• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Norrskensflamman

    Fru E: Gott att höra från dig!! Men du, det där med cystan lät ju inget roligt alls. Förutom att operation öht är jobbigt så ställer det ju till en del i er övriga "planering". Men huvudsaken de får bort den, att det går bra och att du mår bra. Kramen till dig!

    Piggelin, så tråkigt med väninnans mamma Precis som Blomman så funderar jag, och ganska ofta faktiskt på det att mina föräldrar står näst på tur. Mamma har länge varit skröplig och pappa är inte alltför vigolant. Hjärtat gör sig påmint då och då. Han fyller 80 år i maj !!

    Och när jag föll i trappen så slog det mig igen.... Vad händer med mina flickor om jag dör?? Vem tar hand om dem? Deras far kommer antagligen hem och plockar hem dem till det stora landet i öster....
    Det får bara inte hända mig något!! Kunde jag konstatera...

    Elände med förkylningar!! Bort, bort, bort Död

    Igår var jag på kören och det var så kul. Lite nya låtar och endel som vi jobbat med innan. Vi har tränat en del på flera Py Bäckman låtar. Kvinnan skriver ju underbara texter! Och guess what?! Hon har hört av sig och vill samarbeta med vår kör !!   Så vi ska mest troligt, om det klaffar med datum och så, göra en konsert med henne här under våren. Wow, så kul det vore!
    Och sen så ska vi, alla körer, även flickornas kör, göra en gospel/schlager/blandmusik-konsert med röstcoachen från Idol, Sofia Lilja. Hon den mörkhyade med långt svart hår.  Hon släpper en egen skiva under våren så det blir väl en del från den också.
    Så, ja, man har endel roligt att se fram emot under våren

    Ikväll ska jag med jobbet och käka middag och sen bowla. Kul!
    Imorgon är det vila som gäller samt lite styrketräning i form av jonglerande med pelletssäckar
    Vem behöver gå på gym när man har en hel gårdsplan att skotta samt en pall pellets att kånka in i källaren?

    Söndag ska jag jobba åt alpina klubben i caféet i slalombacken. Det är sånt man får göra när tjejerna går på slalomträning. Och sälja lite New body.

    Ha en bra dag alla!

  • Soldemor

    Blommarn: Klart jag kommer på firmakick-offen, bara det funkar för egna jobbet. Jobbar ju en del helger...

    Hej Fru E! Kul att se dig här igen, har tänkt så mycket på dig/er.

    Helgen ja. I morgon blir det sådant där hemmapyssel med plock (få bort rest jul kanske?), lite ärenden, växla pengar  och packa utställningsväskan. Söndagen kommer att tillbriingas i en idrottshall i Köge i Danmnark med liten paddig loppa, hennes mamma och ena storebror. Det är lite käckt med utställningar i Danmark. Deras incheckning börjar när incheckning på svenska utställningar slutar. Så vi behöver inte åka hemifrån mitt i natten. Det måste vi däremot 11/2, när vi skall till Mölndal. Men det är en så trevlig liten utställning, så det gör vi gärna. Vi blir ett gäng med sex katter  = 5 % av alla kategori II-katter på den utställningen.

  • Piggelin1

    Ninnis, PB & Flamman - tack för varma ord & kloka tankar.
    PB - du träffade definitvt henne - hon var vår toastmadame på festen.

    Jag vet att hennes mamma blivit skruttigare senaste halvåret & jag vet att hon & barnen hälsade på henne i mellandagarna när de var här nere & att de hade en fin eftermiddag, att det var värt mkt, just för att de inte riktigt visste hur länge hon skulle få vara i någorlunda skick. Hennes mamma är född året efter min egen pappa., så det är också en tankeställare. Nu i julas tänkte jag också mkt på detta med föräldrarna som är näst på tur, iom att min pappa inte var riktigt bra då. Nu är han bättre, men man märker att det tar längre tid att repa sig numera.
    Har ju mist en bror för drygt 13 år sen & en kompis miste sin man väldigt hastigt för 1½ år sen, men annars har jag varit förskonad.

    Oj, måste rusa. See you!

  • Fru E

    Blommis-jag kommer gärna med på Kickoff säg bara till!!

    Angående cystan så har jag inga besvär av den alls och som jag förstått det är det standard att operera bort dem om de är större än 5 och inte verkar försvinna av sig själv. Tycker bara att den borde upptäckts innan eftersom vi gjort så många vul de senaste åren.......
    Är så trött på att bara vänta och nu hade vi precis startat upp förberedelserna innan fet i februari så det känns extra tungt att behöva gå några steg åt fel håll.

    Flamman-skotta snö och bära pellets är jättebra motion men akta RYGGEN!

  • passionsblomman

    EA, steg åt fel håll suger. Och de känns mycket tyngre och längre att behöva ta än att gå framåt! Jag förstår känslan. Det där att "tålamodet är det största modet" stämmer verkligen ibland. Du är modig! Må du få en skopa extra och så lite sprittande livsglädje, gärna av något oväntat och extra roligt, öst rakt över dig. #== ==# **Lovikakramar**


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Piggelin, åh men då måste du hälsa henne så hemskt mycket och ge henne en kram från mig! Lova!!!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, vilka roliga kör-saker du får göra! Jag hade gärna varit din körkompis.


    Förvånad *sjunger för full hals*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Här ska vi inte göra annat än kurera oss, hålla fyr i pannan och softa. Ingen orkar något annat tror jag. Men sonen mår bättre idag "nu kan jag röra armarna" konstaterade han och parkerade glatt vid datorn...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Piggelin1

    EA, det är verkligen JÄTTEkonstigt att de inte sett cyctan på ultraljud, för det var så den upptäcktes på mig.
    Jag hade haft fruktansvärt ont några ggr, fick en tid hos gyn, han kollade & upptäckte cystan. Cystan opererades bort, men jag blev ändå inte bra - hade så innihelvete ont då & då. Till slut visade det sig att "ontet" inte alls hade haft med cystan att göra, det var njurstenar
    Så jag hade inte heller några besvär av cystan alls, fast det fattade jag ju inte förrän ett halvår senare Så det var tur i oturen att den hittades. Fast varför ska DU åka på detta, det kan jag inte förstå?! Du har haft din beskärda del av elände, jädrigt kasst att de inte hittat den förrän nu!!

  • Piggelin1

    PB, ska förhoppningsvis träffa henne efter jobbet idag, då ska jag ge henne en kram från dig!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård