Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Nu är jag tillbaka från Stockholm. Igår var jag tillbaka till White Birds och bytte underkjolen som jag först köpte. Den som jag bytte till satt mycket bättre. 

    Jag har också mer eller mindre bestämt mig för att låta White Birds sy en slöja till mig. Jag vill ha en som är helt i tyll, 4 meter lång, inte för tjock (för att inte dölja ryggen) och så ska den vara i samma form som släpet längst ner, alltså inte rakt avkapad utan mer avrundad! Och det känns som att med mina krav är det ganska omöjligt att hitta en, jag har i alla fall inte sett någon som ser ut så. Alla långa slöjor har antingen spets eller pärlor, vilket jag inte vill ha! 
    Men vi får se, jag sa till dom att jag ska fundera på saken. Jag är bara orolig att det inte ska bli som jag tänkt mig. Pagnie, hur många lager tyll är din slöja? 
    Jag vill inte ha ett kortare lager och sen ett längre, utan jag vill att alla lager ska vara lika långa men jag funderar på hur många lager man ska välja så att inte den ser för tunn ut när man breder ut den på golvet. Hur många lager brukar det vara på slöjor som är långa? 

     

  • kitkät

    Lavelii,
    Ja, visst kan du ha OSA-information på Informationskortet istället, bara det är väl synligt så att ingen missar det. Men ett hett tips, skriv inte OSA. Dom flesta vet inte vad OSA betyder. Skriv hellre något i stil med "Svar tas tacksamt emot så snart som möjligt, dock senast..." Hur långt före bröllopet tänker ni lägga sista svarsdagen?

    Pagnie,
    Det verkar vara jättefin fotograferingsplats. Jag har sett fotograferingar på andra brudpar som har fotats just där och det blir bra! Hur har det gått idag med hårförlängningen? Är du nöjd?

    goli,
    Jag måste nog hålla med Pagnie faktiskt. Är inte helt med på hur vinrött kom in i bilden? Jag trodde att ni, precis som vi, skulle ha genomgående aprikost tema - alltså så att brudgummens slips/kravatt samt näsduk är aprikos och aprikosa blommor såväl i lokalen som i brudbuketten. Men nu har jag förstått att ni ska ha aprikosa dekorationer i lokalen, men att brudgummen och du inte nödvändigtvis behöver matcha med det? 

    Även om jag tycker att det kan vara fint att "bryta av" med en annan färg, så tycker jag inte att aprikos och vinrött passar ihop i en och samma bukett! Aprikosa och ljuslila blommor kan säkert funka bra ihop, tillsammans med t ex vita blommor! Men om du ska ha vinrött så tycker jag att du ska ha vinrött med en neutral färg - vitt, beige eller champagne och absolut inte med aprikos.  Det känns som att det blir för rörigt - aprikos, lila, vinrött! 

    Min brudbukett samt tärnornas buketter kommer gå i färgerna aprikos och vitt. Även festlokalen kommer dekoreras med vita och aprikosa blommor. Vi vill liksom ha ett genomgående aprikost tema, med brunt och vitt. Men eftersom ni inte ha ett genomgående tema så funkar det som sagt med vinröd bukett, men jag tycker absolut inte att du ska blanda med ljuslila eller aprikosa blommor i buketten i så fall! Då är det finare med vinrött, vitt och grönt kanske? 

  • kitkät

    Däremot goli, så tycker jag absolut att du kan blanda olika blomsorter, bara dom matchar i färg! 
    Jag kommer ha pioner, avalanche-rosor, gerbaner och nejlikor! Ungefär som bilden nedan, men jag vill ha min bukett lösbunden: 


  • kitkät

    Lavelii,
    Vi gifter oss 27/9 och valde att ha sista svarsdagen 16/8, alltså exakt 6 veckor innan bröllopsdagen!
    4 veckor räcker nog gott och väl också, men om man vill ha längre tid på sig att ordna med det sista (som måste vänta tills man vet exakt hur många som kommer), så kan det vara bra att ha lite extra tid tillgodo. Räkna också med att ALLA kanske inte svarar i tid och då måste man jaga dom, vilket också kan ta lite tid! 

    Mustikka,
    Vad tråkigt att så få OSA:t från ditt håll! Skrev ni "OSA" på korten eller "Svara senast"? Jag tror faktiskt inte att många vet vad OSA betyder, inte ens svenskar. Det märker man på olika trådar här på BT. 
    Hur många gäster bjöd ni sammanlagt och hur många har nu tackat ja/nej (efter att ni jagat dom)? 

    Pagnie,
    Du har jättefin hårfärg! Jag gillar't!
    Hur går det med allt nu, är allt klart? Du måste berätta mer! 

    goli,
    Som sagt, det kan vara jättefint att bryta av lokalsdekorationen med en annan färg i brudbuketten, men jag tyckte det lät tokigt att ha orange, lila och vinrött i en och samma bukett! 
    Jag skrev ju ovan att jag ska ha pioner, nejlikor, avalanche-rosor och gerbera i blombuketten (aprikosa och vita blommor). Läser du inte vad jag skriver, kvinna? Skrattande 

  • kitkät

    Och nu ett inlägg inriktat till er allihop! 

    Jag sitter och glor på inspirationsbilder för vardagsrum och sovrum etc. Det jag funderar på är vilka accentfärger man ska ha i rummen? Jag älskar färgkombinationen ljus turkos/gammelrosa. Det är lantligt och så mjukt, harmoniskt. 
    Jag vill ha ljus turkos eller snarare ljusljus grön (aquafärg) i badrummet. Och i sovrummet vill jag ha turkos också. Men blanda olika nyanser av turkos så det inte blir "platt". 
    Anledningen till att jag skriver "jag" är för att min blivande man skiter fullständigt i färger etc.

    I övrigt så kommer alla möbler gå i brunt och vitt!

    Vad tror ni om det? Blir det konstigt att ha liknande färger i alla rum? Eller är det tvärtom harmoniskt? 

    Hur ska/har ni inreda/inrett i era hem? 

  • kitkät

    Först och främst tjejer så vill jag tala om att jag precis fått brudklänningen såld! Alltså den jag köpte först och ångrade sen! Det känns som en sten har lättat från mina axlar. 

    Pagnie,
    Ja, nu är slutet nära för dig. Alltså slutet på planeringen. Haha! Snart lämnar du oss. Hoppas du får ett bra liv på andra sidan. Alltså på dom giftas sida! Men vi vet att du fortfarande kommer finnas kvar hos oss! Det har varit en underbar tid tillsammans. Och det är så kul att se hur tråden har växt, först var vi bara dom tre musketörerna i flera, flera månader och sen ökade Orientaliska bröllop-familjen! 

    Lavelii,
    Åå, jag vill också ha en så lång slöja! Vart köpte du den? Kändes det inte som att det blev kaka-på-kaka effekt i och med att även din klänning är i spets? Jag provade också en jättefin Pronovias-slöja i spets som jag tyckte var jättefin, men jag blev inte riktigt övertygad. Det kändes lite för mycket! Men kanske jag som överanalyserar allt? 

    Och vad kul att ni ordnat med brudgummens klädsel! Ikväll åker jag, fästmannen och hans bror till mina föräldrar i Stockholm. Imorgon ska vi tillbaka till Östermalms frack för att prova ut kostymer till min fästmans bror & min bror (dom är bestmans båda två). Min fästman har ju sedan tidigare ordnat sin klädsel - han ska ju ha jaquette! Men bestmännen ska ha kostym med kravatt. Då matchar dom honom men han är ändå "finare" än dom! Och jag har ju beställt aprikosfärgade kravatter och näsdukar till alla tre, jag tror att dom har kommit idag. Jag fick hem ett avi så jag ska iväg och hämta ut paketet innan vi åker till Stockholm. Perfekt tajming, då kan vi ta med oss dom så dom får prova med kostymerna! 

    Vad vill du ha för skor? Ett tips är att beställa från Brandos, dom har fri frakt och fri retur så man kan beställa hem ett antal skor, prova alla och känna efter och sedan skicka tillbaka dom man inte gillar utan att det ska behöva kosta något. Jag valde att behålla rosett-skorna! Dom är supersöta på fötterna och känns bekväma, jag behöver bara gå i dom för att "mjuka upp" dom.

    Kan du inte visa inbjudningskorten?  

  • kitkät

    Och just det. Jag skulle visa lite bilder på färgskalan som jag tänkt till heminredningen! 
    Jag älskar "shabby chic"-stilen blandat med modernt, så det blir nog en sådan stil vi ska försöka uppnå hemma. Gammaldags möter nytt! Och så färgerna mintgrön, ljus ljus turkos och gammelrosa genomgående i hela lägenheten!

    Alla våra möbler kommer gå i antingen vitt eller brunt (trä). Svart är absolut förbjudet i mitt hem! För att visa färgskalan: 






  • kitkät

    Nu är du lite väl känslig Pagnie. Vi har inte tagit farväl av dig ännu, vi bara konstaterar att slutet är nära för dig (haha) och att det varit underbart att få dela allt under planeringen med varann. Du & goli har funnits med redan innan vi ens hade bestämt datum för bröllopet. Det har varit guld värt. Du får fortsätta ställa alla dina frågor till oss!

  • kitkät

    Pagnie,
    Vilken söt gästbok! Ska ni ha den på ett eget bord i lokalen? Har ni tänkt ha någon typ av skylt för att uppmärksamma gästerna om gästboken? Jag har funderat på det där, blir det inte tomt om man har en ensam gästbok på ett bord bara? Men jag kan inte komma på vad man annars ska ha på bordet också. Haha.


    Har ni något kvar att ordna nu eller ska ni bara ta det lugnt nu sista dagarna?


    Hur går en konventering till? Ursäkta mig om jag är lite för rak och ärlig nu, men jag tycker det är fruktansvärt att man MÅSTE konventera till en religion. Jag vet inte om du är troende muslim eller inte, men om man (imamen eller vem det nu är som bestämmer) ´"tvingar" någon att konventera till islam så kan man ju inte på fullaste allvar tro att personen kommer tro och erkänna religionen bara för att den måste? Tror man att man kan lura Gud?


    goli,
    Vilken fin uppsättning och en fantastiskt fin bukett! Du kan absolut ha en likadan bukett men i vinrött och vitt, då matchar du ju mannens klädsel!
    Jag vet inte om jag förstod riktigt vad du menar med att du vill ha lockar som hänger ner från uppsättningen, menar du där bak från själva uppsättningen eller några hårslingor i nacken?
    Om du menar från själva uppsättningen så tycker jag inte det! Du förstör den fina uppsättningen då och jag tycker det ser fult ut. Men det kanske bara är jag! :)

  • kitkät

    Lavelii,
    Du kan lugnt beställa från edressit, det är hur smidigt som helst. Jag har beställt därifrån tidigare och en kompis till mig beställer därifrån inför varje bröllop hon går på.
    Var dock noga med att beställa rätt storlek, ta mått och jämför med storleksguiden. Deras storlekar är lite kluriga. Min mamma har t ex storlek UK14 annars, men tillochmed storlek UK16 satt tajt. Så mitt råd är att ta din mammas mått och titta i storleksguiden vart hon hamnar! Det viktigaste är att bröststorleken blir bra.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop