• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    lillasofie skrev 2012-12-09 21:41:39 följande:

    Hej Daniiel!


    Jag skulle lägga upp en bild på min klännig i en annan tråd för 100 år den, men det blev ju aldrig av...


    Kollar därför med dig här. Från början tyckte jag att jag inte behövde nån underkjol, men tror nog att jag vill och ska det, men har ingen som helst koll på vilken sort! Vad har du för förslag? Den är alldeles för stor just nu, och även lite kort, men det ska fixas senare.


    Obs! Ignorera den sovande sonen i bakgrunden



    Hej :) Vilken fin klänning! Hur är det kjolen ska vara? A-linje eller "ball gown"? Föredrar du med ringar eller utan ringar? Vilken underkjol som passar beror ju dels på vilken siluette man vill ha och dels på vad man skulle känna sig bekväm med. En underkjol med tre, eller fler, ringar tex är ju bra om man vill ha en "ball gown"-siluette och den brukar vara luftig och skön att gå i. Däremot så är den oftast inte lika bekväm att sitta i, även om det går, och den ger ett lite mer "gung" till kjolen. En underkjol utan ringar, eller med tex en ring, ger oftast inte samma fylliga och puffiga siluette, men den brukar vara bekvämare att sitta i och ge kjolen mer av ett "flyt" eller hur man nu ska beskriva det.
  • daniiel
    VictoriaE skrev 2012-12-10 12:44:11 följande:
    Tack for tipsen- har redan kopt tyll som jag tror ska funka (heter petticoat tulle- fragade om rad i tygaffaren, och da foreslog de den). Jag uppdaterar senare med bilder pa hur det gick =) (far hem klanningen nasta vecka)
    Precis sån tyll jag menade och jag tror att det kommer bli bra att sy i sådan tyll. Att sy i volanger är dock ett smart val för att få kjolen lite mer fyllig och inte ha tyllen slät, för då krävs det ju fler lager för att få samma effekt. Det där har du dock förmodligen redan tänkt ut hur du vill ha det. Ser verkligen framemot att få se bilder sen :)
  • daniiel
    aerikaandersson skrev 2012-12-09 22:49:54 följande:
    Jag har en mer praktisk fråga vad gäller ändringar.
    Om man ska skicka med en bild på vad man vill ha och ändra, hur gör man då rent praktiskt? Jag har inte kommit till den biten än, men när man sållar kan det vara bra att veta :)

    Exempel: den här klänningen är fin framtill men den konstiga puff-grejen baktill finns inte på kartan att jag skulle acceptera. Länk! 

    Nu kanske det inte är världens mest seriösa sida. Men ändå. Hur funkar det hos Milly t.ex. Får man upp något "övriga kommentarer"-fält när man börjar sin beställning? Eller ska man mejla in sin beställning manuellt för att göra en specialare?  Eller beställer man och mejlar sen? 

    Nyfiken och tacksam för hjälp! 
    Man kan göra på flera olika sätt. Det beror lite på hur pass många ändringar man vill ha och ifall klänningen finns i deras ordinarie sortiment. Vill man ha en klänning som finns i deras sortiment och tex ha snörning istället för dragkedja eller inte ha något släp på en klänning med släp, så räcker det oftast om man fyller i det när man lägger sin beställning i en typ "övrigt"-ruta. Vill man vara helt säker på att dom sett ändringen, så kan man alltid skicka ett mejl med sitt ordernummer och skriva ändringen igen och få det bekräftat.

    Vill man däremot beställa en klänning som inte finns i deras sortiment, med eller utan ändringar på klänningen, så skickar man ett mejl för att beställa. Det gör man också ifall man vill tex klippa ihop två klänningar till en, även om båda klänningarna finns i sortimentet, eller ifall man vill visa med bilder hur man vill ha ändringarna. De flesta brukar bara rita i paint. Som exempel, klänningen i din länk. Då mejlar man in bild på hur klänningen ser ut framtill och baktill till tex Milly. På bilden av klänningen baktill ritar du in och skriver dit din ändring. Tex såhär


  • daniiel
    Tilda93 skrev 2012-12-10 12:52:56 följande:
    Daniiel: den har inga ringar utan bara tyll tror du det räcker? , tänkte köpa en sådan röd av en tjej ifrån din säljar sida på fb :) Vilken av dem två tycker du blir finast( dem senaste infogade bilderna ifrån mig)
    Det tror jag skulle bli riktigt häftigt och jag tror att det skulle funka bra med en underkjol utan ringar till din klänning faktiskt :) Hur många lager tyll är det i respektive underkjol? Vill du vara säker på att få bra med vidd i kjolen, så väljer du den med flest lager tyll.
  • daniiel
    lillasofie skrev 2012-12-10 13:34:15 följande:
    Kjolen är ball-gown-modell. Har aldrig provat med underkjol så jag vet inte riktigt vad jag vill ha. Hade tänkt mig som en riktig "stor" siluette, men jag vill ju kunna sitta också :) Kan man prova underkjolar hos sömmerskor eller liknande?
    I brudbutiker bör du kunna pröva olika underkjolar :) För att få en väldigt mjuk och fin ball gown, så tror jag tex den här www.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning-fullt-klanning-4-klassens-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p166181.html med 4 lager tyll kan vara något, eller den här www.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning-fullt-klanning-8-klassens-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p166182.html med 8 lager kan vara något. Den ger som sagt ett mjukare intryck än en underkjol med en massa ringar och är dessutom enklare att sitta i. Vilken av dom, hur många lager, beror ju på hur pass mkt vidd du vill ha i kjolen :) Det går ju alltid klippa bort eller sy dit något extra lager om det skulle behövas.
  • daniiel

    Kul att tråden hålls igång :) Jag har problem med inloggningen och blir utkastad titt som tätt, så det i kombination med en vecka kvar till jul, dotterns födelsedag var i helgen, sjuk hund och sjuk man har gjort att jag inte orkat/kunnat vara inne här så mkt. Jag hoppas dock att ni får svar på era frågor ändå och om det nu skulle vara någon som hemskt gärna vill komma i kontakt med just mig, så går det alltid att skicka ett mejl till mig. Mejladressen står i min presentation. Lycka till alla brudar!, och jag räknar med att vara tillbaka här snart ;)


  • daniiel
    Längtandsfull skrev 2012-12-20 09:29:42 följande:
    Frågar igen=) någon som vet om jenjenhouse.com kan sy på något upphänge till släpet bak på klänningen. Mycket enklare att slippa släpet på kvällen..
    Det finns ju olika typer av bustle, så det bästa är nog att fråga Jenjen om dom kan sy det. Annars tror jag nog att det är något du kan fixa själv alt få gjort billigt hos en sömmerska här i Sverige :)
  • daniiel
    Bewi skrev 2012-12-16 16:26:49 följande:
    om man vill ha denna frisyr (dock lite längre svart hår) vad ska man ha för slöja då?? vill inte ha en superlång slöja utan en som bara går ner till typ ryggslutet... eller en birdcage kanske... tar gärna imot länkar :) 
    Väldigt fin frisyr och klänning! :) Kika på www.lightinthebox.com/sv/c/brollops-slojor_1861 där finns många fina slöjor till bra pris :) Vilken slöja är ju en smaksak, du måste hitta något som du tycker om.
  • daniiel
    FannyAlicia skrev 2012-12-16 14:32:54 följande:
    Hej! Har inte läst hela tråden, så jag ursäktar om jag upprepar något nu. Det jag undrar är vad för slags kvalite man kan förvänta sig när man beställer från kina-sidor? Jag var ute och testade klänningar och har fastnat för sinceritys 3722, om jag mailar bilder på den till kina, vad kan jag då förvänta mig? Jag vill ändå ha bra kvalitet så om det är stor skillnad betalar jag hellre 10000 för klänningen. Men hur stor skillnad i kvalite är det? Tex i spetstyget, och hur sitter kina klänningarna över bröstet? Är tacksam om någon har lust att svara
    Det är väldigt svårt att säga. Det kan skilja väldigt mkt i kvalitet beroende på vart du beställer ifrån, vilken klänning du beställer osv. Dom använder dock samma typ av tyger och klänningen ska du faktiskt bara bäras en dag ;P Kinaklänningar sitter olika över bysten beroende på vilken klänning du beställer och varifrån.

    När det gäller klänningen du vill ha, så bör du be om att få ett helt spetstyg och inte spetsapplikationer på klänningen. Bysten lär sitta bra, dom har oftast insydda skenor och kupor och som alltid är ju snörning i ryggen ett bra alternativ för att öka chansen för optimal passform.
  • daniiel
    MochS skrev 2012-12-14 21:13:47 följande:

    Liten uppdatering:


    Så där, nu är det bara att vänta och hålla tummarna för att jag valt och gjort rätt!


    Hoppas att du ska bli nöjd med klänningen :) Blev det den du länkade till i ett tidigare inlägg?
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill