• Äldre 13 Oct 19:55
  1324590 visningar
  3377 svar
  3377
  1324590

  Orientaliskt bröllop

  Mustikka, 
  Jag log mig igenom hela ditt inlägg. Vilken go' Oskar du har! :)
  Hälsa från mig och min Oskar! Haha ja skägg hade alla tre gossar (Oskar, min bror och hans bror, dvs. våra bestmans). Dagen innan bröllopet gick dom iväg och fintrimmade skägget hos frisören. Oskar tyckte det var orättvisst att jag skulle få håret fixat och bli sminkad av proffs, så då ville han också göra något för att känna sig extra fin på bröllopsdagen. Det fick bli skäggtrimning. Haha. 

  Lavelii,
  Vi försökte få in både svensk och syrianskt genom att vi vigdes i en svensk kyrka av en svensk präst. Vi hade såpbubblor som brudtärnorna delade ut till gästerna när dom gick ut från kyrkan, vilket jag aldrig har sett på syrianska bröllop. Alla tyckte det var kul att blåsa bubblor, stora som små! Tyvärr så blåste det ganska mycket, så alla bubblor blåste bort istället för på oss. Haha. Men det var fint ändå! 
  Vi hade solosång under vigseln (Oskars bästa tjejkompis) sjöng Kärleksvisan och min bror läste en dikt om kärlek ur bibeln. Det var också något nytt för våra syrianska gäster, med solosång etc. 
  Bröllopsfesten däremot var mestadels syriansk även om vi försökte få in svenska inslag då också. Vi hade syrianskt liveband som spelade största delen av kvällen men även en Dj som spelade i sammanlagt ca 1,5 timma fördelat på två set. Vi hade festprogram på borden med välkomsttext/tacktal, meny etc. Det är också inget som jag sett på syrianska bröllop tidigare. Under middagen så höll min pappa och svärfar tal och sedan dansade vi brudvals efter middagen. Det tog vi också från svenska bröllop, där man dansar efter middagen och inte när man kommer in till festlokalen! 

  Jag är jättenöjd med det vi åstadkommit med all planering och allt slit lönade sig verkligen. Många pratar fortfarande om vårt bröllop, att det var så annorlunda och att det var det finaste och mest välplanerade bröllop dom varit på. När gästerna skulle hem och kom för att gratulera oss och säga hejdå så sa nästan allihop att det var det bästa bröllopet dom varit på och att det var nytt och annorlunda från andra bröllop. 
  Det känns såklart jättekul! Mycket var nytt både för dom syrianska och svenska gästerna. 
  Kyrkan vi valde är väldigt fin och mäktig med sin höga trappa (måååånga trappsteg) med utsikt över vattnet. Många gäster tyckte det var väldigt vackert när vi stod högst upp på trappan och kom ner mot gästerna som hojtade och blåste bubblor nedanför. Det blev väldigt fina bilder på oss högt uppe! Vi kände oss som kung och drottning. 
  När vi kom till festlokalen så hade vi så mycket glädje i kroppen att när vi skulle göra entré så skuttade och dansade vi in. Det gick inte att gå in fint och stilla... Vi bara släppte loss alla känslor! Och det märkte våra gäster, många har gett oss komplimanger för vår entré och dom har trott att vi planerat att dansa in, men i själva verket var det känslorna som svällde över bara. Det var en obeskrivlig känsla att höra musiken börja spelas när vi skulle in och alla gäster stå och ta emot oss vid entrén. Förutom vigseln så är det den absolut bästa stunden på bröllopsdagen för mig. Det var så mycket glädje, känslor och energi att det nästan gick att ta på det. 
  Och när vi dansade tryckare så hade vi ju rökliknande grejs som såg ut som moln på golvet, vilket många tyckte var jättefint och annorlunda också. Man kan se det på en av bilderna jag la upp ovan. 
  När vi skulle skära tårtan så släcktes all belysning i lokalen ner och låten "Conquest of Paradise" att spelas. Väldigt mäktig låt! Lyssna på den så förstår ni känslan av det hela. 
  In kom typ 10 personal med varsin "tårta" och stora tomtebloss in och bildade en gång som vi sakta gick igenom fram till tårtan. När vi kom fram till tårtan så började bandet att spela. 
  Alla gäster ställde sig upp vid detta ögonblick och var förbluffade över hela ceremonin. 

  När festen var slut och alla kom fram för att tacka och gratulera så sa nästan varje gäst att vi hade det bästa bröllopet dom varit på, att det var annorlunda från alla andra bröllop! 
  Livebandet sa att det var ett av dom roligaste bröllopen dom spelat på, att det var liv och röj på dansgolvet hela kvällen trots att vi var så "få" gäster. Oskars kusin var uppe och sjöng "Ahna kulan suryoye, heja heja heja suryoye" med sångaren och hoppade på scenen så alla på dansgolvet sjöng med och hoppade i takt. Helt obeskrivligt roligt! Tillomed jag med min klänning hoppade med lite smått! Haha. 

  Mitt råd till dig, Lavelii, är att verkligen försöka att njuta av varje stund, försök att känna in varje ögonblick under bröllopsdagen.
  Var glada och le mycket, visa era känslor och er glädje, då kommer ni få med gästerna också! Var beredd på att gäster kommer "hoppa av" i sista stund och inte dyka upp utan att lämna återbud! Vi hade sammanlagt ca tolv gäster som inte dök upp, trots att vi hade räknat med dom. Väldigt trist eftersom vi hade varit noga med att veta exakt gästantal och med bordsplaceringen. Men vet du vad? Det gjorde absolut ingenting när vi väl var där, vi brydde oss inte ens om det! En tom stol här eller där, spelade ingen roll! Det gjorde varken bröllopet sämre eller bättre. 

  Du har en otrolig dag framför dig! Längtar till att få höra och se bilder från ert bröllop också! 

  goli,
  Vi har varken fått bilder eller film ännu. Bilderna kan vi få nu om vi vill, men eftersom vi bor i Örebro och bilderna finns i Södertälje så får vi ta det när vi åker dit! Filmen har vi beställt i Bluray. Oskar tyckte det var värt att betala extra för att få i Bluraykvalite, så att kvaliten hänger med i många, många år till i och med att teknologin hela tiden går framåt! 
  Det ingick ju en videokamera i paketpriset, men vi betalade ju för en extra videokamera. Men i slutändan så dök dom upp med tre videokameror! Dom bjöd på det! Inte för att jag tycker att det hade behövts tre videokameror, men det var trevligt att dom gjorde det. 

  Haha soffan har vi inte fått ännu, i fredags var mina föräldrar här och hälsade på och sov över till igår. Vi satt som araber på madrass i vardagsrummet. Haha. Till slut fick min pappa så ont i ryggen så han tog in min rosa solstol från balkongen och satte sig (snarare låg) på den istället!  
   

 • Äldre 13 Oct 19:57

  Här är föresten en liten videosnutt från när vi skulle skära tårtan: 
  https://www.facebook.com/photo.php?v=665790903445159 

 • Äldre 25 Oct 11:27

  Pagnie,
  Tack så hemskt mycket! Hoppas allt är bra med dig, det var längesen!

  cata86,
  Det är inte rök, men det ser ut som rök. Det är alltså ingen rökmaskin (det tycker jag är alldeles för discoaktigt). Det som festlokalen ordnade för oss är torr is i behållare som dom sedan fyllde vatten i och det bildade rökliknande täcke på golvet. Det går säkert att ordna själv också.  Jag vet tyvärr inte exakt hur, men det var så festlokalen förklarade för oss att dom gjorde. 

  meandmylove, 
  Tack! Det var en helt underbar dag, precis som det ser ut på bilderna! :)
  Vårt bröllop kostade ca 230-250 tusen kr. Vi hade 180 gäster. 100 tusen kr kan man komma väldigt långt med, beroende på vad man vill ha för typ av bröllop, hur många gäster man bjuder, vart man håller bröllopsfesten och hur mycket pengar man vill lägga ner på det. Anledningen till att vårt bröllop blev så dyrt har att göra med att vi inte valde allt som ingick i paketpriset från festlokalen, vilket hade varit billigare för oss. Vi valde att boka vissa saker på egen han vilket blev dyrare för oss, t ex tårtan, bilen, min brudbukett och tärnornas buketter etc. Men dessa saker var viktiga för oss (mig Glad) så det var värt att lägga extra pengar på det för att få det annorlunda och så som vi ville ha det, istället för att köra på det som ingick i paketet. 
  Och bandet kostar en hel del och utöver det hade vi också en Dj som kostade några tusenlappar. Som sagt, det beror helt på vad man vill lägga krut på! 

  Viola,
  Tack så mycket! Vad go' du är! Glad
  Det går inte att beskriva känslan som infann sig  på bröllopsdagen. Jag skulle nästan göra vad som helst för att få uppleva det igen. Jag minns när jag hade blivit sminkad och fått håret uppsatt och bytt om med hjälp av
  mina brudtärnor och så gick jag ut och ställde mig i vardagsrummet i väntan på fotograferna och gästerna. Jag kan inte beskriva känslan, men jag fick nästan nypa mig själv i armen och kunde inte fatta att det verkligen hände? Där stod jag i min brudklänning och det var min bröllopsdag! Jag tänker på den känslan nästan varje dag. Och när vi anlände till festlokalen och dansade in i lokalen och där stod alla gäster och dansade, jublade och skuttade! Jag kunde inte förstå att alla var där för oss och att det var vår bröllopsfest! 
  Det känns oerhört sorgligt att den dagen är förbi faktiskt. 

  Med det sagt är mitt absolut bästa tips att verkligen försöka att njuta av varje ögonblick! Glöm inte bort att tänka på vad det känns, hur det känns och när det känns! Det glömde jag bort att göra under bröllopsfesten, jag bara dansade och glömde bort tid och rum. Nu i efterhand minns jag knappt något från bröllopsfesten, just för att jag glömde att nypa mig själv i armen då och då för att påminna mig själv om upplevelsen jag var med om! 

  Ett annat tips är att se till att ha goda marginaler från det att fotograferna anländer hem till dig tills dess att gästerna kommer. För min del kom fotograferna och gästerna nästan samtidigt och det blev väldigt stressigt. Dom skulle förstå fota och filma mig bara så gästerna fick vänta i bakgrunden en stund. Det var inte kul att fotograferas och filmas medan alla tittade på, jag var redan nervös som det var! Jag höll på att svimma nästan, det var varmt, jag var nervös, blixten från kameran gjorde mig blind (det var tre filmkameror och en foto och typ alla fyra var på samtidigt). Och sedan när gästerna fick ta plats och dansa med mig så hann vi bara dansa och ta kort en liten stund, innan det var dags att åka till kyrkan! Så se till att fotograferna kommer en timma innan gästerna ska komma. 
  Glöm inte att ta kort med era gäster! Vi har faktiskt dåliga med det, vi tog inte kort med många av våra gäster förutom på dansgolvet. 
  Och ni kommer varken hinna äta eller smaka på er bröllopstårta, men så är det för alla brudpar typ. Men mitt tips är ändå att försöka göra det. Försök att sitta ner och äta lugnt och njuta innan festen drar igång. 

  Om du vill hälsa Sara från mig så kan du hälsa från Kathy! :) 

  Lavelli, 
  Imorgon är det er dag! Vad avundsjuk jag är! Hoppas ni får en underbar dag.  

 • Äldre 28 Oct 13:22

  Åh,  vad kul, Pagnie! Grattis till er båda! Vad roligt att höra! Vet du vad det läskiga är? Att idag så tänkte jag på dig och undrade om ni hade satt igång med bebisverkstaden? Jag tänkte "Undrar hur det går för Pagnie och R med bebisverksta'n? Har dom satt igång ännu? Är hon kanske redan gravid men inte har berättat för oss ännu?" Och så kommer jag in här och läser att du är gravid! 
  Vilken vecka är du i? När satte ni i gång och hur lång tid tog det innan du blev gravid?

  Hur är det för er då, goli? Har ni satt igång med bebisverksta'n? 
  För vår del så tror jag att vi väntar ett tag eller åtminstone några månader innan vi sätter igång och försöker bli med barn. Jag är inte riktigt redo, även om jag ibland kan längta efter en bebis. O vill sätta igång under smekmånaden, men jag vill nog vänta lite längre. Jag håller er uppdaterade! Haha. 

  Livet som nygift är bara bra, vi har äntligen kommit igång med lägenheten och det mesta är på plats, även om det inte ser ut som ett riktigt hem ännu. Det är småsaker som måste komma på plats fortfarande, typ gardiner etc. Men det tar vi tag i efter smekmånaden. Vi åker nästa onsdag och det känns riktigt härligt! Jag håller på att läsa en bok från Lonelyplanet om just Mauritius och det är verkligen ett paradis.
  Sök på "Ile Aux Cocos", "Ile Aux Cerfs" eller "Ile Aux Gabriel" så ser ni vad som väntar oss! Jag är så exalterad - har aldrig åkt så långt eller till ett så fint land förut! 

  Men jag har ännu inte förlikat mig vid tanken att bröllopsdagen är förbi och att jag aldrig kommer få uppleva det igen. Det känns som en enorm sorg. Att planeringstiden är över är jag oerhört tacksam för, jag skulle hellre insjukna i pesten än att planera ett bröllop igen. Men just bröllopsdagen saknar jag så mycket att det gör ont i mig. Jag tänker tillbaka på dagen varje dag och jag kan inte riktigt släppa det faktum att jag aldrig mer kommer få uppleva den dagen igen. Häromdagen såg jag mitt hårsmycke och jag började gråta typ. Min man förstår mig inte riktigt, han tycker mest att det är skönt att det är över och att vi borde se tillbaka på det som ett fint minne och vara glada att allt gick över förväntan. Men jag är inte riktigt där ännu, jag kan inte se det så. Visst är jag glad att allt blev perfekt, men jag är sorgsen över att dagen är förbi och jag kommer aldrig få tillbaka det igen. 
  Hur känner ni övriga som redan är gifta? Tror ni att det blir bättre när man får se bröllopsfilmen och återuppleva bröllopsdagen på så sätt? Kanske kan jag släppa det då. Jag hoppas det, jag vill inte gå varje dag och längta tillbaka till något som aldrig kommer ske igen.  

 • Äldre 30 Oct 15:10

  Grattis ännu en gång! Hoppas du får en graviditet fri från komplikationer och jobbiga symptom! Glad
  Min tur blir det nog inte på ett tag, vi ska nog inte sätta igång än på åtminstone några månader. Vi ska på smekmånad först och jag vill gärna passa på att resa med min man på tu man hand först litegrann. Vi har aldrig rest utomlands ihop förut, så smekmånaden blir vår allra första resa tillsammans. Och jag vill ju som sagt att vi ska hinna göra fler resor tillsammans innan vi får barn! Visst kan man resa även fast man har barn, men det blir ju kanske lite annorlunda resor då. Men att resa hinner man ju göra båda en och två gånger även fast man är gravid. Men vi får se. Det kommer när det kommer tänker jag. Men vi försöker inte aktivt så att säga. Det blir antingen nästa år eller året därpå! Det blir helt enkelt som Gud vill! 

  Vi trivs jättebra i lägenheten, så skönt att det är alldeles nybyggt! Det enda vi saknar är som sagt textiler som gardiner, lite prydnadskuddar, dekorationer etc. Annars så är alla stora möbler på plats. Men det känns fortfarande lite kalt och opersonligt eftersom vi saknar just gardiner, tavlor, foton, prydnadskuddar...
  Vi ska hänga upp olika ramar med våra bröllopsbilder på en vägg i vardagsrummet. Det blir nog snyggt! Och på tal om bröllopsbilder, vi fick våra bröllopsbilder från JNSVision igår! Är väldigt nöjd med tanke på att vi bara hade en timma på oss och vi höll på att frysa ihjäl, bokstavligt talat. Tyvärr så utnyttjade vi inte Gripsholms Slott och parken till fyllo under fotograferingen pga. dom anledningarna vilket känns lite trist. Vi tog t ex inga bilder vid vattnet eller på bryggan och bron. Bilderna blev ju fina ändå, men jag hade ju gärna velat få lite bilder vid vattnet också och utnyttjat den vackra miljön ännu mer! Kan försöka att lägga upp några bilder i ett inlägg!  

 • Äldre 30 Oct 15:23

  Foton tagna av [Jocke Larsson] [Natalia Starostina] contact@jnsvision.net  • Äldre 6 Nov 12:09

  Detta blir sista meddelandet från mig på 23 dagar. Nu åker vi till Mauritius. Flyget går om mindre än en timme. Jag var tvungen att skicka från mobilen och säga Hejdå. Vi hörs snart igen. Har redan hunnit svepa i mig två glas vin. Gratis till vår nygifta brud. Ser framemot fler bilder från dig. Och Viola hoppas du får en underbar bröllopsdag. Ni är bäst allihop. Puss

 • Äldre 9 Dec 18:55

  Nu är jag tillbaka! Eller egentligen så kom vi hem från Mauritius den 29/11, men jag har inte hunnit logga in här och skriva något. Det har varit fullt upp sedan vi kom hem. Jag har bland annat börjat på nytt jobb. 

  Bröllopsresan var helt underbar, vi var borta i 23 dagar men jag hade utan tvekan kunnat stanna lika många dagar till. Det var så härligt att få vara med min man varje dag, alla timmar på dygnet, att sola och bada, åka på äventyr och upptäcka ön. Det går inte med ord att beskriva hur vackert det är, men jag kan försöka med bilder!  
  Alla var så trevliga, vädret var kanon, maten var jättegod och landet är ett paradis på jorden. Ibland var det så vackert att jag blev tårögd. Haha.

  Kul att läsa lite vad ni har haft för er. Lavelli, vad kul att höra att ni fått så bra respons från er bröllopsdag. Visst är det härligt när man får bekräftelse på att allt slit med planeringen var värt mödan? Och jag blev så rörd av din bröllopsberättelse, kändes som jag var med dig. Jag kände igen så mycket av det du skrev.  Dela gärna med dig fler bilder! 
  Pagnie,  härligt att höra om din graviditet! Fortsätt hålla oss uppdaterade. För vår del dröjer det nog ett litet tag innan vi börjar bebisverkstan'. Jag känner mig inte riktigt redo ännu. Kanske om några månader, kanske om några år. Det återstår att se. Men när jag känner mig redo kommer jag berätta för er!  
  goli, hur går det med bröllopsfilmen? 
  Viola,  du har ju hunnit gifta dig medan jag varit borta! Du får gärna berätta och visa bilder om du har lust! Grattis och hoppas att er dag var precis så perfekt som ni hade hoppats på. 

  Tänk... Nu är vi alla gifta kvinnor!
  Och RaNa, vilket härligt inlägg och vilken härlig inställning du har! Tack för dina komplimanger! 
  Angående edressit, så kan jag berätta att jag har beställt därifrån vid fler tillfällen och det har alltid blivit bra! Dock så är det viktigt att mäta sig och kolla i storleksguiden och inte bara gå på sin vanliga storlek, för deras storlekar stämmer inte överens med svenska storlekar. Säkrast är egentligen att måttbeställa mot en extra avgift, det kan vara värt det om man vill vara säker på att få hem rätt storlek. Deras storlekar är lite kluriga och det tror jag att dom gör med flit just för att man ska betala en extra avgift och få det måttbeställt istället. 

 • Äldre 4 Jan 19:03

  Godkväll flickor! Härligt att ni hänger kvar här, jag har varit lite orolig att ni kanske redan hunnit överge tråden innan jag funnit tiden att komma tillbaka och skriva litegrann! Men visst ska vi hänga kvar här än? Glad
  Kanske borde vi starta en ny tråd nu när denna inte längre handlar om orientaliska bröllop. Nu handlar det ju snarare om livet efter det orientaliska bröllopet. Vi kanske borde lämna den här tråden och låta den vara ett minne från planeringstiden. 

  Hursomhelst... Kul att höra lite om hur era liv gått vidare sedan bröllopen. Lavelii, när åker ni på smekmånad? 
  Maken och jag planerar en resa till Mexiko i höst. Vi har bestämt att vi ska försöka komma iväg på en resa varje höst. Det blir säkert svårt när och om vi får barn, men tills dess ska vi försöka göra det. 
  Det som ligger närmast i våra resplaner är en weekend (torsdag-söndag) till Rom. Mina föräldrar firar 30-års äktenskap i april och då vill jag, maken och brodern min överraska dom med en resa dit. Min mammas dröm har alltid varit att besöka Italien. Vi planerar att åka dit under påskhelgen, men jag är lite orolig att det kanske är dålig timing att göra det under just påsk?  

  Julafton spenderade vi hemma hos mig och Oskar tillsammans med hans och min familj. Det var jättemysig med julbord, julklappsspel och avslutade kvällen med charader. Det blev många skratt! Tanken var att vi skulle åka tillbaka till Stockholm med mina föräldrar på juldagen men det blev inte av. Men det nya året firade vi hemma hos mina föräldrar i Stockholm. 
  Pagnie, härligt att höra om era familjers reaktioner! Men jag förstår inte riktigt, har inte du träffat era familjer sedan du blev med barn? Hur har dom i så fall kunnat undgå att upptäcka magen? 

  Ja... vad ska jag berätta mer om mitt liv? Jag började ju på ett nytt arbete för en månad sedan och det går väldigt bra. Men det är helt nytt för mig att arbeta raka veckor, månad till fredag, 8-17. Tidigare så har jag alltid arbetat skift. Men med facit i hand så trivs jag faktiskt bättre med att arbeta så som jag gör nu. 

  Vad gäller lägenheten så har alla möbler kommit på plats. Men det som saknas är typ mindre inredningsprylar (prydnadskuddar t ex), en byrålåda till klädkammaren och ev. ett vitrinskåp etc.
  Vi behöver också en kaffeservis och jag har gått och blivit kär i serien Ostindiska från Rörstrand! Synd bara att en kopp med fat kostar typ 300 kr. Jag vill ha hela serien, men det får ta sin tid. Får helt enkelt se det som ett samlarprojekt. Och dessutom så kan jag alltid önska mig något ur serien i födelsedagspresent, julklapp etc. Och nu när vi har gift oss så är det många som undrar vad vi behöver till hemmet som inflyttningspresent... I julklapp fick jag och Oskar en stor skål från serien (till sallad eller grytor) och två små. Nu är samlandet av serien i gång alltså! Glad

  Det är typ det som händer i vårt liv nu... Hur är det med dig, goli? Jag har saknat dig! 

  Jag vill också avsluta med att beklaga golis och Laveliis sorg för bortgången av era nära! 

  Puss på er flickor! 

   

 • Äldre 4 Jan 19:48

  Och just det! Självklart ska ni få se lite bilder från paradiset! 

  Min dåvarande bästa kompis, pyttelilla, söta ödlan:   En av mina absolut favoritstränder, Trou aux biches: 


  Maten var fantastiskt god: 


  Min andra bästa kompis, fågeln: 


  Trou aux biches: 


  Utsikt från ett berg i Port Louis, huvudstaden: 


  Port Louis: 


  Ett av alla tempel vi besökte: 


  Den botaniska trädgården: 


  Spa på hotellet: 


  Utsikt från hotellet (där vi spenderade andra veckan):

     En vild apa som chillade vid ett tempel: 


  Flic en Flac: 


  Belle Mare:   En av dom närliggande öarna som vi åkte ut till, Ile aux Cerfs:   Rida häst i bergen hann vi också med!


  Och så drog vi iväg och snorklade i Mauritius Blue Bay Marin Park. Det var bland det häftigaste jag någonsin har upplevt i mitt liv - att bada med hundratals fiskar och ligga och flyta över korallrev. Vattnet var helt otroligt:


  Frukost med havsutsikt varje morgon: 


  Några av alla färgglada fåglar vi såg:    

 • Äldre 7 Feb 20:26

  Hej tjejer,

  Nu har jag inte varit aktiv på länge. Men verkar inte vara så mycket liv kvar i tråden längre.
  Goli, jag beklagar verkligen för ert missfall. Det måste ha känts fruktansvärt att först få uppleva glädjen av att få ett plus på stickan för att sedan berövas på glädjen. Jag hoppas att ni får allt stöd som ni behöver av nära och kära. Jag vet inte hur det känns, men jag tänker mig att det måste kännas väldigt jobbigt. Men nu vet ni i alla fall att ni kan bli med barn så det är bara att fortsätta försöka när ni känner er mogna för det.

  Pagnie, kul att följa din resa. Har ni tänkt ut några namn ännu till flickan? Hur resonerade ni när ni valde att ta reda på könet? Var det självklart för er båda? Vi har inte ens börjat försöka bli med barn, men jag vet inte om jag skulle vilja ta reda på könet när och om vi är där men samtidigt kan jag tänka mig att det känns mer verkligt om man vet könet på barnet i magen. Då blir det ju en "person" och inte bara ett foster. Om du förstår hur jag menar. Men jag vet inte...

  Vi får vår bröllopsfilm snart. Fotografen har varit på semester så det har blivit lite försenat. Men hur kändes det för er att se bröllopsfilmen? Overkligt? Jag bävar på något sätt att se vår bröllopsfilm, känns som att det kommer bli väldigt känslosamt. Jag tänker på bröllopsdagen varje dag och har inte förlikat mig med tanken på att det är över, att jag aldrig mer kommer få uppleva den dagen igen. Och att den dagen var vår bröllopsdag och nu är det förbi. Och det känns på något sätt som att dessa känslor kommer förstärkas av att se bröllopsfilmen och inse att det verkligen har hänt. Eller så kommer det vara en hjälp att inse faktum. Haha.

  Hur behandlar livet er annars? Här rullar dagarna på snabbt, det känns som det knappt hinner bli måndag innan det är fredag igen och helgerna går ännu fortare. Denna helg ska jag bara ta det lugnt. Min man jobbar hela helgen.

  Är det någon mer än jag som saknar Mustikka? Hoppas att få höra från henne snart!

 • Äldre 17 Feb 11:04

  Pagnie,
  Vilket fint namn - Parmida.
  Häromdagen träffade jag ett nyfött tvillingpar som är släkt till min man. Ena bebisen kissade/bajsade på mig, genom blöjan. Den lilla längtan som jag hade efter barn innan dess försvann ganska snabbt. Haha.

  kilili,
  Vilket datum har ni planerat att gifta er? Och du får ursäkta om du redan besvarat denna fråga, men var kommer du och din blivande man ifrån ursprungligen?
  Jag ska försöka att hjälpa dig så gott jag kan gällande hår och smink. Angående Fadi, så kan jag säga att jag av egen erfarenhet vet att han är duktig och jag tipsade goli om honom när hon var på jakt efter en frisör till sitt bröllop, men häromveckan så gifte sig en kompis släkting och dom hade anlitat Fadi och det slutade inte så bra. Han har tagit sig vatten över huvudet tydligen och bokar in flera brudar samma dag, vilket i min kompis släktings fall ledde till att det blev väldigt stressigt, han hann inte klart och bruden och brudgummen hann inte fotograferas innan vigseln på grund av att det tog längre tid än vad dom hade räknat med, eftersom han bokade in fler samtidigt. Väldigt oproffessionellt och av den anledningen skulle jag aldrig våga anlita honom eller rekommendera han.
  Däremot kan jag rekommendera Charbel från Södertälje som gjorde mitt hår, om du bläddrar några sidor tillbaka i denna tråd kan du se min frisyr. Jag blev jättenöjd och han förstod precis hur jag ville ha det. Han är väldigt snabb och noga. Det var först inte meningen att han skulle göra i ordning mitt hår, jag hade anlitat en svensk tjej för både hår och smink. Men efter första provuppsättningen med henne så kändes det inte rätt, hon förstod  mig inte alls och inte heller vid andra provtillfället. Hon är i huvudsak makeupartist men gör håruppsättningar som en bonustjänst. Då valde jag att behålla henne till smink men boka Charbel för håruppsättningen.

  Annars har du Gabi från Södertälje som också är grym! Jag tror att det är samma Gabi som goli gjorde sitt hår hos. Om du går in på gabriella elios blogg och går in på kategorin håruppsättningar, så kan du läsa om alla frisörer som hon samarbetar med (hon är en väldigt duktig, men dyr, makeupartist som sminkar bland annat kändisar) och bilder på håruppsättningar som dom gjort. Bland annat Gabi, Johni etc. De är populära frisörer vad gäller bruduppsättningar!

  När det gäller smink kan jag rekommendera Ulrika Gedin som sminkade mig. Hon är väldigt duktig på smink, även om jag inte skulle rekommendera henne för håruppsättning. Hon är inte alls dyr om man jämför med andra makeupartister (men kanske något dyrare än Make up Store) och hon kommer gärna hem till en.

  Mitt tips är att se till att både frisör och makeupartist kommer hem till dig eller där du ska göra dig i ordning inför bröllopet. Med den nervositeten och stressen man känner inför bröllopet skulle i alla fall jag inte vilja fara och flänga fram och tillbaka mellan hår och smink etc. Se även till att någon kan hämta blombuketten! Min bror fick den uppgiften.

  Det är bara att fråga oss proffs om du undrar något. Haha! Skämtosido, det är bara att fråga om du undrar något... Och jag är så avundsjuk på dig att du har bröllopet framför dig och inte bakom!

 • Äldre 17 Feb 11:19

  Jag glömde besvara din fråga angående vad kalaset med hår och smink kostade. För smink betalade jag ca 1600 kr och hår runt 2000! Är lite osäker på vad håret kostade exakt, det var min mamma som betalade för det! Men runt 2000 kr, kanske lite mer. Inte under 2000 kr i alla fall! Det är väl däromkring det ligger. Det finns frisörer som tar betydligt mer, men jag skulle aldrig få för mig att lägga 5000 kr för en uppsättning.
  Och som jag skrev i föregående inlägg, jag kan verkligen rekommendera Charbel. Jag behövde inte ens gå och få en provuppsättning hos han, han förstod vad jag ville ha direkt. Min mamma ringde till han två dagar innan bröllopet och frågade om han kunde ta sig an mig, eftersom jag var missnöjd med hon som var tilltänkt att fixa mitt hår! Inga problem, han dök upp på bröllopsdagen och fixade både mig, mamma och mina två brudtärnor! Alla var jättenöjda. Och han är väldigt ärlig, han har öga för vad som passar en, vad som är fult och fint. Det är något jag uppskattar hos en frisör också.

  Jag tycker inte du ska snåla på hår och smink. Efter brudklänningen är det det som är viktigast, i alla fall enligt mig. Om jag inte hade varit nöjd med hår eller smink så hade jag inte känt mig som mitt finaste jag. Det var väldigt viktigt för mig att känna mig vackrare än någonsin och det gjorde jag verkligen. Men som sagt, man behöver inte betala 5000 kr för hår, men du ska nog räkna på 2000 kr, mer eller mindre. Du skrev att du inte vill ha någon komplicerad håruppsättning, men bild två som du visat upp är inte en enkel uppsättning direkt. Ingen professionell frisör tar några hundralappar för att göra den uppsättningen. Tyvärr så får man vara beredd att betala några hundralappar extra just för att man är brud. Allt blir dyrare när det gäller brud och bröllop!
  Och man vill ju att uppsättningen ska hålla hela natten! Min satt som berget i två dagar. Jag kunde inte duscha håret för att jag inte fick loss uppsättningen. Haha. Jag har varit på bröllop där bruden har tappat uppsättningen efter vigseln typ. Det är inte så lyckat! En professionell frisör vet hur man ska fästa uppsättningen för att den ska sitta. Och speciellt om man är brud, så vet dom hur viktigt det är!

 • Äldre 17 Feb 21:12

  Kan inte fatta att jag nu är den som kan ge tips utifrån erfarenhet. Tidigare har jag, Pagnie, goli och dom andra tjejerna som hängt med i tråden frågat gifta tjejer (som gästat tråden) om råd och nu är vi istället dom som kan ge råd.
  Det känns sjukt. Jag är väldigt känslosam av mig som person och nostalgisk. Jag får fortfarande ont i magen när jag tittar på våra bröllopsbilder för jag vill inte tro att det är över. Hur som helst, njut av denna tid och även om det i perioder är ett rent helvete så kommer du ändå sakna att ha bröllopet som något att se framemot!
  Vissa människor får förlossningsdepression, jag har fått bröllopsdepression. Haha.

  Det är bra att du bokat tid tidigt på morgonen. Vår vigsel var kl 16.30, så klockan sju på morgonen kom makeupartisten för att först ta sig an mina brudtärnor och mamma och slutligen mig. Och klockan åtta på morgonen kom frisören. Vilken tid ska ni vigas? Och vilken tid börjar festen?

  Eftersom jag är syrian ursprungligen och min man är svensk så valde vi att ha ett syrianskt liveband och en svensk Dj för att få med både delarna vad gäller musik. Det blev väldigt lyckat och uppskattat av både min och hans släkt. Hans släkt uppskattade syriansk musik väldigt mycket och min släkt tyckte det var kul med annat än bara syriansk musik. Speciellt mina kusiner som är yngre tyckte det var väldigt kul att dansa till annan musik än bara syriansk. Och dom svenska gästerna uppskattade den syrianska musiken så mycket att min mans kusin i slutet av festen joinade livebandet på scenen och sjöng "Heja heja heja syyyyyrianer" samtidigt som han  skuttade på scen och dansade med sångare. Kan säga att hela dansgolvet gungade av att alla vart så flippade, ingen satt och alla - stora och små dansade och hejade med! :) Och på alla bilder ser man att hälften av alla som står på dansgolvet har mobiltelefonerna framme och filmar/fotar, för att det var så kul.

 • Äldre 18 Feb 20:03

  Pagnie,
  Vad kul! Hur kommer det sig att ni ska flytta tillbaka till Örebro? Åh, då kan vi ses ju!

 • Äldre 23 Feb 14:44

  Laveliii,
  Pictures or it never happend! :)

  Pagnie,
  Om ni står med i ÖBO's bostadskö så borde det inte vara några större problem att få en lägenhet. Det beror ju såklart på hur länge ni stått med också. Jag jobbar ju på ÖBO och kan tala om att det är väldigt svårt att få en lägenhet just nu, det krävs nästan 7-8 års kötid för en lägenhet typ. Örebro växer - på gott och ont!
  Vart i Örebro vill ni helst bo? Vi bor ju i Näsby, här har det byggts förfullt. Och det som tidigare var ödemark är nu ett helt bostadsområde. Ni kanske kan flytta hit, så kan vi tillomed bli grannar? :)

  klili,
  Mina kompisar överraskade mig, med en möhippa två veckor innan bröllopet! Det var perfekt, skulle inte velat ha den närmre bröllopsdagen. Då är man stressad och vill ägna varenda minut till dom sista förberedelserna, så då skulle inte jag kunna slappna av om min möhippa hade varit veckan eller några dagar innan bara.

  MayDay,
  Jag tycker absolut att ni ska ha både kurdisk musik och musik som även "dina" gäster kommer uppskatta. Det jag kan tycka är lite trist med just kurdisk musik är att det oftast är "ringdans" och det är kanske kul en stund, men sen blir det enformigt att stå och dansa i en ring hela kvällen! Vi hade som sagt ett syrianskt liveband och en svensk Dj. Djn spelade alltifrån svenska klassiker, till spansk musik, Michael Jackson etc. En salig blandning helt enkelt! Huruvida det blir dyrt eller inte beror på två faktorer 1) Vad ni anser vara dyrt, 2) Om livebandet/Djn ni anlitar är dyra eller inte. Vad dyrt är för mig är kanske inte är dyrt för dig. Men livebandet som vi valde att anlita tar ca 30 000 kr och Djn 5000 kr! Och visst, det är mycket pengar men i slutändan är det just musiken som avgör om själva festen blir lyckad eller inte.
  Djn hade aldrig spelat på ett syrianskt bröllop förut och om jag minns rätt aldrig heller tillsammans med ett liveband! Vi träffade först Djn och diskuterade hur vi hade tänkt. Vi gjorde tillsammans med han ett körschema för kvällen. Därefter träffade vi sångaren i livebandet och gick igenom körschemat med honom. Ni behöver inte träffa båda samtidigt, det är inte nödvändigt.
  Dom samspelade väldigt bra och även om jag var väldigt orolig för hur det skulle gå i praktiken, så skötte dom det väldigt bra!
  Livebandet spelade en stund när vi anlände till festlokalen, Djn spelade loungemusik under middagen och under bröllopsdansen. Sedan tog livebandet över och spelade ca 1,5 timma. Efter det tog Djn över och spelade ca 1 timma, sedan spelade livebandet under tårtceremonin, därefter tog Djn över igen och livebandet avslutade festen! Tänk på att om ni ska ha både liveband och Dj att fördela speltiden så att det inte blir för hackigt. 1-1,5 timma tycker jag är bra per "set"!

 • Äldre 23 Feb 18:20

  Pagnie,
  Jag förstår er tanke. Vi har också tänkt i dom banorna, att det är lite dumt kanske att slänga så mycket pengar på en hyra varje månad när man istället kan köpa. Men nu när vi fått smaka på hur det är att bo nybyggt så vill jag inte flytta till något annat billigare. Jag har blivit bortskämd - vill ha allting nytt och vara den första som använder toastolen. Haha. Men ni har helt rätt - hellre köpa hus/lägenhet och veta att man betalar till sig själv än att slänga hyrespengar i sjön typ!
  Men vi känner att vi vill resa litegrann först innan vi börjar spara till boende. Spara kan vi göra sen. Är så trött på att spara, nu när vi sparat ihop till bröllop och smekmånad och möbler etc. Jag vill andas lite innan vi börjar spara igen! Istället så lägger vi undan lite varje månad till resor som vi vill göra. I april åker vi till Rom. Och i sommar vill vi nog till Kroatien. I höst ska vi nog ta en långweekend någonstans också, kanske Skottland. Jag vill gärna till Mexico men det får vi nog lugna oss med en stund. Haha.

 • Äldre 22 Apr 20:13

  Hej flickor! Kikar in här och kollar läget! :)


  Hur mår ni allihop?
  Pagnie vad stor du blivit! Nu är det inte alls långt kvar för er. Hur känns det? Hur har graviditeten varit hittills för dig? 

  Om någon undrar så mår jag bara bra! :) 
  Vi kom hem från Rom förrförra veckan. Vi var där tillsammans med mina föräldrar och bror, firade mammas och pappas 30-årsäkenskap! Det var väldigt mäktigt med alla fina byggnader, kyrkor, Vatikanstaten och Colosseum men i övrigt tycker jag att Rom är överskattat. Stockholm är mycket vackrare enligt mig! 

  Och till sommaren planerar vi att kanske resa till värmen i någon vecka och sedan ta en resa i samband med vår bröllopsdag. Tänk att vi redan varit gifta i snart sju månader! Det känns som igår... men ändå så långt bort. 

  Hur går det för er andra då? Någon mer som planerar barn eller blivit med barn? 

  Pagnie, har ni bestämt er angående flytt till Örebro? 

 • Äldre 29 Apr 19:21

  Pagnie, 

  Jag saknar dig också, men det känns som att tiden till att sitta här och skriva inte längre finns, i alla fall inte i samma utsträckning som när hela ens liv kretsade kring bröllopsplanering. Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men jag kan sakna dom tiderna ibland. Inte planeringstiden, men att planera med er, diskutera och bolla ideér, göra listor (som jag och du gjorde tillsammans) etc. Det var en rolig tid vi delade ihop!

  Vad tänkte ni köpa till bebisen i Ullared? Jag har aldrig varit där... kanske värt att åka dit när man väntar barn. Haha. Det är väl dyrt med bebisgrejs annars. 

  Vi mår bara bra, har kommit i ordning mer och mer här hemma och nu äntligen börjar det kännas som ett riktigt hem. Och så måste jag erkänna att vi börjar bli lite sugna på barn. Men det kommer när tiden är inne för oss! :) 
  Kanske kan tajma in det till när du och Rami flyttar till Örebro så kan vi hänga ihop med barnen? Och om vi får en pojke så kan vi tvinga dom att bli kära i varann. Och så blir vi släkt och lever lyckliga i alla våra dar. Haha. 

  Det måste kännas väldigt speciellt att vänta första barnet. Kan inte ens föreställa mig hur det känns. Det går nog inte att jämföra med något annat. 
  Börjar du bli nervös inför förlossningen? Eller känner du dig lugn?

  Någon annan som väntar barn och vill berätta för oss? 

  Föresten, jag kom att tänka på Mustikka häromdagen. Det var längesen vi hörde något från henne. Hoppas hon mår bra! 

 • Äldre 2 May 19:13

  Mustikka, så underbart att höra från dig. Har tänkt mycket på dig och hoppats få höra från dig igen. Varit orolig att något hänt dig. Jag har slutat hänga här men kikade in för att se om någon av er hade uppdaterat! Grattis till tvillingarna! Vad kul att höra! Tänk att det var SÅ längesen vi hördes att du inte bara numera är gift, du är också mamma. Chockad jag blev när jag läste det. Jag glömde för en sekund bort att det var nästan två år sedan vi gifte oss allihop. Bor ni kvar i Finland? Hur mår du annars? 

  Tråkigt att du känner dig besviken över bröllopsdagen, men vet du vad? Alla är mer eller mindre besvikna över saker och ting från sitt bröllop. Alla detaljer blir aldrig exakt som man tänkt sig. Klart det är trist att du är besviken över det stora hela.... Men dagen är förbi och hur mycket du än ältar det så kommer det inte leda till något bättre. Fokusera nu istället på vad du har idag. Du har en fin man och två barn! Det är resultatet av ert bröllop, även om du tycker att den inte var så lyckad. 

  Pagnie har jag ingen kontakt med tyvärr, men goli och jag mejlar ibland. Kan berätta att goli också blivit mamma, till en underbar pojke. Det är bara jag kvar, som är icke-mamma. Men det kommer inte som en överraskning kanske, med tanke på att jag var minst sugen på barn när det begav sig. Medan ni andra gjort barn så har vi har dock rest en del sedan vi gifte oss, vi har hunnit med Mauritius, Italien, Kroatien och Ungern. I höst ska vi på bröllop i Grekland! Haha skämtosido nu... vi måste höras oftare! Våra män heter ju samma sak så vi har ett speciellt band! Haha. Puss och kram på dig! Skriver ett privat meddelande till dig nu. 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop