• moonli­ghtgir­l
    Äldre 20 Aug 08:09
    27485 visningar
    159 svar
    159
    27485

    Brudar i närheten av Västervik

    Hej hej.
    Jag och m2b planerar att gifta oss hellst nästa år (2011) om inte det lyckas blir det 2012. Nu till min undran. Är det fler runtomkring Västervik som ska gifta sig någon gång av dessa år? Tänkte att vi kunde ha hjälp av varandra och ge varandra tips och råd osv. Har hört om blivande brudar i stockholms trakten som gjort så här, de har haft stor hjälp och glädje av varandra och blivit riktigt goda vänner under tidens gång.

    Tycker att det skulle vara kul om vi kunde hjälpa varandra med råd och tips och smakråd osv.
    Hör av er om detta stämmer på er.

  • Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik
  • dreams come true
    Äldre 20 Aug 08:21
    #1

    Hej hej!
    Vad kul att jag lyckades se ditt inlägg! Här är ännu en Västerviksbrud!
    Med tanke på att "stan" är så stor, så chansen är ju tom stor att vi vet vilka vi är utan att veta om det så att säga
    Vi har tänkt oss september 2011, men har inte bokat varken vigselförrättare eller lokal ännu...

  • moonli­ghtgir­l
    Äldre 20 Aug 19:35
    #2

    Hej dreams come true.

    Jag är inte från v-vik från början utan har bara bott här i ett år nu.

    Vi ligger i samma fas då tror jag. Men vi har bestämt vart vi vill gifta oss och vart vi ska ha festen. Däremot så har vi inte bokat datum ännu.
    Har ni bestämt färgtema o sånt än?

  • dreams come true
    Äldre 20 Aug 20:23
    #3

    Ah, okej...kikade in på din sida och kände inte igen era namn. Är din blivande härifrån?
    Vart vill ni gifta er och vart ska ni ha festen?

    Vi ska ha borglig vigsel och med stor sannolikhet blir det utomhusvigsel. Ev. så har vi en bekants sommarställe att vara vid, Ett jättemysigt ställe med en stor brygga precis vid vattnet, alldeles ensamt.
    Festen funderar vi på Solbergs udde, men har inte kollat lokalen ännu.

    Färgtema tror jag att vi hoppar över. Känns som att det är många val som ska göras, och många gånger ändrar vi oss.
    Vi är inte så traditionsbundna heller utan gör lite mer som vi vill. kommer antagligen inte duka med "givna" personer vid honnörsbordet, funderar på att låta nära och kära som vi vill ska vara "aktiva" under vigseln få utforma den efter vissa riktlinjer osv.

    Ska försöka hålla hyffsat låg budget också, om det nu är möjligt när det handlar om bröllop. Men känns som att jag inte vill lägga hur mycket pengar som helst på EN enda dag.

  • Martin­aRicka­rd
    Äldre 22 Aug 18:15
    #4

    Hej


    Här är ytterliggare ett par från Västervik som gifter sig nästa år, exakt 9 :e Juli.


    Vi viger hos i Gladhammarskyrka, och den är bokad och klar, vi har det mesta klart för oss, tyvärr bara festlokalen som behöver bokas. Har pratat med personalen på Gränsö om att hyra "Stallet" och väntar nu på en ungefärlig summa på det kalas, så vi får la se hur det blir=)

  • dreams come true
    Äldre 23 Aug 20:40
    #5

    MartinaRickard: Tror inte det är så dyrt att hyra stallet. Men har för mig om att man måste vara ute senast klockan 2 eller något sådant. Vet inte om man måste ha städat då eller ej.. Lite trist. Men skriv gärna här när de hört av sig! Alltid kul att få lite uppslag!

  • moonli­ghtgir­l
    Äldre 23 Aug 21:02
    #6

    Hej hej

    Kul att vi har blivit tre stycken här iallafall.
    Vi bor i Loftahammar så vi vill gifta oss i kyrkan här och ha festen i byggdegården här också. De långväga gästerna kan vi tipsa om att de kan bo på vandrarhemmet här i Loftahammar. På så sätt kan våra gäster gå mellan dessa tre platser, annars kan de även välja att ha med husvagn eller hyra stuga på någon av campingarna i närheten.
    Vi hade en tanke också och det var att vi kunde ha festen på sjökrogen här men det skulle bli så sjukt dyrt och då var inte maten ens inräknad. Det hade varit sjönt att ha festen där för då fixar personalen maten och allt kring detta. Men vi tyckte att det var för dyrt och nu lutar vi åt catering för jag har ingen lust att stå med all matlagning till 80-90 pers. Vet ni någon bra och billig cateringfirma???

    Vi tycker att det känns lite kul att folket kan välja att gå mellan där de ska bo och kyrkan och festplatsen.

    Vi har inte heller kommit fram till om vi ska ha färgtema eller hur vi ska ha det.
    Dreams come true, du sa att ni inte ska ha färgtema. Jag tänkte på inbjudningskort och blommor osv, kör ni då helt enkelt "bara" på de färger ni tycker bäst om eller hur gör ni då?? Som sagt min tanke med denna tråden var att vi skulle kunna få tips och hjälp av varandra.

    Kan jag komma med tips och hjälp så hjälper jag er gärna.
    Ha en bra kväll

  • Lúz de mi vida
    Äldre 23 Aug 21:35
    #7

    Hej på er!


    Jag är inte ifrån Västervik, men strax utanför Vimmerby. Jag bor nu i Jönköping, men vi har valt att hålla vigsel och fest på min hemort. Vi gifter oss 21 maj nästa år, och har bokat kyrka, festlokal, fotograf och har både värdpar och vigselförättare klara. Vi har valt att ha rosa som färgtema och lite silver. Visst är det många val som ska göras, jisses!! Jag blir helt sönderstressad i förväg, nu tar jag i lite i överkant.. Men det ÄR mycket som ska göras. Bara det att man ska komma på en sorts inbjudningskort som faller en i smaken. När kommer ni skicka era inbjudningar?


    Ha det gott!

  • dreams come true
    Äldre 23 Aug 21:45
    #8

    moonlightgirl: Vi kommer nog att köra mycket på vad vi känner för... med ett visst mått av vad som finns till ett bra pris invägt. Men det är fortfarande långt kvar, och med mitt kontrollbeteende skulle jag tro att vi snart är inne i ett "färgtema" i alla fall.

    Luz de mi vida: Vi tänker vigsel 17 september, skickar inbjudningar april/maj och har osa 1 augusti tror jag. Ganska långt tid, samtidigt så känns det skönt att få iväg dom sedan och så har folk lite tid på sig. Känns inget kul att skicka dom mitt i semestertider.

  • moonli­ghtgir­l
    Äldre 24 Aug 19:48
    #9

    Hej på dig Lúz de mi vida.
    Välkommen du också hit till oss. Jag är själv född och uppväxt i Jönköping så nyfiken som jag är så bara undrar jag vart i Jkpg bor du??

    Jag vet inte när vi ska skicka ut inbjudningskorten ännu för vi har inte bestämt datum ännu heller.  =)  

    En fråga till er alla, vart har ni gått och provat brudklänningar? Jag vet inte vart jag ska ta vägen och prova. Jag vill prova lite olika klännngar så att jag vet. Jag har hittat en som jag fullkomligt älskar men jag har enbart sett den på bild så jag måste ju prova den och se om den passar mig.

    Jag har inte så mycke vänner här eftersom jag enbart bott här i ett år så om ni vet ett bra ställe och kan tänka er att åka och prova klänningar tillsammans alla vi så skulle jag tycka att det vore toppen.

    kram på er allihop.    =)

  • dreams come true
    Äldre 24 Aug 21:24
    #10

    Jag åker till Linköping i helgen för att prova klänning. Har hittat en här på BT som jag verkligen gillar, men ska prova lite i butik också.
    Egentligen är det inte särskilt smart att köpa nu då jag ff ammar och inte har koll på mjitt bystmått om ett år (såklart). Får se om jag vågar chansa eller hur jag gör.

    Just det, du undrade ju om catering. Sök på Birgittas Godbitar så får du fram en tjeja som håller till i Gamleby. Bra priser och god mat. Åt en kall buffé som hon gjort på midsommarafton. Toppengott!
    Ringde och pratade med henne och runt 125:- pp kostar en buffé. 25:- pp för potatis-, pasta- och grönsallad (om man vill ordna resten själv) + att man kan hyra porslin som bara behöver sköljas av sedan för hon ordnar diskning av det. Hur bra är inte det?
    Vi är dock mest sugna på serverad 3-rätters. Men har inte bestämt oss helt och fullt ännu. Är ju lite mer planering kring det...

Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik