• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Limba skrev 2013-01-12 00:03:55 följande:
    Kan skicka mer bilder om ni vill
    Det skulle vara jättesnällt! :) Du får gärna skicka till min mejl, adress står i min presentation, så kan jag visa henne bilderna :)
  • daniiel

    Tack :)

    Haha jadu, underkjol.. då var den den saken också.. hur vill du ha den? Som en riktigt, riktigt puffig ball gown? Som en A-linje med mkt vidd? Vill du kunna hänga upp släpet under kvällen? Med eller utan ringar? :)


  • daniiel
    Limba skrev 2013-01-13 01:11:10 följande:
    Fast iofs, den här har en ring men ser ju bra ut? Vad tror du?

    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-len...
    Den har två ringar och passar bra till både ballgown och a-linje med lite mer vidd som har släp :) Jag hade nog satsat på en sån för att verkligen få ut det mesta av släpet också, speciellt om du nu ska byta klänning sen :) Ringarna brukar ju vara ställbara, så man kan pröva sig fram, vilken vidd som passar klänningen bäst.
  • daniiel
    sommaren13 skrev 2013-01-13 16:47:12 följande:
    Ok Vilken modell då?
    Vill du att släpet ska få liknande fall som på bilden? Isåfall bör du välja en underkjol med släp också. Kruxet då är att du inte kan ha underkjolen på dig och hänga upp släpet senare under kvällen som många väljer att göra. Då kan du visserligen vara utan underkjol helt eller beställa även en underkjol utan släp och ringar.

    Jag ber om ursäkt för mina dåliga paintkunskaper, men bara för att försöka visa hur en underkjol "påverkar".


    Nu är ju detta snabbt ritat osv, men utan underkjol hänger klänningen som bara rakt ner och släpet ligger platt. Med underkjol utan släp, får vidd i kjolen, men inte direkt något lyft för släpet. Med underkjol med släp, så får man vidd i kjolen och lyft i släpet.

    Nu länkar jag till LITB för att visa underkjolar, men du kan hitta likadana underkjolar på tex Ebay.

    Den här, med släp och två ringar, skulle nog ge klänningen och släpet fint fall. Ringarns vidd brukar vara ställbar, så man kan anpassa vidden på underkjolen efter klänningen, pröva sig fram till vad som ser bäst ut.
    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoat--2000-_p67706.html

    Om du inte vill ha släp på underkjolen, så tror jag någon av dessa, med en ring.
    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoat--8836-_p67705.html
    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-8860-_p165640.html

    Och om du inte vill ha någon ring alls.
    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-8803-_p165641.html
    Det står att det är en "ballgown", men den passar en A-linje också. Eller så beställer du någon av dom tre ovan och plockar ur ringarna, det går också alldeles utmärkt.
  • daniiel
    Kago09 skrev 2013-01-13 23:04:22 följande:
    Hej daniiel! Jag har bestämt mig att beställa brudklänning från landybridal, har ingen koll på det här med "kinaklänningar" men försöker läsa till mig så mycket erfarenhet som möjligt innan jag beställer, så mina frågor är kanske lite dumma med självklara svar men i iallafall.... Jag har hittat den klänningen jag vill ha i en bröllopsbutik och undrar om de kan sy den utifrån bara mina bilder??? Har hittat något liknande på deras hemsida, hjälper det dem att förstå eller blir dem bara förvirrade? Ska man ta custom made eller storlek, den strl som jag har stämmer in på byst o höft men inte midja 6 cm för liten men håller på att gå ner i vikt, änsålänge -20 kg så kan ju gå eller vad tycker du är bäst?? Är så osäker men är ju så många som beställer så borde ju va bra :) tack på förhand!
    Hej och välkommen in i kinaklänningarnas underbara värld ;) Och inga frågor är för dumma och jag ska göra mitt bästa för att svara :)

    Dom bör kunna sy den utifrån bilder du har, ja. Det beror lite på hur pass bra bilder du har, för detaljer osv. Det jag tycker du kan göra är att googla på designer och modell på den klänningen du vill ha och se om du kan få fram lite bilder även där :) Nu blir ju jag nyfiken också på vilken klänning det är ;)

    Jag hade inte valt att blanda in någon av deras egna klänningar i beställningen, utan är det klänningen du prövat du vill ha, så skicka bara in bilder och beskrivning på den.

    När det gäller storlekar är det alltid svårt, speciellt om man tänkt gå ner i vikt. Hur länge är det kvar till ditt bröllop? Jag skulle nog säga att du kan skicka in dina mått och välja med snörning. Du kan självklart ta en standardstorlek också när det skiljer så pass lite från dina egna mått. Med snörning bör du kunna ha klänningen om du går ner 1-2 storlekar och om du sedan syr in den lite också dessutom, så bör du kunna ha den om du går ner ca 3 (kanske 4) storlekar.

    Det finns ju tyvärr inga garantier när det gäller kinaklänningar och man måste ha i bakhuvudet att klänningen inte kommer blir 100% exakt lik som originalet. Kan man leva med det, att klänningen bara blir kanske 90-95% lik, dom har ju tex inte samma spetstyger, applikationer osv, så kommer man nog bli nöjd med sin kinaklänning :) Landy är ju dessutom väldigt duktiga :)
  • daniiel
    söt nöt skrev 2013-01-15 18:17:30 följande:
    Hej!

    Är den en kort A linje kjol av denna modellen www.tradera.com/helt-ny-kort-underkjol-svart-... som man ska ha till denna klänningen? www.ebay.com/itm/Tea-length-whi te-ivory-Lace-A-line-Wedding-dress-Bridal-Gown-Siz e-Custom-/170954571953?pt=Wedding_Dresses&hash=ite m27cdafc0b1 
    Hej :)

    När det gäller underkjol till tea length-klänning, så är det ju längden på underkjolen som bör bli rätt. På mig är det ca 60-65cm. Nu står det att den där underkjolen är 94cm lång, vilket verkar konstigt. På bilden är det en knäkort (som skulle bli för kort till den klänningen) men enligt längden är det en hellång underkjol (som skulle bli för lång).

    Kika på dom här underkjolarna, dom är i rätt längd för en sådan klänning.
    www.ebay.com/itm/1950s-Vintage-style-Tea-Length-Dance-Rockabilly-Poodle-Lucy-Petticoat-P-S-M-L-XL-/180845589418&var=&hash=item2a1b3cb3aa
    www.ebay.com/itm/NEW-Tea-length-TUTU-26-petticoat-50s-Rock-SKIRT-organza-Slip-Underskirt-/140870521230&var=&hash=item20cc89918e
  • daniiel
    Kago09 skrev 2013-01-15 18:35:18 följande:
    Tack för ditt svar! Jag har 7 kg kvar till mitt mål sen gör det ju inget om man går ner nån extra kilo så 7-10 kg tills bröllopet! Vi gifter oss om 6 månader så börjar känna mig lite stressad då man läser om de som köper 1 år innan! Klänningen är axelbandslös, snörning i ryggen, livet slutar typ i midjan där man är som smalast, där är ett band så att säga där börjar kjolen, hellång i organza med tyll under själva kjolen! Kan lägga upp bild sen! Det som är svårast är ju storleken? Hur gjorde/tänkte du? När man beställer strl anger man längden på sig själv då eller det är ett standardmått på längden utifrån vad man har för strl? Hur lång tid brukar det ta att få klänningen från man har beställt?
    Okej, ja då börjar det ju dra ihop sig att beställa :) Det låter som en fin klänning, som en klänning helt i min smak iaf :) Du får hemskt gärna visa bilder sen.

    Det med storlek är alltid svårt. Snörning i ryggen underlättar ju en hel del dock. Väljer man en standardstorlek, så är det ju också en standardlängd. Väljer man att lämna sina egna mått, så lämnar man ju också sin egen längd + med skorna. Du kan kolla Landys storlekstabell här www.landybridal.co/help och ifall du är väldigt nära någon storlek just nu, så skulle jag rekommendera att ta en storlek mindre och med snörning när du väl beställer sedan.

    Det här med tid är svårt att svara på. Jag skulle säga att du får räkna med kring 2 månader, ibland går det snabbare och ibland tar det länger tid. Det kan bli förseningar osv. Under våren brukar det i regel ta lite längre tid också, när det är högsäsong för klänningarna :) Men för att vara på säkra sidan, så räkna med 3 månader.
  • daniiel
    ninajulia80 skrev 2013-01-23 15:39:03 följande:
    Hej,

    Vill börja med att säga att det är väldigt gulligt av dig att ställa upp och svara på massa frågor från förvirradade blivande brudar. Flört

    Jag ska köpa den här på Millybridal.
    (www.millybridal.com/tulle-and-lace-illusion-j...)

    Måste jag köpa till en underkjol till den? Hur fungerar det?

    Väldigt tacksam för all hjälp.

    /Nina
    Hej :) Tack, det är bara roligt hehe

    Vilken fin klänning! Och generellt sett så bör man ha underkjol till alla brudklänningar. Dom flesta är gjorda för det. Ibland är det dock så att det finns en insydd underkjol och då behöver man inte alltid någon annan. Jag vet inte om din klänning kommer ha det. Om inte, så bör du nog köpa till en underkjol.

    Och när det gäller att välja underkjol, så finns det ju alltid några saker att tänka på. Är det släp på klänning? Vill man ha ett fylligt släp? Vill man kunna haka/knyta upp släpet senare under dagen/kvällen? Vill man ha en underkjol med eller utan ringar?

    Nu vet jag inte vart du vill beställa din underkjol ifrån, men jag tipsar om LITB för dom har ett bra sortiment och priser. Det går ju dock att hitta likadana underkjolar på andra sidor också.

    En underkjol med släp hjälper till att ge en fin siluett även för släpet, men den kan man ju inte ha senare om man vill knyta upp släpet. Då kan man ju visserligen vara helt utan underkjol eller byta till en annan. Här är en med två ringar och släp, ringarnas vidd är ställbar och man kan också plocka ur ringarna för att få bra passform.
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning-kapellet-tag-1-klassens-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p67706.html

    Sedan har vi underkjolar med ringar, men utan släp. A-linje bör funka till din klänning, trots att det är dropwaist, men jag tipar om underkjol specifikt för dropwaist också.
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-1-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p67705.html
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-2-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165640.html
    www.lightinthebox.com/sv/polyester-a-line-full-klanning-2-tier-hellang-brollop-slip-stil-underkjol_p406005.html
    www.lightinthebox.com/sv/polyester-a-line-medium-fullhet-hellang-brollop-slip-stil-underkjol_p406010.html (jag hade nog valt den här eller den med släp)

    Och det finns ju underkjol utan ringar också, vilket är det bekvämaste att sitta i. Den här är dock till "ballgown", så den kan bli lite väl stor över höfterna. Det bör dock gå att hitta något liknande för A-linje.
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-fullt-klanning-balklanning-3-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165641.html

    Annars kan det vara ett bra alternativ att välja en underkjol med ring/ringar, för det är enklare att gå i och ger ofta klänningen bättre form, men att till middagen/festen plocka bort ringen. Då får man fortfarande en bättre siluett än helt utan underkjol, men kan sitta bättre osv utan ringen.
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill