• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    blivande brud skrev 2012-11-17 18:35:13 följande:
    Hej!
    Jag undrar om du vet om det finns något "kinaföretag" som använder sidentyg och inte syntet och hur vet man det isf?
    Alltså inte polyester? Ja, Landy tex, men då måste man mejla och be om silksatin (silke) och då får du plussa på kanske $200-400 på priset också, kanske mer.
  • daniiel
    solrosen12 skrev 2012-11-16 14:39:39 följande:
    Tack för (snabbt) svar :)

    Tror oxå mest på den första :) Det är sant att man kan plocka ur skenor i värsta fall. Bra synpunkt med att man inte vill att kjolen ka bli så spänd. Det känns som om det är enklare att gå när man har skenor för man får lite svängrum. Men jag vet inte om det är så :)
    Precis :) Ja, generellt är det väl så att det blir enklare och luftigare att gå med en underkjol med ringar, men det är enklare och bekvämare att sitta i en utan :)
  • daniiel
    Kroatien2013 skrev 2012-11-17 19:00:39 följande:
    Tack:) nej jag vill inte ha den jättestor, har breda höfter, för övrigt ganska smal och tror att det är bättre med inte för vid kjol då för att inte göra det värre. Så funkar det väl? har även tittat på typ femtiotalsklänningar med stor tyllkjol, men tänkte att de kanske inte passar min figur så bra...
    Ja, för bara lite extra vidd, så tror jag det blir bra :) Nu vet jag inte hur du ser ut, men breda höfter brukar döljas ganska bra i en puffig kjol om man har en markerad midja och relativt stor byst (i förhållande till höfter). Det är väl kanske inte det mest smickrande på en väldigt tydlig päronform, men det är alltid svårt att veta innan man prövat :)
  • daniiel
    blivande brud skrev 2012-11-17 23:35:33 följande:
    Ok, tack för ditt svar! Ska kolla in Landy :)
    Kolla även med Milly :) De flesta sidorna kan sy upp i andra tyger om man ber om det. Milly och Landy (framförallt Landy) har ju gjort väldigt fina klänningar nu nyligen :)
  • daniiel
    Kroatien2013 skrev 2012-11-18 07:10:29 följande:
    jag är väl inte jättestor, normalt strl 34-36, men just nu 38 då jag fick barn för ett halvår sen, men med tydliga höfter o inte så stora bröst 70c. Så min andra fråga är det här med beställning...känner att jag inte vågar vänta för länge med att beställa (tänk om modellen föt
    rsvinner), men samtidigt hoppas jag g¨å ner 5-8 kg till innan sommaren. Så frågan är ju om det ändå är bra att måttbeställa enl nuvarande mått och hur svårt/kostsamt det sen är att tain den hos ngn i sverige...
    Jag tror säkert att klänningen kommer passa bra på dig :) När det gäller att beställa, så är det bra att vara ute i god tid. Dels för som du säger, om sidan inte syr klänningen längre, eller om det blir förseningar eller att klänningen måste tas in när man fått den. Jag tror definitivt på att beställa den efter nuvarande mått och sedan låta någon sy in den lite om det behövs när du väl ska använda klänningen. Så vitt jag vet, så brukar det inte vara alltför dyrt :)
  • daniiel
    Eriksnoiva skrev 2012-11-19 22:24:41 följande:
    Hej!
    Så otroligt snällt av dig att dela med dig av din kunskap!

    Jag har beställt en kopia av pronovias duarte (www.pronovias.us/wedding-dresses-2013/glamour...) av Milly och fick klänningen idag! Den passar perfekt men jag behöver en underkjol för att få den att se ut som på bilden. Vilken underkjol skulle du rekommendera?

     

    Hej :)


    Vilken vacker klänning och vad roligt att du är nöjd med den. Dela gärna med dig av bilder på klänningen du fick hem :) Angående underkjol, så tror jag en A-linje med två ringar och släp skulle göra sig väldigt bra. Då bör du få samma form på kjolen som på bilderna, speciellt baktill gällande släpet. Tex den här underkjolen http://www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Chapel-Train-Wedding-Petticoats--WAP010-_p51952.html


    Här är en snabbt och dåligt ritad bild på skillnaden på klänningens form, främst baktill då, utan underkjol, en utan släp och en med släp.



  • daniiel
    Mickilina skrev 2012-11-20 19:32:16 följande:
    Hej!
    Jag ska gifta mig i sommar och har lite smått börjat kika på klänning. Tycker dock inte jag hittar någon som är så där fantastisk som jag blir kär i.

    Har kikat lite på internet också och det verkar vara med varierande resultat och "nöjdhet" folk har fått sina klänningar från Kina.

    Har hittat tvåklänningar jag gillar! De var på shopofbrides.com men vad jag förstår kan man skicka bilder till  exvis Landy som verkar ha levererat fina klänningar. Tror du dessa är för "svåra" att sy upp i kina? De är ju enklai  sig men det gör ju också att det  måste vara extra bra sytt, de är inte så förlåtande eller vad man ska  säga.

    www.shopofbrides.com/WeddingDresses20130014_1...
    www.shopofbrides.com/WeddingDresses20130015_1...

    Vilken sida skulle du rekommenderaför denna typ av klänning? Kan man begära bilder varteftersom de syr? Kan man önska att få se bilder på ex vis  spetsen innan de syr?

    Lite rörigt och många funderingar....
    M
    Hej :)

    Du har ju hittat två väldigt fina klänningar och jag förstår precis vad du menar, att om modellen är enkel och utan "krusiduller", så är det extra viktigt med kvalitén. Jag tycker att du kan mejla bilder till Landy och Milly och be om prisförslag och även be att få se bilder på deras olika spetsar. Jag tror att båda dom företagen kan sy upp en väldigt fin klänning :)

    Det brukar variera om man får bilder under tiden, oftast inte. Ibland kan man få en bild på slutresultatet innan det skickas, men det brukar ändå vara för sent för att be om ändringar. Fråga kan man alltid dock!

    Och du bör nog börja fundera på att beställa snart. Räkna med att det tar ca 2-3 månader innan du får hem klänningen och sedan är det bra om man har ytterligaren en månad till godo för eventuella förseningar och kanske en månad till för eventuella ändringar (ta in storleken eller lägga upp klänningen lite tex) som kan behöva göras efter man fått hem den.
  • daniiel
    Selmabus skrev 2012-11-20 20:01:09 följande:
    Är förtjust i denna www.landybridal.co/a-line-wedding-dresses-v-n... men vill ha den med korsett, inte skulle väl det se konstigt ut? Brukar det finnas nån lösning för få upp släpet (typ på festen) eller bör man beställa utan släp?
    Jättefin klänning :) Du menar att du vill ha med snörning i ryggen? Det skulle nog inte alls se konstigt ut och det är ju en stor fördel för passform :) Det finns flera olika sorters bustle som det kallas, här hittar du några www.projectwedding.com/wedding-ideas/bustles-for-your-gown Du kan antingen be att Landy fixar det eller så kan du lämna in klänningen hos en sömmerska här i Sverige för att ordna det. Jag tror inte att det skulle kosta så mkt faktiskt. Ja, alternativt så väljer du att skippa släp helt, det funkar ju också såklart :) Det är ju en smaksak.
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill