• Heloise

    Tantvarning för 7:e gången

    Håller med Sonja, härligt!


    passionsblomman skrev 2010-02-16 13:26:16 följande:
    Nu ska ni få höra en POSITIV sak:Imorgon fyller min son 9 år. Han sak samma dag åka "vasaloppet" i skolan.Eftersom han inte äger några längdskidor fattades raskt beslutet i lördags att "sådana får det bli i födelsedagspresent"Sagt och gjort. Inne i Oskarshamn snöt vi sista pjäxparet och hela kitet framför en annan mamma. *pjuuuu*Igår skulle vi hämta skidorna eftersom de inte skulle hinna montera bindningarna förrän då. Fast eftersom sambon jobbar idag men inte igår tyckte jag det var onödigt med 4 mil bilkörning bara för skidorna. Alltså ska de hämtas idag.Nu ringde killen från affären och sa bedrövad att han haft fel i sitt lagersaldo och att inga bindningar fanns. Han hade beställt från Kalmar men de skulle inte komma förrän tidigast imorgon eftermiddag och troligast inte förrän torsdag.Nej nej, det går dåligt och är ingen lösning alls. Imorgonbitti klockan halv sex ska de överlämnas innan far i huset åker och jobbar och sedan ska de åkas vasalopp på.Vänta så ska jag lösa det, sa killen. Jag ska bara klia mig lite i huvudet först.Nu ringde han tillbaka. Bussgods är beställt och klockan 14.25 idag kommer bindningarnna med bussen från Kalmar. Mnteras på studs och kl 16 hämtas de av sambon. Ikväll svär jag över hur man egentligen slår in skidor till ett fint paket......och imorgonbitti kommer det att visa sig att de oprovade pjäxorna sitter som ett smäck och sedan skidar min son av hjärtans lust med rosiga kinder och solsken i blick... Är det inte trevligt med serviceminded och lösningsinriktade butiksinnehavare och medmänniskor?!
  • Heloise

    Ja det är viktigt, idag är iofs en dålig dag för mig, och jag har ont i magen för stundande begravning med tal dessutom verkar min kropp fått krupp och jag har fått mens 7 dagar för tidigt *suck*

  • Heloise

    Solde eller Kjell; hur gör man när man ska hålla tal vid begravningskaffet? klirrar man med en kniv mot ett glas, eller reser man sig bara upp och hoppas att folk fattar?

  • Heloise

    Tack hjärtat! Jo då, så där. Måste försöka skriva ihop nått idag
    Varför ska kropparna strula?


    Daa skrev 2010-02-17 11:34:54 följande:
    Kram, Heloise. Hur mår du idag?(min kropp har också krupp: så otroligt irriterande )
  • Heloise
    Daa skrev 2010-02-17 12:06:01 följande:
    Är begravningen på fredag? Hoppas du lyckas formulera några tankar. Jag vet inte varför kropparna hånar oss. Min låtsas vara gravid, fast jag vet att den inte är det. Det är nog jobbigt som det är, utan att jag ska bli påmind hela tiden.
    Orättvis, om du tar ett snack med min kropp så ska jag skälla upp din lite!

    Ja, begravningen är nu på fredag, jag har precis skrivit ihop ett tal, det gick jättefort ca 10 min. Jag är ganska nöjd med det faktiskt.
  • Heloise

    Tittar in och säger hej, idag var det begravning. Hela dagen var helt avskyvärd. Dels för att snön aldrig slutar att falla, och sedan pga begravningen.
    Det var 15 personbilar och 5 långtradare som körde av på en 30km lång sträcka. E4an norr mot Söderhamn( där vi var på begravning).( det var stopp mellan 10-18)

    Vi åkte hemifrån kl 11:45, begravningen började kl 14:00, det tar vanligtvis 1h att åka, men vi ville vara ute i god tid, eftersom det var snöstorm. Jo tjena, vi satt fast 45 min mellan Axmar och Tönnebro och det var så j-vla halt ute att folk ramlade omkull på motorvägen när de skulle kolla hur lång kön var, som diskmedel-på-glas halt. Sen fick vi åka oplogad ko stig resten av vägen. Vi kom 30 min sent till begravningen
    Begravningen var fin men väldigt sorgsen, otroligt mkt folk, minst 100p i kyrkan och runt 80 på kaffet. Det var så många tal att jag skippade mitt, eftersom folk dels läste dikten jag hade och sa samma saker som mig. Värst var det när B's barnbarn Kevin spelade Love me tender på klarinett( 10år).

    Sen skulle vi hem, oplogad ko stig igen, sen jippi, oplogad E4a i full snöstorm, snorhala vägar och snörök utan dess like.
    Det tog 2:30h att komma hem.

    Det finns inget positivt med snön, inget alls! Folk dör, folk blir skadade. Jag hatar verkligen snön just nu.

    Men jag har ju sådan tur att vi måste ut på vägarna igen imorgon, då vi ska till Sthlm och se Rammstein. Hade inte biljetterna kostat en smärre förmögenhet så hade jag aldrig åkt.

    Dessutom känner jag mig helt uttorkad, jag har gråtit floder både på begravningen, på kaffet och jag avslutade med att grina när de intervjuade Norskan som tog guld Marit Björgen, håller mig borta ifrån TVn nu för de ska väl intervjua Anna Haag oxå och jag har inga mer tårar kvar.

    Men hockey var kul, lägger till Henrik Lundqvist på min frikortslista

  • Heloise

    Jag loggade aldrig in här innan vi åkte, Blomman, så jag såg inte.
    Men det gick bra, långsamt men bra. Rammstein var väldigt bra! Så coolt.
    Härligt med guld och brons för killarna.

    Funderar över vad vi ska åta idag, ingen av oss vill gå ut och handla haha.

  • Heloise

    Usch Aleta, det låter som en mardröm! Hoppas du får komma hem bruttan!

    Elsa med päron har precis varit här, finns det nå bättre än att snusa liten bebbe? Tur att ajg har näst intill fri tillgång till henne. Men bebissuget blir helt klart större när man får hålla i ett litet knytte som precis börjat le

  • Heloise

    Hej hopp!
    Grattis Liz till lille Dexter! Och stort varmt YAY för en flicka Bruttan, Elvira är jättefint tycker jag. Om jag någonsin har turen att få en dotter så ska hon oxå få ett namn som börjar på E .
    Håller tummarna för hästen Aleta, det är svårt det där med sjuka djur. Jag kan känna att det beror på vad för slags skada det är. Är det en skada som inte märks av om hästen går i hagen så skulle jag inte ta bort, men om det är en skada som kräver behandling resten av livet så är det ju en annan femma, då skulle jag nog se till vilken sorts behandling etc.
    Hemskt med ert tak dessutom!

    Hej svejs Sonja, det låter som om ni haft en härlig vecka, minus makens vurpor.

    Här är det städdag, det kommer en massa folk ikväll på smörgåstårta och fika. Måste försöka ha ett rent hem tills dess, fast det är ju lagom kul att städa på födelsedagen

Svar på tråden Tantvarning för 7:e gången