• Heloise

    Tantvarning för 7:e gången

    Hej i snöstormen!

    Tack för alla kramar! De behövs, men idag är dock en bättre dag, jag har varit på stan och käkat lunch med bästa H och gullElsa, hon kräktes över hela sig, mamman och soffan, lite kul ska man ha när man är liten! Hon sover sött i famnen och jag känner ett litet sug efter en egen. Snusa bebis är det bästa som finns!

    Igår bestämde jag mig för att köpa en klänning som jag suktat efter i månader( dvs om den fanns kvar), B som gick bort älskade kläder och jag vill ha nått snyggt på hennes begravning. Egentligen har jag inte ens nästan råd med den eftersom den kostade maffiga 11ookr( på fin boutiqe) men så ringde H imorse och sa att de hade 50% rea på den affären, och min klänning fanns kvar, satt som en smäck så den blev det och en supercool handväska som kostat 900kr och nu kostade 350kr. Sen köpte jag även ett jättegulligt babyalbum åt Elsa( det är en sån där vi har allt men det kostar plenty boutiqe). Ska dit en sväng imorgon och köpa lite annat fint till kompisars födelsedagar.

    På det hela taget en bra dag so far, iofs är jag på jobbet så den kan ju bli sämre haha.

    Måste höra vad ni tycker om en sak, det är ett biblojobb ute på platsbanken i en liten by itne så långt härifrån, det är verkligen mitt drömjobb, men jag har ju itne min examen än, frågan är ska jag chansa och söka( jag har uppsats + en yttekurs kvar, och kursen kan jag göra även om jag får ett jobb). Jag vill ju helst inte att de skrattar åt mig
    Det står att man ska ha antingen examen i BoI( det jag får) eller motsvarande kompentens( i min värld är allt utom uppsats motsvarande)
    Vad tror ni?
    Kör/skotta/gå försiktigt i snöovädret
    Kram

  • Heloise

    Åh vad härligt att träffa en biblo blomman!
    Det är ett sånt jobb som är ledigt, skolbibliotek/folkbibliotek, man ska samarbeta med lärare, ha goda kunskaper i barn och ungdomslitteratur vilket jag har!
    Skolan har klasserna 1-9, jag tror att jag ska söka, enda smolket i bägaren är att kontaktpersonen är mamma till en av mina klasskamrater !


    passionsblomman skrev 2010-01-27 18:08:09 följande:
    Heloise, vad tror du vi kommer svara? S-Ö-K såklart!!!Och nu ska jag ner till skolan och träffa VÅR barnbiblotekarie som det står på lappen.Det är typ obligatoriskt så jag är jättenyfiken på vad det är egentligen...Och så blir det att ta fram farmros gamla kaninpäl, för det snöar helt på tvåären här nu. Det är helt osannolikt vad det blåser! och jag måste ju gå, för bilen har sambon på jobbet.Hej svejs!
  • Heloise

    äsch då, gå til aw 09 så är den längst ner i scrolllistan, det är 3-4 outfits på den bilden och klänningen är den helsvarta till vänster.

  • Heloise

    Har de strukit oss, how dare they
    Jag har faktiskt inte kollat, ska göra det på jobbet idag.

    Jag skulle vilja veta hur det kan komma sig att när man inga pengar har så hittar man hur mkt kläder som helst på stan, men när man har då finns det fan i mig inte ens ett par strumpor som man kan tänka sig, Murphys lag?


    Aleta skrev 2010-01-28 21:14:51 följande:
    Vad duktiga ni är allihop!Heloise, jag hittar inte vår artikel i Amelia. har de strukit den?
  • Heloise

    Tack! Hur är det med förkylningen? Och hur är jobbet? Är kidsen trevliga?
    Nope jag har inte sökt än, jag har faktiskt aldrig i hela mitt liv sökt ett jobb, jag har nog inte ens varit på en anställningsintervju
    Är det någon som är bra på att skriva ett CV + brev? tips mottages tacksamt


    Villemoa skrev 2010-01-29 23:24:48 följande:
    Heloise: först och främst: jag är så ledsen för din och Panzers skull, många kramar till er!För det andra: har du sökt jobbet än? De vore dumma i huvve om de inte väljer dig!
  • Heloise

    Jag fick det första jobbet inom ICA tack vare min svärfar, ett sommarvik. Vi var 4 som hade sommarvik och sen fick jag fast anställning efter sommaren. När den affären stängde så blev jag uppringd av 3 andra ICA affärer och valde den jag jobbar på nu.

    Usch så det där låter illa, jag menar inte att förhäva mig, det är bara så jag har fått jobb.
    Fast jag har nog varit på en intervju, för typ 10 år sen.
    Annars har jag haft tur och fått jobb via rekomendation, och jag har provjobbat istf gjort intervju.

    Tack alla för tipsen, det kom ut ett nytt jobb igår, som jag också bara måste söka!


    Villemoa skrev 2010-01-30 11:55:43 följande:
    Jag var aldrig förkyld, bara feber men nu är det bra igen. Ska bara få tillbaka alla krafterna, tur det är helg!Jobbet är bara bra och kidsen är trevliga, förutom några exemplar, men det ska jag nog snart ta ur dem skämt åsido, det finns alltid ungar med lite attityd men så länge de gör det de ska så...Ang. cv + brev så är Aletas tips bra. Gå in på www.cv-guiden.se och så klicka på "gratisguiden" så finns exempel på hur man skriver både cv och brev.Men du, hur fick du jobbet på affärn om du inte varit på intervju?
  • Heloise

    Hoppas ni har det bra i snöovädret, vi komprecis hem ifrån jobbet och nu blir det sen middag och ett glas vin innan vi stupar i säng.

    Villemoa: vad bra att kidsen är trevliga

    Mittiprick; fuskbyggen är inte bra. Killen som hade vårt hus innan oss har gjort mkt egna eljobb, H's fästman som är elektriker blir alldeles matt när han ser eländet haha.

  • Heloise

    Tack Bobou! Hawaii låter underbart, men det måste vara jobbigt med allergin. Vi har en god vän som är nötallergiker( modell väldigt allergisk), han kan aldrig slappna av riktigt.

    Jag är nyfiken på Seattle Har ju alltid velat åka dit, skyll på Meg Ryan, Tom Hanks och krabbfiskarna i the deadliest catch!

    Problemet är ju att jag inte har ngn som helst erfarenhet av det jobbet jag ska söka, jag är ju inte ens färdigutb än. Men jag kan nog klara mig på 1 A4, har ju varit väldigt länge på varje jobb

Svar på tråden Tantvarning för 7:e gången