• Heloise

    Vad ska ni äta idag?

    Det fanns en vad-ska-ni-äta-idag tråd förut som var jätteinpirerade.
    Det är dags för en till sådan tråd tycker jag, så vad ska ni äta idag?

  • Svar på tråden Vad ska ni äta idag?
  • Heloise

    Idag är det måndag dvs måndagsmiddag med kompisarna och sedan kaffe och 3 tv-serieavsnitt! Vet inte vad det blir för gott idag, men L's syster är och hälsar på ifrån Aten( L är grekiska) s¨å det blir säkert nått smaskigt! Jag bakade lussekatter igår som jag ska ta med mig.

  • Sundance

    Jag vet inte... Jag fick receptet av en kollega för många år sedan... Men det är säkert klassiskt

    Vilken härlig grej Heloise! Träffas ni varje måndag och turas om att laga mat då eller? Hur många är ni? Hur gör ni om någon slutar sent eller så? När brukar ni käka? Skulle vilja dra igång något liknande bland mina väninnor men många av dem slutar vid 20-20.30 och är inte hemma förrän vid 21-21.30.

  • Sonja68
    Sundance skrev 2009-11-23 14:55:03 följande:
    Vad har ni till er Chili con Carne förresten?
    Jag tog receptet från Vår kokbok, men med mindre chili för barnens skull.
    400 g nötfärs, en röd paprika eller mer, 2 klyftor vitlök, 1 gul lök, en burk krossade tomater, 2 burkar vita bönor i tomatsås, salt, liiiite vitpeppar, timjan, oregano.
    Jag skriver bara ur minnet, det kanske var nåt mer också...
    Man kan säkert göra den "roligare" med mer sting!
  • Heloise

    Japp varje måndag, fast vi är alltid hemma hos våra vänner. Vi turas om att laga mat, det är jag min man och så våra kompisar( ett annat par)ibland ngn extra som idag då L's syrra var där.
    Jag slutar alltid sent på måndagar( kl 20) men de har maten klar när jag kommer( eller så har jag gjort mat och min man förbereder, eller så lagar min man mat där). De bor precis vid mitt jobb så vi brukar äta vid 20:30, jag jobbar alltid kväll så det är då jag brukar äta.
    Det är jättemysig! Idag vart det ljuvlig risotto med svamp mmm ett gott rödvin lite House, kaffe och lussekatt på det så är man glad och nöjd!


    Sundance skrev 2009-11-23 15:32:04 följande:
    Jag vet inte... Jag fick receptet av en kollega för många år sedan... Men det är säkert klassiskt Vilken härlig grej Heloise! Träffas ni varje måndag och turas om att laga mat då eller? Hur många är ni? Hur gör ni om någon slutar sent eller så? När brukar ni käka? Skulle vilja dra igång något liknande bland mina väninnor men många av dem slutar vid 20-20.30 och är inte hemma förrän vid 21-21.30.
  • Heloise

    Jo just det vi försöker att göra "vanlig" mat, dvs husmanskost, Inge fancy utan falukorvsgryta, biff Lindström, en risotto, soppa, pasta eller take out. Själva grejjen är att träffas och umgås, så vi gör mat vi skulle göra i vanliga fall

  • Cltsp

    Här kommer att tips som vi åt igår :)

    Spaghetti med en variant på hemmagjord pesto

    mixa 50 g pinjenötter, 150 gr valnötter, 2 msk olivolja, 2 msk ströbröd, en vitlöksklyfta, salt och peppar. Koka upp 2,5 dl grädde eller mjölk. Blanda grädden med nötblandningen.

    Servera med riven ost, ruccola och cocktailtomater.

  • Sundance

    I korvgrytan var det 2 tsk senap, 2 tsk oregano, 1 msk tomatpuré, 2 krm svartpeppar, 1/2 tsk salt och 2 vitlöksklyftor :-O. Smaka den, den är super god. Och potatis till som sagt. Ikväll vet jag inte vad det blir ännu. Men måste nog laga nåt i alla fall så jag har lunchlåda imorn.

  • Heloise

    I dag blir det kyckling med sataysås, snabbt och gott. Jag har suttit och hetsat upp mig på mina korkade akademiska klasskamrater hela morgonen och orkar inte laga "riktig mat".

  • passionsblomman

    Apropå Chili, jag måste ge mina tips som höjt min egen chili väsentligt:

    *Sluta med vita bönor! Byt dem mot röda kidneybönor eller ta både röda och svarta.

    *Börja med rotfrukter! Jag grovriver morot, rotselleri, palsternacka och kålrot (eller vad av det jag råkar ha) och har som en bas. Lika mycket rotfrukter-minst-som köttfärs. Jag lovar och svär på att det ger så mycket mer smak! Och dessutom drygar det ju ut och blir mer fibrer och allt. Det är super!

    *En liten gnutta råsocker tar fram massor av olika smaker mera. Nu pratar vi LITE socker alltså.

    *häll i en slurk vin eller öl i om det råkar finnas.

    *soja och balsamvinäger, ingerfärapulver och kalvfond eller annan köttbuljong.

    *Majs funkar bra i om man vill.

Svar på tråden Vad ska ni äta idag?