms-2
  • Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill
  • VictoriaE
    aerikaandersson skrev 2012-12-11 19:07:25 följande:
    Tack så mycket daniiel! Som vanligt är du en klippa! {#emotions_dlg.flower}
  • Längtandsfull

    Funderar på att beställa från jenjenhouse. Se när det är dags men undrar om det går att beställa så dom fixar en Upphängning av släpet. Smidigt när festen drar igång. Någon som vet om det går att fixa,??

  • MochS

    Hej!


    Jag skulle behöva lite hjälp!


    Jag har gått och blivit kär i denna klänning: http://www.lightinthebox.com/A-line--Princess-Strapless-Court-Train-Lace-Over-Satin-Wedding-Dress--WSM04375-_p161974.html


    Jag har tittat på klänningar i flera månader nu och fastnar alltid för samma modell på olika sidor, jag är liten (155 cm) och vill inte försvinna i någon "ball gown" klänning utan klänningen ska bilda en helhet med mig. Jag behöver också måttbeställa så att klänningen inte blir 20 cm längre än nödvändigt


    Nu till mina funderingar! På Light in the box kan man inte ändra klänningsmodellen, utan den klänningen jag gillar är med dragkedja. Jag har verkligen försökt varit nogrann när vi tagit måtten hemma men vet att på sommaren går jag ner 2 kg då jag rör mig mer utomhus. Hur ska jag tänka när jag anger måtten? Måtten jag har nu, större eller mindre? Hur brukar man göra? Detta är en liten djungel för mig så jag blir glad om någon annan kan berätta om sina erfarenheter! (Blir klänningen för stor har jag självklart tänkt att sy in den hos en kunnig sömmerska).


    Jag har också tittat på en klänning från Landy då jag förstått att de gärna ändrar till snörning i ryggen om man vill ha det.


    Denna har jag spanat in: http://www.landybridal.co/a-line-strapless-brush-train-ivory-wedding-dress-h1lblb0227.html


    Sen kommer vi till det där med underkjol, är det smartast att beställa det samtidigt? Jag vill ha lite volym men ändå så att kjoltyget blir lite vågigt och inte helt utspänt. Hur ska man veta detta innan man ser hur klänningen är? Går det ens att veta?

    Blir snart tokig på alla mina funderingar, blir väldigt glad om någon kan komma med något råd

  • snartfrueriksson88

    hej behöver hjälp! hittade denna klänning på ebay för några månader sen. 
    denna är verkligen min drömklänning. nu har jag kollat runt på nätet men hittar inte någon liknande =(
    har du tips på var jag kan hitta en liknande ?


  • Lakinna

    Hej Daniiel,


    Jag är som många andra i denna tråden ny på detta och skulle vara tacksam för din hjälp. Har sett i andra trådar att du har väldigt stor kunskap om klä'nningar, materialval och beställningar. Jag har hittat min drömklänning och vill beställa den. Tänkte vända mig till Landy då jag förstår att de fått väldigt bra omdöme från de flesta. Jag vill inte göra några ändringar utan vill ha den precis så som på bilden. MEN min fråga då: Ska man ändå ange materialval, färg mm eller ska jag utgå från att de väljer "rätt"? Vad tycker du annars att jag ska ange (med utgångspunkt att jag vill ha den så lik bilden som möjligt)? Stort tack för din hjälp!

  • MochS

    Liten uppdatering:
    Efter att ha lusläst alla svaren i denna tråd och läst många andra kinaklänningstrådar så har jag nu beställt klänningen från Light in the box


    Måttbeställde klänningen efter de måtten jag har idag, höll måttbandet lite lösare så att det gick att andas. Det är alltid lättare att sy in efteråt än att klänningen är för liten! Tog mått på olika tidpunkter på dagen då midjemåttet varierade med 4 cm under dagen!


    Beställde även två underkjolar, den ena med en ring nedtill och volang ovanpå det, den andra med två ringar och fluffigt släp. Vi får se vilken som passar bäst då klänningen har ett litet släp som jag vill framhäva vid vigseln men kanske inte vid bröllopsfesten efteråt.


    En annan smidig sak var att jag loggade in på min internetbank och gjorde ett "elektroniskt kort" så att jag slapp lämna ut mina riktiga kortuppgifter och kunde bestämma ett maxbelopp som företaget kunde dra vid betalning med betalkortet. Kändes lite tryggare iaf!


    Så där, nu är det bara att vänta och hålla tummarna för att jag valt och gjort rätt!

Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill