Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Hur gick det på din konsultation för hår och smink, Lavelii?
    Mitt gick tyvärr inte så bra, pga. att jag inte alls kunde bestämma vilken typ av uppsättning jag ville ha baktill. Jag hade inte funderat på det alls när jag kom till konsulationen och tänkte att "Äh, så länge det blir snyggt framtill så vill jag bara ha något enkelt baktill", men det var inte riktigt så jag kände sedan när vi började prova olika uppsättningar.
    Tiden drog ut på tiden och efter fyra timmar så hade vi gett upp håret och kommit halvvägs med sminket. Då avbröt vi och jag sa att jag skulle hem och fundera mer på hur jag vill att håret ska se ut och boka en ny tid hos henne för konsultation. Jag kände inte att dom fyra timmarna som ingår i priset räckte till för mig, då jag var så velig och inte alls visste hur jag ville ha håret baktill. Framtill så vill jag ju ha hög snedlugg á la 50-talet, men baktill är svårare.

    Ulrika var jättebra och försökte verkligen hjälpa mig, trots att jag var så förvirrad och velig. Och när jag gick så fick jag en kram och hon sa att jag inte skulle känna mig dum för att jag var så velig, att det är bättre att jag velar nu än på bröllopsdagen. 
    Och sminket blev jättefint! Det satt som en smäck. Jag var så trött när jag kom hem (vi hade varit på ärenden hela dagen och sedan hade jag suttit still i fyra timmar på konsultationen) så jag somnade med sminket på och när jag vaknade morgonen därpå så satt sminket fortfarande och jag som alltid blir glansig efter en stund såg jättefräsch ut i ansiktet, trots en hel nattssömn. 
    Och hon fick till frisyren framtill precis som jag hade tänkt mig. 

     Anledningen till att jag velade så mycket med uppsättningen var att jag först hade tänkt mig en "slarvig" frisyr, inte så stram baktill men det funkade inte riktigt ihop med stilen på frisyren framtill, sedan testade vi ett par strama frisyrer och dom gillade jag inte. 
    Men nu har jag lagt ner lite tid på att ta fram inspirationsbilder på uppsättningar baktill och jag tror att jag är klarare med hur jag vill ha det baktill också nu.  

    Har du några bilder från din konsultation? Vore kul att få lite inspiration! Ikväll ska vi på bröllop och då ska jag kolla in folks frisyrer och få lite tips på knutar/uppsättningar baktill! :) 

    Förutom att konsultationen inte gick så bra, så har jag nu beställt en slöja i alla fall, vilket känns riktigt skönt! Det blev till slut en Pronovias i heltyll. Jättefint fall på den och tyllen är så mjuk. Och längden? Jo, hela 6 meter(!) 
    Jag tänkte att om jag ska ha en lång slöja, så ska den banne mig vara lång! :)
    Slöjan är dock rakt avkapad nederst, så som jag inte vill ha det, men sömmerskan ska runda av kanterna när slöjan kommer. Så den kommer bli perfekt!  Det skulle vara 10 dagars leveranstid ungefär, så jag väntar spänt! 

     

  • kitkät

    Mustikka, 
    Hoppas ni får en fortsatt härlig smekmånad.
    Jag vet dock inte vad du pratar om när du skriver att jag kommer älska Malaysia?
    Vi ska till Mauritius, inte Malaysia på smekmånad! :)
    Mauritius ligger inte i Asien, utan i Indiska Oceanen vid Afrika. Det är lite skillnad! Haha.

    goli,
    Du kommer vara saknad här, känns jättetomt nu när ni tre gift er och far på semester.
    Men när ni kommer tillbaka så är det inte många dagar kvar till vårt bröllop. Då får du i alla fall hjälpa till i slutet. Det kommer säkert behövas!

    Hoppas ni får en underbar smekmånad, det förtjänar ni verkligen efter all slit med utbildningen och bröllopsplaneringen! Starkt kämpat och nu är det över! :)
    Njut och ta vara på varje minut. 
    Kram kram! :) 

  • kitkät

    Lavelii, sorry att jag inte svarat på ditt inlägg tidigare. Jag har varit i Stockholm och det har varit stressigt! Jag har varit så stressad att jag åkt på en förkylning också. Kroppen och hjärnan orkar inte mer! Jag är konstant illamående och så fort jag äter så mår jag ännu mer illa känns det som. 

    Vad tråkigt att du inte blev nöjd med med sminket och håret! Får jag fråga vad exakt du inte var nöjd med? Var det färgerna hon använde till ögonskuggan eller basen? 
    Och håret,  vad gjorde hon med det som du inte var nöjd med?
    Det kommer lösa sig med att hitta en frisör, oroa dig inte! Det finns massor med syrianska frisörer; Gabi, Antonio, Marre, Charbel, Johni, etc etc. Du kan ju kolla in Gabriella Elios blogg, där namnger hon alla frisörer och telefonnummer till dom i olika inlägg. Om du går in på Kategorin "Bruduppsättningar". 
    Jag tycker du gör helt rätt som låter din kusin sminka dig, jag hade gjort det från första början. Förstår att du inte vill att hon ska bli stressad på bröllopsdagen, men kom igen du kommer stå brud en gång i livet och stå i centrum, det är ok om hon prioriterar sig just den dagen! 

    Jag har bokat en ny tid med Ulrika, min MUA. Jag har hittat en uppsättning baktill som jag gillar. 
    Vad tycks om den här knuten? 



    Hoppas det går bra på dina möten idag. 
    Vi träffade Panorama igår men vi hann inte så långt, så vi ska träffa dom igen den 28/8 när vi kommer tillbaka från Estland! Då ska allt förhoppningsvis bli klart!  
    Vi hann träffa fotografen en snabbis också, vi bestämde att vi ska ha två filmkameror istället för en. Ska ni ha en eller två?  Det kommer kosta oss 6000 kr extra (i paketet ingår bara en filmkamera) men vi ansåg att det är värt det!  
  • kitkät

    En liten smakfråga igen :) 
    Vi har tänkt ha kandelaber på borden, men fick se en bild på annan bordsdekoration igår på Panorama som jag faktiskt gillar. Vad tycker ni?
    Men då tänker jag med vita/aprikosa blommor istället och utan spegeln under, bara några ljuslyktor. Det är ju ljus i vaserna också.


  • kitkät

    Tråkigt att höra om din bror, hoppas det inte är något allvarligt! 

    Oj, det var illa. Konstigt att hon inte kan grunderna om hon nu är makeupartist. Ulrika la en jättebra bas, fuktkräm anpassad för fet hy, primer, mineralpuder och sedan "highlitade" hon som du sa, kindben, näsryggen, pannan etc. Hon arbetade verkligen in mineralpudret och hon sa att vi skulle köra utan foundation, eftersom pudret lägger sig på huden som foundation när den har fått ligga ett tag och arbeta sig in i huden. Och jag tyckte det kändes mycket bättre än att ha flytande foundation också, det kändes inte lika kladdigt och som en kaka på ansiktet. 
    Som sagt, jag sov med sminket och det satt som en smäck även morgonen därpå och jag kände mig inte alls lika kladdig och glansig som jag brukar efter ett tag med smink. 
    Jag har också ärr på kinderna och förstår precis vad du menar med att man inte vill se dom, speciellt inte på bröllopsdagen! 

    Jaha, har ni två filmkameror och två fotografer som ingår i ert paket? Vad bra!
    Vi har ju bara en fotograf och en filmkamera i vårt paket, men vi la till en extra filmkamera! Men två fotografer hade bara varit överflödigt för oss, då vi bara är 200 gäster. 
    Och dessutom har vi bokat två svenska fotografer som arbetar ihop, som ska ta porträttbilder på oss efter vigseln. Jag gillar inte den syrianska fotostilen när det kommer till porträttbilder! 
    Och utöver dom så ska min kompis man, som arbetar som fotograf, ta med sin proffskamera och fotografera oss från morgon tills festen är slut. Han har inte fotat så mycket bröllop och frågade om han fick äran att agera fotograf på vårt bröllop (för att kunna ha med det i sin portfolio), och vi tackade så klart ja! :) 
    Så vi får två fotografer + två filmkameror till hemma, vigseln och festen. Och sedan två fotografer till porträttfotograferingen! Det blir nog bra :) 

    Angående centerpieces på borden så tycker jag att det är svårt, jag har ju varit fast besluten att ha kandelaber, för som du säger är det mysigt! Men om man har såna som jag visade ovan så blir det ju också mysigt, det är ju ljus i vaserna med vatten plus ljuslyktor på borden! Det blir lite annorlunda kanske också? Det kommer vara dämpad belysning i lokalen och så kommer alla bort lysa med alla ljus! 
    Men du som verkar ha liknande smak som mig, tycker du att det jag visade ovan är "för mycket"? 
    Det roliga är att jag i min inspirationsmapp på datorn har sparat en bild på en liknande centerpiece (blommer i vas med vatten och ljus i) men jag trodde inte att Panorama hade något sånt! Så när jag såg detta blev jag intresserad. Kanske ska köra på det, jag gillar också att det är ljuslyktor på borden, det blir också väldigt mysigt med dämpad belysning! 

    Hur gick det för er på mötet idag? 

    Du jag måste fråga, du skrev i ditt tidigare inlägg att du inte bor nära familjen. Bor du själv i en annan stad? I vilken stad bor du i? Samma stad som din fästman? Och vart bor dina föräldrar? 
    Jag bor ju inte heller nära min familj, jag bor ju i Örebro och mina föräldrar bor i Stockholm. Jag flyttade till Örebro 2005 för att plugga, pluggade i 6 år, och min bror efter och pluggade också när han hade tagit studenten, så vi bodde ihop. Men nu flyttade han hem till föräldrarna igen för 6 månader sen, så det känns tomt! Som tur är bor min fästman i samma stad! :)
     

  • kitkät

    Pagnie, vart håller du hus?
    Jag visste väl att du skulle försvinna när du gift dig. Kom tillbaka!
    Berätta om hur det går med inredningen! :)


    Lavelii, har du fått svar från Ulrika?
    Och kom ihåg att bara för att jag kände mig nöjd med henne, så behöver inte det betyda att du kommer göra det!
    Men just sminket var hon duktig med tycker jag. Hon fick till en bra bas som höll! Frisyren fick vi ju inte till riktigt, eftersom jag varken hade någon bild på hur jag ville ha det och inte kunde bestämma mig när hon gjorde olika provuppsättning. Hon gjorde ca fyra olika uppsättningar innan vi gav upp. Det var inte det att dom inte var fina, men jag kunde inte bestämma mig för hur jag ville ha det. Om du ska göra ditt hår hos henne, så visa henne gärna bild på hur du tänkt dig ungefär!


    Jag börjar faktiskt mer och mer tänka om angående kandelaber och är ganska säker på att jag vill ha det jag visade ovan istället! Och jag tänker mig att istället för spegeln, så kan man strö lite rosblad i aprikos och vitt runt vaserna och placera några ljuslyktor på.
    Men då är frågan, vad ska man välja för blommor i vaserna? Roser kanske bara blir konstigt, det måste ju vara lite mindre blommor, eller?
    Och angående brudbukett. Min brudbukett kommer bestå av vita och aprikosa avalanche-rosor, vita pioner, vita och aprikosa gerbera, vita och aprikosa nejlikor samt en annan sort småblommor, för att fylla ut buketten litegrann. Buketten ska vara "lösbunden", om du förstår vad jag menar? Alltså inte så stramt bunden och rund, utan mer vild och slarvig! :)


    Kan inte du visa bild på honnörsbordet som du pratar om, med kvistar etc? Det låter fint!


    Jag har pluggat till beteendevetare och sedan också till behandlingsassistent! Men jag är beteendevetare i grunden, huvudämnet är sociologi/socialpsykologi.

  • kitkät

    Idag kom brudtärneklänningarna och färgen är väldigt fin - precis som jag hade tänkt mig. Jag har varit orolig över att färgen inte skulle bli bra, eftersom det är svårt att avgöra genom en färgkarta bara (det är ju bara en liten färgruta), men det blev som sagt väldigt bra! 
    Imorgon så kommer båda mina brudtärnor hit från Stockholm och Östergötland och då ska dom prova klänningarna och så ska vi pyssla med såpbubblorna till vigseln (knyta ett aprikost band runt och klistra på tryckta etiketter med mitt och O's namn). Och på lördag så ska vi ha en brudföljemiddag med våra två brudtärnor och två bestmans. Det ska bli riktigt skoj! Det kommer bli en fantastisk helg tror jag. 

    Om vi pratar om samma Charbel, så har jag fixat mitt hår hos honom vid några tillfällen men det var längesen! Min mamma gjorde sitt hår hos honom i lördags, när vi skulle på bröllop, och hon var nöjd som vanligt. Hon har jättetunt hår, men han lyckades få det att se fylligt ut! 

    Jag kan inte mycket om blommor men liljor skulle jag absolut inte ha i en brudbukett. För det första så avger dom en starkt doft och för det andra så färgar dom ju av sig (gult)! Din klänning kommer bli förstörd! 
    Om du ändå vill ha liljor så är det viktigt att komma ihåg att klippa bort "ståndarna" som avger färg, men då kvarstår ju doften. 

    På mötet med Panorama i måndags så talade jag om för honom att jag vill att dom tar ner gardinerna och byter ut dom mot draperier eller gardinlängder istället. Dom sa att dom inte har andra gardiner än just dessa eftersom ingen har klagat eller velat ha andra gardiner. Men jag tycker att dom är gräsliga och det sa jag, så då gick dom med på att byta gardinerna! Vi kommer förvisso få betala en summa för det (draperier och arbetskostnad) men det är värt det.
    Jag har hittat fina gardinlängder/draperier på IKEA i beige (ton-i-ton med murväggarna) som kostar 69 kr/par, så säg att jag behöver 15-20 par så blir det runt 1000-lappen och det är inga pengar i sammanhanget! Jag tycker deras befintliga gardiner förstör den fina lokalen, så om jag inte får andra gardiner upphängda så kommer jag vara missnöjd. 
     

  • kitkät

    Pagnie, kan du inte ta lite bilder på er heminredning? Vore kul med lite inspiration! :)


    Det är så skönt att vi har både diskmaskin och tvättmaskin i nya lägenheten. Vi behöver inte köpa det.
    Men skulle jag behöva välja mellan diskmaskin eller tvättmaskin så hade jag valt tvättmaskin. Jag avskyr att springa upp och ner till tvättstugan! Att diska för hand skulle jag kunna leva med!


    Kämpa för din sak!


     

  • kitkät

    Pagnie,
    Jag antar att det är buffé dom hade valt? Tyvärr så tror jag inte att Panorama, eller egentligen någon annan syriansk festlokal, är van vid matbufféer. Dom kan meza och syriansk mat. Kanske därför som det inte blev så bra?
    Panorama har jättegod mat och bra service. Och ägaren är extremt nogranna med hur dom framstår inför oss och våra gäster (han säger väldigt ofta att våra gäster är hans potentiella framtida kunder) och därför vill han att allt ska vara professionellt gjort. 
    Han sa att om någon av personalen inte sköter sitt jobb, så får dom gå dagen efter - allt ska vara perfekt! 
    Och angående att det inte fanns mycket att välja på, så förstår väl vem som helst att det inte går att beskylla festlokalen för det? Det beror ju på hur mycket man är villig att betala. Ju fler rätter desto dyrare är det! 
    T ex i vårt paket ingår 10 mezarätter samt huvudrätt, vill vi ha fler mezarätter så kostar det ju mer också. 
    Det är ju brudparet som i så fall har valt så få rätter! 

    Men men, man kan inte göra alla nöjda och det är alltid något som går snett på bröllop, så är det ju. 

    Lavelii, 
    Middagen gick jättebra! Det var verkligen riktigt trevligt och jag är ännu mer säker nu på att vi kommer få en fantastisk bröllopsdag tillsammans.Vi åt middag och drack vin, efter middagen så gick vi igenom flödesschemat som jag (och min fästman) hade gjort. Dom fick sig ett gott skratt åt mig och tyckte att jag var en riktig bridezilla som hade skrivit ut schemat till allihop etc. Alla vet om vilket kontrollbehov jag har, så det blev lite extra kul när jag tog fram schemat, gick igenom allt jättenoga och alla fick anteckna. Haha! 
    Men jag tycker det är viktigt att dom är medvetna om vad som ska ske, när det ska ske och vad dom har för uppgifter under dagen. 
    Efter middagen så dansade vi syriansk dans. Min fästman och blivande svåger ville att vi skulle lära dom alla danser. Så vi dansade sheykhane, khasade och bagiye i fästmannens lilla vardagsrum. Det var kul! 

    Nu har vi bokat kryssning till Estland, så på måndag nästa vecka åker jag, brorsan och min fästman dit och handlar sprit. Hoppas det inte blir några problem med att få med oss spriten. 
    Det ska bli kul att komma bort i två dygn och få lite "semester". Vi har ju jobbat hela sommaren. 
    Förutom spriten så har vi faktiskt inte alls mycket kvar att ordna. Det känns skönt! Med 38 dagar kvar till bröllopet så känns det inte alls stressigt ändå. Det är typ bara festprogram, paraply, ballerinaskor etc. Alltså småsaker!

    Vi pratar nog om samma Charbel! Jag är ganska säker på att han har en bror som heter Lorenzo. Dom är duktiga, så du kan känna dig lugn. Har du bestämt vad för frisyr du vill ha? 
    Jag har beställt hårsmycke också. Hoppas den blir bra och är lika fin som på bilderna! Har du köpt hårsmycke ännu?

     

  • kitkät

    Pagnie,
    Oj, vilket dilemma. Men du har två frågor du behöver besvara för att kunna lösa det.
    Är det verkligen så bråttom med att läsa programmet nu eller kan du vänta till nästa termin? 
    Har du någon chans att komma in i Västerås, tror du? 

    Om du vet att du har stora chanser att komma in på programmet i Västerås och kan tänka dig att vänta till nästa termin så är det väl inget problem? En termin hit eller dit gör faktiskt inte så stor skillnad! Du skriver ju att du ändå hade tänkt vänta till nästa termin. Du kan fortsätta med ditt jobb nu tills ni båda blir antagna till Örebro/Västerås.
    Yeeeeeeeey, då kommer jag ha dig i samma stad!
    Eller menar du att du inte vågar chansa och tacka nej och sedan kanske inte komma in på programmet i Västerås nästa år ändå? I så fall är det ju en risktagning. 

    Kan du tänka dig att pendla till Skövde? Är det inte lite väl långt? 
    Jag pendlade i två år mellan Örebro och Kopparberg, ca en timme med tåg. Och det är verkligen inte kul! 

     

Svar på tråden Orientaliskt bröllop