Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie,
    Såg du vad jag skrev till dig ovan angående möbelbutiken i Örebro? Du kanske missade det!


    Lavelii,
    Jag sitter på jobbet nu, så jag har inga bilder här, men på min dator hemma har jag lite bilder på dukningar.
    Men jag tänker att varje gäst ska få ett vinglas, ett kombinerat öl/sprit/vattenglas samt ett whiskyglas. Eller?
    Jag vill också ha linnedukar eller tjockare servetter, men jag har inte frågat om dom har linneservetter. Jag vet inte om jag har sett det på något syrianskt bröllop, har du?
    Vi ska också ha dessertservetter med våra namn på till desserten.
    Vi ska ha ett festprogram vid varje bord. I det festprogrammet så ska menyn framgå samt kanske program för kvällen så att gästerna vet när vad ska ske (speciellt dom svenska gästerna som inte har en aning), sen ska vi skriva lite annat kul, t ex kanske kulturella skillnader mellan syrianer och svenskar (humoristiskt), barncitat om äktenskap, "doz doz kilililili"-ramsan så att svenskarna kan hänga med (fick det tipset av en annan syriansk tjej faktiskt som också gifte sig med en svensk, här på BT samt några tackord till dom som hjälpt oss att förverkliga vårt bröllop. Tanken är att det ska vara lite humoristiskt och kul att bläddra i medan man väntar på brudparet!


    Jag och min fästman satt igår och försökte skriva ett tidsprogram för dagen/kvällen och det var inte så lätt att få ihop det för festen. T ex när sätter vi oss ner för att äta middag, när går vi upp och dansar brudvals, när skär vi tårtan? När kommer ni skära tårtan ungefär, Lavelii? Det jag tycker är viktigt är att det inte får bli för sent, men inte för tidigt heller. Jag vill i alla fall att när tårtan serveras så ska all mat/meza ha dukats av från borden. Då ska det bara vara frukt, pannacota shots och cupcakes på borden! Alltså bara sötsaker! Alla bröllop som jag varit på så har all meza varit kvar på borden när tårtan serverats och jag tycker faktiskt inte att det ser bra ut. På så sätt vill jag ha som på svenska bröllop, när desserten serveras så avdukas all mat!
    Men vi tänker att vi skär tårtan vid 00.30, är det lagom tror ni?
    Vårt största problem är att få in Djn som ska spela på någon lämplig tidpunkt under festen, vill ju inte att det ska bli för hackigt så att bandet spelar en kort stund och sedan Djn och sedan bandet etc. Vi vill hellre att bandet spelar en bra stund först och att Djn spelar i samband med tårtan. Men då blir det bara en kort stund kvar sen till när bandet ska spela. Vi vill i alla fall att bandet avslutar festen!


    Pagnie, kan inte du berätta lite om när saker och ting skedde på ert bröllop? T ex när anlände ni till lokalen, när satte ni er ner för middag, när dansade ni brudvals, när skar ni upp tårtan?


    Jag gillade det sista hårsmycket, från Balunz. Men synd att den är så stor! Jag vill nog inte ha så stor. Jakten fortsätter! Du får gärna tipsa mig om fler sidor!
    Har faktiskt aldrig beställt något från etsy, men fraktkostnader och ev. tull beror helt på om du beställer från en amerikansk säljare eller en europeisk. Det är ju som ebay, alltså en samlingsplats för olika företag/säljare så det går inte att säga något generellt!

  • kitkät

    Ursäkta att det inte blir några radbrytningar, det blir så när jag skriver på jobbets dator. Men inlägget ovan är både till Pagnie och Lavelii. Pagnie, jag har skrivit till dig också mitt i texten! :)

  • kitkät

    Åh, goli så roligt att höra från dig. Så spännande att läsa om er dag, ville inte att det skulle ta slut! Kändes som att läsa en saga. Jag hoppas att vår dag också ska flyta på så bra som er dag gjorde!

    Du får gärna berätta lite mer om vad vi bör tänka på!


    Hur känns det nu? Känns det tomt utan all planering eller mest skönt att det är över?

  • kitkät

    Pagnie,
    Jo, det är Mustikka och hennes make! :)
    Jag vet att han heter Oskar, det har hon sagt förut och det hade jag inte glömt, för min blivande man heter också Oskar!

    Vet ni något som är lite roligt? Jag var inne på min kompis Facebook häromdagen (jag har ingen egen Facebook, så jag brukar logga in på hennes för att snoka på folk) och då var det någon av hennes Facebook-vänner som hade lagt upp bilder från Mustikkas bröllop. Jag förstod att det var Mustikka för att det var en syriansk tjej och en finsk kille, bröllopet var den 27/7 i Mona Lisa.
    Snacka om att alla syrianer känner varandra typ.
    Så jag kan skryta med att jag har sett bilder från deras bröllop och jag måste säga att hon var strålande vacker! Jag brukar vanligtvis inte gilla prinsessbakelseklänningar, men hennes satt perfekt på henne!  

  • kitkät

    Lavelii,
    För att förtydliga så kommer vi inte ha ett exakt tidsprogram för när saker och ting ska ske, men på ett ungefär kanske, t ex när brudparet anländer till festlokalen, när tårtan skärs etc. Men vi har inte bestämt om vi ska ha med något sådant eller inte, vi får se! Det blir ju svårt att uppskatta tiden för olika moment. Jag kan tänka mig att tiden drar iväg mer än vad man tror och det blir svårt att hålla ett specifikt tidsschema! 
    Vi kommer inte ha ett festprogram för varje gäst, det blir för många. Vi kommer istället ha ett festprogram stående på varje bord :)

    Vi kommer nog skära tårtan vid senast 24.30, känns alldeles för sent annars, speciellt med tanke på att vår bröllopsfest kommer starta när dom flesta syrianer har sina vigslar. Haha. 
    Men jag tänkte fråga en sak. Du nämnde att du var på ett svenskt/syrianskt bröllop i helgen. Tänkte du på hur dom la upp musiken? Vi vill att live-bandet ska spela större delen av festen - alltså i början och i slutet. Och att Djn ska spela någonstans i samband med tårtan.
    När tog dom fram tårtan? Och hur länge hade dom Spotify på? Tog livebandet någon paus, förutom vid middagen och när Spotifylistan var i gång? 
    Vore jättegulligt om du kan ge mig lite fingervisning på hur dom hade det!
    Vi tänker att när vi kommer in till festlokalen så ska livebandet spela, sen under middagen ska Djn spela lite lugn musik, och brudvalsen.  Därefter ska livebandet ta över, och spela i några timmar fram till tårtan. Därefter vill vi att Djn ska spela i typ en timma. Och sen får live-bandet avsluta. Men det känns som det blir för tajt om vi ska ha tårtan kl 24.30. Vi får nog kanske snarare ha tårtan kl 24.00? Då kan Djn spela under tiden som vi skär tårtan, medan alla sätter sig ner och äter tårtan (lugn musik) och sedan rocka dansgolvet i någon timma. Då kanske klockan är 01.30. Eller? Hur lång tid tar det från det att brudparet skär tårtan tills det blir dans igen? 
    Och sedan får livebandet avsluta sista timmen!  

    Ursäkta om jag krånglar till det, men försöker verkligen få ihop det. Jag är medveten om att det blir svårt att göra upp ett exakt tidsprogram, men vi vill ändå veta på ett ungefär för att kunna tala om för Djn och livebandet hur vi har tänkt. Vi vill också kunna tala om det för våra bestmans så att dom kan sköta kontakten med Djn och livebandet under festen ifall det behövs.  

  • kitkät

    Och ja, jag instämmer angående underkjol. Jag har också en underkjol med en stålring nederst och det skulle aldrig funka utan underkjol! Klänningen bärs inte upp lika snyggt och den hamnar mellan benen när man går! :) 

    Och jag glömde fråga dig Lavelii, om ni ska ha linneservetter. Är dom inte för tjocka för att vika snyggt? Jag vill nog kanske ha någon fiffig vikning, typ något sånt: 





  • kitkät

    Tack goli och Lavelii för er hjälp med tidsplanering. Det är inte lätt alltså. Jag förstår ju att man inte kan planera allt till punkt och pricka, men ett ungefärligt schema vill jag få ihop i alla fall. Det är tur att vi ska på bröllop nu på lördag, då kan jag försöka tänka på dom sakerna - t ex hur lång tid tar middagen, när skärs tårtan etc. ´
    Det som blir krångligare för oss är att vi har både Dj och liveband, så vi måste försöka få ihop det på ett bra sätt så det inte blir "hackigt".


    Men jag tänkte på en sak Lavelii, du skrev att dom hade tårtan någongång vid 23.30-24.30. Dukades all mat av då eller vill folk fortsätta äta efter den tiden ändå?
    Vi vill att all mat dukas av när desserten/frukten serveras på borden. Men jag är lite orolig att folk ska vilja fortsätta äta meza, men det tror jag inte dom gör ändå. Folk har ju då ätit från kl 18, då dom anländer till lokalen, så jag tror inte någon fortfarande är hungrig efter kl 24.00 och tårtan, eller hur?


    Lavelii, har du bilder på håruppsättningar som du vill ha? Om hon sagt att det ser bra ut, så fixar hon det! Annars hade hon sagt det. Hon vill ju inte förstöra sitt rykte och få en missnöjd kund, antar jag. Försök att vara lugn i ditt beslut nu. Jag håller med dig, jag valde en svensk stylist just för att inte se ut som alla andra syrianska brudar med en jättestor bowlingklot-liknande-uppsättning på huvudet. Alla har så! Jag förstår inte hur man kan tycka att det är snyggt, det ser ju inte normalt ut!

  • kitkät

    goli,

    Vad kul att äntligen få se dig. Jag tappade nästan andan när jag såg dig - Du är så vacker! 
    Du har fantastiskt vackra ansiktsdrag och dina kindben är to die for! 
    Din håruppsättning passade dig fint, trots att jag inte alls är förtjust i klotuppsättningar. Jag gillade speciellt luggen, något i den stilen vill jag också ha på bröllopsdagen :)
    Och din sminkning var också jättefin, precis lagom. Du måste ha varit en fröjd för MUA att sminka, med det vackra ansiktet! :) 
    Du är en av få brudar som jag sett som jag tycker skulle se lika vacker ut utan som med smink på bröllopsdagen. Du hade knappt behövt någon smink. Om man jämför bilderna där du är osminkad med dom där du är sminkad så är det inte så stor skillnad! Och det är positivit menar jag. 

    Både du och din man ser så rara och go'a ut! Ni är jättefina ihop! 
    Och jag ser framemot att få se bilder på dig i din brudklänning. 

  • kitkät

    Pagnie, 
    Jag kan tänka mig att det känns tomt, men hitta på något att pyssla med. Tackkort kanske?
    Ett fotoalbum med bröllopsbilderna samt smekmånaden?  

    Hur går tankarna kring barnverksta'n nu då? Vill ni fortfarande ha barn snart? Kanske du kan börja pyssla och planera inför det? Du är ju så duktig på det!  

  • kitkät

    Lavelii, 
    Ja jag är inte ett dugg orolig att dom inte ska sköta sitt jobb - live-bandet är ett av dom bästa syrianska livebanden (bland syrianer från Syrien i alla fall) och Djn har vi träffat och han är väldigt professionell. 
    Men det jag oroar mig för är hur vi ska få ihop körschemat, alltså ett schema där vi gör upp vem som ska spela när under kvällen.
    T ex vill vi att livebandet ska spela när vi anländer till festlokalen, under middagen vill vi att Djn ska spela lugn musik, sedan vill vi att livebandet tar över några timmar, och före eller efter tårtan vill vi att Djn ska spela (både medan vi skär tårtan och sedan dansmusik), och sedan får livebandet avsluta kvällen! Men då kanske Djn får alldeles för lite tid? Vi vill ju att livebandet ska spela mest, men det känns tråkigt om Djn bara ska spela i 30 min och utöver det bara lugn musik under middagen och en stund medan vi skär tårtan. 
    Det är just det jag menar är svårt att få ihop. Men det ska nog gå att ordna. Och som tur är så ska vi ju på bröllop nu på lördag i Stockholm så då kan vi få en fingervisning i hur lång tid olika moment tar, om livebandet gör några avbrott mitt i dansen för att ta en paus, hur långt avbrott det blir för middagen, hur länge livebandet spelar i sträck innan dom tar en paus etc. Och då kanske det blir lättare för oss att styra ihop vårt körschema! Då kan man tänka att såhär vill vi ha det, så vill vi inte ha det! Men som det är nu så har vi ingen koll alls. 

    Vad gäller meza, så vill vi att all mat och meza serveras av borden när tårtan ska serveras. Jag tycker det blir för rörigt annars och där anammar jag svensk tradition vid bröllopsmiddagar - när det är dags för efterrätt så är det bara efterrätt som gäller.  
    Vi vill inte ha fruktfat på borden förrän när tårtan serveras. Så när tårtan ska serveras så ska all mat dukas av och istället så ska varsin cupcake serveras, fruktfat och några pannacotta shots vid varje bord (eller annan dessert). 

    goli,
    Jaha, hade ni både Dj och liveband? Det visste inte jag. Men hur fördelade ni speltiden? Kan inte du dra körschemat lite snabbt för mig, t ex vem spelade när ni anlände till festlokalen, vem spelade efter middagen, vem spelade sedan, vem spelade till tårtan etc? 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop