• Heloise

    Tantvarning för 7:e gången

    Det är ju jättebra att du är stolt över er uppsats, det ska man vara efter att man har lagt ner så mkt tid!

    Jag har också skrivit en "kandidatuppsats",jag hade tom självaste boktipsetsnubben som examinator men jag ser inte poängen med att skriva uppsatser.
    Ingen av de bibliotekarier som jag pratat med har behövt visa sin uppsats. Ingen arbetsgivare har varit intresserad av att läsa deras uppsatser. Jag tar ändå studielån för att utbilda mig, då vill jag få ut det mesta av min utb och tramsa med uppsatser anser jag inte vara det bästa möjliga. Det finns massor av områden vi inte haft kurser i! Men nä vi måste skriva uppsatser, istf att verkligen lära oss något!

  • Heloise

    hmm så bra det gick att hålla sig ifrån en lång utläggning haha.

    Naturligtvis är det här min högst privata åsikt, många tycker att det är väldigt givande att skriva uppsatser och det är ju jättebra eftersom nästan alla åker på att göra det Men sen finns det även de som anser att det är ett fullständigt slöseri med tid( moi)!

  • Heloise

    Naturligtvis kommer jag att lära mig något.
    Det jag vänder mig emot är att vi måste lägga ner en hel termin på att skriva en uppsats, när det finns så mkt som vi inte ens har nuddat. Det bore finnas två inriktningar, en mer forskarförberedande( som får skriva uppsatser) och en arbetsförberedande( utan uppsats, men kanske mer praktik).
    Jag vill inte forska, jag är nöjd efter 5 års univstudier. Däremot vill jag lära mig mer om de olika katalogiseringssystemen som alla bibliotek är uppbyggda på, vi har ägnat 5 veckor åt det. 5 veckor åt nått som är en av de största och viktigaste delarna i bibliotekarieryrket, kunskapen att katalogisera och kategorisera texter.
    Problemet är att B&I( bibliotek och informationsvetenskap) är ett ungt ämne, och kämpar med näbbar och klor för att bli uppfattade som en akademisk utbildning, ergo allt handlar om forskning. De har fått stor kritik för detta ifrån andra studenter, blivande arbetsgivare som får oförberedda bibliotekarier, som iofs kan skriva en anvstudie men som itne för sitt liv vet vart de ska placera Albert Camus "Främlingen" (Filosofi? Skönlitteratur?) eller som ens kan förklara skillnaderna mellan Dewey decimal system och SAB( svenska katalogiseringssystem).
    Det är därför jag retar upp mig, eftersom jag kommer att komma ut oförberedd, och det försämrar mina möjligheter att få ett jobb eftersom jag kommer att kräva minst ett par års "utb på arbetsplatsen", det är ju ganska tragiskt efter 5 års studier och 200 000kr i studielån, men det är klart jag kommer att ha en uppsats klar och det är ju huvudsaken!

  • Heloise

    Du villemoa, jag klarade inte av att tolka de där j-vla ÄLstickorna, tror att jag missade ÄL eftersom jag inte kunde avgöra om det var svagar eller jämnstarkt, inte ens det klarar jag av haha


    Villemoa skrev 2010-01-14 13:13:22 följande:
    Aleta: Usch och fy för ryggont igen! Håller tummarna och tänker på er!Sonja: grattis till lilla T, så söööt hon är! Heloise: håller med dig helt och hållet!*Undrar hur det har gått för Mulle*
  • Heloise

    haha varje dag; lilla hjärtat jag måste ju jobba ibland också
    Nä Panzer har inget emot att leka kanin, inte jag heller, men det retar mig att jag kanske har sullat bort en månad.


    Fjällbruttan skrev 2010-01-14 13:21:53 följande:
     

    Äsch... det är ingen fara, det betyder bara att ni måste leka kaniner VARJE dag... Tror du Panzer blir ledsen??
  • Heloise

    precis, ring eller glad gubbe, det klarar jag av iaf( hoppas jag haha).
    Hittade billigatester.se , verkar ju vara en bra sida, ska skicka efter därifrån.


    Villemoa skrev 2010-01-14 13:22:32 följande:
    Attans! Du får se till att köpa Clearblue´s, det är absolut inte svårt att se skillnaden på en ring eller en glad gubbe
  • Heloise

    Helt klart, men jag får fundera lite på hur jag ska knyta det till B&I haha.
    Btw så har lilla Tirza terrorist börjat löpa; underbart, verkligen. Hon uppvaktar just nu garderobsdörren utan större framgång


    Soldemor skrev 2010-01-14 13:48:35 följande:
    Uppsatsämne, någon?
  • Heloise

    Men, menar du att jag kunde bidraga med något jag som alltid hittar eller fattar allt sist!


    Villemoa skrev 2010-01-14 15:02:13 följande:
    Att jag inte vetat om den sidan tidigare! Är precis inne och beställer nya äl-test samt clearblues nya test som också talar om vilken vecka man är i.
  • Heloise

    Japp men Tirza är inte den som är den och hon byter bara objekt, just nu är det Panzers tofflor som får all uppmärksamhet.


    Soldemor skrev 2010-01-14 15:06:13 följande:
    Taskig dörr, tycker jag!
Svar på tråden Tantvarning för 7:e gången