Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Vad kul att ni börjar komma igång med lägenheten. Visst är det spännande?
    Kan inte du visa vad ni har köpt för möbler? Pagnie & goli, ni kan väl också dela med er? Vore kul att få en bild av hur ni har inrett hemma hos er!


    Vi har beställt en soffa, men den har vi inte fått ännu. Tyvärr har jag ingen bild att visa, eftersom den är "specialbeställd". Vi har beställt ett soffbord också, en vit i "New england"-stil av en snickare i Uddevalla. Den komemr se ut typ så: http://homelogic.se/vardagsrumsbord/
    Och sedan har vi köpt säng, men vi har inte hittat någon sängram vi gillar ännu, så det är vi på jakt efter nu. Men det är ingen brådska med det.
    Matbord har vi faktiskt köpt på IKEA. Det blev denna som jag tycker är så fin och passar den stilen som vi eftersträvar hemma hos oss: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S29917307/?query=INGATORP%2FINGOLF+Bord+och+4+stolar, men vi köpte åtta stolar sammanlagt.
    Tv-bänk har vi också beställt, det blev denna fina: http://www.furniturebox.se/sv/artiklar/inomhus/forvaring/tv_hi-fi-mobler/klara-mediabank-150-vitlack.html


    Bestick ska vi få i present av min svärfar och hans fru (min fästmans styvmor alltså), vi fick välja bestick och så köpte dom till oss. Det blev ett jättefint bestick-set.
    Tallrikar köpte vi på IKEA, vi letade väldigt länge efter en fin tallriksservis som funkar både till vardags och lite finare tillfällen men hittade ingenting klokrent, så till slut fick det bli tallrikar från IKEA, deras lite finare, och så ska vi sedan i lugn och ro hitta en finare servis att använda vid middagsbjudningar och när vi har gäster. Men tallrikar behöver vi ju så det fick bli en nödlösning. Dom är fina i alla fall, så jag kan leva med dom så länge. Haha. Det blev dessa: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/06287010/, mattallrik, assiett och djupa tallrikar i samma serie.


    Tvättmaskin och diskmaskin ingår i lägenheten, men vi har beställt en torktumlare och en micro. Vi har köpt vattenkokare och kaffebryggare, dammsugare etc.


    Så ja, dom flesta stora möblerna är beställda och på plats snart. Och det mest nödvändiga är också inhandlat. Men vi resonerar som så att vi tar allt annat vartefter, vi behöver inte ha ett fullt och perfekt hem från första dagen. Det är kul att ha det som ett längre projekt. Det tar tid att fylla ett helt hem och det får ta sin tid! Vi vill inte handla saker bara för att, utan jag tycker det är viktigt att varje möbel eller sak som vi handlar hem är något som vi verkligen tycker om. T ex har vi inte köpt några hallmöbler ännu och det ska vi nog inte göra förrän efter bröllopet, vi har inte hittat något vi gillar, inte heller sängram, nattduksbord eller mattor. Det är sådant som får komma vartefter... Vi känner ingen stress över att allt måste vara klart innan bröllopet.


    Haha, ja detta blev ett långt inrednings-inlägg! Dela gärna med er ni också. Det börjar bli tröttsamt med allt tjat om bröllop. Haha.

  • kitkät

    Jag är på en så olycklig plats just nu och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Igår var jag och hämtade min 6 meter långa slöja, eller den ska i alla fall vara 6 meter lång. När jag kommer hem så upptäcker jag att den är 3 meter lång bara! Men jag hinner inte upptäcka det innan dom har stängt, så jag har fått vänta tills nu kl 11. Och när jag ringer nu så är inte chefen på plats så jag måste vänta tills hon kommer! 
    Och nu är det bråttom, det är 2,5 vecka kvar till bröllopet.
    Jag orkar inte med mer motgångar längre! Jag borde vara i ett lyckligt stadie nu, innan bröllopet men det känns som att jag genomgår ett helvete med en motgång efter den andra. Jag vill bara att bröllopet ska vara över nu. Det sorgliga är att jag längtar mer till dagen efter bröllopet än till själva bröllopet. Och då är det ju uppenbarligen något som är fel!

  • kitkät

    Tack för era uppmuntrande ord tjejer! Det känns bättre nu. Det löste sig med slöjan, det blir en 4,5 meter slöja istället och det blir jag jättenöjd med. Tydligen så hade det skett ett missförstånd, det finns ingen 6 meter lång slöja i den modellen som jag valt. Men 4,5 blir perfekt, så länge jag slipper ha 3 meter! :)
    Inget fel på 3 meter, men jag vill ha en lååååååång slöja.

    Mustikka, välkommen hem igen! Berätta om er smekmånad, hur var det?

    Hur har ni det Pagnie och goli? Allt bra?

    Igår satt vi och gjorde klart bordsplaceringen, så den ska vi mejla över till festlokalen idag.
    Det som är kvar är att boka tid för mina naglar, hitta två vita korgar till såpbubblorna, göra klart festprogrammet och sedan är jag redo att gifta mig! Nu är det väldigt nära. Nästa vecka gifter jag mig! Och det ska bli SÅ skönt!  

  • kitkät

    Och jag glömde skriva att jag fick min möhippa i lördags! Den var verkligen välbehövd! Mina kompisar överraskade mig hemma i Örebro. Det var kompisar både från Örebro och Stockholm som kom, mina allra närmaste! Jag fick klä mig i en rosa klänning, rosa benvärmare, tiara med slöja och en banderoll där det stod "Bride to be". 

    Först så åkte vi och åt frukost på Clarion hotel, sedan fick jag gå på fisk-spa-behandling och få fotmassage. Under tiden så tvingade tjejerna i mig massor med alkohol och sa att jag skulle behöva det inför en senare utmaning. Därefter så fick jag gå runt på stan och fråga folk om äktenskapsråd och skriva ner i en fin bok som jag hade fått på morgonen. Det blev en hel del fina råd, bland annat från två alkisar. Haha!

    Och efter det väntade nästa utmaning. Då var jag väldigt full efter att ha fått shotat massor med jägermeister och sköljt ner det med Bacardi typ. Och det behövdes när jag upptäckte vad nästa utmaning gick ut på!
    Vi kom fram till ett hus och jag frågade vad det var för något? Jo, det var en studio där jag skulle få spela in min favoritlåt till min fästman! Och jag som verkligen inte har en bra röst! Jag fick gå in i båset och ställa mig framför micen med hörlurar i öronen! Och framför båset så var det ett fönster ut så jag kunde se mina kompisar och dom kunde se mig. 
    Det blev väldigt känsligt, eftersom den låten betyder så mycket för mig, så det kom en eller två tårar medan jag sjöng. Och när jag tittade ut genom rutan så ser jag att alla mina kompisar gråter med mig. 
    Jag fick höra i efterhand att dom hade tänkt att dom skulle gapskratta åt mig medan jag sjöng, men att jag överraskade dom och sjöng bättre än dom trodde jag skulle göra och det blev så känsligt eftersom låten betyder så mycket för mig så då grät dom istället. Haha!  

    Därefter så åkte vi hem till min fästman (han hade lagat tacos till oss och lämnat lägenheten). Vi åt, drack, dansade och hade en liten lek som gick ut på att testa hur väl jag känner min fästman. Då hade han vid ett tidigare tillfälle fått svara på några riktigt svåra frågor och så skulle jag nu få svara på samma frågor för att se om våra svar matchade varann! Det var frågor som t ex "Vem gillar Oskar bäst av dina föräldrar?" "Vilka egenskaper gillar Oskar mest hos dig?" etc. Min fästman hade svarat så fint på alla frågor och dom läste upp dom för mig efter varje svar som jag svarade! 

    Natten avslutade vi på ett uteställe i Örebro som jag jämt hängde på tillsammans med mina kompisar under studietiden. Jag fick gå ut i dom kläder som jag hade haft hela dagen (rosa klänning etc) och jättemånga kom fram till mig på utestället och gratulerade mig. Alltså folk som jag inte känner eller aldrig har träffat i hela mitt liv. 

    Det var en av dom bästa dagarna i mitt liv, tillsammans med mina bästa kompisar! Det hade inte kunnat bli bättre!  

  • kitkät

    Tjejer! Jag har inte glömt er, men nu är det underbart, sjukt, nära och det innebär att det varit fullt upp!
    Allt är under kontroll nu, tror jag i alla fall!

    Vi har nu "landat" i Stockholm och ska försöka få oss en lugn och skön vecka innan bröllopet. Jag har dock inte sovit bra på flera nätter och har jättemycket mardrömmar om allt som kan tänkas gå fel på bröllopet! I natt drömde jag om Pagnie, men jag minns inte vad faktiskt!

    Igår var jag och hämtade min slöja och den är lååååång. Det är nästan tur att det inte blev 6 meter, det hade nästan varit lite väl långt och tungt! Jag ska ju ha slöjan hela kvällen, vill inte ta av mig den!

    Ja, vad ska jag berätta? Allt är klart och under kontroll som sagt, hoppas det håller i sig. Idag ska jag prova brudklänningen en sista gång innan bröllopet för att kontrollera att den sitter som den ska, sedan ska den lämnas in och ångas i brudbutiken.

    Jag har beställt dessertservetter med våra namn och datum på och dom har kommit idag! Och festprogrammen är nästan klara, dom ska finslipas och sedan ska vi skriva ut dom och knyta band runt dom! Det kommer bli fint tror jag. Kan visa när det är klart!

    Det känns helt sjukt att det är så snart, det känns som en dröm. Jag kan knappt tro det!

    Och angående att folk visar sina rätta sidor nu, så kan jag bara hålla med! Jag har verkligen insett vilka som ansträngt sig och gjort allt för oss och vilka som knappt har velat komma till vigseln. Då pratar jag om personer som jag trott stått mig nära, mina kusiner! Vänner har verkligen gjort allt för oss. En av mina bästa kompisar har precis fått barn och hon bor i en annan stad, så hon kommer dra med sig sin svägerska och ta in henne på hotell i Södertälje så hon kan passa bebisen medan hon och hennes man är på vårt bröllop!
    Jag är så lyckligt lottad som har så bra vänner! Däremot har några av mina kusiner verkligen inte visat någon glädje eller gjort några som helst ansträngningar. Men nu vet jag och jag kommer behandla dom därefter!

    Ett problem som jag haft är att MUA inte riktigt har förstått mig när jag beskrivit hur jag vill ha mitt hår och inte ens efter andra hårkonsultationen blev det riktigt som jag tänkt mig med håret. Smink är hon jätteduktig på, men just hår gjorde hon jätteenkla knutar som jag själv skulle kunna göra.
    Efter många om och men så har jag nu bestämt att boka hos en frisör som heter Charbel från Södertälje istället (Lorens storebror). Min mamma ska göra sitt hår hos honom och hon ringde till han precis och frågade om han kunde tänka sig att göra mitt hår också? Så han kommer hem till oss på bröllopsdagen och tar sig an vårt hår, och sedan får Ulrika sminka oss! Jag har nu skickat sms till Ulrika precis och hoppas att det är ok för henne, hoppas hon inte avbokar alltihop bara för att jag avbokar henne för mitt hår!
    Det känns lite nervöst eftersom jag inte har gått på provuppsättning hos Charbel, men jag har gjort mitt hår hos honom tidigare, det var dock längesen, och han är duktig, så jag försöker ändå lugna mig med att oavsett så kommer han säkert förstå mig bättre än hon, eftersom han kan vårt hår! Och jag vill inte ha något avancerat!

  • kitkät

    Om exakt 24 timmar står jag och Oskar framme vid altaret! Jag är jättenervös och spänd! Puss på er och tack för all hjälp under planeringstiden. Ert stöd är ovärderligt.

  • kitkät

    Nu är jag Oskars fru! 
    Tack för era gratulationer!

    Vår bröllopsdag var underbar, magisk och fantastisk kul! Vi har fått SÅ bra gensvar från våra gäster - både
    under bröllopet och efter bröllopet då gästerna ringt till mina föräldrar och talat om att vi har haft det bästa, finaste och mest välplanerade bröllop dom varit på! Det känns så kul att höra, efter allt slit med att planera bröllopet. Nu är det över och vi kan slappna av och börja leva som nygift par! Och om fem veckor åker vi på bröllopsresan. 

    Dagen innan bröllopet så samlade vi brudföljet och åt middag hemma hos mina föräldrar. Det blev även lite dans och sedan skiljdes vi åt, Oskar sov på hotell med sin bror och jag sov hemma hos mina föräldrar!
    Under dagen (dagen innan bröllopet) ringde dom från Panorama och berättade att Sveriges television hade ringt till dom och velat få tag på mig och Oskar. Tydligen så har någon från Sveriges television följt mig här på Bröllopstorget och dom ville vara med under vår bröllopsdag och dokumentera hela bröllopet för att ha med oss i ett program om olika kulturer som ska gå på TV. Vi tackade nej till det. Sedan ringde även prästen och berättade att dom hade ringt till kyrkan och frågat om våra kontaktuppgifter, men han gav inte ut dom! 
    Det är smickrande och kul att dom ville ha med just vårt bröllop i programmet som ska spelas in, men vi kände att vårt bröllop är privat och ingenting som vi vill visa hela Sverige!  

    På bröllopsmorgonen vaknade jag spänd, nervös och fylld av förväntan. Frisören och MUA komm tidigt på morgonen och tog sig an mig, brudtärnorna och min mamma. Jag var jättestressad och hann knappt äta något, istället knaprade jag på så många druvsockerpiller jag bara kunde!
    En timma innan vi skulle bege oss till kyrkan så kom fotograferna och tog lite bilder på mig och min familj/släkt. Vi drack champagne och det bjöds på olika sötsaker som mamma hade beställt.
    Det blev en del dans hemma och därefter följde min bror mig hemifrån. Det blev lite stressigt hemma, eftersom gästerna kom samtidigt som fotograferna och jag blev väldigt stressad av att alla stod och tittade på medan dom fotade mig. Och dessutom var jag väldigt nervös, för nu gick det upp för mig att det verkligen var sant. Jag skulle gifta mig! 




    Jag & min bror innan vi ska bege oss till vigseln: 



    Bilen vi åkte i till/från kyrkan: 


    När vi kom till kyrkan så var jag fruktansvärt nervös. Vi kom i tid men många av mina gäster var sena, så jag var tvungen att sitta kvar i bilen tills alla gäster hade kommit in i kyrkan. Inte nog med att dom var sena, många stod kvar utanför kyrkan och tog en cigg istället för att skynda sig in. Pappa fick säga till alla att skynda sig in i kyrkan. När alla var på plats så följde min pappa mig upp för trapporna, in till kyrkan. Och där stod vi i några minuter tills kyrkklockorna ringde, musiken började spela och portarna öppnades. Där framme stod min då blivande man och alla blickar riktade mot mig! Min pappa följde mig nästan fram till altaret, Oskar mötte oss vid första bänkraden och han och pappa kramades. Jag hör då min pappa säga: "Ta hand om henne, hon är min ögonsten!". Jag trodde att jag skulle bli mer känslosam och gråta under vigseln, men jag log mest. Kunde inte slita ögonen från Oskar. Vigseln var magisk och min favoritdel under hela bröllopsdagen. 
    Min bror läste ett stycke om kärlek ur Bibeln och Oskars bästa tjejkompis sjöng "Kärleksvisan" för oss i kyrkan! När vi sedan var vigda, så fick vi gå in i ett rum och vänta tills alla gäster hade gått ut och ner från kyrkan. Brudtärnorna delade ut såpbubblor till alla gäster och när vi kom ut och ställde oss högst upp på den höga trappan så kändes det som att vi ägde världen! Alla stod nedanför och väntade på oss. Vi tog emot gratulationer och sedan gick vi upp bakom kyrkan där det är utsikt över vattnet och tog bilder med våra föräldrar! 






    Efter alla gratulationer och fotografering med familjen, så åkte jag, min man och brudföljet bort till Gripsholms Slott för fotografering. Det var iskallt och jag trodde att jag skulle avlida! Men min kära svåger var så snäll så jag fick låna hans kavaj mellan tagningarna, eftersom han var varm. Haha. 
    Vi hade tur i oturen eftersom det var regn på bröllopsdagen men det var uppehåll när vi kom fram till kyrkan, när vi kom ut från kyrkan och under fotograferingen! 

    Efter fotograferingen begav vi oss till festlokalen. Chauffören försåg oss med vodka, whisky och champagne. Det var en härlig biltur med mycket glädje. 
    När vi kom till festlokalen så fick vi vänta en liten stund innan vi kunde dansa in i festlokalen. Alla stod uppställda längst entrén och musiken började spela, vi fick klartecken från personalen och skuttade in! Det var som att all världens glädje for in i min kropp! Kunde inte sluta le och att få dansa in i lokalen och möta allas glädje och musiken var något fantastiskt. 
    Därefter var det dags för varmrätten. Min pappa och svärfar höll tal och sedan var det dags för brudvalsen. Vi dansade till "Utan dina andetag". Det ni ser på bilderna är inte någon rökmaskin, det är torr is i skålar med varmt vatten som skapar "rökliknande" täcke på golvet. 



    Direkt efter brudvalsen började bandet att spela och brudföljet var redo att göra oss sällskap på dansgolvet. Alla kom upp och dansade och dansgolvet var i gungning fram till kl 03.00! 

    Klockan 24.00 var det dags att skära tårtan. All belysning stängdes ner i lokalen och det blev kolsvart. Alla underade vad som höll på att hända? Plötsligt börjar låten "Access to Paradise" att spelas och in kommer personalen med varsin "tårta" och stora tomtebloss på. Dom stod på varsin sida av oss och bildade en gång som vi fick gå igenom. Väl framme vid tårtan så började dom dra sig tillbaka och en arabisk "tårtlåt" började spelas. Och då kom brudföljet och gjorde oss sällskap. Vi skålade och matade varann av tårtan, jag och min man! 



    Efter tårtan blev det ännu mer dans. Och tyvärr så hade det blivit något missförstånd så det blev aldrig någon paus för att äta tårta, Djn och bandet avlöste varann och jag & Oskar fick aldrig smaka på tårtan! Vi dansade heeeeela kvällen. Det känns lite tråkigt nu i efterhand, även om det var kul då, eftersom vi inte fick chansen att varken njuta av maten, tårtan eller prata med våra gäster. Men alla hade superkul och vi fick som sagt jätte fin respons. Panorama skötte det galant och hade gjort allt precis som vi hade bett om! Honnörsbordet var precis som jag ville ha det och på varje bord hade dom ställt våra festhäften som vi hade gett dom! Servicen var fantastisk och många av våra gäster berättade hur bra personalen hade varit och sett till så att borden var fulla hela tiden! 

    När vi får bilderna från fotograferna så kommer jag visa er mer, dessa bilder är tagna av våra gäster (varav en av dom arbetar som fotograf). 

    Efter bröllopet åkte vi till hotellet tillsammans med ca 50 pers av våra gäster! Dagen efter åt vi frukost ihop och pratade om bröllopet. Det var jättetrevligt att få umgås lite med gästerna och prata om dagen som hade varit. 

    Omgivningen sa hela tiden till mig att vara beredd på att saker och ting skulle gå fel och att inget bröllop har varit precis som planerat. Så jag måste säga att vi är välsignade. Allt gick som planerat, ingenting gick fel egentligen, förutom som sagt att vi knappt hann sitta något under bröllopsfesten. Enda gången som vi satt var under middagen. Men det är ok! Huvudsaken är att festen som helhet blev fantastisk. 
    Många kom fram till mig under bröllopsfesten och sa att det märks att vi lagt ner mycket tid på detaljer och planering, att dom aldrig varit med om ett så välplanerat och vackert bröllop. Bara det känns fantastiskt! 

    Och nu är jag fru Nygren! Det känns så overkligt! Tänk att jag min bröllopsdag redan har varit! Det känns väldigt skönt att slippa all oro, ångest och stress inför det. Men samtidigt tråkigt att dagen är förbi. 
  • kitkät

    Idag har jag varit gift i en vecka och ingen verkar intresserad av att läsa om min stora dag. Den här tråden verkar urdöd!

  • kitkät

    goli,
    Tack så hemskt mycket! Det känns underbart! Men sorgligt att jag aldrig mer kommer få bära min brudklänning! Kanske bär den hemma i smyg ibland, bara för att få känna mig så fin igen. Glad
    Jag har aldrig känt mig så vacker som jag gjorde på bröllopsdagen. Sminket blev perfekt, håret likaså och klänningen fick jag otroligt mycket komplimanger för! Kände mig som en prinsessa verkligen. 

    Om exakt en månad åker vi på bröllopsresa till Mauritius och blir borta i 22 dagar! Skönt att slippa november i Sverige.

    Vi bodde på hotell fredag - söndag efter bröllopet och sedan åkte vi hem och bodde i vår nya lägenhet för första gången. Vi har fått det mesta på plats; säng, matbord, tv-bänk men vi har ännu inte fått vår soffa som är flera veckor försenad, så vi har suttit på golvet hela veckan vilket inte känns så kul! Vi kan inte ens bjuda hem folk, vilket i försig är rätt skönt! Haha. Vi har bara varit hemma och donat, gått ut och ätit på restaurang, haft mysiga middagar hemma etc. Imorgon tänkte jag baka scones för första gången nånsin. Nu jävlar ska jag bli en tvättäkta hemmafru. 
    Kan visa bilder på vår heminredning när allt är på plats sen. Det vore kul om alla delade med sig så kan vi inspireras av varann! 

    Har ni fått bilder och bröllopsfilmen ännu? Vi väntar med spänning, längtar tills vi får se bröllopsfilmen så att vi kan återuppleva bröllopet igen. Allt känns som en dimma, jag minns knappt något från dagen typ.  
     

Svar på tråden Orientaliskt bröllop