• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Liten med Mindre

    Men hjälp - det skulle ju kunna bli ett forum med riktiga namn på medlemmarna! Hur ska mitt huuvud klara det? Jag ska kolla med mannen om han kan visa ett exempel, innan något beslutas.

  • viktualia

    Liten - absolut! Om det blir för krångligt/arbetskrävande/bökigt så finns nog plan B i diverse versioner... varav en involverar tex Googles gruppfunktion...

  • passionsblomman

    Vickan, har du lust att sammanfatta åsikterna om vad det är man vill uppnå med det stängda? Bara som en listning på vad fördelarna skulle vara gentemot nackdelarna tänker jag? Eller har ni hunnit dra det en massa varv och är gruppen så stor så det mest bara är jag som inte är där, på FB menar jag? Detta är ju okänd mark för mig. Är det öht någon fler än jag som inte har den där ansiktsboken numera?

    Om det finns en sådan grupp på FB redan, vad är skillnaden på ett ytterligare forum? Är FB opraktiskt att chatta flera samtidigt på eller?  Jag är helt okunnig om hur det är upplagt där.

    Min kluvenhet till att byta plats ligger nog i att jag undrar om det verkligen blir någon fart bara för att vi slopar anonymiteten?Kanske blir det bara "trångt" om någon förstår hur jag menar? och så skulle jag nog sakna vår avatarer och de "namn" jag känner oss under i vår egen lilla värld. Fast man behöver ju inte tänka sig så noga för kanske iofs, med namn och sådant tänker jag då. Som sagt, det vore intressant att höra om ni haft uppe både plus och minus och punktat det på något vis.

    Jag vet knappt vad jag tycker, så här spontant! Det tåls kanske att sovas på, så kanske jag kommer fram till om jag tycker något, och isåfall vad.

    Nu måste jag godnattkrama min son.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • viktualia

    PB - anledningen till att gruppen på fejjan inte är något bra stängt forum är att själva funktionerna är rätt osmidiga i sin konstruktion. En smidigare variant finns på fejjan, men går inte att hålla hemlig. Därav att fejjanlösningen inte är den "slutgiltiga".

    Sammanfattning av synpunkter känns ju inte helt lätt att ge sig på.. men jag försöker:
    - BT är totalt öppet, därav att en del håller låg profil här eller t.o.m. lämnar stället.
    - Gemenskapen i tråden är djup och flera känner att de skulle vilja skriva om mer personliga saker/skriva inlägg med annan utgångspunkt om de visste vilken läsarskaran var
    - Risken med att skapa ett stängt forum handlar om möjligheten till nytillskott begränsas dramatiskt, vilket påverkar livskraften i diskussionerna.
    - En ytterligare risk med att skapa ett stängt forum är att alla som skulle kunna ha tillgång, inte väljer att följa med och det skulle kännas som en förlust. Å andra sidan förlorar vi aktiva deltagare om vi stannar i att bara ha den här tråden.
    - Och som sagt:  facebookgruppen är ingen lösning på babbelbehovet, även om den funkar som kontaktyta. I dagsläget är 29 pers medlemmar i facebookgruppen. 21 har tyckt till om stängd tråd och majoriteten är för. Och PB - du är inte ensam om att inte finnas på fejjan. En dryg handfull av stammisarna står också utanför FB (min gissning av antalet).

    Så min slutsats är:
    I serien att allt detta är frivilligt så startar vi en stängd tråd. För dem som har tillgång till galleriet blir det sedan upp till var och en att engagera sig på det nya stället.
    Ovanstående är MIN sammanfattning och jag hoppas innerligt att jag gör olika perspektiv rättvisa. Vill inte trampa någon på tårna åt något håll.

  • Oms

    Jag tycker som sagt att det är ett bra förslag. Ett stängt forum tror jag gör att fler vågar prata mer än idag. Alla står ju redan Idag för vad vi säger så jag tror inte att det påverkar diskussionerna att vi där slopar anonymiteten, vi får bara tänka om när det gäller våra namn helt enkelt o det har man Gerhard på ngn vecka el två om man är flitig;)

    På fb finna ingen funktion för gruppchat utan det blir som enskilda inlägg som man kan kommentera. Jag tror att vår vänskap skulle tjäna på att vi för chans att vara mer privata, alla trivs som sagt inte med att prata öppet och då känner jag att vi andra kan gå dessa människor till mötes. Även om jag personligen är rätt så öppen här med det mesta så föredrar jag självklart en sluten grupp om än att det inte står o faller med det.

  • viktualia

    frågan har f ö diskuterats några dagar, men jag har inte lyckats samla mig till formulering av de olika dimensionerna förrän nu. Och det är fullständigt självpåtagen uppgift som jag ägnar mig åt!

  • Snartis

    Usch och fy för förkylningsastma!!! Stackats kicken som sover så dåligt, piper och rosslar så han nästan kräks :( hoppas inhaleringssprayen hjälper honom fort.
    Vickan, jag är öppen för stängt forum bara det fungerar från telefonen eller paddan sällan jag startar datorn nu för tiden. Sen är jag nog inte med i den nya "bildligan" utan var bara med i första omgången, hmm får man vara med ändå??

    Bs: haha jadu om jag visste vad blommorna jag planerat hette. Har planterat såna som sköter sig själv och inte kräver något mer än lite vatten om det blir en varm sommar. Lapparna sitter i rabatten så kan kolla imorgon vad alla hette

    Men urk vad ni har pratat bajs!! Kommer faktiskt inte ihåg vad det äckligaste kicken ätit, tror det var typ fimp i sandlådan eller nått sånt.

  • Oms

    Gerhard? Vad hade jag tänkt att skriva där o varför väljer mobilen Gerhard istället? :)

  • viktualia
    Oms skrev 2011-09-21 21:43:45 följande:
    Gerhard? Vad hade jag tänkt att skriva där o varför väljer mobilen Gerhard istället? :)
    otroligt roligt!!!

    Snartis - viktig input där! Håller med om att det måste funka mobilt!
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!