Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Mustikka, jag undrar också vart du håller hus? Det är snart dags för er - om 9 dagar! När ni gifter er så är det exakt två månader kvar till vårt bröllop. Det är en bra milstolpe, haha.


     

  • kitkät

    Socionom,

    Mitt bästa tips till dig är att ta ett djupt andetag och sedan ta en sak i taget, just nu pratar du smekmånad och sminkös innan ni ens har bokat vigsel/festlokal! Ta det lugnt! Börja i rätt ända, annars kommer du bli knäpp!

    1. Boka vigselplats & festlokal!

    Du har ju namnen på alla festlokaler - Ring runt! Mejla inte! Och när du ringer så är det ingen idé att fråga om priser för det kommer dom inte ta via telefon, förrän dom vet vilka tjänster ni vill ha med i paketet. 
    Men fråga först och främst om dom tror att deras festlokal passar ert gästantal!

    Dom festlokaler jag känner till är: Panorama, Mona Lisa, Cleopatra, Colosseum i Solna, Halliunda festvåning, Mor Johannes festvåning (dom har en stor lokal som rymmer uppemot 1000 gäster samt en mindre lokal på 152 kvm för mindre sällskap. Kanske skulle den kunna vara något för er?), S:t Maria festvåning etc. 

     

  • kitkät

    Lavelii,
    Oh, vad irriterad jag blir å dina vägnar angående gäster som vill ta med barnvakt! Alltså förstår dom inte hur mycket tid, energi och pengar man lägger ner på ett bröllop? Då vill man ju inte ha, som du säger, "randomfolk" på sitt bröllop. Det kostar faktiskt pengar! Och om man bortser från det ekonomiska, så vill man ju ha så få gäster som möjligt (i alla fall om man är syrian och medelantalet är typ 500 gäster).
    Om dom inte har lust att se efter sina barn på bröllopet, så ska dom lämna dom hemma. Inte fan förväntar man sig att kunna dra med sig ett bihang i form av barnvakt? 

    Och angående slöjan så resonerar jag likadant. Först tänkte jag också köpa en lång och en kort slöja. Men i ärlighetens namn så tycker jag att det är fult med korta slöjor och dessutom så kändes det som en onödig kostnad! Därför har jag bestämt mig för att endast ha en lång slöja och den kommer jag ha hela dagen, jag kommer alltså inte ta av mig den under festen. Jag vill passa på att ha slöjan på mig under hela bröllopsdagen, när jag ändå bara kan ha den en gång i mitt liv. Tror inte att den kommer vara i vägen faktiskt. Jag har två brudtärnor som får hjälpa mig med den, haha. Jag kommer ha den hängandes på armen. Det är många brudar som gjort så har jag sett och min kompis tyckte inte det var ett dugg besvärande! 

    Jag har ju inte hittat en slöja som överensstämmer med mina krav (minst 4 meter lång, enbart i tyll och rundad kant istället för rakt avkapad längst ner). Därför så kommer jag sy upp min slöja hos White Birds, där jag köpte min klänning. Hon ska köpa specialtyll till mig och sy slöjan precis som jag vill ha den! Perfekt! :) 
    Tycker det är jättefint med slöjor i spets, jag provade en faktiskt och den var jättefin men det känns som det blir kaka-på-kaka till min klänning som redan är i helspets. 
      

  • kitkät

    goli,
    Jag vill se bilder på allt sen. Du kommer inte undan! Vad kul det ska bli att se din "final outfit"! 
    Vad har ni kvar att fixa och dona med?

    Dessa champagneglas fick jag & fästmannen hem igår. Vi ska skåla med dom till tårtan och spara dom, så vi kan ta fram dom och skåla med dom varje bröllopsdag. 

    http://www.romance.se/index.aspx?type=Product&Lang=sweden&PId=1077097&tagval=party_table_glass&menuIdx=4 

  • kitkät

    goli,
    Om du vill så får du gärna visa bilder på provsminkningen också. Du kan skicka bild privat :)
    Jag ska på konsultation 8/8. Det ser jag verkligen framemot! 
    Då kan jag skicka bild till dig. 

    Vi ringde till Panorama idag och frågade om vi fick komma på planeringsmöte den 8:e eller 9:e augusti, och det var inga problem, men han ville att vi skulle höra av oss några dagar innan och bekräfta att vi kommer, eftersom det är så långt tid kvar tills dess. 
    Så jag och O måste sätta oss ner och skriva ner alla punkter som är viktiga för oss att ta upp på mötet, så att vi inte glömmer något. Hoppas att allt går vår väg! 

    På tal om tårtlåt, visst är det svårt? Jag vet inte alls vad vi ska ha för låt när vi ska skära tårtan! Syriansk, arabisk, svensk eller engelsk? Och i så fall, vilken då?
    Vi har inte ens bestämt tryckarlåt, men vi har ju en stund  på oss att bestämma det.

    Vi har bokat allt, det som är kvar är egentligen bara planeringsmöten med festlokalen, konsultation, träffa prästen, träffa sångaren och Djn etc. Och förutom alla möten så är det ju också bordsplaceringen, festprogram, ev. vigselprogram, små favoraskar till gästerna, lite pysslande med såpbubblorna, bestämma psalmer, in- och utgångslåt, köpa hårsmycke och ev. ett armband, sy upp slöjan hos White Birds, åka till Estland och köpa sprit och säkert mycket mer som jag inte minns nu. Hm... det var visst inte så bara. Haha. 

    Vilken tur att vi har två månader kvar på oss! Glad

    Hur trivs ni i er nya lägenhet då goli? 

  • kitkät

    goli,
    Ja, vi får faktiskt nycklarna till lägenheten den 3/8 och redan den 21/8 får alla hyresgäster som ska flytta in till dom nya lägenheterna gå på visning för att se hur lägenheten ser ut innan man flyttar in, så då får man träffa sina grannar också. Hittills har vi ju bara sett en ritning på lägenheten. Jag ser verkligen framemot att få gå in och se lägenheten. Hoppas den överträffar alla våra förväntningar. 
    Vi tittar för fullt på möbler, men vi har hittills mest köpt småsaker som t ex vinglas från cervera som var på rea (6-pack skulle kosta 780 kr, vi köpte dom för 299 kr), stekpanna, handdukar och badlakan, salladsskål etc. Haha, vi börjar lite i fel ända, vi har inte ens en säng eller soffa! Men det är såna småsaker som vi har fastnat för när vi bara varit och tittat. Jag fick presentkort på Cervera av O's pappa när jag fyllde år och O hade ett presentkort därifrån sedan tidigare så vi passade på att köpa sånt som vi ändå hade tänkt köpa någongång. 

    Lavelii,
    Vilken smart idé att konservera buketten i en glaskup och lägga dit inbjudningskort och champagneglas. 
    Och angående hår/smink så förstår jag precis vad du menar, jag kände också så först, men jag har mejlat jättemycket med henne och jag litar på att hon fixar det! Om hon har godkänt dina bilder så tycker jag nog också att du kan lita på "din" stylist! :)
    Min stylist ska komma hem till mig på bröllopsdagen och först sminka min mamma, sedan brudtärnorna och sist mig. Vad kul att du ska på konsultation dagen efter mig. Hoppas vi båda blir nöjda!
    Vi åker till Estland för att Mustikka tipsade mig om det och då kollade vi upp det. Det känns jättedumt att bila ända ner till Tyskland när vi kan ta båten från Stockholm till Estland, handla vår sprit vid hamnen och åka tillbaka! Det är dessutom minst lika billigt i Estland! 
    Och angående nummerkort till borden, har inte festlokalen det som dom ställer ut? Det tror jag att alla har! Fråga Afram innan du köper från Calligraphen. 

    Det här med barnfrågan får du nog känna efter själv. Det är svårt för oss att svara på! Vad tycker din blivande? Det kan mycket väl vara så att din chef väljer bort dig för att du vill skaffa barn inom en snar framtid, eller så uppskattar hon din ärlighet och väljer att anställa dig ändå? 
    Du behöver ju inte tala om för chefen att du planerar att bli med barn eller att ni sen försöker, det har inte hon med att göra. Och när du går ut med att du är med barn, om hon då väljer att inte anställa dig vidare, ja då är det bara så. Frågan är vad du helst vill ha - barn nu eller satsa på karriären? Det kan bara du svara på! 

    Mustikka,
    Kul att ha dig tillbaka. Du har varit saknad! Åh, vad roligt du verkar ha haft på din möhippa. Och grattis till ert borgliga äktenskap, vad fina ni är på kortet! Gjorde ni något speciellt för att fira den borgliga vigseln - alltså gjorde ni något stort av det eller kändes det mest som något att få överstökat bara? Du har ju en brudbukett i alla fall! 

    Hur känns det nu när det är så nära til bröllopet? När du gifter dig så är det exakt två månader kvar till mitt bröllop! 

    Jag förstod inte riktigt det du berättade om din mosters bröllop. Hade hon bröllopsfesten en vecka innan bröllopet, men utan mannen och kallade det för möhippa? Jag fattar inte! Förklara tack, jag blev nyfiken nu!  

    Tack vare dig så har jag och O bestämt oss för att åka till Estland istället för Tyskland! Jag berättade för honom om att du hade tipsat om Estland, så nu kör vi på det. Och när någon frågar varför vi ska åka till Estland istället så svarar min fästman "Vi blev tipsade om det av "käts" kompis på ett forum. Haha.  
    Men jag måste bara fråga, du skrev att ni handlat sprit för 300 pers som kostade 13.000 kr. Får jag fråga lite mer exakt vad ni köpte och hur mycket av varje? Vi försöker räkna ut hur mycket det kommer kosta oss.

    Asal
    Jag använder mig av BT's planeringsguide och andra planeringsverktyg på Bröllopsguiden!  

  • kitkät
    Mustikka skrev 2013-07-22 00:42:10 följande:
    Det känns ju lite konstigt att säga att han faktiskt är min man nu, så jag hade valt efteråt om jag kunde. 
    Detta är anledningen till varför jag skrev förut, när vi hade den här diskussionen (borglig vigsel - före eller efter "riktiga" vigseln?), att jag aldrig skulle kunna tänka mig att gifta mig borgligt innan den kyrkliga vigseln, som jag anser är "på riktigt". Det blir bara konstigt, man är gifta innan bröllopet - men ändå inte! 
    Möjligtvis skulle jag kunna tänka mig att gifta mig innan den "riktiga" vigseln om det skedde på samma dag, så som goli och hennes blivande man ska göra. För då firar man äktenskapet (det borgliga och religiösa) samma dag. Det känns mer på riktigt!

    Nu menar jag inte att det är fel att göra så som ni gjorde Mustikka, det finns inga fel!
    Men du sa precis det jag försökte säga förut när det var en diskussion om det på tråden förut, så jag var bara tvungen att skriva det - att jag håller med dig om det du skrev ovan. Kan tänka mig att det känns konstigt och att man hellre ska välja att ha det efteråt! Men det finns inga rätt eller fel som sagt, men jag skulle också känna så som du skriver. 
  • kitkät

    Mustikka,
    Det var det konstigaste jag hört faktiskt - möhippa med allt som hör till en bröllopsfest, men utan brudgummen!
    Vad tyckte folket? Och varför honnörsbord och skära tårta? Det gör ju att det blir ännu konstigare! Vilka satt vid honnörsbordet? Vart hölls festen någonstans?
    Är nästan lite fascinerad, har aldrig hört talas om något liknande!  

    Tack! Nu har vi en liten fingervisning. Men vi kommer nog köra på Absolut Vodka & Grands Whisky. Köpte ni vinflaskor eller boxar? Vi funderar på att köpa boxar och ställa karaffer på borden - det blir både billigare och smidigare tycker jag. Det är ju inte alls många som kommer dricka vin (mest dom svenska gästerna) och då blir det onödigt att ställa en flaska vitt resp. rött på ALLA bord! 
    Vi tänker att servitörerna frågar vid varje bord om dom önskar vin och om det finns någon/några vid bordet som vill ha vin, så ställer dom en karaff rött och/eller en karaff vitt vin! Och sen fylls dom på så länge gästerna vill fortsätta dricka vin! :) 

    Får jag fråga hur det gick för er med OSA? Jag är jätteorolig att folk inte ska ringa och OSA. 
    När ert sista svarsdatum gick ut, hur många hade då hört av sig och talat om ifall dom kommer eller inte? Om du bortser från dom allra närmaste som är "självklara"? Jag förväntar mig t ex inte att pappas och mammas syskon och deras barn ska OSA, dom är självklara, i alla fall enligt dom själva. Haha.  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop