• daniiel
    Bride To Be 2013 skrev 2013-01-29 20:37:21 följande:
    Tusen tack för ditt snabba svar! Hm.. ev ska vi ha dans, vi har inte bestämt oss än riktigt. Men om vi ska det, rekommenderar du då någon annan sorts underkjol som inte syns?
    Räcker det att lägga till 3 cm extra tror du? Jag har inget grepp alls om hur mycket "lyft" det blir :) 
    Ja, om du vill kunna hänga/knyta/haka upp släpet på klänningen under kvällen, så bör du nog ha en annan underkjol då. Annars kommer ju underkjolen sticka fram eftersom du lyfter upp klänningen. Du kan ju dock vara utan underkjol när du ska dansa, att du går iväg och tar av den en stund innan. Du kan ju ta av den redan efter fotografering/vigsel om du vill. Du kan ju också beställa en till underkjol utan släp, så du kan byta emellan. Ja, eller helt enkelt bara ha en utan släp.

    Det blir som sagt ett lyft på ett par cm, hur många beror ju lite på hur lång klänningen är från början, vilken vidd det är på kjolen och underkjolen. Det är svårt att säga exakt innan man vet allt sånt. Och som sagt, en spetsklänning (en som åtminstone har en spetskant nertill) kan bli lite svår att lägga upp snyggt, så därför vill man inte att den ska bli alldeles för lång heller.

    Har du frågat om dom lägger på extra för skor?
  • daniiel
    Längtandsfull skrev 2013-01-30 14:05:13 följande:
    Kanske inte riktigt rätt tråd men ni som beställer från kika företag kanske vet =) Funderar på att köpa en väska från lightinthebox, vad får man räkna i tullavgift för det??
    Tullen räknar man ut från vad varan kostar. Det spelar ingen roll vart man beställer ifrån, vilket företag alltså.
    www.alltforbrudar.com/r-kna-ut-tull-moms-2
  • daniiel
    Limba skrev 2013-02-03 14:39:01 följande:
    Hej! Alltså det här med olika material i klänningen.. Taffeta= prasasligt? Eller? Sett att folk skriver om "bridal satin", vad är bäst och ska man be om bridal satin istället för taffeta?
    Taffeta = taft (polyester) är ett ganska glansigt och lite prassligt tyg, ja. Bridal satin 395 (polyester) är den typen av satin som främst används till brudklänningar och är ett lite kraftifare och mjukare tyg. Satinet som används till tex tärnklänningarna brukar vara lite tunnare, bland annat därför som priset brukar vara lägre. Vilken typ av tyg beror lite på modellen av klänning samt vad man föredrar såklart :)
  • daniiel

    Ser nu att även jag stavar som en kratta idag ;) hihi

    Vissa typer av draperingar och veck är svåra att göra i satinet, eftersom det är så pass tjockt. Därför lämpar sig taften bättre till sånt ibland. Många tycker också om taftens "krispighet" och det är ju också ett vanligt tyg för brudklänningar. Det kan dock ibland, som tex glansig organza, se lite plastigt ut på bilder. Speciellt med blixt. I verkligheten upplevs det dock inte riktigt lite glansigt.

    Men ja, satinet som används till brudklänningar brukar kännas väldigt lyxigt mjukt och ha bra tyngd :)


  • daniiel
    Emsofia - Det finns ju A-linje klänningar med lite snävare kjol också. Du kan ju googla och se om du hittar någon du gillar och sedan få en likadan uppsydd. Om du inte hittar rätt i ordinarie sortimentet hos något företag alltså :) Kika också under alla kategorier, tex sheat/column/empire också, för ibland lägger dom inte riktigt alla klänningar helt rätt :P Men ja, sedan spelar ju även eventuell underkjol en viss roll gällande vidden på klänningen, så där kan man ju anpassa lite.
  • daniiel
    lillasofie skrev 2013-02-03 20:08:37 följande:
    daniiel, jag har en underkjol utan ringar, med 8 lager tyll. Om det blir för mycket med 8 lager, kan man bara klippa bort nåt lager då, eller förstör det hela kjolen?
    Tycker man att det blir för puffigt, så är det bara att gå lös med saxen :) Klipp dock inte mer än ett lager i taget utan att pröva underkjolen med klänningen igen!
  • daniiel
    lillasofie skrev 2013-02-04 18:46:24 följande:

    Härligt Tycker du man ska ta lager underifrån, eller nåt i mitten? Det understa är ju väldigt litet menar jag.


    Jadu, bra fråga.. Jag hade nog börjat underifrån tror jag och klippt bort det innersta :) För som sagt, ibland kan det krävas väldigt lite för att få en stor skillnad.
  • daniiel
    Grundell skrev 2013-02-04 20:12:24 följande:
    Någon form av underkjol brukar nästan alltid vara att föredra :) Jag skulle dock inte rekommendera en underkjol med ringar till en sån slät kjol, för det kan bli så att ringarna syns igenom. Jag tror mer på en underkjol utan ringar, men tyvärr har inte LITB så bra utbud av såna. Alternativt en underkjol med bara en ring längst ner (som man kan plocka bort) och då tror jag den här skulle passa bra www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-1-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p67705.html
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill