• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Som rubriken lyder, så har jag rätt hyffsad koll på sådant som rör kinaklänningar samt underkjolar. Jag är helt självlärd och delar gärna med mig av mina kunskaper, så är det något ni undrar över inom dessa områden är det bara att fråga på :)

    Självklart är det fritt fram för andra att svara på frågor också!

    Det kan gälla allt från frågor om olika företag till tyger och färger samt ändringar på klänningar och hur man ska formulera sig till vilken underkjol som kan passa för vilken klänning osv osv.

    Hoppas att det här blir en tråd där jag, och ni, kan hjälpas åt att reda ut eventuella frågetecken :)


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-28 21:51
    __________________________________

    Ska du beställa en kinaklänning? Glöm inte att räkna ut eventuell tull och moms!
    www.alltforbrudar.com/r-kna-ut-tull-moms-2
  • Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill
  • minichristina

    Jag har tänkt denna klänning och sedan lägga till en topp ungefär som den Grace Kelly hade. Har några frågor.




    1. Tror ni det passar att ha en topp som Grace Kellys, fast till den här klänningen?
    2. Om jag har knappar där fram, kan jag fortfarande ha öppet där bak tycker ni eller blir det too much?
    3. På Landybridal föreslog de en U shape boning i en av klänningarna jag tittade på. Är det något man bör ha? Hade det passat till den här klänningen?

     
  • lillasofie

    Hej Daniiel!


    Jag skulle lägga upp en bild på min klännig i en annan tråd för 100 år den, men det blev ju aldrig av...


    Kollar därför med dig här. Från början tyckte jag att jag inte behövde nån underkjol, men tror nog att jag vill och ska det, men har ingen som helst koll på vilken sort! Vad har du för förslag? Den är alldeles för stor just nu, och även lite kort, men det ska fixas senare.


    Obs! Ignorera den sovande sonen i bakgrunden


  • aerikaandersson

    Jag har en mer praktisk fråga vad gäller ändringar.
    Om man ska skicka med en bild på vad man vill ha och ändra, hur gör man då rent praktiskt? Jag har inte kommit till den biten än, men när man sållar kan det vara bra att veta :)

    Exempel: den här klänningen är fin framtill men den konstiga puff-grejen baktill finns inte på kartan att jag skulle acceptera. Länk! 

    Nu kanske det inte är världens mest seriösa sida. Men ändå. Hur funkar det hos Milly t.ex. Får man upp något "övriga kommentarer"-fält när man börjar sin beställning? Eller ska man mejla in sin beställning manuellt för att göra en specialare?  Eller beställer man och mejlar sen? 

    Nyfiken och tacksam för hjälp! 

  • daniiel

    Jag ber om ursäkt för att jag inte svarat, men under förra veckan har det strulat så mkt med vår internetuppkoppling och BT. Så fort jag loggade inte och svarade på ett inlägg, så la internet av eller så blev jag utloggad från BT.

    Nåja, nu ska jag förhoppningsvis kunna svara lite :) Andra är ju också varmt välkomna att svara på funderingar och frågor i den här tråden om man känner att man kan och vill :)

    Jag hoppas och tror att ni kanske redan löst era problem, men jag svarar ändå, utifall att :P


  • daniiel
    Tilda93 skrev 2012-12-05 20:42:19 följande:
    aha, för jag vill ha ut den mer , få den mer fluffig. ska man kanske ha en som har 3 ringar?
    En underkjol med tre ringar används främst till klänningar av "ball gown"-modell för att få den lite mer fylliga och runda siluetten. Självklart kan man använda en sådan till en A-linje också om man vill, men jag vet inte om jag tror att din klänning skulle bli finast så. Jag tror att det räcker gott och väl med en ring eller möjligtvis två ringar. Ju färre ringar du har, desto bekvämare och enklare är ju klänningen att sitta i också :)
  • daniiel
    Tilda93 skrev 2012-12-05 20:45:23 följande:


    Den här underkjolen ser ju ut att vara en ganska rak och slät A-linje, jag vet inte hur många ringar den har, men den ser ut att ha rätt siluette (vilket är det viktigaste).
  • daniiel
    VictoriaE skrev 2012-12-06 00:39:05 följande:
    Jag behover lite rad har- forsoker klura ut vilken underkjol man ska ha till min klanning. Tyget ar satin, och ar relativt tungt. I affaren foreslog de att jag skulle skaffa en med en ring i, men jag vill sa garna ha en fargad tyllkjol (inspirationsbild bifogad Glad). Tror ni att det skulle funka? Har funderat pa att sy den sjalv, men ar osaker pa om satintyget blir for tungt och "plattar ner" tyllen.



    Jag tror också att en underkjol med en ring längst ner, eller ingen ring, skulle bli det bästa alternativet till din klänning faktiskt. När det gäller färgade underkjolar så är ju utbudet rätt skralt och ofta blir dom väldigt dyra. Att köpa tyll i den färg man vill ha och sy en egen kan nog bara en bra idé faktiskt. Väljer du det lite styvare tyllet, alltså inte brudtyllen, så ska det nog inte vara några problem. Det du skulle kunna göra är att beställa en jättebillig A-linje underkjol med en ring och inget tyll att ha som stomme och sedan sy på volanger av tyll i den färg du vill ha utanpå. Tex den här www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-1-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p51949.html
  • daniiel
    minichristina skrev 2012-12-06 22:38:01 följande:
    Jag har tänkt denna klänning och sedan lägga till en topp ungefär som den Grace Kelly hade. Har några frågor.
    Vill bara kolla, så jag har förstått det rätt. Du vill ha klänningen på bild överst, utan spetsen som är upptill på den bilden och istället ha spets likt Grace Kelly? Med knappar fram? Men du vill ändå ha urringningen bak? Och snörning?
  • VictoriaE
    daniiel skrev 2012-12-10 12:31:00 följande:
    Jag tror också att en underkjol med en ring längst ner, eller ingen ring, skulle bli det bästa alternativet till din klänning faktiskt. När det gäller färgade underkjolar så är ju utbudet rätt skralt och ofta blir dom väldigt dyra. Att köpa tyll i den färg man vill ha och sy en egen kan nog bara en bra idé faktiskt. Väljer du det lite styvare tyllet, alltså inte brudtyllen, så ska det nog inte vara några problem. Det du skulle kunna göra är att beställa en jättebillig A-linje underkjol med en ring och inget tyll att ha som stomme och sedan sy på volanger av tyll i den färg du vill ha utanpå. Tex den här www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-1-tier-...
    Tack for tipsen- har redan kopt tyll som jag tror ska funka (heter petticoat tulle- fragade om rad i tygaffaren, och da foreslog de den). Jag uppdaterar senare med bilder pa hur det gick =) (far hem klanningen nasta vecka)
  • daniiel
    lillasofie skrev 2012-12-09 21:41:39 följande:

    Hej Daniiel!


    Jag skulle lägga upp en bild på min klännig i en annan tråd för 100 år den, men det blev ju aldrig av...


    Kollar därför med dig här. Från början tyckte jag att jag inte behövde nån underkjol, men tror nog att jag vill och ska det, men har ingen som helst koll på vilken sort! Vad har du för förslag? Den är alldeles för stor just nu, och även lite kort, men det ska fixas senare.


    Obs! Ignorera den sovande sonen i bakgrunden



    Hej :) Vilken fin klänning! Hur är det kjolen ska vara? A-linje eller "ball gown"? Föredrar du med ringar eller utan ringar? Vilken underkjol som passar beror ju dels på vilken siluette man vill ha och dels på vad man skulle känna sig bekväm med. En underkjol med tre, eller fler, ringar tex är ju bra om man vill ha en "ball gown"-siluette och den brukar vara luftig och skön att gå i. Däremot så är den oftast inte lika bekväm att sitta i, även om det går, och den ger ett lite mer "gung" till kjolen. En underkjol utan ringar, eller med tex en ring, ger oftast inte samma fylliga och puffiga siluette, men den brukar vara bekvämare att sitta i och ge kjolen mer av ett "flyt" eller hur man nu ska beskriva det.
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill