• Svar på tråden Tantvarning för 7:e gången
  • Fjällbruttan

    Blomman, hur är det med dig idag??
    Bättre hoppas jag, vill du ska ha en migränfri bra dag med mycket mys

    Aleta, hur är det med lillans rygg, hoppas även den är bättre och att ni fått prata med läkare!

  • Cantaton

    Jag gjorde en jätteskön övning på gymmet igår. Jag brukar mest tycka att den är jobbig, men igår var den skön, för jag fick ut frustrationer eller nåt. Man tar ett kliv upp på en stepbräda genom att stampa på den, ner och upp med nästa fot som drämmer i och så vidare. Åååh vad skönt det kan vara att stampa ibland Man står ju inte direkt och gör det på samma sätt som när man var barn och inte fick sin vilja igenom!


    Fjällbruttan skrev 2010-01-15 10:32:51 följande:
    Cantaton, kramar i massor till dig! Vilken skitperiod just nu, tycker att vi hjälps åt och kastar ut skiten bums!! Diz, HEEEEJ Kul att se dig, mindre kul med tut´s tand och korkade företag.... kastar ut den skiten med!!Jag beställde min klänning på www.plussizebridals.com funkade kanon, och de har även klänningar i "normala" storlekar.Det är en orginalklänning men blev inte så dyr i alla fall och jag kunde följa leveransen hela vägen från USA, men om du beställer utomlands, glöm inte att lägga på ev. moms och tull...  finns program för det på tullverket  
  • Aleta

    Jobbigt Cantaton, men vi tror på dig!
    Du kommer att ta dig igenom detta, det är du dessutom väl värd!

    Lillan verkar lite bättre idag, hon säger inget om ryggen, men är fortfarande hängig.

    Jag börjar också få lite jobbångest. Ska jag starta eget eller inte? Allt är så dyrt och jag vet inte om jag vågar investera. Mamma har fått sänkt pension också så vi måste sätta oss ner alla tre när maken kommer hem och göra en gemensam budget.

    Mamma berättade idag att hon hade hyfsad pension förr innan sossarna sänkte pensionen för änkor och handikappade med 4000:- i månaden på en gång. (Den här sänkningen var bara 57:- i månaden.)
    Ha! Och sossarna beskyller den nuvarande regeringen för att ge sig på de svagaste och mest utsatta! Man ska inte kasta sten...

  • Fjällbruttan

    Ordningen är återställd på torpet... nästan...
    Jag är inte irro på maken längre, meddelade honom att jag inte fattade ett skvatt vad han menade, sen for vi till svärfar och fikade, och HAN meddelade att gick det skulle det minsann finnas solosånger och ingen tung musik, bäst är om prästen gugar med lite, då är det som "mamma" vill ha det! ( han kallade alltid svärmor för mamma)
    Phu!!Sjag ringde tjejen som sjöng på vårt bröllop och hon återkommer snarast om hon kan, skulle bara kolla så det inte var nån tenta, men hon blev jättehedrad, känns skönt!
    Och det blir Pippi Långstrump på minnesstunden

    Sen var jag duktig! Känner att vi fixar inte hemmet riktigt nu, orkar liksom inte tänka på att byta gardiner osv efter jul, så jag rinde en kompis och sa hjälp, och hon blev jätteglad och kommer på tisdag och städar hela huset med mig, skönt!!

    Ikväll ska jag "bara" gå igenom lite låt-förslag jag har fått från Cantaton och se vad han nappar på+ett par låtar till..
    men jag är pedagogisk, skriver ut texterna, sätter på honom hörlurar(då kan han inte smita iväg nånstans) och sen får han välja

  • Aleta

    Bravo Fjällbruttan!
    Och vad duktig du är som kan be om hjälp, det är jag urusel på!

  • Cantaton

    Det är ju kul och "fritt" och utmanande med eget. Jag tror bara att man noga ska kalkylera hur mkt jobb man kan få, vad man kan ta för dem osv. Hur mkt tid och pengar man kan lägga på administration och marknadsföring. Jag har lärt mig ett och annat senaste veckorna. Genom att ha hamnat där jag är just nu när jag inte har jobbat. Jag ser vad jag måste satsa på och vad som får vänta eller skäras bort. Det har jag visserligen gjort hela året, men ibland är inspirationen mer övertagande än logiken. Så nu när jag fått "tänka" och "krisa" ett tag är jag väldigt down to basic. Ser mkt klarare.

    4000 är en helt galen sänkning!


    Aleta skrev 2010-01-15 10:37:02 följande:
    Jobbigt Cantaton, men vi tror på dig!Du kommer att ta dig igenom detta, det är du dessutom väl värd!Lillan verkar lite bättre idag, hon säger inget om ryggen, men är fortfarande hängig.Jag börjar också få lite jobbångest. Ska jag starta eget eller inte? Allt är så dyrt och jag vet inte om jag vågar investera. Mamma har fått sänkt pension också så vi måste sätta oss ner alla tre när maken kommer hem och göra en gemensam budget. Mamma berättade idag att hon hade hyfsad pension förr innan sossarna sänkte pensionen för änkor och handikappade med 4000:- i månaden på en gång. (Den här sänkningen var bara 57:- i månaden.) Ha! Och sossarna beskyller den nuvarande regeringen för att ge sig på de svagaste och mest utsatta! Man ska inte kasta sten...
  • Aleta

    Ja, jag måste sätta mig ner och göra en riktig kalkyl så att man inte kastar sig in i något som är omöjligt.

    Visst är 4000:- helt galet! Mamma ringde och frågade hur i hela friden folk klarade sig och de (antar att hon menar Försäkringskassan) berättade att folk ringde och grät för att de måste lämna sina hus. Hemskt.


    Cantaton skrev 2010-01-15 10:43:57 följande:
    Det är ju kul och "fritt" och utmanande med eget. Jag tror bara att man noga ska kalkylera hur mkt jobb man kan få, vad man kan ta för dem osv. Hur mkt tid och pengar man kan lägga på administration och marknadsföring. Jag har lärt mig ett och annat senaste veckorna. Genom att ha hamnat där jag är just nu när jag inte har jobbat. Jag ser vad jag måste satsa på och vad som får vänta eller skäras bort. Det har jag visserligen gjort hela året, men ibland är inspirationen mer övertagande än logiken. Så nu när jag fått "tänka" och "krisa" ett tag är jag väldigt down to basic. Ser mkt klarare.4000 är en helt galen sänkning!
  • Cantaton

    Ja, det är klokt. Hellre för många tankar på papper - dragna åt olika håll, med olika siffror (önskar, realistiskt osv).

    Sådana historier är jobbiga. När folk lämnar husen. Jag läste idag att 3 av Haitis 9 miljoner invånare är skadade eller saknar hem just nu. En tredjedel av befolkningen!


    Aleta skrev 2010-01-15 10:48:10 följande:
    Ja, jag måste sätta mig ner och göra en riktig kalkyl så att man inte kastar sig in i något som är omöjligt.Visst är 4000:- helt galet! Mamma ringde och frågade hur i hela friden folk klarade sig och de (antar att hon menar Försäkringskassan) berättade att folk ringde och grät för att de måste lämna sina hus. Hemskt.
  • Fjällbruttan

     


    Aleta skrev 2010-01-15 10:41:41 följande:
    Bravo Fjällbruttan!Och vad duktig du är som kan be om hjälp, det är jag urusel på!

    Det var skönt att be om hjälp! Men jag gruvade hela dagen....
    tills jag kom på att jag gillar att hjälpa mina vänner och det känns gott i hjärtat, det kanske funkar tvärtom?? Och det gjorde det, hon blev jätteglad över att jag frågade!

    Men det ska erkännas att i grunden var det makens förslag... jag orkar inte städa sa hanoch du ska vila med magen, kan vi inte leja oss själva??
    vi har ju ett företag som städar (+ ved och sådär) med personal som vi tar in vid behov, men jag ringde vår kompis istället, fast hon jobbar i och försig hos oss i alla fall Och hon är makens kusin... de har växt upp tillsammans, känns skönt att det är nån nära.

  • Soldemor
    Cantaton skrev 2010-01-15 10:11:16 följande:
    Innan måndag är ju typ idag Det är för mkt jag trott ska ordna sig och så blir det fel. När pappa vaknade upp på sjukhuset fick han en ny hjärnblödning (och det är den som tagit hårt på honom), när jag trodde att det var klart med jobbet var det uppenbarligen inte det, när jag trodde att pianisten och jag äntligen skulle dra igång vår duo efter allt som hänt med pappa hamnar pianistens mamma på akuten istället!!! Vi skulle göra photoshoot idag för att ha i marknadsföringssyfte... vi kommer inte ens hinna repa in låtar till mässan... När jag äntligen fick veta min monterplats på mässan - och måtten - ska den nu tydligen ändras. Troligtvis till min fördel, men det är ändå svårt att planera en monter man inte vet hur den ser ut eller vilka mått den har.Det har bara varit föööör struligt på för många plan.
    Ibland vill man bara liksom vara en struts och stoppa huvudet i marken och titta fram igen när allt ordnat sig!
Svar på tråden Tantvarning för 7:e gången