• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Längtandsfull skrev 2012-12-21 09:50:26 följande:
    Hur går jag tillväga när jag skall maila om att jag vill ha en upphägning till släpet? Gissar att jag behöver skriva på engelska men tyvärr är jag sjukt dålig då det..
    Fråga om dom kan göra "bustle" på klänningen bara :) Jag vet inte riktigt vad som är bäst att skriva.. vill du ha någon specifik typ av bustle, eller är du nöjd bara du kan hänga upp släpet på något sätt?

    Du kanske kan skriva något i stil med "I want to be able to hook up/tie up the train to the dress. Can you make a bustle in the back?".

    Någon annan här har kanske ett bättre förslag? :P
  • daniiel
    CharliesChoice skrev 2012-12-28 18:18:30 följande:
    Hello underklänningsexpert!
    Vill du hjälpa mig med ett konkret råd om underkjol till denna? Alltså på dummynivå, gääärna med länk till nånstans där jag kan köpa, förstår om det är mkt begärt. Jag fattar så mkt att man kan ha ringar eller ej och är nog inne på att inte ha det, verkar otympligt!


    Hej :) Vilken fin klänning! Till den där klänningen passar det bäst med en enkel A-linje underkjol och ringar är absolut inget måste. Eftersom din kjol är helt slät, så kan det till och med se bättre ut med en underkjol som är helt utan ringar. Ibland kan det dock vara svårt att få till den vidden man vill ha helt utan ringar och då kan ett alternativ vara en ring längst ner. Tycker man sedan att det ändå blir obekvämt att sitta i, så kan man alltid plocka ur ringen efter tex vigsel och fotografering. Alltså behålla underkjolen på, men bara ta bort ringen.

    Det här är två underkjolar som jag tror skulle passa bra, båda har dock en ring längst ner, men den går ju som sagt att plocka bort.
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-1-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p67705.html
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-2-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165640.html

    Den här underkjolen är helt utan ringar och jag tror visserligen att den också kan funka bra :)
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-fullt-klanning-balklanning-3-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165641.html
  • daniiel
    Lakinna skrev 2012-12-29 00:25:22 följande:
    Hej,
    tack så jättemycket för ditt svar. Jag har dock hittat denna klänning i affären nu och provat och den var tyvärr inte alls så bra som jag hoppats på :( känns jättetråkigt för jag tycker fortfarande att den är helt fantastisk på bild och nu känns det som att jag är tillbaka på ruta 1. lutar dock åt att beställa något liknande från landy... 
    Nej, men vad tråkigt. Nåja, skönt att du prövat den och kan känna dig säker på att den inte är något för dig. Hoppas du hittar en annan fin klänning :)
  • daniiel
    CharliesChoice skrev 2013-01-01 17:30:42 följande:
    Tack så jättemycket, vad gulligt att du ville länka!! Jösses vad billiga de var, jag trodde det skulle kosta minst en tusenlapp. Jag gillade länk nummer två mest, funderar på om jag ska slå till på den. Nu har jag ju inte provat med ring över huvudtaget, men jag tror att jag inte kommer att ha den alls. Jag är liksom rädd att den ska uppföra sig som nåt motsträvig fjäder och liksom boinka ut åt alla håll! Hur ska man kunna knäböja tex!? Och sen om man står jättenära varann, då putar klänningen ut en massa på andra sidan? Och om den blivande maken lyfter upp en i famnen... Nej, jag tror jag är för lite ladylike för att klara en sån ring!

    En till dum fråga då.. Det verkar ju vara one size på dessa. Det känns lite vanskligt. Jag är typ strl 38 och klänningen är i strl 36 (*hrm*) så jag ligger ju mitt i det spannet som står som midjemått. Vet du hur det brukar funka, sitter de på plats? Eller kanske man syr fast den i kjolen?
    Ja, ringen på den underkjolen går ju som sagt att plocka bort, så du kan ju pröva både med och utan före. Då märker du ju vad du själv föredrar bäst :) Vissa har ringen i kyrkan och under fotograferingen, för att få bra vidd i kjolen, men plockar ur den till middagen/festen för att enklare kunna sitta och röra sig.

    När det gäller storleken, så brukar det vara elastiskt band i midjan med kardborre som gör att den brukar sitta bra både på dom som är lite mindre och större :)
  • daniiel
    PimPim83 skrev 2013-01-02 20:04:06 följande:



    Vad har man för typ av underkjol till en sån här klänning med drop waist? Fungerar det med en underkjol för a-linjeklänningar? Jag vill helst ha en underkjol utan ringar, alternativt med bara en ring. Skulle det fungera tror du?
    Det brukar gå bra att använda underkjolar för A-linje eller sjöjungfrumodeller ibland, men det finns också underkjolar för just dropwaist :) Det beror ju lite på hur klänningen ser ut och hur man vill ha siluetten. Det ser ju inte ut som att det ska vara jättemkt volym i din klänning, så en utan ringar eller med en, skulle funka bra tror jag.

    Här är en underkjol www.lightinthebox.com/sv/polyester-a-line-medium-fullhet-hellang-brollop-slip-stil-underkjol_p406010.html som jag tror skulle bli bra, speciellt för just dropwaist, men dock med två ringar. Jag rekommenderar då att du plockar bort den övre ringen och har kvar den nedre enbart.
  • daniiel
    Limba skrev 2013-01-03 21:22:04 följande:
    Hjääälp!
    Kina klänning på ingång, men när jag spårar det står det att det anlände till arlanda 13 december!!!!!
    Why? vad händer? vad gör jag? 
    Det kan vara så att paketet hamnat i tullen, då kan det ta extra tid. Annars kan det helt enkelt bara ha blivit förseningar pga helgdagar och liknande. Vilket bolag är det som ska leverera? Du skulle kunna kontakta dom och höra. Tyvärr finns det inte så mkt annat att göra än att vänta, även om det är skitjobbigt.
  • daniiel
    Limba skrev 2013-01-03 23:07:08 följande:
    Daniiel,
    Inte kul.. men hur länge ligger sånt i tullen? bara en klänning för 800:- ju.. skit också. får väl försöka hålla ihop ett tag till. 
    Jag har faktiskt ingen aning, det kan nog bero på lite. Förhoppningsvis ska det inte dröja så länge nu innan du åtminstone får mer info om vart din klänning befinner sig. Tyvärr spelar det ingen roll om klänningen kostar 800kr eller 10 800kr, hamna i tullen kan den göra ändå.
  • daniiel
    Limba skrev 2013-01-04 00:34:22 följande:
    Ja det är ju underligt att jag inte fått mer info.. *otålig* snart varit fast där i en månad ju. Ja de e klart, hur ska dom veta vad innehållet kostar haha. Nåt jag fått för mig bara då Tungan ute

    Väntar på denna! 


    Haha ja, jag har full förståelse för att du är otålig. Det skulle jag med vara, men den som väntar på något gott vet du ;)

    Oh, älskade Mori Lee.. hihi jag är så svag för dom klänningarna! Vilken skönhet du valt. Du måste visa bilder sedan när klänningen kommer :) Vart har du beställt ifrån?
  • daniiel
    Limba - Ta så mkt plats du vill i tråden och skriv hur många inlägg du vill! :D

    Wow, vad modigt att chansa på Ebay och nu blir det ju ännu mer spännande att få se resultatet. Är den fin, så är det ju en tokbra chansning för det priset!

    När det gäller underkjol, så finns det den här, www.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning-fullt-klanning-8-klassens-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p166182.html som jag nog skulle satsat på om det inte är en insydd underkjol redan. Med åtta lager tyll, så ska du nog få bra vidd i kjolen ska du se :) Det finns ju den här också, www.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning-fullt-klanning-4-klassens-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p166181.html med fyra lager om du tror att åtta lager blir för vid eller om det redan är en underkjol insydd men du vill ha mer volym osv.
  • daniiel
    sommaren13 skrev 2013-01-05 06:50:32 följande:
    Nån som har tips på hur man löser det med den här klänningen...problemet är att den är genomskinlig nertill....
    Att den är för lång löser du ju genom att sy upp den. Det kan du ju göra själv eller lämna in till en sömmerska. Då skulle du ju också kunna kolla om det går att fodra kjolen, så den inte är genomskinlig. Alternativt använda en underkjol/klänning för att den inte ska vara genomskinlig. Nu menar jag inte en underkjol som ger vidd, utan en underkjol liknande den här www.lightinthebox.com/sv/taffeta-chiffon-a-line-2-tiers-full-length-slip-style-wedding-petticoat-more-colors_p427984.html som ger ett fint fall och gör att klänningen inte ser genomskinlig ut.
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill