Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    goli,
    Vad kul att ni börjar få ordning på allt - jag längtar tills det är dags för oss! Jag är så nyfiken på hur lägenheten kommer bli, om det kommer kännas litet eller lagom stort. Visst, den är ju på nästan 70 kvm men det är ändå bara en tvåa. Balkongen är dock stor, 9 kvm! Vilka möbler har ni köpt nu till att börja med? 

    Hur känns det att äntligen få praktisera allt ni lärt er? Jag har glömt, men vart är det ni arbetar nu under sommaren? Är det Vårdcentralen, kan det stämma eller minns jag helt fel? 

    Hur går det med bröllopsplaneringen? Vad har ni kvar att planera eller inhandla? Är det många som har OSA:t hittills? 
     

  • kitkät

    Viola,
    Oj, 5200 kr lät smaskigt för en slöja. Hur kommer det sig att du fick den billigare? Prutade du? 
    Så jag vet ifall jag också kan pruta då. Haha.  
    Nä precis, den typen av slöja som jag menar är inte dubbelvikt, men det är fler lager så att den blir fyllig.
    Vad det är för material exakt vet jag inte, men det ser ut som tyll! Och så är det viktigt att slöjan är rund i kanten längst ner och inte rakt avkapad. Svårt att förklara som sagt. 
    Men vad kul att vi köpt våra klänningar från samma butik. Då har vi något gemensamt. Haha.

    Hur långt har ni kommit i planeringen då? Och har ni bestämt när och vart ni ska åka på smekmånad? 

    Pagnie,
    Ja, nu närmar det sig med stormsteg för er! Vad har ni kvar? Kan vara bra för oss andra och veta vad som kan bli kvar att ordna på slutet! 
    Vad gäller ingångsmusik så kan jag tipsa om www.kyrkomusik.se! Om du klickar på en låt, så får du lyssna på en bit av musiken! Jag gillar 
    ">Wedding March - Felix Mendelssohn
     om man vill ha det mer klassiska. Annars så gillar jag en annan som är jättefin också, Jonathan Cain - Bridal March
    Och här har ni psalmer också: http://www.vigselringen.com/psalmer.html

    Lavelii,
    Grattis till ert nya hem! Vad kul! Det är så härligt att följa varann genom att glädjeämnen och spännande händelser som sker i våra liv just nu. 
    Jag sa ju att Gud inte glömmer någon och att det skulle lösa sig för er med! Och vad kul att få renovera om badrummet efter egen smak. 

    Angående slöja så har du faktiskt en poäng, om den blir för tjock så döljs ju ryggen. Och jag som har en jättefin urringning bak i spets vill ju inte att den ska döljas, så det kanske inte är så smart att ha en alldeles för tjock slöja. Jag ska till White Birds och prova olika slöjor tillsammans med klänningen om 1,5 vecka så då får vi se hur det blir! Hoppas dom har ett stort utbud så att jag kan prova olika modeller!  

    Vad gäller skor så har jag inte köpt några ännu. Men jag pratade med min kompis idag och hon berättade att hon hade strass på sina skor vilket var jättejobbigt, eftersom strassen fastnade i brudklänningen. Det kanske är något att tänka på när man ska välja skor. Jag vill ju gärna ha öppen tå med typ "strass-smycke" på skorna, om du förstår vad jag menar. Men jag kanske ska tänka om och välja något rent, utan strass etc. 

    Min farbror och hans fru, som också gifte sig i svensk kyrka, vigdes kl 15.00 och vi festade ändå till minst kl 3 på natten! 
    Det beror också på hur man vill lägga upp bröllopsfesten. Vi vill t ex att middagen ska vara just en middag, ingen dans och hög musik under tiden! Ja men lite som ett svenskt bröllop, att man får äta sin varmrätt i lugn och ro med skön bakgrundsmusik, prata, kanske minglar vi lite bland gästerna och sen så sätter festen igång. Jag tycker det är störande när musik och dans sätter igång under tiden som varmrätten kommer in, så blir man stressad, man kan inte prata med någon för att det är hög musik. Man trycker i sig maten snabbt och går upp och dansar, för att hålla brudparet sällskap på dansgolvet.
    Och stackars brudparet, som knappt hinner få i sig någon mat! Det har jag hört alla brudpar säga, att dom knappt äter av maten för att festen sätter igång på en gång typ. Sen blir det långtråkigt om man typ väntar alltför länge med att sätta igång festen. Men någon timme i alla fall, från det att varmrätten serveras tycker jag. 
    Våra gäster kommer anlända till festlokalen vid kl 18, medan vi anländer vid 19.30 (eftersom vi ska fotograferas efter vigseln). Vi tycker det är precis lagom, vi skulle inte vilja ha en senare middag/bröllopsfest. Men det finns inget rätt eller fel, precis som med allt annat när det gäller bröllop så beror det helt och hållet på hur man själv vill ha det! 

    Och jag tänker att oavsett hur man väljer att lägga upp sin dag som brudpar så har ingen någon rätt att klaga. Om man tycker att det är för jobbigt, så kan man hålla tyst och tacka nej till att komma! Men som tur är så är det inte alls många som jag har hört klaga om tiden eller frågat, men det är ändå irriterande! 
    Det är hela tiden en balans, att försöka göra gästerna nöjda och göra som man själv vill. Och dessutom så ska vi hålla ett syrianskt/svenskt bröllop, så vi har två kulturer att ta hänsyn till!
    Och jag gillar just svenska bröllopsmiddagar, det är lugnt, trevligt, man äter i lugn och ro, pratar, brudparet kanske minglar runt bland nära och kära! 
    Vi tar det bästa från två världar! Jag älskar syrianska bröllopsfester, det är så mycket glädje, musik och dans. Och det ska vi verkligen ta tillvara på också! Glad

    Och gällande smekmånad. Vi åker inte heller direkt i anslutning till bröllopet, vi valde att ta det 1,5 månad efter! Vi ska bo två nätter på SPA-hotell direkt efter bröllopet, men sen vill vi hem och njuta av vårt gemensamma hem och att få pyssla med inredning etc och bara ta det lugnt några veckor efter bröllopet. Vi kände att det skulle bli för stressigt att åka direkt efter bröllopet! Det är alltid kul att ha något att se framemot också! 
    Har ni funderat på vart ni vill åka? Vi åker till Mauritius i tre veckor! 

  • kitkät

    Pagnie, 
    Det slog mig idag att er bröllopsdag är väldigt nära nu och det innebär att du snart lämnar oss på BT (i alla fall för ett tag, jag hoppas att du kommer tillbaka efter smekmånaden). Och det känns faktiskt lite sorgligt. 
    Vi har hängt ihop och planerat sedan i okt, alltså snart 10 månader! Vi känner inte varandra utanför BT, men ändå så har vi kommit varann nära på något sätt, vi har planerat vår största och lyckligaste dag tillsammans. Du & goli har hängt med genom hela min planering, ända från början - när lyckan varit total och när allt känts hopplöst!

    Kan ni inte skjuta upp bröllopet till i okt? Då kan du hänga med oss ännu längre! Haha. 
    Eller så skjuter vi alla upp våra bröllop några år, så att vi kan hänga kvar här och planera bröllop resten av våra liv? Skrattande
     

  • kitkät

    Jag har ännu en fråga till alla er på tråden; När har ni tänkt dansa brudvalsen? När ni kommer in till festlokalen eller efter middagen? 
    På syrianska bröllop så dansar brudparet tryckare direkt när dom anländer till festlokalen (efter den stora entrén) men jag skulle nog hellre vilja ta det efter middagen. Känns finare så. 
    Alltså att vi anländer till festlokalen, dansar till "välkomstlåt" med gästerna, går och sätter oss, äter middag och sen går upp (efter överenskommelse med Djn som ska spela tryckarlåten) och dansar till vår låt. Men sen då? Då ska ju festen sätta igång, men ska vi då stå kvar på dansgolvet och vänta tills gästerna går upp och dansar med oss? Eller ska vi gå och sätta oss på våra platser igen? Känns som att det blir lite knepigt! Jag vill ju inte att det ska bli akwaaaaaaaaaard. Haha. 
    Ja, ni märker hur mycket jag analyserar saker och ting. 

    Och tack föresten tjejer för era smakråd angående skorna, jag ska nog fundera på dom lite till!  

  • kitkät

    Tack för era inputs :)
    Ditt upplägg, Pagnie, låter bra men vi vill dansa vår låt ensamma, vi vill varken ha brudföljet eller föräldrarna upp med oss. Det hade varit ok om våra föräldrar kom upp och dansade mitt i låten och gjorde oss sällskap under brudvalsen men min fästmans föräldrar är separerade sedan länge, så det blir nog inte så lyckat!


    Lavelii, du är faktiskt superbra på att beskriva saker och ting så man får en bild i huvudet hur du menar!
    Ja, alltså jag är bara orolig att det blir konstigt; vi äter middag, sedan börjar Djn spela vår låt, då går vi upp och intar dansgolvet och sedan när låten är slut... Står vi kvar då och väntar tills bandet börjar spela? Och när dom börjar spela, tänk om vi får stå och dansa ensamma i några minuter innan gästerna hinner göra oss sällskap? Nu tror jag i försig att min pappa kommer vara snabb upp på dansgolvet! Haha...


    I försig, nu när jag tänker efter... Det blir inte så konstigt om bandet sätter igång och spelar direkt efter att Djn avslutar, även om det innebär att gästerna inte hinner komma upp på dansgolvet DIREKT, det gör väl inte så mycket om vi dansar ensamma i några sekunder? Skulle ni tycka att det vore konstigt?
    Det kanske tillomed ser lite gulligt ut om vi står och dansar ensamma till en uppptempo-låt i några sekunder? Haha. Eller försöker jag bara intala mig med?


    Men problemet kvarstår OM det skulle uppstå en paus (oavsett om det är på några sek eller minuter), ska vi då stå kvar där och vänta tills bandet sätter igång? Det är just det som jag syftar på. Det går ju inte! Det blir nog en paus oavsett, det är ju inte så att bandet börjar direkt när Djn slutar.


    Jag vill verkligen dansa brudvals efter middagen (enligt svensk tradition), men jag vill få till det så det blir smidigt! Ni får gärna komma med fler idéer!

  • kitkät

    Nu kanske jag lät dryg när jag skrev att "vi vill varken ha brudföljet eller föräldrarna upp med oss under vår brudvals", men jag menar bara att vi vill dansa ensamma just till "vår låt"!

  • kitkät

    Nu har jag beställt dessa tre skor, så ska jag prova hemma och se vilka jag gillar bäst!


    http://www.brandos.se/perfect/kirsten-ivory/a15302


    http://www.brandos.se/menbur/aurora-zapato-basico-n-04556-04-ivory/a48448


    http://www.brandos.se/perfect/victoria-ivory/a61362


    Vilka gillar ni bäst, om ni fick välja? Jag tror att jag gillar skorna från Menbur bäst, men det som gör mig osäker på dom är klackhöjden! Jag vill helst inte ha över 10 cm klack på bröllopet, men jag ska prova dom och se hur dom känns! Annars så är dom helt klart favoriterna! :)

  • kitkät

    Pagnie,


    Ja, det vore ju något... att föräldrarna kommer in under halva låten, men det blir lite konstigt eftersom min fästmans föräldrar är skilda sedan länge! Det är inget alternativ.
    Jag hoppas att dom andra tjejerna har några bra idéer!


    Vad gäller valsens to be or not to be, så får du nog kanske bättre hjälp av vem som helst förutom mig. Jag kan inget alls om vals, jag vet knappt vad vals är för något! Det är därför som vi ska dansa tryckare och ingen vals!
    Imorgon tänkte vi öva på att dansa ihop. Haha. Min fästman vill att jag ska lära honom att röra sig till syriansk musik.


    Och vad kul att ni äntligen har bokat er smekmånad nu. Hur länge blir ni borta?
    Ja du, vad ska man packa med sig. Kläder kanske? Om ni inte har tänkt att spendera hela smekmånaden på hotellrummet såklart. Då behövs inga kläder!
    Nä, skämtosido - packa lätt, ni kommer säkert shoppa med er en del också. Alltså förutom pass, biljetter och bikini (solkräm kan du köpa på plats), så är det en bra idé att ta med sig hygienartiklar, skönhetsprodukter och sköna skor som är snälla mot fötterna även efter en lång äventyrsdag. Det är typ allt jag kommer på. Och vad gäller kläder vet ju du säkert bäst vad du vill ha med dig för något! Men ta med dig ömtåliga kläder till äventyrsdagar!

  • kitkät

    (Om ni undrar varför jag är inne och skriver på BT så sent så är det för att jag arbetar nattetid!)


    Så ni vet. Jag är alltså inte besatt att jag vaknar mitt i natten och har så svår BT-abstinens att jag måste in och skriva till er! Jag lovar, på heder och samvete.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop