Blommis, skaldjurslasagnen komer från Mikis blogg:
.
Fyllning:
250 g räkor
250 g kräftstjärtar
En påse babyspenat
1 paket färska lasangeplattor med smak av spenat
Riven ost
.
Béchamelsås:
50 g smör eller margarin
4 msk vetemjöl
8 dl mjölk
1 krm muskotnöt, mald eller riven
salt
vitpeppar
2 vitlöksklyftor
Saft och skal av 1 lime
.
Toppning:
1 liten burk lätt creme fraiche
.
Tillagning:
Såsen:
Smält matfettet i en kastrull. Vispa i mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Koka upp under omrörning. Sjud 5-10 min. Rör då och då. Rör ner limeskalet och pressa i saften. Smaka av med muskot, salt och peppar. Blanda i pressad vitlök.
.
Sätt ugnen på 225°C. Bottna en ugnssäker form med ett lager sås, varva därefter lasagneplattor, ost, skaldjur, spenat, lasagnetplattor osv. i 4-5 lager. Sista lagret skall vara utan lasagneplatta och istället avslutar du med att hålla resten av såsen över skaldjuren, spenaten och osten. Klicka över creme fraichen och sätt in lasagneformen i mitten av ugnen där den skall gratinera i ca 40 min. Låt lasagnen svalna något innan servering.