• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    jenniferochaugust skrev 2013-03-05 16:06:38 följande:

    Tack Daniiel!
    Jag tycker att det är så viktigt att överdelen ser ut som modellen jag provade så jag var TVUNGEN att lägga in en bild på mig själv haha. Men det här känns väl som att de borde förstå hur jag vill ha klänningen?


    Jag undrar också vad du, rent spontant, tror om slutresultatet? Jag förstår att det är svårt att säga, men har du sett liknande Kinaklänningar som blivit snygga? Det viktigaste är ju att den inte ser superbillig ut trots att den faktiskt är det. Det ska ju helst vara bra tyngd i kjolen och i tyget...
    Vad tror du om underkjol till denna? Går det också att bstälal från Dinobridal?

    Vill verkligen tacka för hjälpen! Du är en stjärna!
    Ps! Ska nog beställa ikväll redan wiiiii!!!


    Jag tror att det finns stora chanser för att klänningen ska bli jättefin! :) Dom, kinaföretagen, använder likadana tyger som designers osv. Ibland sys klänningarna i samma fabriker. Kvalitén på ett satinkjol i polyester från Kina för 2000kr är samma som på en i butik i Sverige för 10 - 15 000kr. Dom syr klänningarna i något som kallas bridal satin 395 vilket är ett tjockt och tungt satintyg som brukar se ut och kännas väldigt lyxigt. Dessutom brukar dom fodra kjolen, så den ska bli sådär härligt tung. Dino har ju dessutom visat att dom är bra på hela spetstyger :)

    När det gäller undekjol, så tror jag mest på en "ball gown"-modell utan ringar faktiskt. Jag vet inte om Dino har underkjolar, kunde inte hitta det på deras sida. Ibland får man insydd underkjol från Dino också, och då behöver man inte alltid någon mer. Men som sagt, en underkjol utan ringar i 4-8 lager tyll tror jag på. Alternativt en sådan med släp, som visserligen har två ringar. Om du kan ha lite is i magen, så kan du vänta till du får hem klänningen och prövat den, för att då se hur mkt extra vidd i kjolen du behöver/vill ha.
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-03-05 16:13:21 följande:


    Den ser också väldigt fin ut, men man ska ju absolut inte känna sig utklädd. Bara väldigt finklädd och vacker :) Och det kan nog vara lite som du säger, att man kan bli lite överväldigad av första brudklänningen man prövar. Personligen tycker jag den andra klänningen var finare på dig, du kom fram mkt bättre i den och strålade verkligen :) Men huvudsaken är att du känner dig säker på vilken klänning du vill ha!
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-03-05 16:34:02 följande:
    Ja, en underkjol kan lyfta hela klänningen och just därför tycker jag den är så viktig, nästan oavsett vilken klänning man har. Självklart blir den ännu viktigare ju större och tyngre klänningen är :P

    Kan du inte beställa via mejl? Så brukar dom flesta beställa klänningar som inte finns i deras ordinarie sortiment eller som man gjort väldigt många ändringar på. Då brukar man börja med att skicka bilder och beskrivning och fråga om dom kan sy upp den och vad det skulle kosta. Sedan får man då ett svar och ett pris och accepterar man det, så får man instruktioner på hur man går vidare. Det kanske går att göra på andra sätt också, men det brukar som sagt vara så dom flesta gör :)
  • daniiel
    AnnaIda skrev 2013-03-05 19:27:49 följande:

    Vilket ställe är egentligen bäst att beställa från?


    Har hittat några fina på landy och nu fastnade jag för en del på dinobridal också...

    Sedan efterlyser jag klänning med lång ärm, typ ala Kate Middletons klänning, nån som vet vart jag kan hitta? :)


    Det går inte säga att en sida är bättre än en annan, för det är så olika från gång till gång. Generellt sett, så vågar jag mig väl på att rekommendera Landy, Dino och Milly. Landy är nog dyrast och Dino billigast och snabbast, Dino har också visat sig vara väldigt bra på hel spets. Landy har ju dock väldigt gott om sk. "real sample"-klänningar. Det är nog hugget som stucket egentligen.

    Googla efter brudklänningar med spetsärm, så lär du få fram en hel del :) Man kan ju skicka in egna bilder och få klänningar uppsydda efter dom.
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-03-06 09:37:17 följande:
    Nu känner jag mig helt nervös och pirrig!
    Jättefina klänningar! Kommer ihåg festklänningarna där ja, ska bli extra spännande att se J.Mendel klänningen :) Jag håller tummarna för att det ska bli bra. Räkna dock inte med att du får några bilder, för det får man normalt sett inte. Även om man ber om det och även om dom svarar att dom ska skicka. Meeen.. klänningarna blir nog bra ändå ska du se! :)
  • daniiel
    solklart skrev 2013-03-08 07:52:49 följande:
    Idag kommer min klänning! Kunde fått den igår redan men ringde DHL och ändrade leveransadress till mitt jobb så då kommer den idag. Fort gick det! :)
    Åh, vad spännande! :D Jag hoppas och håller tummarna för att den ska vara fin och att du tycker om den, ja, och att den passar såklart :P Visa gärna bilder sen! :)
  • daniiel
    Sandra01 skrev 2013-03-08 09:05:22 följande:
    Vad tror du om denna vackra skapelse... Detta är de bilder som dom visar på sin sida. Jag har mailat med dom och frågat om dom kan göra den lite större "under the butt" så att jag kan dansa och ta "big steps" :)
    Dom svarar att det inte är några problem alls utan att jag kan få det preciiiiis så jag önskar.
    Vad säger din erfarenhet????
    / Sandra01
    Otroligt vacker och romantisk klänning :) Vart har du tänkt beställa den ifrån? Etsy? Om dom har det där spetstyget som dom visar, så lär ju klänningen mest troligt bli väldigt bra :) Menar du att du vill ha den mer som en a-linje/column modell istället för sjöjungfru? Tänk bara på att eftersom det inte är snörning, så blir storleken lite svårare. Förhoppningsvis, om du lämnar dina mått, så passar den bra ändå :)
  • daniiel
    Sandra01 skrev 2013-03-08 15:02:42 följande:
    Ja, den är faktiskt helt fantastisk! :) En column/sheath modell är tight över ryggen och bysten, men istället för att gå inåt över rumpa och lår, så faller den rakt mot golvet. En A-linje är ungefär samma modell, men ännu vidare i kjolen. Sedan finns ju dropwaist och den är tight lite längre ner, lite över rumpa och höfter.

    Dropwaist, det är som ett mellanting av en A-linje och en sjöjungfrumodell på klänning. Ju snävare en klänning är över höfter och rumpa och ju längre ner det går, desto svårare blir den att sitta i. Jag tror inte det ska vara något problem om du väljer den som dropwaist, att sitta alltså :)

    Mermaid/trumpet (sjöjungfru), som är tightast av alla modeller.


    Och sedan har du dropwaist, här med två olika vidder i kjolen. Den är alltså inte fullt så snäv.



    Och column/sheath modell, som är mer rak från midjan och neråt.


    Och en "vanlig" A-linje, som faller rakt från midjan och har mer vidd i kjolen.


    Jag hoppas du har blivit lite klokare över vilken modell du ska välja på klänningen :) Jag tror att den skulle göra sig bra i alla oavstående modeller faktiskt.
  • daniiel
    brud20130817 skrev 2013-03-09 09:12:28 följande:

     


     



     


     


    Hej,
    Daniiel: nu har underkjolen du rekommenderade kommit och det blev helt klart lättare att gå i klänningen med den. Tycker att det blev snyggare fall också när den går ut lite längst ned. 

    Underkjolen hade två ringar men jag flyttade ned den övre längst ned och tog bort den största. Tyckte det blev bäst så. Vad tycks? 
    Det är nästan så att jag får en tår i ögat, så fin du är! Helt underbar klänning och jag tycker den har precis rätt vidd nertill nu, så snyggt. Du gjorde rätt i att flytta om ringarna :) Men det är ju så, man får pröva sig fram lite till vad man själv tycker är finast. Nåja, fantastisk klänning har du!
  • daniiel
    amerika skrev 2013-03-09 09:44:25 följande:
    Skulle in på landybridal idag för att kika på en klänning jag gillade där och möttes av detta besked:

    Please be advised that
    www.landybridal.com
    has been shut down pursuant to a court order of the United States District Court for the Southern District of New York issued against the website's prior owner due to its unauthorized usage of trademarks and/or copyright protected imagery in order to sell counterfeit merchandise. 

    Som tur är så finns det ju fler Kinasidor att beställa från!!
    Selmabus skrev 2013-03-09 09:54:31 följande:
    www.landybridal.co/ är rätt adress!
    Precis, jag skrev även i kinaklänningstråden, Landy har bytt adress till www.landybridal.co och den funkar utmärkt och det går bra att beställa klänningar :) Landybridal finns dessutom på facebook och ebay :)
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill